Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelk to zmień porę przyjmowania lekarstwa. Ja rozmawiałam z endo i mi powiedział, że nawet lepiej, żebym ustawiała sobie budzik w nocy i przyjmowała lek, popijała woda i wracała spać - niż nie przyjmowała w ogóle.
Bo miałam ten sam problem co Ty w I trymestrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:46
-
Rudi88 wrote:Dzień dobry:)
Ciotki Forumowe, ale miałam dzisiaj masakryczny sen!
Śniło mi się, że mój TŻ mnie zostawił. Powiedział,że nie da rady wychowywac dziecka, to wogóle nie jego bajka itp. Kazał mi wrócić do mamy, mieszkanie wynajmiemy a kasa z wynajmu będzie dla mnie i dla dziecka. A najlepsze,że to mówił ubrany w mega markowy garnitur, zegarek za chyba 30tys i wypsikany perfumami czyli jakby no kurde podmienili mi faceta...A najgorsze było to , że jak się obudziłam to mojego prawdziwego nie było, bo miał nockę i do 7 czekałam na niego aż wróci.
A co do brzucholków to u mnie rośnie wraz z poźniejszą porą dnia. Rano jak leze w wyrku to płaszczak, a wieczorem to juz kuleczka jest
Tez tak kiedyś miałam tylko mi się chyba śniło że mnie zdradzał czy coś i się budzę a go nie ma i od razu za telefon. Jak usłyszałam jego głos to się uspokoiłam. -
Nelk wrote:Bo trzeba go brać na czczo i po każdym popiciu od razu londowal w sraczu
Jutro prenatalne na 10. Ile to w ciąży stresu człowiek musi znieść.
Aha. Nie no to ja nie mam problemu. Jak wstaję rano na siku to se zjem tablete i idę spać. Budzę się gdzieś po dwóch godzinach i jem śniadanko
A mi endokrynolog powiedziała że minimum 30min nic nie jeść bo się lepiej wchłonie no to po 2 h to się wchłonie ze ho hoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:50
-
Próbowałam różnie ale to niestety nic nie dawało chyba sam fakt przelykania tabletki tak na mnie działał. Ale od wczoraj biorę może już będzie dobrze.
Wiecie że mi lekarz jeszcze cytologii nie robił też się martwię a i jeszcze mam kota wprawdzie nie wychodzący ale nie robiłam toxo bo kazał mi przynieść z poprzedniej ciąży a wtedy kota jeszcze nie miałam i tamten wynik miałam "wątpliwy". W poniedziałek zrobię sama bo też mnie to martwi.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nelk wrote:Próbowałam różnie ale to niestety nic nie dawało chyba sam fakt przelykania tabletki tak na mnie działał. Ale od wczoraj biorę może już będzie dobrze.
Wiecie że mi lekarz jeszcze cytologii nie robił też się martwię a i jeszcze mam kota wprawdzie nie wychodzący ale nie robiłam toxo bo kazał mi przynieść z poprzedniej ciąży a wtedy kota jeszcze nie miałam i tamten wynik miałam "wątpliwy". W poniedziałek zrobię sama bo też mnie to martwi.
Co do toxo to musisz zrobic sobie awidność to będzie wiadomo czy ewentualne zarażenie było dawno czy w przeciągu trwania ciąży.
Cytologi też nie miałam, bo ostatnio zapomnieliśmy zrobić, w pon na wizycie będę miała. -
Cześć dziewczyny
nie było mnie dwa dni i nadrobiłam tylko połowe tego co naprodukowałyście xD
u nas wszystko w porządku, pan dr powiedział, że w normie ta fałdka i kość nosowa jest, ale nie powiedział niestety liczb konkretnychale dopytywałam się czy jest ok
mój okruszek jest młodszy niż na suwaczku o 4 dni
w sensie nie urosło mu się aż tak dużo jakby to wychodziło, ale wszystko ok, bo dzieci rosną różnie w różnych okresach jak powiedział dr, aczkolwiek pewnie wdał się w mamusię i zostanie kruszynką ^^ ps. łatwiej rodzić będzie może xD
wrzuce zdjęcie, ale kiepski ujęcie zrobił, bo takie fajne były z rączkami i takie tam, a tu mało widaćale się rozpisałam... sorki xD
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acaf8bbfb70f.jpgMartynka30, kaarolaa, pigułka, 33Karola33, sylwiaśta159, malika89, Rudi88, Kw14tuszek, hella, Domi793, SyHa85, JRY1984, MiMK, monirek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNelk wrote:Próbowałam różnie ale to niestety nic nie dawało chyba sam fakt przelykania tabletki tak na mnie działał. Ale od wczoraj biorę może już będzie dobrze.
Wiecie że mi lekarz jeszcze cytologii nie robił też się martwię a i jeszcze mam kota wprawdzie nie wychodzący ale nie robiłam toxo bo kazał mi przynieść z poprzedniej ciąży a wtedy kota jeszcze nie miałam i tamten wynik miałam "wątpliwy". W poniedziałek zrobię sama bo też mnie to martwi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:nie prywatna... niestety tylko prywatnie teraz przyjmuje, albo i stety bo jak bylam z synem w ciazy to nie zdarzylam ani razu do niego pojsc, czekalo sie na wizyte na nfz 4 miesiace...
płacisz- to niech robi bez łaski. Ja jak już płacę, to nie wyjdę bez usg.
kaarolaa wrote:u mnie w kazdej ciazy wychodzi jakbym miala swieze zarazenie toxo...teraz mam wynik Igg 290,8...jak bylam w ciazy z synem to zostalam pokierowana do lekarza od chorob zakaznych i ona mi wytlumaczyla ze ja tak moge na ciaze reagowac...kazala zrobic awidnosc lub powtorzyc za rowno 4 tyg i zobaczyc wynik...zrobilam powtorke wyniku i juz lekarz byla pewna, ze tak moj organizm reaguje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 10:37
-
Witajcie dziewczyny
Dopiero dziś mogę cokolwiek napisać o wczorajszej wizycie
A więc prawdopodobnie będzie Maciuś
ma ponad 9 cm i jest ciut starszy niż na suwaczku. Termin przesunął się na 2 sierpnia
jest zdrowy i ruchliwy. Serduszko pikało i prawie się popłakałam taka wzruszona byłam.
Dziś rozpoczynamy 16 tydzieńmój brzusio z rana. od ostatniej wizyty waga poszła w górę 1,2 kg
pigułka, Rudi88, sylwiaśta159, kaarolaa, Kw14tuszek, hella, 33Karola33, Domi793, Dominique88, malika89, SyHa85, JRY1984, amanina, MiMK, monirek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNelk wrote:Ja już nie wiem jak to liczyć czyli jak ja dzisiaj mam 13 tydzień to zaczęłam 14? Zawsze mówiłam że 13.
Pogoda jest beznadziejna, chcieliśmy jechać w weekend na działkę ale ma być brzydko to co tam robić. -
Nelk wrote:Ja już nie wiem jak to liczyć czyli jak ja dzisiaj mam 13 tydzień to zaczęłam 14? Zawsze mówiłam że 13.
Pogoda jest beznadziejna, chcieliśmy jechać w weekend na działkę ale ma być brzydko to co tam robić.
Lekarze liczą skończone tygodnie, ale ja też zawsze mówię tak jak jest na suwaczku jak pytają.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Nelk wrote:Ja już nie wiem jak to liczyć czyli jak ja dzisiaj mam 13 tydzień to zaczęłam 14? Zawsze mówiłam że 13.
Pogoda jest beznadziejna, chcieliśmy jechać w weekend na działkę ale ma być brzydko to co tam robić.
Ja tam zawsze podaje tydzień + dzień, wtedy też łatwiej na USG ustalic czy się rozmiar bobasa zgadzabo między np 12+0 a 12+6 to maluszek trochę rośnie