X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Jestem. Maluch ma 86 mm, waży 102 gramy, tętno 158, szyjka 40 mm, łożysko podniosło się 3 mm. Zaglądałyśmy między nogi, było coś niby warga, ale nie wiadomo czy to coś nie urośnie, więc gin nie podjęła się oceny płci. Wiek według usg 14+4, przepływy prawidłowe. Nogi skrzyżowane jak na usg genetycznym.
    Na tarczycę dostałam Euthyrox 25 i mam iść do endokrynologa, na bóle łona mam brać doraźnie Duphaston.

Super :-) czekamy na fotki :-)

Z okazji dobrych wiadomości zjem sobie czekoladę :-D

opóźniona lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja Wam zazdroszczę apetytu, u mnie 16 tydz u apetytu nadal brak, mam wrażenie, że robię dziecku krzywdę głodząc je :( we wtorek będzie ochrzan od gina bo miałam przytyć, a mi chyba spadło 200g od ostatniej wizyty.
    Na nic nie mam ochoty nic mi nie smakuje :(
    Kochana kup sobie paski ketonowe i możesz sprawdzać czy organizm głoduje a tym samym dziecko. Je się stosuje przy diecie cukrzycowej właśnie po to:) możesz w aptece je kupić :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mojego meza dzisiaj nie ma bo ma sluzbe 24h i bedzie dopiero jutro rano. Tak sie cieszylam ze dwa dni tak dobrze sie czulam a dzisiaj zdycham. Leze inie mdli. Mlody chce sie bawic a ja nie mam sily :(

Obiadu nie robilam, jakby cos mam wczorajszy rosol i mi wystarczy. Ale sledzia to bym zjadla tylko takiego slonego bez niczego.

A pogodziliście się? Już jest dobrze? :-)

Martynka30 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja swojemu też albo w gazecie pokazuje, albo w necie :) inaczej się nie da ;)
    Mój mąż to pojętny jest w tym względzie, a jak ma wątpliwości to jeszcze zadzwoni.
    Nigdy nie zapomnę natomiast mojego taty, jak jechał na większe zakupy do makro i miał mi podpaski kupić. Pokazuję mu, że tu mam takie z ciemno różowym paskiem i że takich nie chcę, bo są niedobre, tylko żeby mi kupił takie z jasno różowym paskiem. Ze trzy razy powtórzyłam, że ciemne nie, jasne tak. Zgadnijcie z jakimi wrócił :P

Friend, alicjaaaa, Martynka30 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Łączę się w bólu mdłości :( Mój dziś wrócił, wczoraj miał służbę.

Mój idzie dziś na nocke ! Nienawidzę tego!

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Kochana kup sobie paski ketonowe i możesz sprawdzać czy organizm głoduje a tym samym dziecko. Je się stosuje przy diecie cukrzycowej właśnie po to:) możesz w aptece je kupić :)

Dzięki kochana, a jak tego się używa? Mąż będzie dziś w aptece to zapyta się czy mają takie coś

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja Wam zazdroszczę apetytu, u mnie 16 tydz u apetytu nadal brak, mam wrażenie, że robię dziecku krzywdę głodząc je :( we wtorek będzie ochrzan od gina bo miałam przytyć, a mi chyba spadło 200g od ostatniej wizyty.
    Na nic nie mam ochoty nic mi nie smakuje :(

Ja mam to samo otwieram lodowke i nic ser zolty nie wedlina nie serki nie parowki ble jedyne na co mam ochote to zupki np wczoraj koperkowa jeszcze wczesniej jakies paluszki pochrupalam krakersy ale teraz tez nie ze wzgledu na ograniczenie soli z powodu cisnienia...masakra

hchyw1d370r6axb9.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie postawiłam papryczki i się duszą! Od wczoraj za mną chodziły :)

Kolejny raz utwierdzam się w tym, że na głodniaka nie można wchodzić do sklepu! Zwłaszcza w ciąży! Wyszłam z mięsem mielonym, mrożonymi truskawkami, kefirem, paprykami, żelkami i herbatnikami. A to tylko 1/3 zakupów...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci tacy są.. ostatnio mówię do mojego "Podaj mi śmieci, ale nie te z kosza" (bo już zmieniłam worek, i śmieci stały obok) i tak patrzę co on robi. Jak zaczynałam wypowiadać zdanie to już ruszył, wręcz się zerwał w stronę śmieci, o które faktycznie prosiłam. Ale jak powiedziałam słowo "kosza" to już skierował się do kosza. Oni po prostu nie ogarniają negacji - wszystko na zasadzie skojarzeń :D

alicjaaaa, pigułka, Martynka30 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja mam to samo otwieram lodowke i nic ser zolty nie wedlina nie serki nie parowki ble jedyne na co mam ochote to zupki np wczoraj koperkowa jeszcze wczesniej jakies paluszki pochrupalam krakersy ale teraz tez nie ze wzgledu na ograniczenie soli z powodu cisnienia...masakra

Ninka mam to samo :( ugotuje obiad np zupę pomidorową, pierwszą porcję zjem ( albo i nie ) a na drugi dzień już nie jestem wstanie tego tchnąć.

Ostatnio na obiad zjadłam same ziemniaki, bo mięso fuj nie smakowało mi, sałatka z ogórków też ble :(

Wcześniej lubiłam zjeść kebaba, pizzę a teraz? nie :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ninka mam to samo :( ugotuje obiad np zupę pomidorową, pierwszą porcję zjem ( albo i nie ) a na drugi dzień już nie jestem wstanie tego tchnąć.

Ostatnio na obiad zjadłam same ziemniaki, bo mięso fuj nie smakowało mi, sałatka z ogórków też ble :(

Wcześniej lubiłam zjeść kebaba, pizzę a teraz? nie :(

Martynka - coś czuję, że będzie dziewczynka u Ciebie :-)

Martynka30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:

Dziewczynka i na dodatek modelka :-).

Martynka30 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:

Albo wybredne dziecko :D jedynie co mogę to słodkie :) ale też nie za wiele :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Faceci tacy są.. ostatnio mówię do mojego "Podaj mi śmieci, ale nie te z kosza" (bo już zmieniłam worek, i śmieci stały obok) i tak patrzę co on robi. Jak zaczynałam wypowiadać zdanie to już ruszył, wręcz się zerwał w stronę śmieci, o które faktycznie prosiłam. Ale jak powiedziałam słowo "kosza" to już skierował się do kosza. Oni po prostu nie ogarniają negacji - wszystko na zasadzie skojarzeń :D

Hahaa! Uroczo!
    Mój S. generalnie bardzo dużo robi w domu - jak się mu powie :P Ciężko, żeby sam z inicjatywą wyszedł, więc potrzebuje instrukcji. Ale i tak się cieszę, bo u mnie w domu rodzinnym mama musiała wszystko robić sama - sprzątać, gotować, naprawiać gniazdka, malować i jeszcze trójkę dzieci wychowywać. Mój tata ma ewidentnie dwie lewe ręce, jeśli chodzi o techniczne sprawy, a że wychował się "w starym" domu, to przywykł, że kobieta - w domu, facet - pracuje.
    Efekt jest taki, że teraz moja mama zaiwania na dwa etaty i cały czas prowadzi dom! A on ma pracę zdalną, więc 80% czasu spędza w mieszkaniu, gdzie mógłby coś robić - zapomnij...
    PODSUMOWUJĄC wielki wywód :P Cieszę się, że mój S. taki zorganizowany jest :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Hahaa! Uroczo!
    Mój S. generalnie bardzo dużo robi w domu - jak się mu powie :P Ciężko, żeby sam z inicjatywą wyszedł, więc potrzebuje instrukcji. Ale i tak się cieszę, bo u mnie w domu rodzinnym mama musiała wszystko robić sama - sprzątać, gotować, naprawiać gniazdka, malować i jeszcze trójkę dzieci wychowywać. Mój tata ma ewidentnie dwie lewe ręce, jeśli chodzi o techniczne sprawy, a że wychował się "w starym" domu, to przywykł, że kobieta - w domu, facet - pracuje.
    Efekt jest taki, że teraz moja mama zaiwania na dwa etaty i cały czas prowadzi dom! A on ma pracę zdalną, więc 80% czasu spędza w mieszkaniu, gdzie mógłby coś robić - zapomnij...
    PODSUMOWUJĄC wielki wywód :P Cieszę się, że mój S. taki zorganizowany jest :)

Mój też posprząta, zmyje, poodkurza... łazienkę sprzątnie, zrobi zakupy.
    Tylko nie umie ugotować, ale np jak go poproszę to piersi z kurczaka pokroi, albo schabowe rozbije.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam spaghetti sobie na obiad. Mój nie lubi ale ja taka glodna ze już z burczeniem robiłam.

Małżonek kupi ziemniaczki, zażyczył sobie taki obiad jak wczoraj - ziemniaki zapiekane i jajko sądzone to mu później zrobię.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój umie i wie wszystko, tylko mu się nie chce. Kiedyś przeżyłam szok, jak zobaczyłam, że czyści tą gumę przy drzwiczkach do pralki. Nie mogłam uwierzyć, że facet wie, że to trzeba czyścić :) U mnie w domu zawsze był podział obowiązków. Każdy miał swój rewir do sprzątania. Mama w sumie sprzątała najmniej, ale zajmowała się generalnymi porządkami.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Was też tak zalewa śluz?
    Normalnie mam jakąś powódź w majtach... Na początku ciąży było umiarkowanie, ale im dalej w las, tym więcej wydzieliny.
    Jak usłyszę w poniedziałek, że to znowu jakaś infekcja, to chyba zwątpię :/

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze odnośnie detektorów. Zapytałam ginki czy to jest szkodliwe i czy nagrzewa Malucha. Powiedziała, że detektory, nowe aparaty usg i dopplery są jak najbardziej bezpieczne i , że to aparaty starej generacji nagrzewały Malca. Poza tym detektorem nie słucha się serca godzinę, tylko kilka, kilkanaście sekund. Tak więc jestem spokojna jak na razie, pewnie niedługo coś wymyślę :P

JRY1984 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Friend Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Mój umie i wie wszystko, tylko mu się nie chce. Kiedyś przeżyłam szok, jak zobaczyłam, że czyści tą gumę przy drzwiczkach do pralki. Nie mogłam uwierzyć, że facet wie, że to trzeba czyścić :) U mnie w domu zawsze był podział obowiązków. Każdy miał swój rewir do sprzątania. Mama w sumie sprzątała najmniej, ale zajmowała się generalnymi porządkami.

Tą gumkę się czyści?!

8p3ogov3mui4evm6.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ