X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa, przeczytalam co dzis wczesniej napisalas - ten Twoj Marceli to jakis ewenement, skubany taki silny od zarodka !! :)
    no to bedzie zyl sto lat w zdrowiu :) dobre geny :)

kolejne dosiedzi do konca, zobaczysz :) <3

kaarolaa, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie leci taka woda jakby... jak w płodne dni. Podobno wycieki śluzu są normalne, bo wzrasta mocno poziom estrogenu, tak jak przy owu. Ale tak czy inaczej potem kupie takie paski do sprawdzania, czy to nie wody płodowe...

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Musisz bodajże siku zrobić na pasek, ja nie używałam tego :) z pierwszeg moczu koniecznie wiec jak idziesz siusiu o 5 rano to już wtedy powinnaś sprawdzić :)
    Jejku, przeczytalam, ze na PIASEK i dwa razy musialam czytac od nowa, chyba przez te kotki ;-)

pigułka lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do jedzenia, to od dwoch dni zauwazylam giga zmiane - jestem glodna nadal czesto, ale to juz zwyklu glod, wczesniej jak nie zjadlam od razu jak poczulam glod to mialam od razu skurcze wymiotne zoladka.
    dwa, coraz wiecej normalnych rzeczy jem, chociaz dzisiaj, jako najgorsza forumowa matka :P zjadlam 100 g lososia wedzonego na zimno i jestem szczesliwym czlowiekiem :D

i tez mniej spie w ciagu dnia. wczoraj od rana pilnowalam pana naprawiajacego lodowke w mieszkaniu drugim (do wynajmu), potem ogarnialam pana ktory mi przywiozl samochod zastepczy na lawecie, potem pojechalam szybko na 2h do warsztatu na spisanie oswiadczen i oficjalne ogledziny, potem zanim wrocilam juz mialam telefon od pana ktory nam konczy kuchnie w nowym mieszkaniu i przywiozl szafke do lazienki, potem musialam po nich posprzatac, odkurzyc i umyc podlogi, potem gotowalam a potem znajomi przyszli (meza nie ma to musze sama ogarniac wszystko:)) i dopiero padlam o 22, wiec i tak niezle !!

chyba zbliza sie drugi trymestr, albo w koncu Gruby sie ogarnal i stwierdzil ze moze nie bedzie sie zachowywal jak przyslowiowy wrzod na tylku ;)

pigułka, kaarolaa, Rudi88, celia, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    kaarolaa, przeczytalam co dzis wczesniej napisalas - ten Twoj Marceli to jakis ewenement, skubany taki silny od zarodka !! :)
    no to bedzie zyl sto lat w zdrowiu :) dobre geny :)

kolejne dosiedzi do konca, zobaczysz :) <3
    silny skubaniec, chyba dobrego plemnika wybrali embriolodzy :) ogolnie mialam 4 komorki dojrzale i tylko nasz Marceli sie rozwinal, reszta nawet nie ruszyla...troszke mi szkoda bylo bo liczylam na mrozaczki gdyby cos poszlo nie tak, ale widocznie tak bylo nam pisane...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    silny skubaniec, chyba dobrego plemnika wybrali embriolodzy :) ogolnie mialam 4 komorki dojrzale i tylko nasz Marceli sie rozwinal, reszta nawet nie ruszyla...troszke mi szkoda bylo bo liczylam na mrozaczki gdyby cos poszlo nie tak, ale widocznie tak bylo nam pisane...

ale po co Ci mrozaczki jak masz super syna i za pol roku bedziesz miala kolejne cudo !! :)
    dobry plemnior, dobra komorka i widzisz co wyszlo :) to wyjdzie znowu takie fajne :)

kaarolaa, Dagmara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    ale po co Ci mrozaczki jak masz super syna i za pol roku bedziesz miala kolejne cudo !! :)
    dobry plemnior, dobra komorka i widzisz co wyszlo :) to wyjdzie znowu takie fajne :)
    teraz juz niepotrzebne, ale lekarze nie dawali nam szans na ciaze naturalna i wtedy chcialam zeby byl chociaz jeden mrozaczek na przyszlosc...

amanina lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    u mnie leci taka woda jakby... jak w płodne dni. Podobno wycieki śluzu są normalne, bo wzrasta mocno poziom estrogenu, tak jak przy owu. Ale tak czy inaczej potem kupie takie paski do sprawdzania, czy to nie wody płodowe...

To jest takie coś? Jak to się nazywa może też nabędę.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    teraz juz niepotrzebne, ale lekarze nie dawali nam szans na ciaze naturalna i wtedy chcialam zeby byl chociaz jeden mrozaczek na przyszlosc...

moja droga, mam takiego znajomego, ktory jak byl maly (syn lekarza), to zawsze powtarzal "lekarze klamia. tata mowil ze kupi mi komputer a nie kupil." ;))

w medycynie jest tak duzo niewiadomych ze to blizej interpretacji sztuki lezy niz matematyki :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ciagle sie wszystko zmienia. to co wiedzielismy kiedys, dzis jest nieaktualne zupelnie.

pamietam jak robili z cholesterolu wroga nr 1. a homocysteina jest duzo grozniejsza, a o tym sie jakos nie slyszy.
    zakazywali jesc jajek (bzdura), albo polecali tez na cholesterol sterole (nawet w tych durnych margarynach byly). a jak zaczynalam prace 9 lat temu i trafilam na pierwszy projekt, gdzie doradzalismy firmie farmaceutycznej akurat, to okazalo sie ze jednym z najwiekszych ryzyk jakie maja to pozwy od pacjentow za 15-20 lat, kiedy te leki na cholesterol oparte na sterolach zaczna dawac efekty uboczne i ludzie zaczna skarzyc firmy farmaceutyczne, bo ZADEN ubezpieczyciel nie chce ubezpieczyc akurat od tych lekow, bo wiedza ze to jedno wielkie g@!$@#no.

jak moja mama byla w ciazy (lata 80te) to na podtrzymanie dawano lek oparty na testosteronie. a teraz mamy wysyp dziewczyn z PCOS, ktore sa dziecmi z tych ciaz (np ja).

i tak w kolko.
    wiec jak ja slysze ze jakis lek jest bezpieczny to sobie mysle "ta.."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:06

Martynka30 lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    moja droga, mam takiego znajomego, ktory jak byl maly (syn lekarza), to zawsze powtarzal "lekarze klamia. tata mowil ze kupi mi komputer a nie kupil." ;))

w medycynie jest tak duzo niewiadomych ze to blizej interpretacji sztuki lezy niz matematyki :)
    Zgadzam się. Mnie i kilka moich koleżanek lekarze straszyli, że będzie tak ciężko zajść w ciążę, a wszystkie mają już dzieci lub są w ciąży i to wcale nie po latach starań.

kaarolaa lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Zgadzam się. Mnie i kilka moich koleżanek lekarze straszyli, że będzie tak ciężko zajść w ciążę, a wszystkie mają już dzieci lub są w ciąży i to wcale nie po latach starań.

rozród to jest w ogóle MAGIA.
    niby rozkminili jak to działa, a potem pyk i masz taka kaarolę, co nie miala szans ;)

kaarolaa, pigułka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli macie ochote to obejrzyjcie ten filmik, zrobilam go z okazji roczku mlodego...nie jest moze krotki bo trwa az 18 minut, ale tyle tego bylo ze nie wiedzialam co wyciac...

https://www.youtube.com/watch?v=DfK_pjbxhlY

JRY1984, Ninka0111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    jesli macie ochote to obejrzyjcie ten filmik, zrobilam go z okazji roczku mlodego...nie jest moze krotki bo trwa az 18 minut, ale tyle tego bylo ze nie wiedzialam co wyciac...

robie herbate i ogladam :D

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obejrzę jak wrócę do domku w niedzielę:)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Jejku, przeczytalam, ze na PIASEK i dwa razy musialam czytac od nowa, chyba przez te kotki ;-)
    Haha :D

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez ta akcje z wodami tez sobie kupie te paski, chociaz mam juz doswiadczenie, ale mozna pomylic to z wodnistym sluzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

rany jak sie rozplakalam !!!! ile On musial wycierpiec w tym szpitalu w tych wszystkich rurkach i jaki jest mega dzielny!!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    rany jak sie rozplakalam !!!! ile On musial wycierpiec w tym szpitalu w tych wszystkich rurkach i jaki jest mega dzielny!!! <3
    ja za kazdym razem, ogladajac ten film mam lzy w oczach bo wszytsko wraca...
    stworzylam ten filmik dla rodzicow tak skrajnych wczesniakow jak Marceli, zeby uwierzyli ze ich dzieci przezyja i beda sprawne :)

amanina, JRY1984, opóźniona, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mamy superbohaterki oto obrazek:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b89696a34fea.jpg

:)

kaarolaa, Karo Em, celia lubią tę wiadomość

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ