X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Biedna :( a jeszcze wymiotujesz tak?
    Nie wymiotuje, bo jestem na lekach przeciwwymiotnych, inaczej mój organizm już nie dawał rady.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolajowa tule mocno...

No i pudelko czekoladek zjedzone. Teraz parze miete. Wypije i chyba sie poloze, trzeba sie wyspac bo czuję ze mlody wczesnie zrobi pobudke. A meza nie ma wiec sie nim nie zajmie zebym pospala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 22:04

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłosiłam ten wypływ wody i rano mam powiedzieć czy wkładka jest mokra czy sucha. Możliwe ze taki śluz wodnisty poleciał. Jak ja mam teraz iść spać? ...jak tu czytałam o tych wodach plodowych a tu mi woda poleciała przy aplikacji luteiny...eh :(

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaniuskaa kochana spokojnie. Ja myślę ze to tylko sluz bo na tak wczesnym etapie ciazy saczenie wod to rzadkosc. Ja np nie slyszalam. ..kochana poloz sie spać i odpocznij a rano napewno bedzie sucho.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mikolajowa tule mocno...

No i pudelko czekoladek zjedzone. Teraz parze miete. Wypije i chyba sie poloze, trzeba sie wyspac bo czuję ze mlody wczesnie zrobi pobudke. A meza nie ma wiec sie nim nie zajmie zebym pospala.

Ja też dzisiaj ide wcześniej spać, bo jakaś dziś niedorobiona jestem, że tak powiem hehehe

Dobranoc dla was kobitki i waszych dzidziolków

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Karola... tylko mnie ciągle ciśnie pęcherz a toalety są poza pokojami a dziewczyna obok juz śpi..a ja w ciągu godziny byłam killa razy w tolecie..a piłam mało dzisiaj :O Maskara jakąś w tym szpitalu :D
    Łóżka tak skrzypia ze dziękuję mojemu mężowi ze mi zatyczki przywiózł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 22:14

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    No smutno na pewno nie ma :) my jestesmy jak ogień i woda, ale dzięki temu się uzupełniamy i nie jest nudno :)
    U mnie w pracy zawsze mowili,że ze mną to są zawsze jaja i że ja to codziennie się uśmiecham i mam rzadko zły humor i każdy lubił mieć ze mną zmianę:)

No wcale się nie dziwię :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Oby Karola... tylko mnie ciągle ciśnie pęcherz a toalety są poza pokojami a dziewczyna obok juz śpi..a ja w ciągu godziny byłam killa razy w tolecie..a piłam mało dzisiaj :O Maskara jakąś w tym szpitalu :D
    Znam to z zycia. Ponad 100 dni spedzilam w szpitalu na lozkach ktore byly zarwane i miały dechy podlozone. A kazdy ruch powodowal straszne skrzypienie. No ale musimy sie pomeczyc dla maluchów bo kto to zrobi jak nie my, matki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 22:38

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:

No ja bym się tym tak nie przejmowała masz potrzebę to idziesz siusiu w końcu jesteś w ciąży. :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się męczę na dwie strony i zwracam wszystko nawet wodę... ratunku !!! Już mam dość.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    W środę wybieramy się z niemężem na prenatalne w końcu. Ja chyba najpóźniej z Was wszystkich, ale też i termin daleki, bo 30 sierpnia :)
    To ja mam pozniej bo w czwartek a termin na 19.08, czyli ostatni mozliwy dzien zeby je zrobic, mam nadzieje ze nie wyjda przez to jakies przeklamania.
    A dziewczyny do sprawdzania czy to wody plodowe sa papierki lakmusowe. Ja nie uzywalam bo u mnie jest raczej sucho ale dziewczyny na lutowkach niektore uzywaly.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    A ja się męczę na dwie strony i zwracam wszystko nawet wodę... ratunku !!! Już mam dość.

Biedna, kochana jak tak dziś też będzie to na Ip, żebyś się nie odwodniła :(
    Ja dziś dostałam wodnistej biegunki :( sama woda :(

opóźniona lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opozniona zgadzam sie z Martynka- jak nawet wode zwracasz to na IP! Zdrowiej bidulko...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Biedna, kochana jak tak dziś też będzie to na Ip, żebyś się nie odwodniła :(
    Ja dziś dostałam wodnistej biegunki :( sama woda :(
    Lekarze z ip kazali przyjść po dobie, jak się nie poprawi. Na razie wypiłam kubek wody i czekam, ale wydaje mi się, że popłynął w jelita, bo słyszałam przelewanie. Oby...
    Kochana może ta biegunka u Ciebie to jednorazowa.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkładka rano sucha była to pielęgniarka powiedziała, że to pewnie takie wodniste upławy były. Na szczęście noc przespalam :)
    A miałam dziś krew pobierana z...dłoni bo tylko na niej żyły były widoczne, strasznie bolało ale na szczęście nie mam siniaka.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu woda leci..ja juz nie wiem co myśleć :(

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Spoko ja tez tak mam. Szczególnie jak długo poleżę i potem wstaję to mam potok. Tak samo jak chodzę dużo po mieście, to aż mam mokrą bieliznę.

MiMK lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lec do tych pielegniarek i niech sprawdzaja, no kurcze zebys w szpitalu byla i nikt sie Toba nie zajal to juz przegiecie

SyHa85 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    podczas lezenia zbiera ci sie ten sluz a jak moze troche wstaniesz to wtedy sie wylewa, spokojnie. najwyzej powiedz lekarzowi na obchodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuska,

Moze tak byc ze to sluz. Ja nie raz np w dni plodne wstalam z lozka a tu po nodze leci strumyczek... myslalam, ze sie zsikalam :P ale nie.

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ