X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ja dostałam dzisiaj takiego kopa, że aż "auuuua" się wydobyło z moich ust. Z zaskoczenia mnie wzięła.
    Ania jak mój mąż gdzieś wychodzi to też mu mówię, że tam pewnie tyle dziewczyn, a jego wielorybek w domu zostaje.
    Ostatnio czuję się przy mężu jak takie małe dziecko, co nogami już ledwo powłóczy za sobą. Całą Ikeę wczoraj przeszłam i się nie zmęczyłam, a wystarczyło, żeby się pojawił i po 5 minutach z wywieszonym jęzorem chodziłam :p

Mój ma w pracy najczęściej do czynienia z paniami 60-70 lat, więc jak wraca do domu do swojego morświna to się cieszy :-)
    Ja też się szybko męczę, a naleze do tzw szybkich osób i mi to kurde przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:00

ninciaa172, pigułka, aaniuskaa, celia, Ania_1986, malika89, opóźniona lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi - uwielbiam Cię czytać! Od razu mi się gęba śmieje :)

aaniuskaa, Rudi88, SyHa85 lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się dziwnie męczę, wchodzę po schodach w domu to u góry czuje jak mi serce wali, a jak jeżdżę sobie na spiningu w tempie oczywiście dość wolnym to jakoś tak nie mam tego uczucia zmęczenia i sapania, a mam pulsometr założony i zauważyłam, że szybko mi tętno rośnie i tak jak kiedyś przy danej prędkości to bym miała znikomy wzrost tak teraz to normalnie od razu 150 z miejsca i muszę pilnować :)
    A na YT znalazłam ćwiczenia dla kobiet w ciąży od Angelika Piórko, dla mnie one nie są raczej wymagające bo ja przed ciążą bardzo aktywna byłam ale myślę, że je wprowadzę. Zobaczcie sobie bo fajne ma te zestawy :)

Ninka0111, alicjaaaa, celia, JRY1984, Asiasia, SyHa85 lubią tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mój ma w pracy najczęściej do czynienia z paniami 60-70 lat, więc jak wraca do domu do swojego morświna to się cieszy :-)
    Ja też się szybko męczę, a naleze do tzw szybki osób i mi to kurde przeszkadza.

Ja ostatnio jak jechalam rowerem do sklepu to myslalam ze zemdleje masakra jakas jezor do pasa mi siegal a normalnie mimo ze nie naleze do laseczek to rolki rower Chodakowska i bieganie sie zdarzalo a teraz moge zapomniec za to namietnie cwicze lezakowanie☺

SyHa85 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Ewelinaa śliczny kociak na awatarze, z mordki jak mój.
    Dziękuje Penelope. Już jej nie mam , bo dałam sie tym głupim przesądom :( mąż na mnie jechał , mama mi truła .... I w końcu powiedziałam mam dosyć słuchania i nei mam kotka , ale żałuje że oddałam ( ale dużo wcześniej niż byłam w ciąży. Miałam planowane in vitro i kilka miesięcy przed cała procedura oddałam), bardzo mi jej brakuje . A jak widzę ile jest kociar to aż łzy mam w oczach .

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tęsknię za zumbą. Ostatni raz byłam na początku stycznia, ale zaczęły się te wieczorne wymioty i ogromna senność, więc zrezygnowałam. Teraz myślę by wrócić na zajęcia ale trochę się boje czy to nie za bardzo obciążające w ciąży ;)

Friend lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam od razu morświnki, wielorybki i inne grube ryby ;) Ja mam już brzuszek mimo, że to dopiero 13tc, ale uwielbiam go podkreślać :D
    To wspaniałe uczucie, gdy nie musisz już wciągąć brzucha w obciślejszych bluzkach, ani zastanawiać się czy jak siedzisz widać 3 czy tylko 2 wałeczki :P

Przypominam, że w czerwcu biorę ślub cywilny i zamierzam w sukience wyglądać pięknie ciążowo, a nie słoniowo/morświnowo vzy uchatkowo :P

hella, alicjaaaa, Rudi88, Ania_1986, malika89, _cherryLady, makota, JRY1984, Betty Boop, Asiasia lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Ja tęsknię za zumbą. Ostatni raz byłam na początku stycznia, ale zaczęły się te wieczorne wymioty i ogromna senność, więc zrezygnowałam. Teraz myślę by wrócić na zajęcia ale trochę się boje czy to nie za bardzo obciążające w ciąży ;)

W ciąży należy unikać ćwiczeń zbyt intensywnych, w czasie wykonywania ćwiczeń powinnaś móc normalnie mówić - wtedy masz dobre tętno. Również nie można wykonywać gwałtownych ruchów oraz skakania itd. Myślę, że Zumba może nie być najlepszym pomysłem teraz.
    Na YT są fajne filmiki z ćwiczenia na brzuszek, wzmacniające kręgosłup itd. Warto sobie przejrzeć :)

amanina lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrałam 3 zł w minilotto. Fortuna mi sprzyja. Idę kupić bitą śmietanę :D

hella, celia, pigułka, aaniuskaa, Rudi88, Karo Em, malika89, Ewelinaaa, _cherryLady, makota, JRY1984, Martynka30, Betty Boop, opóźniona, klaudia12369, Domi793, SyHa85, Asiasia, amanina, Lulu83, MiMK, Paulaaa, monirek lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Oj tam od razu morświnki, wielorybki i inne grube ryby ;) Ja mam już brzuszek mimo, że to dopiero 13tc, ale uwielbiam go podkreślać :D
    To wspaniałe uczucie, gdy nie musisz już wciągąć brzucha w obciślejszych bluzkach, ani zastanawiać się czy jak siedzisz widać 3 czy tylko 2 wałeczki :P

Przypominam, że w czerwcu biorę ślub cywilny i zamierzam w sukience wyglądać pięknie ciążowo, a nie słoniowo/morświnowo vzy uchatkowo :P

Mi też jak brzuch wywali czasami to szok :D a ja wtedy chodzę dumna ;) Czasami mi wywala, a czasami mam mniejszy. Pewnie to zależy ile jem i pije w ciągu dnia :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:

Przypominam, że w czerwcu biorę ślub cywilny i zamierzam w sukience wyglądać pięknie ciążowo, a nie słoniowo/morświnowo vzy uchatkowo :P[/QUOTE

Ja tez w ciazy bralam slub☺ w kwietniu a rodzilam w czerwcu nie wiem czy wygladalam jak wieloryb ale ja sie czulam dobrze☺

celia lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-rene-42-xl-limone-i5475257626.html

Dziewczyny fajne i niedrogie spodnie ciazowe znalazlam☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jedne ciążowe w C&A, a drugie w dziecinnym bo maja dział dla ciężarnych , jak na razie jeszcze wchodzę w moj rozmiar 40 , chociaż kupiłam na początku samym , bo brzuch miałam bardzo napuchnięty po stymulacji i nic sie nie mieściłam.
    Wy ile macie zamiar kupić par ? Mi chyba starczą te dwie pary , szkoda kasy . Mam nadzieję, że dużo nie przytyje , jak na razie brzucha nie ma ,tylko wieczorem troche większy .
    Zdjęcia nie wrzucę , bo czytałam o tych trollach , nie ma sensu sie denerwować .

Ninka0111 lubi tę wiadomość

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    Stworzylam suwaczek ale nie wiem co to wyszło

ninka stronka suwaczki.com
    Stwarzasz dowolny suwaczek, wpisujesz datę ostatniej miesiączki i "stwórz suwaczek " skopiuj pierwszy link z img na początku i na końcu (oar80tc7ofs3ajqz.png to jest np moj ) i belly wchodzisz na ustawienia i społeczność .

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ucięło :(

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaa wrote:
    Kurczę ucięło :(
    Aaaaa to wkleiło jeszcze jeden , nie ucięło jednak . Ale linka nie zobaczysz

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaa wrote:
    Ja kupiłam jedne ciążowe w C&A, a drugie w dziecinnym bo maja dział dla ciężarnych , jak na razie jeszcze wchodzę w moj rozmiar 40 , chociaż kupiłam na początku samym , bo brzuch miałam bardzo napuchnięty po stymulacji i nic sie nie mieściłam.
    Wy ile macie zamiar kupić par ? Mi chyba starczą te dwie pary , szkoda kasy . Mam nadzieję, że dużo nie przytyje , jak na razie brzucha nie ma ,tylko wieczorem troche większy .
    Zdjęcia nie wrzucę , bo czytałam o tych trollach , nie ma sensu sie denerwować .

Wiem z doswiadczenia i poprzedniej ciazy co sie przyda a co nie ile czego juz jakies rozeznanie jest szalalam a w tej nie mam zamiaru☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Wiem z doswiadczenia i poprzedniej ciazy co sie przyda a co nie ile czego juz jakies rozeznanie jest szalalam a w tej nie mam zamiaru☺

Dwie pary to chyba nie szaleństwo ;) bluzek nie mam zamiaru kupywać , mam tshirty luźniejsze , to powinno wystarczyć , akurat bedzie cieplej to w sam raz .

Ninka0111 lubi tę wiadomość

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaa wrote:
    Ja kupiłam jedne ciążowe w C&A, a drugie w dziecinnym bo maja dział dla ciężarnych

gzdie w C&A mają ubrania ciążowe? byłam wczoraj i nawet szukałam, ale nic nie znalazłam i w koncu kupiłam w h&m ale przydałaby się para na zmianę

Upiekłam bułeczki z masą krówkową i teraz oczy mam już na zapałki, ale oczywiście z wywieszonym jęzorem siedzę i czekam aż wystygną :) a to wszystko przez tę Waszą dzisiejszą bitą śmietanę ;)

JRY1984, amanina lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinaaa wrote:
    Ja kupiłam jedne ciążowe w C&A, a drugie w dziecinnym bo maja dział dla ciężarnych

gzdie w C&A mają ubrania ciążowe? byłam wczoraj i nawet szukałam, ale nic nie znalazłam i w koncu kupiłam w h&m ale przydałaby się para na zmianę

Upiekłam bułeczki z masą krówkową i teraz oczy mam już na zapałki, ale oczywiście z wywieszonym jęzorem siedzę i czekam aż wystygną :) a to wszystko przez tę Waszą dzisiejszą bitą śmietanę ;)

relgwn15uyzm1mjb.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ