Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_1986 wrote:Mój pojechał na basen. Trochę się martwię bo tam pewnie lachonarium a w domu ma takiego grubasa co mu ciągle zrzędzi. No ale muszę mieć troche zaufania.
taaaaaa bo Twój mąż tylko marzy o tym żeby się na jakąś śmierdzącą chlorem laskę rzucić hehehehehella, Ania_1986, Ninka0111, aaniuskaa, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Ewelinaaa wrote:O i ja sie pojawiłam
dziękuje Malika , ale płeć wam potwierdzę późnieeeeeej , 1 marca mam wizytę to bedzie 17 tydz może powie
U mnie będzie 16tydz i kilka dni ( jeszcze dokładnie nie wiem ) i mam nadzieje,że mój dzidź się pokaże, bo mi rodzinka żyć nie daje
Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
Jujka wrote:Agasha trzymam kciuki!
Ja postanowilam w koncu zrobic zakupy ciążowe poniewaz nei zapnę już żadnych spodni a legginsy mnie cisną w brzuch;/ i oczywiście nic nie kupiłam;/ jakaś niewymiarowa jestem. Powiedzcie mi, a czy Wasi znajomi wiedzą już o ciąży? Bo u nas tylko kilka najbliższych osób. Wgl to po tym jak się okazało, że jesteśmy w ciąży to 2 tyg poźniej moja bratowa też zaszła i kolejne 2 tyg później siostra mojego N.Babyboom mamy w rodzinie
I jeszcze mam pytanie o te poduszki ciążowe- warto kupować? Czujecie, że serio jest wygodniej?
Pozdrawiam:)
A i u nas podobno chłopak
z mojej strony nikt w sumie nie wie - oprócz rodziców oczywiście , a od mojego to chyba wszyscy - przyszła teściowa nie mogła się powstrzymać i pochwaliła się rodzinie i znajomymNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Friend wrote:Tak patrzę na tą pierwszą stronę i widzę nicki dziewczyn, które długo się nie odzywały. Mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku.
Niestety gossiagabrysiowa straciła swoją ciążę bardzo wcześnie a widzę, że jest na liście... mam nadzieję, że pozostałym dziewczynom wiedzie się dobrze.2 lutego miałam pierwsze usg w 13 tyg, wszystko dobrze NT 1,8mm , CRL 70,1 mm , przepływy , serduszko , główka , kość udowa ok
następna wizyta 1 marca w 17 tyg . Moze sie dowiem co bedzie , bo już chce ciuszki zacząć kupować
Wózek juz mamy , kupiliśmy w promocji i to dosyć sporej , jestem zadowolona z wyboru i mam nadzieje , że dobrze będzie służył .pigułka lubi tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:taaaaaa bo Twój mąż tylko marzy o tym żeby się na jakąś śmierdzącą chlorem laskę rzucić hehehehe
Właśnie dzwonił. Wkurzony jak nie wiem comówi ze same stare dziadki byli i jeszcze w saunie przy nim świecili przyrodzeniem. A tak się martwiłam hi hi
beza_cytrynowa, amanina, alicjaaaa, Rudi88, SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wracalam teraz od rodzicow i chyba podczas jazdy Marcelina stuknela mnie 3 razy! To bylo takie uczucie jakby paluszkiem ktos lekko od srodka tak puknal...
lekko nad spojeniem lonowym- no przeciez to chyba nie jelita!?
celia, Ania_1986, pigułka, alicjaaaa, JRY1984, malika89, Martynka30 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Nelk wrote:Ja mam dopiero wizytę 15 marca to będzie 18 tydzień i wtedy mam się dowiedzieć co będzie
Kurcze tak się dobrze dzisiaj czułam i musiało się skończyć wymiotem.
U mnie 18+2 będzie na następnej wizycie. Ale jak juz wspomniałam ma byc bez usg to raczej nie dowiem się o płeć. -
_cherryLady wrote:Dziewczyny, wracalam teraz od rodzicow i chyba podczas jazdy Marcelina stuknela mnie 3 razy! To bylo takie uczucie jakby paluszkiem ktos lekko od srodka tak puknal...
lekko nad spojeniem lonowym- no przeciez to chyba nie jelita!?
No pewnie że nie jelita! To na bank byl kopniaczek . Ja takie samo odczycie miałam._cherryLady lubi tę wiadomość
-
Rany a tu wciąż tyle stron
Wracam styrana po robocie, karmię i usypiam pierworodną córunię, zasiadam do laptopa i... 1h na nadrobienie
Ja dziś po raz drugi miałam widzenie z moim Bąbelkiem, który na 70% będzie śliczną dziewczynkąWszystkie pomiary w porządku. Ale przyznam, że widzę diametralną różnicę między badaniami w sieciówce - Enelmed, a prywatnie u fachowca. W Enelmed badanie trwało może 4 minuty, na Agatowej ponad 20 minut
Masakra. Najważniejsze, że potwierdzono, że wszystko jest na swoim miejscu
MALIKA - zatem u mnie córcia
Ja, tak jak w poprzedniej ciąży wcieram w siebie balsam z Rossmana. Wtedy udało mi się uchronić przed rozstępami, przy czym kończyłam zwykle na brzuchu, pupie i piersiach, a tu zaatakowały mi udaTeraz smaruję się niemal cała
Ja jeszcze czekam na pierwsze kopniaki, ale łożysko będzie na tylnej ścianie, więc pewnie już niedługo
A co do samopoczucia - niby dopiero 13tc, a nie jestem w stanie wysiedzieć w pracy 8 godzinBoli mnie kręgosłup i w ogóle robię się cała obolała
pigułka, amanina, malika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia
rozwalilas mnie z tym basenem
ale wiem co czujesz bo ja tez sie czuje jak prosiak i dzis moj maz otrzymal warkniecie na pytanie "jakie mam plany na dzisiaj". No jakbym )/(&:!/'zv codziennie mt Everest teraz zdobywala!!! Myje sie, zakladam dresy, jem sniadanie, spacer, obiad, cwiczenia, ksiazka, endoffuckingstory. No tak mnie wkurzyl ze mi przypomnial ze nie mam zycia ;p
Co do mowienia- no moj maz nie dosc ze powysylal do wszystkich znajomych zdjecie Grubego to jeszcze na fb zawiadomil. Ale wie ze mnie ma nie oznaczac, wiec u mnie malo osob wie.Ania_1986, Ninka0111, celia, klaudia12369 lubią tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:No pewnie że nie jelita! To na bank byl kopniaczek . Ja takie samo odczycie miałam.
_cherryLady lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja poinformowałam teściów w święta bo u nich byliśmy,a byli przeziębieni więc musiałam się wytłumaczyć czemu aż tak trzymam się z dala. Co prawda i tak nie pomogło i się zaraziłam. Siostra wie i 1 koleżanka. Moja matka nie wie bo jest mega toksyczna i nie wiem czy jej wogule powiem.
amanina lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam dzisiaj takiego kopa, że aż "auuuua" się wydobyło z moich ust. Z zaskoczenia mnie wzięła.
Ania jak mój mąż gdzieś wychodzi to też mu mówię, że tam pewnie tyle dziewczyn, a jego wielorybek w domu zostaje.
Ostatnio czuję się przy mężu jak takie małe dziecko, co nogami już ledwo powłóczy za sobą. Całą Ikeę wczoraj przeszłam i się nie zmęczyłam, a wystarczyło, żeby się pojawił i po 5 minutach z wywieszonym jęzorem chodziłam :pamanina, celia, Ania_1986, _cherryLady lubią tę wiadomość
-
celia wrote:Rany a tu wciąż tyle stron
Wracam styrana po robocie, karmię i usypiam pierworodną córunię, zasiadam do laptopa i... 1h na nadrobienie
Ja dziś po raz drugi miałam widzenie z moim Bąbelkiem, który na 70% będzie śliczną dziewczynkąWszystkie pomiary w porządku. Ale przyznam, że widzę diametralną różnicę między badaniami w sieciówce - Enelmed, a prywatnie u fachowca. W Enelmed badanie trwało może 4 minuty, na Agatowej ponad 20 minut
Masakra. Najważniejsze, że potwierdzono, że wszystko jest na swoim miejscu
MALIKA - zatem u mnie córcia
Ja, tak jak w poprzedniej ciąży wcieram w siebie balsam z Rossmana. Wtedy udało mi się uchronić przed rozstępami, przy czym kończyłam zwykle na brzuchu, pupie i piersiach, a tu zaatakowały mi udaTeraz smaruję się niemal cała
Ja jeszcze czekam na pierwsze kopniaki, ale łożysko będzie na tylnej ścianie, więc pewnie już niedługo
A co do samopoczucia - niby dopiero 13tc, a nie jestem w stanie wysiedzieć w pracy 8 godzinBoli mnie kręgosłup i w ogóle robię się cała obolała
Ja też prywatnie u specjalisty w Med-Art ponad 20 minut siedziałam, tak wszystko dokładnie sprawdzał, że z mężem to w szoku byliśmy. Kilka razy sprawdzał przepływy, CRL mierzył 3 razy w różnym czasie to samo z NT
. Wszystkie narządy sprawdził i jeszcze nawet szczękę obejrzał czy rozszczepów nie ma żadnych, nie wiem jak on to widział
Moja ginekolog również maluszka dokładnie badała ale ma gorszy sprzęt, sprawdzała jedynie mózg, serce, czy są obie rączki oraz nóżki i mierzyła NT.
Na połówkowe idę również do tego lekarza co wczoraj bo mimo, że nie jest tanio to naprawdę poświęca pacjentowi czas, wszystko mówi, odpowiada na pytania i po prostu wie co robi
Dowiedziałam się, że moja koleżanka również jest w ciąży i zazdroszczę jej bo ona czuje się świetnie, a ja to jak dłużej czuję się lepiej to nagle przychodzi taki dzień, że masakra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:41
celia lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2