X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk to zmień porę przyjmowania lekarstwa. Ja rozmawiałam z endo i mi powiedział, że nawet lepiej, żebym ustawiała sobie budzik w nocy i przyjmowała lek, popijała woda i wracała spać - niż nie przyjmowała w ogóle.

Bo miałam ten sam problem co Ty w I trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:46

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dzień dobry:)

Ciotki Forumowe, ale miałam dzisiaj masakryczny sen!
    Śniło mi się, że mój TŻ mnie zostawił. Powiedział,że nie da rady wychowywac dziecka, to wogóle nie jego bajka itp. Kazał mi wrócić do mamy, mieszkanie wynajmiemy a kasa z wynajmu będzie dla mnie i dla dziecka. A najlepsze,że to mówił ubrany w mega markowy garnitur, zegarek za chyba 30tys i wypsikany perfumami czyli jakby no kurde podmienili mi faceta...A najgorsze było to , że jak się obudziłam to mojego prawdziwego nie było, bo miał nockę i do 7 czekałam na niego aż wróci.

A co do brzucholków to u mnie rośnie wraz z poźniejszą porą dnia. Rano jak leze w wyrku to płaszczak, a wieczorem to juz kuleczka jest :)

Tez tak kiedyś miałam tylko mi się chyba śniło że mnie zdradzał czy coś i się budzę a go nie ma i od razu za telefon. Jak usłyszałam jego głos to się uspokoiłam. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Bo trzeba go brać na czczo i po każdym popiciu od razu londowal w sraczu :-(
    Jutro prenatalne na 10. Ile to w ciąży stresu człowiek musi znieść.

Aha. Nie no to ja nie mam problemu. Jak wstaję rano na siku to se zjem tablete i idę spać. Budzę się gdzieś po dwóch godzinach i jem śniadanko :)

A mi endokrynolog powiedziała że minimum 30min nic nie jeść bo się lepiej wchłonie no to po 2 h to się wchłonie ze ho ho :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:50

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam różnie ale to niestety nic nie dawało chyba sam fakt przelykania tabletki tak na mnie działał. Ale od wczoraj biorę może już będzie dobrze.
    Wiecie że mi lekarz jeszcze cytologii nie robił też się martwię a i jeszcze mam kota wprawdzie nie wychodzący ale nie robiłam toxo bo kazał mi przynieść z poprzedniej ciąży a wtedy kota jeszcze nie miałam i tamten wynik miałam "wątpliwy". W poniedziałek zrobię sama bo też mnie to martwi.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie miałam, bo mi robił jakoś miesiąc przed ciążą. Dopiero teraz ma mi powtórzyć.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Próbowałam różnie ale to niestety nic nie dawało chyba sam fakt przelykania tabletki tak na mnie działał. Ale od wczoraj biorę może już będzie dobrze.
    Wiecie że mi lekarz jeszcze cytologii nie robił też się martwię a i jeszcze mam kota wprawdzie nie wychodzący ale nie robiłam toxo bo kazał mi przynieść z poprzedniej ciąży a wtedy kota jeszcze nie miałam i tamten wynik miałam "wątpliwy". W poniedziałek zrobię sama bo też mnie to martwi.

Co do toxo to musisz zrobic sobie awidność to będzie wiadomo czy ewentualne zarażenie było dawno czy w przeciągu trwania ciąży.
    Cytologi też nie miałam, bo ostatnio zapomnieliśmy zrobić, w pon na wizycie będę miała.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fota z niedzieli rano.. strzelę wieczorem jeszcze. Już około 16:00 wygląda na 2 razy większy ;)
    588564a8d74b4834med.jpg

malika89, pigułka, Kw14tuszek, Dominique88, monirek lubią tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nie było mnie dwa dni i nadrobiłam tylko połowe tego co naprodukowałyście xD
    u nas wszystko w porządku, pan dr powiedział, że w normie ta fałdka i kość nosowa jest, ale nie powiedział niestety liczb konkretnych :) ale dopytywałam się czy jest ok :) mój okruszek jest młodszy niż na suwaczku o 4 dni ;D w sensie nie urosło mu się aż tak dużo jakby to wychodziło, ale wszystko ok, bo dzieci rosną różnie w różnych okresach jak powiedział dr, aczkolwiek pewnie wdał się w mamusię i zostanie kruszynką ^^ ps. łatwiej rodzić będzie może xD
    wrzuce zdjęcie, ale kiepski ujęcie zrobił, bo takie fajne były z rączkami i takie tam, a tu mało widać :( ale się rozpisałam... sorki xD

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acaf8bbfb70f.jpg

Martynka30, kaarolaa, pigułka, 33Karola33, sylwiaśta159, malika89, Rudi88, Kw14tuszek, hella, Domi793, SyHa85, JRY1984, MiMK, monirek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Karola a to w ramach nfz?
    nie prywatna... niestety tylko prywatnie teraz przyjmuje, albo i stety bo jak bylam z synem w ciazy to nie zdarzylam ani razu do niego pojsc, czekalo sie na wizyte na nfz 4 miesiace...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    u mnie w kazdej ciazy wychodzi jakbym miala swieze zarazenie toxo...teraz mam wynik Igg 290,8...jak bylam w ciazy z synem to zostalam pokierowana do lekarza od chorob zakaznych i ona mi wytlumaczyla ze ja tak moge na ciaze reagowac...kazala zrobic awidnosc lub powtorzyc za rowno 4 tyg i zobaczyc wynik...zrobilam powtorke wyniku i juz lekarz byla pewna, ze tak moj organizm reaguje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ladne zdjecie, u mnie takie byle jakie bylo zrobione, ale trudno wazne ze maluch zdrowy i wszytsko w normie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nie prywatna... niestety tylko prywatnie teraz przyjmuje, albo i stety bo jak bylam z synem w ciazy to nie zdarzylam ani razu do niego pojsc, czekalo sie na wizyte na nfz 4 miesiace...
    to skoro prywatnie to wymagaj USG- jesteś jej pacjentem, ale klientem ;) płacisz- to niech robi bez łaski. Ja jak już płacę, to nie wyjdę bez usg. :)
    kaarolaa wrote:
    u mnie w kazdej ciazy wychodzi jakbym miala swieze zarazenie toxo...teraz mam wynik Igg 290,8...jak bylam w ciazy z synem to zostalam pokierowana do lekarza od chorob zakaznych i ona mi wytlumaczyla ze ja tak moge na ciaze reagowac...kazala zrobic awidnosc lub powtorzyc za rowno 4 tyg i zobaczyc wynik...zrobilam powtorke wyniku i juz lekarz byla pewna, ze tak moj organizm reaguje...
    a robilas igg i igm przed ciążą? Ja tak, wyszły przeciwciała i na toxo i cytomegalię i już nie muszę powtarzać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 10:37

• Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Dopiero dziś mogę cokolwiek napisać o wczorajszej wizycie :) A więc prawdopodobnie będzie Maciuś :) ma ponad 9 cm i jest ciut starszy niż na suwaczku. Termin przesunął się na 2 sierpnia :) jest zdrowy i ruchliwy. Serduszko pikało i prawie się popłakałam taka wzruszona byłam.
    27e69231dfcca6bfmed.jpg

Dziś rozpoczynamy 16 tydzień :) mój brzusio z rana. od ostatniej wizyty waga poszła w górę 1,2 kg :)
    b2ba9ca12a4f2af2med.jpg

pigułka, Rudi88, sylwiaśta159, kaarolaa, Kw14tuszek, hella, 33Karola33, Domi793, Dominique88, malika89, SyHa85, JRY1984, amanina, MiMK, monirek lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was też taka pogoda do du*y ?
    Tak mi sie nie chce wyjść z domu,że szok. Juz się pól godziny zbieram;/

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem jak to liczyć czyli jak ja dzisiaj mam 13 tydzień to zaczęłam 14? Zawsze mówiłam że 13.
    Pogoda jest beznadziejna, chcieliśmy jechać w weekend na działkę ale ma być brzydko to co tam robić.

va5bflw11begdoxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiasta nie nie robilam przed ciaza, bo mi nigdy lekarz nie zalecil, a ja w sumie sama nie pomyslalam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Ja już nie wiem jak to liczyć czyli jak ja dzisiaj mam 13 tydzień to zaczęłam 14? Zawsze mówiłam że 13.
    Pogoda jest beznadziejna, chcieliśmy jechać w weekend na działkę ale ma być brzydko to co tam robić.
    ja np teraz mam 13+1 i raczej mowie ze to 13 tyd...tak lekarze tez licza, a jak nie jestem pewna to podaje dokladnie 13 tyd i jeden dzien...

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Dokładnie jak mówi Karola...
    Lekarze liczą skończone tygodnie, ale ja też zawsze mówię tak jak jest na suwaczku jak pytają.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:

Ja tam zawsze podaje tydzień + dzień, wtedy też łatwiej na USG ustalic czy się rozmiar bobasa zgadza :) bo między np 12+0 a 12+6 to maluszek trochę rośnie :)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też ale widzę że niektóre dziewczyny mają na suwaczku 13 a mówią że 14, dlatego pytam ;-)

Niech się te ferie już skończą bo moje dzieci się pozabijaja a ja dostane deprechy 8-}

va5bflw11begdoxu.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ