Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lulu83 wrote:Ja ją dziś egoistyczne o sobie. Wstałam lewa nogą o 4:30 miałam wizytę ma 9 nawet LEKARZ nie zrobiła mi usg wogule tylko sprawdził wyniki i gdyby nie ingerencja położnej to by nie zwrócił uwagi na wysoki cukier a tak to mam skierowanie diabetologa. Na moje pytanie czemu nie robimy podglądu odpowiedział ze nie trzeba i ze nie robi się usg ???? Nawet mi szyjki kie zbadał a mowilam ze przed ciążą miałam problemy z szyjka i miałam uważać przez dźwiganię . Wiec oprócz szybkiego usg w 7 tyg i genetycznych w 11tyg. Nie miałam więcej razu. Nie wiem gdzie mam łożysko jaka pępowina vzy w ogóle serduszko dalej bije nic nie wiem. Czy na nfz nie robią usg ??
Mam wizytę u mojej pani ginekolog ale dopiero za 2 miesiące gdybym miała kasę teraz bym poszła ona złoty człowiek . A teraz chodzę do gościa który poprostu ma terminy wolne. Jeszcze ten cukier ... tylko u mnie dziwnie
na czczo 96 (99)
Po 1 godz 168 (140)↑
Po 2 godz 112 (140)
Chciało Mi się płakać po wizycie ze tak potraktował bezdusznie. E sumie nie wiem po co ds poszłam tylko chyba po zwolnienie ....
Sorki ze Nie odniosę się do waszych postów nie mam sił jux dziś.
. Miłego wieczoru
A co do cukru teraz na czczo jest do 90 i mając powyżej juz zaliczasz się wg. diabetologow pod cukrzycę ciążowa.
Luteina 100mg x 2
-
co do imion miała być Nikola - i będzie, gdyby były dwie to Nikola i Anastazja
gdyby chłopiec to Nikodem lub dwóch Nikodem i Antoś
oczywiście cała rodzina:
Nikodem -nie bo bal,bla,bla
Antek nie bo był we wsi taki jeden Antek niegrzeczny
Anastazja???-Nie bo nie!
uzgadnianie z mężem wyglądało tak:
mąż: - jak chcesz dać na imie?
ja: - Nikodem lub Nikola
mąż: - ok ładnie podoba mi się.
ja: - i tak by były takie jak ja chce bo to ja noszę w brzuchu
mąż: - ale ja zapisuje w urzędzie - haha
Martynka - zamówiłam dziś szampon na allegro - 2 sztuki, przyjdzie może we środę, strasznie boli mnie głowa na czubku (skóra raczej) od tych sklepowych szamponów, mam już ich dość, wiec spróbuje ten Agafi
dam znać po ok 3 myciach co i jak.
Dziś poszłam po wyniki badań, i tak mnie baba zdenerwowała, że płakać mi się chciało, ale ja z tych co nie płaczą tylko się wkur** że im słabo
Podchodzę do drzwi, w których zawsze wydawali wyniki, pukam grzecznie, wychodzi baba z bułką w ustach i "Nie widzi pani kartki, że w następnym okienku są wyniki???"Czytać trzeba!!!- na drzwiach wisi z 8 kartek - nie czytam wszystkich!
Nic się nie odezwałam idę szukać okienka, przeszłam obok niego - nie zauważając go?!?-niestety w ciąży nieogarnieta jestem jak diabli- a pani krzyczy - tu, tu!!
i znów do mnie: "Pani czytać nie umie - to trzeba się nauczyć - najwyższa pora!"
NIe wytrzymałam i pytam:
- co pani taka niemiła, zły dzień pani ma???
zmiękła i już mnie nie opieprzała, ale mi popsuła humor!
A rano popsuła mi go mama, eh... taka bzdura i tyle nerwów!
-
sylwiaśta159 wrote:Lulu, na nfz niby przysluguje 3 usg przez cala ciaze...
To ja mam chyba szczescie bo bylam na 3 wizytach na nfz i za kazdym razem mialam usg a w srode to chyba nawet z 10 min bo ostatnia bylam chyba z pol godz trwala moja wizyta☺
Nastepne polowkowe wiec tez pewnie mi zrobi -
Karola obejrzałam film, z przerwami oczywiście, bo ryczałam jak bóbr. Jestem pod wielkim wrażeniem, aż nie wiem co napisać...
Oglądając cały czas głaskałam moją kluseczkę i teraz muszę z nią przeprowadzić poważną rozmowę na temat przedwczesnego wychodzenia z domkuamanina, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Karola,strasznie wzruszający ten filmik. Strasznie mi przykro,że to Was spotkało,ale szczęście,że Mały jest z Wami. Dobrze,że Małżon nie widział jak ryczałam.
kaarolaa lubi tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
beza_cytrynowa wrote:Karola,strasznie wzruszający ten filmik. Strasznie mi przykro,że to Was spotkało,ale szczęście,że Mały jest z Wami. Dobrze,że Małżon nie widział jak ryczałam.
Mój niestety załapał się na koncówkę, ale jak zobaczył co oglądam to zezwolił na ryczeniekaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyufff, ale sie zasapalam
mam do Was pytanie: czy Wy tez jestescie glupsze niz przed ciaza? ja mam problem z pamiecia i koncentracja i czasem aparatem mowy.
mam wrazenie ze Gruby mi pol mozgu wyssalkaarolaa, sylwiaśta159, celia, MiMK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysorki dziewczynki, ze na koniec dnia zafundowalam Wam wyciskacz łez, ale chcialam sie podzielic moim malym szczesciem...kazdego dnia dziekuje Temu na gorze, ze pozwolił mojemu wojownikowi przezyc, ze ja mialam tyle sily zeby o niego walczyc, ze maz dzielnie znosil moje łzy przez pierwsze dwa tyg, ze sam plakal i tego nie ukrywal...mam nadzieje, ze zadna z Was to nie spotka, ze wszystkie dotrwamy do konca 37 tyg i ze wszytskie sloneczka urodza sie zdrowe...
w poprzedniej grupie mamuski grudzien 2014...jedna mama stracila synka w 18 tyg, tez jej wody uciekaly, niestety tylko 5 dni wytrzymala i rodzila takiego maluszka, maluch zmarl od razu, w 28 tyg jedna mama rodzila martwa coreczke bo malutka miala zwapnienie serca i nic sie nie dalo zrobic, przestalo bic...ja urodzilam w 24 tyg, i jedna mama urodzila synka w 36 tyg z dysplazja kostna rak i nog...to taka nasza 4 byla na cala grupe. Marceli i ten chory chlopczyk zyja...Aleks i jego rodzice walczy o sprawnosc...straszne to jest, co te dzieci musza zniesc zeby kiedys mogly same chodzic...celia lubi tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Rusi Ty to jesteś normalnie nasz komik forumkowy. Twój mąż to ma chyba z Tobą wesoło w domku
No smutno na pewno nie mamy jestesmy jak ogień i woda, ale dzięki temu się uzupełniamy i nie jest nudno
U mnie w pracy zawsze mowili,że ze mną to są zawsze jaja i że ja to codziennie się uśmiecham i mam rzadko zły humor i każdy lubił mieć ze mną zmianę
SyHa85, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
amanina wrote:ufff, ale sie zasapalam
mam do Was pytanie: czy Wy tez jestescie glupsze niz przed ciaza? ja mam problem z pamiecia i koncentracja i czasem aparatem mowy.
mam wrazenie ze Gruby mi pol mozgu wyssalamanina lubi tę wiadomość
-
amanina wrote:ufff, ale sie zasapalam
mam wrazenie ze Gruby mi pol mozgu wyssal
Amanina u mnie z mózgu kisiel. Dzisiaj płaciłam kobitce w sklepie 20zł10gr dałam jej 100zł10gr ona i wydała 80 a ja,że 20zl za dużo mi dała;/ namiętnie gubie słowa i zapominam co chciałam powiedzieć.amanina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyraju jak dobrze ze nie jestem jedyna glupia
dzieki dziewczyny!!!
mi się plączą słowa, zapominam co chciałam powiedzieć i co miałam zrobić, mam czasem zaburzenia widzenia, nie mogę się skupić, mam wrażenie że mam na bakier z logiką generalnie do tego i że nie jestem taka lotna zbytnio
a, i jeszcze się slinię jak spięale to sie nie zalicza do glupoty tylko predzej do jakiejs ulomnosci fizycznej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 20:15
beza_cytrynowa, Rudi88, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Martynka30 wrote:Ja Wam zazdroszczę apetytu, u mnie 16 tydz u apetytu nadal brak, mam wrażenie, że robię dziecku krzywdę głodząc je
we wtorek będzie ochrzan od gina bo miałam przytyć, a mi chyba spadło 200g od ostatniej wizyty.
Na nic nie mam ochoty nic mi nie smakuje
Martynka ja dziś na wizycie u gina - 1 kg mniej niż 4 tyg. temu - 50,9 kg w kozakach i ubraniuAle nie krzyczał na mnie, stwierdził że dalej chudnę, zapytał czy mam apetyt i tyle.
Pamiętam że w pierwszej ciąży powiedział żeby się nie przejmować na tym etapie, dzidzia sobie wyciągnie wszystko co potrzebuje. Ja odbiłam się w górę dopiero w 17-18 tygodniu. -
Martynka30 wrote:Dzięki kochana, a jak tego się używa? Mąż będzie dziś w aptece to zapyta się czy mają takie cośaaniuskaa wrote:Musisz bodajże siku zrobić na pasek, ja nie używałam tego
z pierwszeg moczu koniecznie wiec jak idziesz siusiu o 5 rano to już wtedy powinnaś sprawdzić
Dokładnie, jak robisz pierwsze siku rano to podkładasz pasek. On pokazuje czy masz w moczu ketony. A czy w dotychczasowych zwykłych badaniach moczu Ci wychodziły?