Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
pigułka wrote:Mój lekarz mówił, że jak mam 13+1 to jestem w 14 tygodniu, a skończonych mam 13. Oni jak wpisują do dokumentacji, to zawsze wpisują skończone tygodnie.
Mi też tak mówiłpigułka lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja jutro o 16 mam wizyte, ale bez usg, bo moja ginekolog nie robi usg (taka specyfika dużych przychodni) i pewnie dopiero na połówkowe mnie wyśle. Siedze w pracy, ogólnie nie mam powodu narzekać na samopoczucie. Tylko trochę senna jestem
-
Jeju ja jutro o tej porze bede juz po usg genetycznym... Dziś całą noc śniłam się mężowi, że miałam wieeelki brzuch a mi że miałam cesarkę, po której po 10 min.poszłam na koncert pod chmurka. Dzidzi nie widziałam
Oszaleję sama ze sobą...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Cześć dziewczyny,
ja już wyhodowałam niezły brzuchol patrząc na Wasze! Aż mi głupio, bo pewnie za bardzo się objadamChociaż niestety zawsze miałam tendencję do tycia najpierw na brzuchu... Nie wiem ile tam tej mojej fasolinki jest w środku
W ogóle od kilku dni męczą mnie bóle brzuchaChwilami nawet podobne do @, więc zaczęłam trochę schizować, czy tak powinno być.
Do lekarza jestem umówiona dopiero na poniedziałek.
Bardzo chciałabym poczuć już pierwsze ruchy. Wiem, że jeszcze za wcześnie, ale jak tak pisałyście, że już coś tam Was smyra od środka to pozazdrościłamMnie na razie tylko gazuje...
Ściskam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:16
SyHa85, malika89, fasolkarośnie, JRY1984, Dominique88, 33Karola33, Rudi88, kaarolaa, Ninka0111, Jujka, amanina, monirek lubią tę wiadomość
-
oLena31 wrote:Aaa no i laktator miałam pożyczony od kuzynki, taki ręczny zwykły. Dawał radę, ale z pompowaniem trochę ciężko, bo ręka boli. Tym razem poluję na laktator elektroniczny z możliwością ręcznego pompowania (np. żeby w nocy dziecka nie budzić). Nie jakiś super nie-wiadomo-co (bo jak byłam na sali poporodowej to laska płakała, że mąż nie kupił jej laktatora medela za 600zł (!)), ale taki żeby dawał radę.
Ja mam ręczny i elektryczny i gdyby nie to, że przydał się ten drugi podczas kryzysu laktacyjnego, to bym meega żałowała jego zakupu. Jak ściągałam to tylko ręcznym i dużo więcej pokarmu ściągnęłam.
A z zastojami pokarmu zawsze masaż sobie poradził i rozbijanie kanalików. Bolało jak cholera i mój M musiał masować albo położna bo sama nie byłabym w stanie. -
pigułka wrote:Alicjaaa przecież masz piękny, malutki brzusio. Chociaż wiem, że to się wydaje, że on jest taki duży, zwłaszcza jak się od góry patrzy.
Tak, uwielbiam goTylko patrząc na ilość tygodni to trochę "wzdęty".
Niezły materacyk dla bąbla przygotowałamNajważniejsze, że mu/jej wygodnie.
Łożysko mam na tylnej ścianie, więc łudzę się, że może za tydzień, dwa coś tam mnie zacznie ruszać od środka
-
Dzień dobry
Jeśli chodzi o ilość tygodni, to z tego co wiem to np 12+4, oznacza 13 tydzień, bo jest się właśnie w trakcie 13 tygodnia.
A u mnie brzuszek też dużo większy wieczorem - wzdęcia
Nelk, ja z lekami miałam podobnieNie doczytałam czy u Ciebie też chodzi o leki na tarczycę? Ja, ponieważ mam silne mdłości, wg zaleceń lekarza biorę je w nocy. I tak zawsze wstaję na siusiu więc to nie problem. No i ładnie mi zbiły poziom.
A słuchajcie... Mikołajkowa coś pisała ostatnio? Jak się masz ze swoimi wymiotami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:35
-
Rudi88 wrote:Dziewczyny kopnijcie mnie w tyłek, bo nie pójde nawet po chleb
A też tyle śpisz co ja? Dla mnie 10 godzin to minimum... -
pigułka wrote:Martynko czy mogłabyś podesłać link do tego szamponu, o którym kiedyś pisałaś? Bo obawiam się, że szukanie tego postu zajmie mi z 2 godziny.
A chodzi Ci o sklep gdzie można kupić czy o skład?
http://www.ekobieca.pl/product-pol-16032-Receptury-Agafii-Szampon-syberyjski-NR1-Wzmacniajacy-550-ml.html
Jest kilka wersji tych szaponów- mam teni zamawiam z tej drogerii
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz