X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj wizyte...mam nadzieje ze zrobi usg, ale raczej nie licze na to bo ledwo tydzien temu robil mi prenatalne

JRY1984 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Martynka a jak Twoje bóle wzrostowe? Bo u mnie od wczoraj się nasilają ;/ Nie wiem jak można zachować optymizm przy tak niepokojących objawach

Wiesz co w sobotę ból złapał mnie mocno w sobotę wieczorem, w niedzielę rano nie mogłam wstać chodzić, poniedziałek umiarkowanie, wczoraj tylko po spacerze, a dziś narazie czasami coś zakuje.

Jeśli chodzi o ruchy to ponoć w pierwszej ciąży to kobieta odczuwa później, moja mama czuła już w 4 miesiącu, ale ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie będę miała dużo później niż wy :(
    Choć czasami mam dziwne uczucie w brzuchu, takie puk puk w jednym miejscu, ale pewnie to jelita.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ninka... ja jestem płaska jak deska. Masz śliczny brzuszek, ale jak widzę takie zdjęcia to zastanawiam się czy u mnie wszystko jest ok :-(

Mam kryzys małego brzuszka :-(

Kochana jak najbardziej ok po prostu ja mialam wage wyjsciowa 77kg co prawda jestem 1 na plusie przez cala ciaze bo nie mam apetytu ale ja mam troszke powod do nie pokoju bo taki brzuszek normalny nie jest poza tym to moja druga ciaza z dzidzia w brzuchu i ponoc te powloki sa rozciagniete i napewno wzdecia robia swoje mam nadzieje ze to nie wielowodzie

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ninka... ja jestem płaska jak deska. Masz śliczny brzuszek, ale jak widzę takie zdjęcia to zastanawiam się czy u mnie wszystko jest ok :-(

Mam kryzys małego brzuszka :-(
    wszystko jest w porzadku z brzuchami,,,ja mam kolezanke, ktorej brzucha w pierwszej ciazy nie bylo widac do konca 6 miesiaca...a teraz jest juz w 3 i zaczelo ja wywalac od 18 tc. spokojnie jeszcze brzuchy beda :)

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mam dzisiaj wizyte...mam nadzieje ze zrobi usg, ale raczej nie licze na to bo ledwo tydzien temu robil mi prenatalne

To jestesmy dwie Karolciu ja mialam usg 15dni temu i tez nie licze chodz bardzo bym chciala bo moze plec juz by okreslil i wogole zobaczyc malenstwo na ktora masz ja 12.15 zaraz lece na autobus bo autko sprzedalam mielismy dwa a poki nie pracuje to mi nie potrzebne wiec zostala mi komunikacja wiejska ide na shoping do lumpkow a potem na wizyte☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Wiesz co w sobotę ból złapał mnie mocno w sobotę wieczorem, w niedzielę rano nie mogłam wstać chodzić, poniedziałek umiarkowanie, wczoraj tylko po spacerze, a dziś narazie czasami coś zakuje.

Jeśli chodzi o ruchy to ponoć w pierwszej ciąży to kobieta odczuwa później, moja mama czuła już w 4 miesiącu, ale ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie będę miała dużo później niż wy :(
    Choć czasami mam dziwne uczucie w brzuchu, takie puk puk w jednym miejscu, ale pewnie to jelita.

No to ja wczoraj wieczorem miałam takie bóle jakby skurcze, albo silny chwilowy ból jajnika. Może z trzy, cztery razy. Dzisiaj rano też lekko czuje pulsowanie... lekarz mnie uspokaja, że ciąża to nie jest czas relaksu. Ciało się zmienia i trochę poboleć musi..

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie z brzuchem. Mam nadzieję, że za chwilę będzie widać, że jestem w ciąży - a nie lekko przytyta na brzuchu.

A jeśli chodzi o pierwsze ruchy - miałam już raz fałszywy alarm. Coś się poruszyło, poruszyło, ale okazało się, że to na bączka :-) :D

sylwiaśta159, alicjaaaa, amanina lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziwne te bóle, nawet ciężko jest opisać, taki kłujący, taki szarpiący, rozrywający, uciskający :/
    Tak bolało, że myślałam, że na zawał zejdę.
    Friend :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:08

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    To jestesmy dwie Karolciu ja mialam usg 15dni temu i tez nie licze chodz bardzo bym chciala bo moze plec juz by okreslil i wogole zobaczyc malenstwo na ktora masz ja 12.15 zaraz lece na autobus bo autko sprzedalam mielismy dwa a poki nie pracuje to mi nie potrzebne wiec zostala mi komunikacja wiejska ide na shoping do lumpkow a potem na wizyte☺
    ja to pozno, bedzie dobrze jak sie dostane na 20...musze czekac az maz po 16 z pracy wroci, 30 km musze dojechac, jeszcze ludzi bedzie masa bo wolne mial 2 tyg...mam nadzieje ze sie dostane, bo ja jade tam na tzw krzywy ryj...ostatnio powiedzialam ze mi lekarz kazal przyjechac i mnie zapisala, dzisiaj zrobie tak samo...przez 2 tyg probowalam sie dodzwonic i zapisac i dupa, nie udalo sie...a lekarz kazal mi przyjechac 10, wiec mam wymowke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka ale brzuchol!! :D

Laski brzuchy sa rozne i jak wszystko- nie mozna porownywac :) chwalmy sie nimi ale nie porownujmy :) kazda ma inna wage wyjsciowa, inne miesnie inna budowe ciala i zawsze kazda z nas bedzie wygladala inaczej <3 i to jest piekne :)

Na grudniowkach jest laska, ktora w dniu porodu miala brzuch jak ja po jedzeniu. Mniej wiecej polowa brzucha ninki teraz!

Ja tez dwa dni temu mialam wrazenie ze cos sie dzieje ale to tak nisko, kolo spojenia lonowego, ze to chyba nie Marcela... ciezko wyczuc :) ale nie nastawiam sie ze to bylo TO, bo jest wczesnie na ruchy.

Tak w ogole dzien dobry :)
    Karola, nalegaj na usg, moze cos ugrasz :) aaaalbo posymuluj, ze ostatnio boli cie brzuch to na pewno ci zrobi usg zeby zobaczyc czy wszystko ok :)

Ja jutro o tej porze bede sie zbierala na wizyte...
    To takie niemozliwe, ze dzidziole maja po ok 10-11 cm a ich nie czujemy :)
    Martynka30 wrote:
    Ja miałam dziwne te bóle, nawet ciężko jest opisać, taki kłujący, taki szarpiący, rozrywający, uciskający :/
    Tak bolało, że myślałam, że na zawał zejdę.
    Friend :D
    O dokladnie cos takiego. To nawet lekko leciutko sprawialo bol. Wiec nie wiem czy to nie jakies rewolucje jak u Friend :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:10

• Friend Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja to pozno, bedzie dobrze jak sie dostane na 20...musze czekac az maz po 16 z pracy wroci, 30 km musze dojechac, jeszcze ludzi bedzie masa bo wolne mial 2 tyg...mam nadzieje ze sie dostane, bo ja jade tam na tzw krzywy ryj...ostatnio powiedzialam ze mi lekarz kazal przyjechac i mnie zapisala, dzisiaj zrobie tak samo...przez 2 tyg probowalam sie dodzwonic i zapisac i dupa, nie udalo sie...a lekarz kazal mi przyjechac 10, wiec mam wymowke :)

Karola a to w ramach nfz?

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się stałam strasznym nerwusem i płaczkiem :/

W jednej chwili krzyczę a za chwilę płaczę :/

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą miałam płaski brzuch aż mi kości biodrowe wystawały, teraz w najszerszym miejscy ma 82,5cm.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba też zacznę mierzyć :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boli to ja tez mialam wlasnie takie klujaco-rozciagajace, ze az bol sprawialy. Potem jeszcze mialam takie pojedyncze i sidzastanawialam czy to mala mnie kopie.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z bóli to dziś znowu gardło :/ Co za cholerstwo :/ Uczepi sie człowieka i sie odczepić nie może, no!

Co do ruchów to ja nic a nic nie czuję jeszcze :(

A co do brzucha- każda ma inny. JA to bym chciała piłeczkę a mnie rozlewa na boki :/ Ale co tam- ważne że dzidzi wygodnie :)

Miłego dnia i kciuki za wizytujące! :)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całą noc miałam takie bóle brzucha i przechodziły na krzyż, no tak się zdenerwowalam że spać nie mogłam, wzięłam nospe i było trochę lepiej, wydaje mi się że trochę wczoraj przesadziłam z jedzeniem bo rano chleb razowy z cola później chili con carne a tam ostre i fasola i znowu cola bo już na wodę to patrzeć nie mogę. A że drugi dzień nie wymiotuje no to szał. Prawie od świąt nie brałam entyrox bo mi się nie przyjmował.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj jakieś niepokojące bole brzucha ale to raczej z wysiłku bo nawet plecy bolały jak skurczy piorun jak się położyłam. Poleżałam trochę i na szczęście przeszło.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Ja całą noc miałam takie bóle brzucha i przechodziły na krzyż, no tak się zdenerwowalam że spać nie mogłam, wzięłam nospe i było trochę lepiej, wydaje mi się że trochę wczoraj przesadziłam z jedzeniem bo rano chleb razowy z cola później chili con carne a tam ostre i fasola i znowu cola bo już na wodę to patrzeć nie mogę. A że drugi dzień nie wymiotuje no to szał. Prawie od świąt nie brałam entyrox bo mi się nie przyjmował.

Ale jak to Ci się entyrox nie przyjmował?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ciotki Forumowe, ale miałam dzisiaj masakryczny sen!
    Śniło mi się, że mój TŻ mnie zostawił. Powiedział,że nie da rady wychowywac dziecka, to wogóle nie jego bajka itp. Kazał mi wrócić do mamy, mieszkanie wynajmiemy a kasa z wynajmu będzie dla mnie i dla dziecka. A najlepsze,że to mówił ubrany w mega markowy garnitur, zegarek za chyba 30tys i wypsikany perfumami czyli jakby no kurde podmienili mi faceta...A najgorsze było to , że jak się obudziłam to mojego prawdziwego nie było, bo miał nockę i do 7 czekałam na niego aż wróci.

A co do brzucholków to u mnie rośnie wraz z poźniejszą porą dnia. Rano jak leze w wyrku to płaszczak, a wieczorem to juz kuleczka jest :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo trzeba go brać na czczo i po każdym popiciu od razu londowal w sraczu :-(
    Jutro prenatalne na 10. Ile to w ciąży stresu człowiek musi znieść.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ