Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyuf, doczytalam
zostawic Was na kilka godzin to juz czlowiek cala herbate wypije zeby nadrobic a co dopiero jakbym miala kilka dni nadrabiac
co do lokatora w brzuchu. ja to pamietam jakos ze Gruby mieszka i czasem zwracam na niego uwage , ale staram sie NIE pamietac podczas seksu
co do mezów - moj maz wczoraj, zanim dobrze zdazylam sie ubrac wyslal zdjecie Grubego z podpisem ze chlopak do polowy miastaode mnie wie 5-6 osob
ale On chyba wczesniej nie do konca wierzyl tak, ze tym razem sie uda i byl mega ostrozny, bo kiepsko przeszedl ostatnia ciaze (trudno mu sie dziwic, jak zmywal po mnie krew z podlogi, bo pielegniarki nie zareagowaly i siedzial ze mna jak mi te male wody odeszly po tym leku na poronienie); ale wczoraj az mu sie oczy zaszklily jak Gruby sie poruszyl w trakcie badaniaLulu83, Paulaaa, Ania_1986, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czuje po lewej stronie nisko ale tylko od srodka jak przyloze reke to nic i tylko w jednej pozycji siad z lokcie oparte na kolanach robi sie wtedy ciasno i sie rozpycha
Ja w tej ciazy to jakas masakra mamy przedpokoj 20m2i nie mam pojecia co z nim zrobic jak urzadzic bo to dosc wazne pomieszczenie a druga sprawa ja w ciazy wszystko rozlewam i np wode pije z butelki i wiem ze to dziwne ale nie pozwalam z tej samej pic ani mezowi ani corce ja chce zeby byl juz marzec blizej do wizyty a do obiadku zrobilam sosik z grzybkami i pierwszy raz zjadlam cale ziemniaczki mmmm pycha i mam zachcianke na koktajl ☺ -
Zjadlam zupke chinska !
No zabijcie mnie ale ja jem tylko fastfoody i przetworzone zarcie. Nie wchodza mi ani owoce, ani warzywa no nic zdrowego, ewentualnie jakies kasze z sosem. Ale obiecalam sobie, ze jak na jutrzejszej wizycie bedzie ok to bede jadla przynajmniej jeden owoc dziennie.
Penelope30, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnya ja bylam w lumpie i kupilam synkowi fajne rzeczy, najbardziej jestem zadowolona z bezrekawnika bo szukalam na wiosne...mam tez dwie bluzki na krotki rekaw, jedna na dlugi i dwie pary spodni, jedne dresy i jedne ze sztruksu, oczywiscie nie wiem czy na jesien zalozy, ale za 1 zl to co ja sie bede zastanawiac, za calosc dalam 10 zl
amanina, Martynka30, pigułka, Paulaaa, alicjaaaa, Rudi88, _cherryLady, JRY1984, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
Lulu83 wrote:Staram się nie stresować ale moja siostra zaraziła się wirusami właśnie na początku ciąży kolo 8 tyg i na prenatalnych nic nie wyszło dopiero na usg w 20 tyg jakieś male zmiany w główce jakaś kropeczki 2 i odrazu skierowanie do kliniki a tam po 6 dniach od ostatniego usg wielka główka pełno płynu i zanik mózgu. Dlatego się zamartwiam.
Matko - straszne!!!
Jestem w szoku, nie wiedziałam, że tak może być...
ja się w sumie nie mogę doprosić na skierowanie na badania, pierwsze miałąm w 2 miesiącu ciąży, toxo, różyczkę i inne podstawowe, wiec ok, ale teraz w 4 miesiacu proszę się i moja obecna gin na nfz (inna niż w 2 mieś) nie robi badań co miesiąc, czy dwa...
robi co trymestr!!!
gdybym nie poszła z zapaleniem pęcherza to nie miałabym badań moczu i morfologii, poprosiłam o cytomegalię,to ledwo udało mi się dostać skierowanie na IgG mam 10.16 (norma 07 - 16), i na tej podstawie ponoć już ją przeszłam, ale jeszcze IgM jest ważne, ale mi nie dała skierowania na to, bardzo oszczędza na wynikach w ciąży, muszę robić prywatnie jak coś chcę.
Dziwię się, bo po poronieniu wszystko może być ważne! Co im zależy dać na wyniki?
Co 2 tyg musze chodzić bo to ciąża wysokiego ryzyka, a nawet mnie nie bada, ani nie robi usg, wiec po co???
Żeby zobaczyć czy żyję???
-
A mam takie nieśmiałe pytanie:
czy Wy często z mężami/facetami(serduszkujecie?)
jeśli nie chce cie to nie piszcie, ja ostatnio od 3 tyg max raz na tydzień, poprostu boję się, w 1 trymestrze wcale, bałam się jakąś bakterie przenieść, teraz troche ze względu na męza a troche na siebie raz na tydzień, wiem, że można z prezerwatywą żeby nic nie przenieśc, ale mój mąż nie chce z niąwoli wcale!
i tak sobie myślę, że jakby coś się stało "po" to bym się zapłakała, moja gin ma z 65+ wiec dla niej oczywiste jest, że po zajściu w ciążę do 3 miesiecy po porodzie "tego" się nie robi!
nawet jak w ciążę zajść nie mogłam to poleciła 3 miesiące abstynencji iw dzień płodny 1 raz!
jeśli nie zajdę, to znów 3 miesiące abstynencji....
troche ciężko wytrzymać...
-
nick nieaktualnyTruskaweczka83 wrote:A mam takie nieśmiałe pytanie:
czy Wy często z mężami/facetami(serduszkujecie?)
jeśli nie chce cie to nie piszcie, ja ostatnio od 3 tyg max raz na tydzień, poprostu boję się, w 1 trymestrze wcale, bałam się jakąś bakterie przenieść, teraz troche ze względu na męza a troche na siebie raz na tydzień, wiem, że można z prezerwatywą żeby nic nie przenieśc, ale mój mąż nie chce z niąwoli wcale!
i tak sobie myślę, że jakby coś się stało "po" to bym się zapłakała, moja gin ma z 65+ wiec dla niej oczywiste jest, że po zajściu w ciążę do 3 miesiecy po porodzie "tego" się nie robi!
nawet jak w ciążę zajść nie mogłam to poleciła 3 miesiące abstynencji iw dzień płodny 1 raz!
jeśli nie zajdę, to znów 3 miesiące abstynencji....
troche ciężko wytrzymać...
u nas seks jest 2-3 razy w tygodniu teraz. wczesniej (przed ciaza) czesciej. chociaz jak wrocil po 5 dniach z delegacji to byl dwa razy dziennie
ja sie tez lepiej czuje od tygodnia wiec mam wieksza ochote na seks, takze mam nadzieje ze bedzie czesciej
ja nie wiem co to za metoda zachodzenia w ciaze 3 mce absytencji
-
nick nieaktualny
-
My teraz bardzo rzadko. W pierwszym trymestrze nie miałam wcale ochoty na seks (a wcześniej chciało mi się bardzo często), a teraz raz na jakiś czas. Mąż ma teraz bardziej stresujące rzeczy w pracy, a wtedy nic nie oderwie jego myśli od roboty. Gorzej, że odkąd zaszłam w ciąże to niestety efekty
są marne
Nie umiem wyluzować i się skupić na tym co potrzeba. Bardzo mi brakuję seksu sprzed ciąży
-
U nas teraz rzadziej jest sex choc nie mamy przeciwwskazan, ale ja jakos mam mniejsza ochote.. wczoraj na wizycie gin powiedzial mi, ze jak juz chcemy to zebysmy uzywali gumek, zeby wlasnie zapobiec jakiejkolwiek infekcji..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:15
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
U nas tez raz na tydzien, dwa. Ja jestem zazwyczaj wieczorem juz tak padnieta ze to ostatnie o czym mysle. Maz tez sporo pracuje i ostatnio jakos chyba tez sie boi. Mdlosci juz mnie tak nie mecza to moze teraz bedzie troche czesciej ale na razie z obu stron checi slabe wiec nic na sile.