X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    O matko to kawal cyca masz. Wow :-) kiedys mialak troche kompleksy ale jak poznalam swojego meza to nic mnie to nie obchodzi. Jak go poznalam to od razu poczulam ze bardzo mu sie podobam taka jaka jestem i od tamtej pory w pelni siebie akceptuje :-)

Problem tylko jest z kupieniem koszuli, marynarki albo sukienki zapinanej na plecach. Bo jak ktoś jest caly "większy" to ma łatwiej a ją że swoim tułowiem i ramionami 12latki to masakra.

Sylwiasta ma 100% racji :-) dla swoich facetów przecież jesteśmy Miss Polonia :-D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije tylko gazowana. Z synem tez pilam i nawet kolek nie mial. Oczywiscie po porodzie przeszlam na bez gazu ale teraz mam gdzies. Taka z gazem jest najlepsza.

pigułka, malika89, Dominique88 lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A ja pije tylko gazowana. Z synem tez pilam i nawet kolek nie mial. Oczywiscie po porodzie przeszlam na bez gazu ale teraz mam gdzies. Taka z gazem jest najlepsza.
    W ramach bycia dobrą matka piję LEKKO gazowaną :P

kaarolaa, Dominique88, SyHa85 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ide powoli spac. Jutro ide na 13 do pracy wiec musze sie przeciez wyspac :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję lekko gazowaną ;) niegazowana nigdy mi nie smakowała i teraz tym bardziej mi nie smakuje...

Colę piję praktycznie jedną mała puszeczkę dziennie - pomaga mi na żołądek i trawienie.

Kawę zmieniłam na zbożową Anatol. O dziwo mi smakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:29

kaarolaa lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Ja to ide powoli spac. Jutro ide na 13 do pracy wiec musze sie przeciez wyspac :-)

Ja już też gotowa do spania. Czekam na mojego aż wróci z pracy i opowie mi jakieś newsy jak zwykle :-D

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uciekam spac bo mlody jak zwykle zrobi pobudke miedzy 5 a 6. Juz jestem happy...

• Agsha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja tez uciekam spac bo mlody jak zwykle zrobi pobudke miedzy 5 a 6. Juz jestem happy...

o to wstajesz jak ja zasypiam :D

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja kupilam sobie staniki 75c ale juz sa za male i jak nic musze sie rozejrzec za 75d...normalnie nosze 75b wiec jestem dwa rozmiary do przodu w tej chwili...jak zaczne jarmic bedzie pewnie f jak wczesniej...
    Ja na swoja figure nie narzekam. Tylek mam taki w sam raz, jedyny moj mankament to ramiona szerokie jak u chlopa...ale od dziecka sie w gosposarstwie pomagalo to kurde porosly jak na koksie ;) he he...przez to nie przepadam za sukienkami na cienkich ramiączkach lub w ogole bez...

Ja przed ciążą miałam 75B/C a na ten moment mam 75D/E aż strach pomyśleć co będzie jak przyjdzie do nich pokarm, już się czuje jak krowa cielna ;/

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    o to wstajesz jak ja zasypiam :D
    Ja to na szczescie problemu ze spaniem nie mam odpukac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja przed ciążą miałam 75B/C a na ten moment mam 75D/E aż strach pomyśleć co będzie jak przyjdzie do nich pokarm, już się czuje jak krowa cielna ;/
    Ja jak sobie przypomne moje na samym poczatku karmienia. Masakra. .. ja się balam ze mi skora peknie w koncu albo po karmieniu beda obwisle jak uszy jamnika...

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zwykle zasypiam 2-3 może gdyby nie te drzemki w ciągu dnia nie było by problemu, ale z drugiej strony to jakbym się nie położyła to chodzę jak zombi.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja jak sobie przypomne moje na samym poczatku karmienia. Masakra. .. ja się balam ze mi skora peknie w koncu albo po karmieniu beda obwisle jak uszy jamnika...

U mnie takie "wymiona" to hmm dobro rodzinne, takie geny nic na to nie poradzę, moja mama też malutka i chudziutka a biust ma pokaźny, jej siostra też. Moja siostra to się chyba wdała w rodzinę ojca bo ma mały biust, jej kręgosłup chyba jest za to wdzięczny.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja z kolei zwykle zasypiam 2-3 może gdyby nie te drzemki w ciągu dnia nie było by problemu, ale z drugiej strony to jakbym się nie położyła to chodzę jak zombi.

Ja też sobie drzemie w ciągu dnia i zasypiania około 24-1 i wstaje 9-10. Spijmy dopóki możemy ;-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np wczoraj przespalam pol dnia przez ta klotnie. Od 13 do 18 i poszlam spac normalnie czyli tak jak teraz...ja lubie spac byc moze to dlatego...czasem w dzien przysne jak maly ma drzemke ale ogólnie w ciagu dnia ciaza nie dziala na mnie jakos usypiajaco.

• Agsha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:

a o ktorej wstajesz? Kurcze i tak zazdrosze. Ja sie kladę koło 3, ale usypiam koło 6, a jak bardzo mnie ciśnie pęcherz to i po 7

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    a o ktorej wstajesz? Kurcze i tak zazdrosze. Ja sie kladę koło 3, ale usypiam koło 6, a jak bardzo mnie ciśnie pęcherz to i po 7

No ja to yyy tak koło 14 nawet. Nie bijcie ;)
    Mąż już rano wyskakuje z wyrka i do wieczora często go nie ma, wiec sobie tak wstanę i spokojnie jeszcze i ugotuje i posprzątam zanim on wróci.

Paulaaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    No ja to yyy tak koło 14 nawet. Nie bijcie ;)
    Mąż już rano wyskakuje z wyrka i do wieczora często go nie ma, wiec sobie tak wstanę i spokojnie jeszcze i ugotuje i posprzątam zanim on wróci.

To jak ja. Tylko jak debil muszę udawać jak ktoś zadzwoni że nie śpię bo trochę wstyd :-)

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    To jak ja. Tylko jak debil muszę udawać jak ktoś zadzwoni że nie śpię bo trochę wstyd :-)

Łe mi wszystko jest wybaczone :P Teściowa myśli że albo mnie nie ma albo ze śpię a tak to nikt się nie kręci. Najgorsze są telefony bo mnie wybudzają często ze snu ale jak już przeginają to go wyłączam, tak dziś moja mama ze 3 razy dzwoniła i się mnie pyta "co Ty śpisz"? No ja nie wiem ciężarna tak napastować :P

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z natury cyc dlugo dlugo nic a potem ja☺a w czasie karmienia mialam przeogromne owszem stracily troszke na wartosci ale bez przesady karmilam pol roku a teraz mam zamiar dluzej jestem stworzona do karmienie piersia a moje dziecko mialo przepiekny odruch ssania polozne byly w szoku zero problemow gorzej jak musialam gdzies wyjsc to po dwie wkladki a i tak czesto musialam spuszczac pokarm uwielbialam karmic i zaluje ze sie wylamalam sprobuje teraz chociaz rok☺

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ