Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Friend wrote:Martynka a jak Twoje bóle wzrostowe? Bo u mnie od wczoraj się nasilają ;/ Nie wiem jak można zachować optymizm przy tak niepokojących objawach
Wiesz co w sobotę ból złapał mnie mocno w sobotę wieczorem, w niedzielę rano nie mogłam wstać chodzić, poniedziałek umiarkowanie, wczoraj tylko po spacerze, a dziś narazie czasami coś zakuje.
Jeśli chodzi o ruchy to ponoć w pierwszej ciąży to kobieta odczuwa później, moja mama czuła już w 4 miesiącu, ale ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie będę miała dużo później niż wy
Choć czasami mam dziwne uczucie w brzuchu, takie puk puk w jednym miejscu, ale pewnie to jelita.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Friend wrote:Ninka... ja jestem płaska jak deska. Masz śliczny brzuszek, ale jak widzę takie zdjęcia to zastanawiam się czy u mnie wszystko jest ok
Mam kryzys małego brzuszka
Kochana jak najbardziej ok po prostu ja mialam wage wyjsciowa 77kg co prawda jestem 1 na plusie przez cala ciaze bo nie mam apetytu ale ja mam troszke powod do nie pokoju bo taki brzuszek normalny nie jest poza tym to moja druga ciaza z dzidzia w brzuchu i ponoc te powloki sa rozciagniete i napewno wzdecia robia swoje mam nadzieje ze to nie wielowodzie -
nick nieaktualnyFriend wrote:Ninka... ja jestem płaska jak deska. Masz śliczny brzuszek, ale jak widzę takie zdjęcia to zastanawiam się czy u mnie wszystko jest ok
Mam kryzys małego brzuszkaNinka0111 lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:ja mam dzisiaj wizyte...mam nadzieje ze zrobi usg, ale raczej nie licze na to bo ledwo tydzien temu robil mi prenatalne
To jestesmy dwie Karolciu ja mialam usg 15dni temu i tez nie licze chodz bardzo bym chciala bo moze plec juz by okreslil i wogole zobaczyc malenstwo na ktora masz ja 12.15 zaraz lece na autobus bo autko sprzedalam mielismy dwa a poki nie pracuje to mi nie potrzebne wiec zostala mi komunikacja wiejska ide na shoping do lumpkow a potem na wizyte☺ -
Martynka30 wrote:Wiesz co w sobotę ból złapał mnie mocno w sobotę wieczorem, w niedzielę rano nie mogłam wstać chodzić, poniedziałek umiarkowanie, wczoraj tylko po spacerze, a dziś narazie czasami coś zakuje.
Jeśli chodzi o ruchy to ponoć w pierwszej ciąży to kobieta odczuwa później, moja mama czuła już w 4 miesiącu, ale ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie będę miała dużo później niż wy
Choć czasami mam dziwne uczucie w brzuchu, takie puk puk w jednym miejscu, ale pewnie to jelita.
No to ja wczoraj wieczorem miałam takie bóle jakby skurcze, albo silny chwilowy ból jajnika. Może z trzy, cztery razy. Dzisiaj rano też lekko czuje pulsowanie... lekarz mnie uspokaja, że ciąża to nie jest czas relaksu. Ciało się zmienia i trochę poboleć musi..
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie z brzuchem. Mam nadzieję, że za chwilę będzie widać, że jestem w ciąży - a nie lekko przytyta na brzuchu.
A jeśli chodzi o pierwsze ruchy - miałam już raz fałszywy alarm. Coś się poruszyło, poruszyło, ale okazało się, że to na bączkasylwiaśta159, alicjaaaa, amanina lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dziwne te bóle, nawet ciężko jest opisać, taki kłujący, taki szarpiący, rozrywający, uciskający
Tak bolało, że myślałam, że na zawał zejdę.
FriendWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:08
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyNinka0111 wrote:To jestesmy dwie Karolciu ja mialam usg 15dni temu i tez nie licze chodz bardzo bym chciala bo moze plec juz by okreslil i wogole zobaczyc malenstwo na ktora masz ja 12.15 zaraz lece na autobus bo autko sprzedalam mielismy dwa a poki nie pracuje to mi nie potrzebne wiec zostala mi komunikacja wiejska ide na shoping do lumpkow a potem na wizyte☺
-
nick nieaktualnyNinka ale brzuchol!!
Laski brzuchy sa rozne i jak wszystko- nie mozna porownywacchwalmy sie nimi ale nie porownujmy
kazda ma inna wage wyjsciowa, inne miesnie inna budowe ciala i zawsze kazda z nas bedzie wygladala inaczej
i to jest piekne
Na grudniowkach jest laska, ktora w dniu porodu miala brzuch jak ja po jedzeniu. Mniej wiecej polowa brzucha ninki teraz!
Ja tez dwa dni temu mialam wrazenie ze cos sie dzieje ale to tak nisko, kolo spojenia lonowego, ze to chyba nie Marcela... ciezko wyczucale nie nastawiam sie ze to bylo TO, bo jest wczesnie na ruchy.
Tak w ogole dzien dobry
Karola, nalegaj na usg, moze cos ugraszaaaalbo posymuluj, ze ostatnio boli cie brzuch to na pewno ci zrobi usg zeby zobaczyc czy wszystko ok
Ja jutro o tej porze bede sie zbierala na wizyte...
To takie niemozliwe, ze dzidziole maja po ok 10-11 cm a ich nie czujemy
Martynka30 wrote:Ja miałam dziwne te bóle, nawet ciężko jest opisać, taki kłujący, taki szarpiący, rozrywający, uciskający
Tak bolało, że myślałam, że na zawał zejdę.
FriendWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:10
-
kaarolaa wrote:ja to pozno, bedzie dobrze jak sie dostane na 20...musze czekac az maz po 16 z pracy wroci, 30 km musze dojechac, jeszcze ludzi bedzie masa bo wolne mial 2 tyg...mam nadzieje ze sie dostane, bo ja jade tam na tzw krzywy ryj...ostatnio powiedzialam ze mi lekarz kazal przyjechac i mnie zapisala, dzisiaj zrobie tak samo...przez 2 tyg probowalam sie dodzwonic i zapisac i dupa, nie udalo sie...a lekarz kazal mi przyjechac 10, wiec mam wymowke
Karola a to w ramach nfz? -
A ja z bóli to dziś znowu gardło
Co za cholerstwo
Uczepi sie człowieka i sie odczepić nie może, no!
Co do ruchów to ja nic a nic nie czuję jeszcze
A co do brzucha- każda ma inny. JA to bym chciała piłeczkę a mnie rozlewa na bokiAle co tam- ważne że dzidzi wygodnie
Miłego dnia i kciuki za wizytujące![/url]
-
Ja całą noc miałam takie bóle brzucha i przechodziły na krzyż, no tak się zdenerwowalam że spać nie mogłam, wzięłam nospe i było trochę lepiej, wydaje mi się że trochę wczoraj przesadziłam z jedzeniem bo rano chleb razowy z cola później chili con carne a tam ostre i fasola i znowu cola bo już na wodę to patrzeć nie mogę. A że drugi dzień nie wymiotuje no to szał. Prawie od świąt nie brałam entyrox bo mi się nie przyjmował.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nelk wrote:Ja całą noc miałam takie bóle brzucha i przechodziły na krzyż, no tak się zdenerwowalam że spać nie mogłam, wzięłam nospe i było trochę lepiej, wydaje mi się że trochę wczoraj przesadziłam z jedzeniem bo rano chleb razowy z cola później chili con carne a tam ostre i fasola i znowu cola bo już na wodę to patrzeć nie mogę. A że drugi dzień nie wymiotuje no to szał. Prawie od świąt nie brałam entyrox bo mi się nie przyjmował.
Ale jak to Ci się entyrox nie przyjmował? -
Dzień dobry:)
Ciotki Forumowe, ale miałam dzisiaj masakryczny sen!
Śniło mi się, że mój TŻ mnie zostawił. Powiedział,że nie da rady wychowywac dziecka, to wogóle nie jego bajka itp. Kazał mi wrócić do mamy, mieszkanie wynajmiemy a kasa z wynajmu będzie dla mnie i dla dziecka. A najlepsze,że to mówił ubrany w mega markowy garnitur, zegarek za chyba 30tys i wypsikany perfumami czyli jakby no kurde podmienili mi faceta...A najgorsze było to , że jak się obudziłam to mojego prawdziwego nie było, bo miał nockę i do 7 czekałam na niego aż wróci.
A co do brzucholków to u mnie rośnie wraz z poźniejszą porą dnia. Rano jak leze w wyrku to płaszczak, a wieczorem to juz kuleczka jest