X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam dzis kopniaka i to takiego solidnego nisko i to reczej nie wzdecia a to wszystko dlatego ze uwielbiam siedziec pochylona do przodu oparta lokciami na udach i chyba przygniotlam malenstwo i probowalo sie wyciagnac wspaniale☺☺☺
    Tez wam zycze takiego kopniaka☺

malika89, SyHa85, Rudi88, pigułka, MiMK, kaarolaa, Sarayu, sylwiaśta159, beza_cytrynowa, alicjaaaa, amanina, Dominique88, Lulu83, Betty Boop lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Dziewczyny dostalam dzis kopniaka i to takiego solidnego nisko i to reczej nie wzdecia a to wszystko dlatego ze uwielbiam siedziec pochylona do przodu oparta lokciami na udach i chyba przygniotlam malenstwo i probowalo sie wyciagnac wspaniale☺☺☺

Ja tez chce, ja tez!!!!

Ninka0111, pigułka lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:

Ale cudownie!!! Aż się wzruszylam...

MiMK, Ninka0111 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to dziś się przelewa, coś przesuwa, jakby powietrze w jelitach... Aleee nieeee, to nie na bączka, to nie po jedzeniu...
    Dziwne dziwne.
    Rybka pływa hm....?

beza_cytrynowa, alicjaaaa lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ://naforum.zapodaj.net/f78dc23a5a20.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f78dc23a5a20.jpg[/url]

Ja to się mogę nawet pochwalić, jeśli jeszcze ktoś w ogóle czyta moje wypociny.

Ze my z mezem wzięliśmy udział w akcji Puszka zamiast kwiatuszka
    I na ślub poprosiliśmy gości o karmę dla zwierząt zamiast kwiatów czy wina czy książek.
    Wszyscy się spisali daliśmy do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami jeśli dobrze pamiętam ponad 90kg karmy i nic nas to nie kosztowało.
    W ramach akcji dostaliśmy kubki z napisem pomagam, a o zdjęciu w gazecie dowiedzieliśmy się od rodziny po jakimś tygodniu od wesela ;)

Mam nadzieję że nasze dzieci nie będą miały na żadne zwierzątko alergii i ze będzie miało tak samo dobre serduszko jak my.

No dosyć chwalenia!
    Właśnie zjadłam hot doga ze stacji, jestem szczęśliwa mogę iść na 9 godz spać bo od rana do roboty, na ostatni dzień kontroli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:37

SyHa85, malika89, Kw14tuszek, Sarayu, sylwiaśta159, beza_cytrynowa, Ninka0111, amanina, pigułka, Betty Boop lubią tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis takie ssanie ze nie wiem czy skoncze jesc....

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kotke Dixi u rodzicow na wsi. Musialam ja oddac bo mi meble niszczyla. Jest cala czarna ma tylko maly krawat na szyi. Jest cudowna bo jak przyjezdzam to ciagle chodzi za mna i miauczy i chce na rece.

Tutaj nie mamy zwierzat, moze kiedys będziemy mieli pieska. Synkowi sie przyda taki przyjaciel. Ale ja kociara jestem i marzy mi sie Maine coon.

Lulu83 lubi tę wiadomość

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    ://naforum.zapodaj.net/f78dc23a5a20.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f78dc23a5a20.jpg[/url]

Ja to się mogę nawet pochwalić, jeśli jeszcze ktoś w ogóle czyta moje wypociny.

Ze my z mezem wzięliśmy udział w akcji Puszka zamiast kwiatuszka
    I na ślub poprosiliśmy gości o karmę dla zwierząt zamiast kwiatów czy wina czy książek.
    Wszyscy się spisali daliśmy do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami jeśli dobrze pamiętam ponad 70kg karmy i nic nas to nie kosztowało.
    W ramach akcji dostaliśmy kubki z napisem pomagam, a o zdjęciu w gazecie dowiedzieliśmy się od rodziny po jakimś tygodniu od wesela ;)

Mam nadzieję że nasze dzieci nie będą miały na żadne zwierzątko alergii i ze będzie miało tak samo dobre serduszko jak my.

No dosyć chwalenia!
    Właśnie zjadłam hot doga ze stacji, jestem szczęśliwa mogę iść na 9 godz spać bo od rana do roboty, na ostatni dzień kontroli.

My też poprosiliśmy o karmę dla psów/kotów i zawieźliśmy do schroniska w naszym mieście. Później dostaliśmy taki dyplom-podziękowanie od schroniska :) i zawsze 1% podatku przekazujemy na psiaki. W ogóle to strasznie kochamy naszego labka i mamy w planach nie odpychać jej jak się dziecko urodzi. Tylko ona jest bardzo zazdrosna, ciekawe jak na dziecko zareaguje... chociaż wszystkie dzieci bardzo lubi, tylko niechcący może uderzyć jak merda ogonkiem. Ja sobie nie wyobrażam życia bez tego psa. Polecam wam film "Marley i ja" oboje z mężem płaczemy na nim strasznie...

beza_cytrynowa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne zwierzaczki, ale do labkow mam najwiejsze serducho <3

Ninka ale bomba!!!!! Super, no super!

Malika tak wlasnie opisuja pieresze ruchy, przelewanie, plywanie rybki :))

Aaaa ja czekam i czeeekam i z moim szczesciem to zaczne cos czuc w 20 tc :D

Syha to jedz :) ja czasem tez mam takie dni to po prostu jem. Zazwyczaj na pare dni mam spokoj :)

malika89, SyHa85, MiMK, Ninka0111 lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak przejadłam obiadu,że tylko 5 truskawek od 15 zjadłam, a brzuchol na granicy pęknięcia :P

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bogu jutro nie ide na cukier :-D kurde przerazajace ile mozna zjesc! A młode teraz ssie pewnie :-) szkoda ze nie moge go teraz zobaczyc ..

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ile Kociar :-D Ta czarna, co leży mi na brzuchu to moja faworyta ;-) a mam jeszcze jedną kotkę i psinkę młodą.

Dziewczyny. Przeżyłam dzisiaj chwile grozy i to serio. Przez chwilę myślałam, że zejdę... Pisałam wcześniej o tej Toxo. Ja nie wiem, co mi się ubzdurało z tą toxo, że boję się jej najbardziej na świecie :-) w każdym razie najpierw zobaczyłam dobrze, że wynik negatywny. Później coś mi się w głowie przestawiło i przeczytałam, że IgM dodatni. No i panika... przerzucanie internetu, szukanie, stres. W końcu trafiłam na info od gościa, który pisał, że jego żona źle zinterpretowała wyniki i zestresowała się bardzo. Zawołałam więc męża, żeby zerknął i oczywiście potwierdził, że negatyw. Taka ulgaaa... :-D Uff. Facet w domu czasem się przydaje ;-)

Lulu83 lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Myślicie, że Dzidziuś czuje/słyszy mruczenie? :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5109eb360c2c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8435e5eaba96.jpg

Też się nad tym zastanawiałam :) Mój śpi na mnie permanentnie!

PS. właśnie jestem w trakcie nadrabiania Was i w połowie już zwątpiłam :P

amanina lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny zacieszam na maxa,że wizyty udane:)
    Bobaski przesłodkie i cudowne:)
    Ja w poniedziałek mam wizytę, może podejrze swojego kluseczka:D

To wizytujemy razem Rudi :)
    O której??

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    To wizytujemy razem Rudi :)
    O której??

Teoretycznie 19.45 praktycznie pewnie 20.30 :)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje we wtorek i ciagle o tym mysle! Juz tak sie nie umiem doczekac i dreptam nozkami achchhh:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Mi za to dziś się przelewa, coś przesuwa, jakby powietrze w jelitach... Aleee nieeee, to nie na bączka, to nie po jedzeniu...
    Dziwne dziwne.
    Rybka pływa hm....?

Też tak mam ostatnio. Czasem w nocy mnie budzi i podejrzewam, że to jest TO :-)

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Ja wizytuje we wtorek i ciagle o tym mysle! Juz tak sie nie umiem doczekac i dreptam nozkami achchhh:)

Ja wyjątkowo nie dreptam, bo 6 go byłam na prenatanych i jakoś jestem spokojniejsza :)

alicjaaaaaaaa a Ty na którą ???

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Teoretycznie 19.45 praktycznie pewnie 20.30 :)

Ja podobnie - 18:10

Widzę, że kociary forumowe :) Ja też mam dwa futrzaki. No i właśnie, może Wy coś podpowiecie. Mieszkamy z S. w kawalerce. Szukamy czegoś większego na wynajem, ale wiadomo, jak to jest - ciężko znaleźć porządne, w dobrej cenie i żeby jeszcze okolica i czynsz nie straszyły. Może się zdarzyć tak, że na początku zostaniemy tutaj no i mam kłopot. Boję się, że koty zrobią krzywdę maluszkowi. Nie są agresywne, pazury mają obcinane, bardziej chodzi mi o to, że np. położą się na nim? Uduszą? Będą lizać i przeniosą jakieś paskudztwo? Nie wiem już, czy wymyślam, czy schizuję, ale czasem mi to spać nie daje...

Co do łożyska - mnie na prenatalnych (12t+2d) też lekarka powiedziała, że łożysko na tylnej ścianie. Lekarz prowadzący wcześniej używał słowa kosmówka, więc już zdurniałam, jak to z tą placentą jest ;)

A imiona..... my z S. jeszcze nie obgadaliśmy tematu! Zaczynam się wkurzać, ale on twierdzi, że dopóki na 100% nie będzie wiadomo co mi w brzuchu rośnie, nie chce o tym rozmawiać... Weź zrozum faceta.

Dzizas trzecia edycja :P
    Jestem złą matką, bo właśnie zrobiłam sobie farbę! A wczoraj wciągnęłam pizzę hut! Całą! SAMA! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 21:36

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja też nigdy nie miałam kłopotów z tarczycą, aż do teraz :D 1,97 to w normie, więc pewnie lekarz nie zleci Ci kolejny raz, chyba, że jest bardzo ostrożny. Bierzesz jakieś witaminki z jodem? Jak tak to pewnie wystarczy :)

Ja przed ciążą miałam 2,01 a w ciąży mi spadło :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ