Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aaniuskaa wrote:Musisz bodajże siku zrobić na pasek, ja nie używałam tego
z pierwszeg moczu koniecznie wiec jak idziesz siusiu o 5 rano to już wtedy powinnaś sprawdzić
pigułka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya co do jedzenia, to od dwoch dni zauwazylam giga zmiane - jestem glodna nadal czesto, ale to juz zwyklu glod, wczesniej jak nie zjadlam od razu jak poczulam glod to mialam od razu skurcze wymiotne zoladka.
dwa, coraz wiecej normalnych rzeczy jem, chociaz dzisiaj, jako najgorsza forumowa matkazjadlam 100 g lososia wedzonego na zimno i jestem szczesliwym czlowiekiem
i tez mniej spie w ciagu dnia. wczoraj od rana pilnowalam pana naprawiajacego lodowke w mieszkaniu drugim (do wynajmu), potem ogarnialam pana ktory mi przywiozl samochod zastepczy na lawecie, potem pojechalam szybko na 2h do warsztatu na spisanie oswiadczen i oficjalne ogledziny, potem zanim wrocilam juz mialam telefon od pana ktory nam konczy kuchnie w nowym mieszkaniu i przywiozl szafke do lazienki, potem musialam po nich posprzatac, odkurzyc i umyc podlogi, potem gotowalam a potem znajomi przyszli (meza nie ma to musze sama ogarniac wszystko:)) i dopiero padlam o 22, wiec i tak niezle !!
chyba zbliza sie drugi trymestr, albo w koncu Gruby sie ogarnal i stwierdzil ze moze nie bedzie sie zachowywal jak przyslowiowy wrzod na tylkupigułka, kaarolaa, Rudi88, celia, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamanina wrote:kaarolaa, przeczytalam co dzis wczesniej napisalas - ten Twoj Marceli to jakis ewenement, skubany taki silny od zarodka !!
no to bedzie zyl sto lat w zdrowiudobre geny
kolejne dosiedzi do konca, zobaczyszogolnie mialam 4 komorki dojrzale i tylko nasz Marceli sie rozwinal, reszta nawet nie ruszyla...troszke mi szkoda bylo bo liczylam na mrozaczki gdyby cos poszlo nie tak, ale widocznie tak bylo nam pisane...
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:silny skubaniec, chyba dobrego plemnika wybrali embriolodzy
ogolnie mialam 4 komorki dojrzale i tylko nasz Marceli sie rozwinal, reszta nawet nie ruszyla...troszke mi szkoda bylo bo liczylam na mrozaczki gdyby cos poszlo nie tak, ale widocznie tak bylo nam pisane...
ale po co Ci mrozaczki jak masz super syna i za pol roku bedziesz miala kolejne cudo !!
dobry plemnior, dobra komorka i widzisz co wyszloto wyjdzie znowu takie fajne
kaarolaa, Dagmara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamanina wrote:ale po co Ci mrozaczki jak masz super syna i za pol roku bedziesz miala kolejne cudo !!
dobry plemnior, dobra komorka i widzisz co wyszloto wyjdzie znowu takie fajne
amanina lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:u mnie leci taka woda jakby... jak w płodne dni. Podobno wycieki śluzu są normalne, bo wzrasta mocno poziom estrogenu, tak jak przy owu. Ale tak czy inaczej potem kupie takie paski do sprawdzania, czy to nie wody płodowe...
To jest takie coś? Jak to się nazywa może też nabędę. -
nick nieaktualnykaarolaa wrote:teraz juz niepotrzebne, ale lekarze nie dawali nam szans na ciaze naturalna i wtedy chcialam zeby byl chociaz jeden mrozaczek na przyszlosc...
moja droga, mam takiego znajomego, ktory jak byl maly (syn lekarza), to zawsze powtarzal "lekarze klamia. tata mowil ze kupi mi komputer a nie kupil.")
w medycynie jest tak duzo niewiadomych ze to blizej interpretacji sztuki lezy niz matematykikaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno i ciagle sie wszystko zmienia. to co wiedzielismy kiedys, dzis jest nieaktualne zupelnie.
pamietam jak robili z cholesterolu wroga nr 1. a homocysteina jest duzo grozniejsza, a o tym sie jakos nie slyszy.
zakazywali jesc jajek (bzdura), albo polecali tez na cholesterol sterole (nawet w tych durnych margarynach byly). a jak zaczynalam prace 9 lat temu i trafilam na pierwszy projekt, gdzie doradzalismy firmie farmaceutycznej akurat, to okazalo sie ze jednym z najwiekszych ryzyk jakie maja to pozwy od pacjentow za 15-20 lat, kiedy te leki na cholesterol oparte na sterolach zaczna dawac efekty uboczne i ludzie zaczna skarzyc firmy farmaceutyczne, bo ZADEN ubezpieczyciel nie chce ubezpieczyc akurat od tych lekow, bo wiedza ze to jedno wielkie g@!$@#no.
jak moja mama byla w ciazy (lata 80te) to na podtrzymanie dawano lek oparty na testosteronie. a teraz mamy wysyp dziewczyn z PCOS, ktore sa dziecmi z tych ciaz (np ja).
i tak w kolko.
wiec jak ja slysze ze jakis lek jest bezpieczny to sobie mysle "ta.."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:06
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
amanina wrote:moja droga, mam takiego znajomego, ktory jak byl maly (syn lekarza), to zawsze powtarzal "lekarze klamia. tata mowil ze kupi mi komputer a nie kupil."
)
w medycynie jest tak duzo niewiadomych ze to blizej interpretacji sztuki lezy niz matematykikaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypigułka wrote:Zgadzam się. Mnie i kilka moich koleżanek lekarze straszyli, że będzie tak ciężko zajść w ciążę, a wszystkie mają już dzieci lub są w ciąży i to wcale nie po latach starań.
rozród to jest w ogóle MAGIA.
niby rozkminili jak to działa, a potem pyk i masz taka kaarolę, co nie miala szanskaarolaa, pigułka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjesli macie ochote to obejrzyjcie ten filmik, zrobilam go z okazji roczku mlodego...nie jest moze krotki bo trwa az 18 minut, ale tyle tego bylo ze nie wiedzialam co wyciac...
https://www.youtube.com/watch?v=DfK_pjbxhlYJRY1984, Ninka0111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:jesli macie ochote to obejrzyjcie ten filmik, zrobilam go z okazji roczku mlodego...nie jest moze krotki bo trwa az 18 minut, ale tyle tego bylo ze nie wiedzialam co wyciac...
https://www.youtube.com/watch?v=DfK_pjbxhlY
robie herbate i ogladam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:jesli macie ochote to obejrzyjcie ten filmik, zrobilam go z okazji roczku mlodego...nie jest moze krotki bo trwa az 18 minut, ale tyle tego bylo ze nie wiedzialam co wyciac...
https://www.youtube.com/watch?v=DfK_pjbxhlY
rany jak sie rozplakalam !!!! ile On musial wycierpiec w tym szpitalu w tych wszystkich rurkach i jaki jest mega dzielny!!! -
nick nieaktualnyamanina wrote:rany jak sie rozplakalam !!!! ile On musial wycierpiec w tym szpitalu w tych wszystkich rurkach i jaki jest mega dzielny!!!
stworzylam ten filmik dla rodzicow tak skrajnych wczesniakow jak Marceli, zeby uwierzyli ze ich dzieci przezyja i beda sprawneamanina, JRY1984, opóźniona, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny