X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka Ty tez boyfriendy wzielas? Kurcze jak piszesz ze 36 rozmiar bedzie jak 38 to ja chyba przesadzilam bo wzielam 40. jak bedzie jak 42 to sie utopie bo az tyle nie zamierzam tyc ;) Ciekawa jestem czy mozna oddac do sklepu HM bo ja mam blisko. Najwyzej odesle jak bedzie nie tak.

Ja dopiero do pracy na 12 ide. Świeci piekne slonko, chce sie zyc.

Ach, zapomnialam, złapalam dzis chyba po raz pierwszy tetno małego :) Juz sie mialam poddac i nagle usłyszalam. To musialo byc to bo swoje inaczej slysze. Co prawda monitor pokazalm 120 uderzen ale tez co chwile go gubilam. Jutro znowu spróbuje ale i tak "jaram sie" ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Martynka Ty tez boyfriendy wzielas? Kurcze jak piszesz ze 36 rozmiar bedzie jak 38 to ja chyba przesadzilam bo wzielam 40. jak bedzie jak 42 to sie utopie bo az tyle nie zamierzam tyc ;) Ciekawa jestem czy mozna oddac do sklepu HM bo ja mam blisko. Najwyzej odesle jak bedzie nie tak.

Kochana z tymi rozmiarami jest różnie, czytałam tylko to co dziewczyny pisały na olx, że rozmiar pasuje na 38, a jaki to rozmiar to wyjdzie w praniu :/
    z tą rozmiaróką jest różnie, najlepiej zmierzyć, ale jak pisałam do najbliższego hm jest 60km w jedną stronę i ciekawe czy by mieli spodnie ciążowe w ełku :/
    I dziś mi dziewczyny napisały, że przesyłka idzie za granicy, jak będzie we wtorek to dupa kurier może pocałować klamkę, bo mam wizytę u lekarza w innym mieście.
    Eh zła jestem za te spodnie... :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jest tak ruchliwy, że złapię tętno 149-156 i za chwilę ucieka i jest gdzieś obok. Ja już wiem gdzie mały albo mała najczęściej bywa i tam od razu łapie :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karkam83 wrote:
    Witam. A na kiedy masz termin, bo ja od kilku dni też coś czuję, że mdłości zaczynają przechodzić i jakby więcej siły, i sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić że coś niedobrego się dzieje.
    ja mam na 16 termin...ale dzisiaj tez sie super czuje i mysle ze to juz koniec meki

• Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    witam :)

a u nas pogoda trzeci dzien paskudna, nie pada (jeszcze) i jest szaro i zimno...

To zapraszam na Dolny Śląsk- słoneczko świeci :).
    Dzisiaj wyjeżdżam na weekend więc piszcie tyle żebym zdołała was nadrobić ;).

Co do wątku zwierzątek to właśnie zakończyłam przygodę ze szczurami- uwielbiam te zwierzątka. Szkoda tylko, że tak bardzo chorują i krótko żyją. Zapach fuzzów (tych bez sierści) bardzo przypomina zapach małego dziecka (albo ja nienormalna jestem) :D.

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozmiarami to chyba zalezy wlasnie od materialu, tak jak wczoraj ktoras pisala. Moje sa z takiego leginsowatego materialu i sie bardzo ciagna, dlatego mniejsze na mnie pasowaly.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    To zapraszam na Dolny Śląsk- słoneczko świeci :).
    Dzisiaj wyjeżdżam na weekend więc piszcie tyle żebym zdołała was nadrobić ;).

Co do wątku zwierzątek to właśnie zakończyłam przygodę ze szczurami- uwielbiam te zwierzątka. Szkoda tylko, że tak bardzo chorują i krótko żyją. Zapach fuzzów (tych bez sierści) bardzo przypomina zapach małego dziecka (albo ja nienormalna jestem) :D.
    planujemy na wiosne wybrac sie do kuzyna i jego zony na Slask :) ostatnio bylismy tam 3 lata temu, ale i Zakopane zwiedzilismy i Morskie Oko i Giewont...my z Mazur to ciezko tak sie wybrac az na poludnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka moze odwiedze H&M w Ełku to wtedy dam Ci znac czy jest sens jechac 60 km...chociaz nie nastawiam sie na rewelacje bo zanim przeniesli go do galerii to nic tam nie bylo ciazowego, ewentualnie roz 34...gdzie ja normalnie nosze 38

Martynka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alishia wrote:
    To i ja się swoim zwierzyńcem pochwalę. Mam jedna koteczkę Tosię zaadoptowaną z piwnicy 6 lat temu :) Mój tato traktuje ją jak dziecko więc tak jakby to moja siostrzyczka :)

6d094b78f7026697med.jpg
    a ta kocina to wyglada prawie jak moja Dixi...tylko moja ma bialy krawat taki wiekszy krawat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:49

• MiMK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam zwykle spodnie z hm czarne proste i wzięłam taki rozmiar jak mam normalnie czyli 38, i jest ok i myślę że do maja a i czerwca spokojnie jak będzie potrzeba to dalej w nich pochodzę.
    I w udo i w dupke jeszcze coś wcisne ;)

Dziewczyny juz 3 nic cierpię pierwszy raz od początku ciąży mam takie skurcze brzucha jak podczas okresu. Ciągnięcia w pochwie w brzuchu gdzieś są ok przyzwyczaiłam się, ale mam skurcze takie które w okres zwalvzalam nospa.
    Jak sos powtórz w ciągu dnia to po 14 tel do gina i najwyżej na izbę przyjęć po jakaś kroplowke czy coś. Dziwne ze to jeden Skurcz i koniec a nie kilka na raz..oczywiście jestem w pracy i mam ostatni dzień kontrol.

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    planujemy na wiosne wybrac sie do kuzyna i jego zony na Slask :) ostatnio bylismy tam 3 lata temu, ale i Zakopane zwiedzilismy i Morskie Oko i Giewont...my z Mazur to ciezko tak sie wybrac az na poludnie...
    Tak samo nam trudno się wybrać na Mazury, czy Podlasie :). A szkoda, bo piękne i interesujące tereny...

kaarolaa lubi tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Martynka moze odwiedze H&M w Ełku to wtedy dam Ci znac czy jest sens jechac 60 km...chociaz nie nastawiam sie na rewelacje bo zanim przeniesli go do galerii to nic tam nie bylo ciazowego, ewentualnie roz 34...gdzie ja normalnie nosze 38

Tak przy okazji :) specjelnie nie chodź :) Ale dzięki :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lublinie też piękne słońce :)

A ja właśnie podgrzałam sobie wczorajszą zapiekankę, siedzę w pracy i taki głód mnie dopadł, że aż mnie głowa rozbolała...

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique88 wrote:
    Tak samo nam trudno się wybrać na Mazury, czy Podlasie :). A szkoda, bo piękne i interesujące tereny...
    no i to tylko Polska, a tak ciezko jest pojechac na drugi koniec...my mielismy zaproszenie na slub wiec okazja byla zeby pojechac

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Tak przy okazji :) specjelnie nie chodź :) Ale dzięki :)
    i tak w koncu musze isc poszukac jakis wiekszych galotkow ciazowych. tylko zeby pogoda byla ladniejsza no i maz musi z mlodym posiedziec bo ja go nie bede brala ze soba, bo guzik kupie

Martynka30 lubi tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was może ogląda Usta Usta na TVN Fabuła? Pytam bo ja na wczorajszym odcinku płakałam jak bóbr i nie mogłam się opanować :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, patrzcie jakie cudenka kupilam za 25 zl :D
    b82727c3fe471f7emed.jpg
    2307909c16d74e39med.jpg
    b0e055ca700ebe87med.jpg

Dominique88, pigułka, hella, Viola27, Paulaaa, Martynka30, JRY1984, Domi793, malika89, Kw14tuszek, Betty Boop lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    A ja bym cały czas jadła i jadła ;/

Witaj w klubie...

Friend lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)Też zamówiłam te spodnie 10go i czekam ;-) Wszystkie będziemy w takich samych chodzić :-D

Friend, Betty Boop lubią tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Opolszczyźnie mieszkam i tu też ładna pogoda.

Zaraz muszę jechac papiery zawieść do księgowej a tak mi się nie chce. Mój mąż mnie potrafi docenić.

Co do zwierząt to ja w domu trzymam królika :)
    Białego angore imieniem Bugs.

My mieszkamy w domku na wsi i mamy jeszcze 4 psy kundelki i 2 koty. Kiedyś byłam straszną kociarą ale od kiedy ten mniejszy kot jest w domu to nabrałam do nich dystansu.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ