Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
pigułka wrote:Ja dostałam dzisiaj takiego kopa, że aż "auuuua" się wydobyło z moich ust. Z zaskoczenia mnie wzięła.
Ania jak mój mąż gdzieś wychodzi to też mu mówię, że tam pewnie tyle dziewczyn, a jego wielorybek w domu zostaje.
Ostatnio czuję się przy mężu jak takie małe dziecko, co nogami już ledwo powłóczy za sobą. Całą Ikeę wczoraj przeszłam i się nie zmęczyłam, a wystarczyło, żeby się pojawił i po 5 minutach z wywieszonym jęzorem chodziłam :p
Mój ma w pracy najczęściej do czynienia z paniami 60-70 lat, więc jak wraca do domu do swojego morświna to się cieszy
Ja też się szybko męczę, a naleze do tzw szybkich osób i mi to kurde przeszkadza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:00
ninciaa172, pigułka, aaniuskaa, celia, Ania_1986, malika89, opóźniona lubią tę wiadomość
-
Ja to się dziwnie męczę, wchodzę po schodach w domu to u góry czuje jak mi serce wali, a jak jeżdżę sobie na spiningu w tempie oczywiście dość wolnym to jakoś tak nie mam tego uczucia zmęczenia i sapania, a mam pulsometr założony i zauważyłam, że szybko mi tętno rośnie i tak jak kiedyś przy danej prędkości to bym miała znikomy wzrost tak teraz to normalnie od razu 150 z miejsca i muszę pilnować
A na YT znalazłam ćwiczenia dla kobiet w ciąży od Angelika Piórko, dla mnie one nie są raczej wymagające bo ja przed ciążą bardzo aktywna byłam ale myślę, że je wprowadzę. Zobaczcie sobie bo fajne ma te zestawyNinka0111, alicjaaaa, celia, JRY1984, Asiasia, SyHa85 lubią tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Rudi88 wrote:Mój ma w pracy najczęściej do czynienia z paniami 60-70 lat, więc jak wraca do domu do swojego morświna to się cieszy
Ja też się szybko męczę, a naleze do tzw szybki osób i mi to kurde przeszkadza.
Ja ostatnio jak jechalam rowerem do sklepu to myslalam ze zemdleje masakra jakas jezor do pasa mi siegal a normalnie mimo ze nie naleze do laseczek to rolki rower Chodakowska i bieganie sie zdarzalo a teraz moge zapomniec za to namietnie cwicze lezakowanie☺SyHa85 lubi tę wiadomość
-
Penelope30 wrote:Ewelinaa śliczny kociak na awatarze, z mordki jak mój.
mąż na mnie jechał , mama mi truła .... I w końcu powiedziałam mam dosyć słuchania i nei mam kotka , ale żałuje że oddałam ( ale dużo wcześniej niż byłam w ciąży. Miałam planowane in vitro i kilka miesięcy przed cała procedura oddałam), bardzo mi jej brakuje . A jak widzę ile jest kociar to aż łzy mam w oczach .
-
Ja tęsknię za zumbą. Ostatni raz byłam na początku stycznia, ale zaczęły się te wieczorne wymioty i ogromna senność, więc zrezygnowałam. Teraz myślę by wrócić na zajęcia ale trochę się boje czy to nie za bardzo obciążające w ciąży
Friend lubi tę wiadomość
-
Oj tam od razu morświnki, wielorybki i inne grube ryby
Ja mam już brzuszek mimo, że to dopiero 13tc, ale uwielbiam go podkreślać
To wspaniałe uczucie, gdy nie musisz już wciągąć brzucha w obciślejszych bluzkach, ani zastanawiać się czy jak siedzisz widać 3 czy tylko 2 wałeczki
Przypominam, że w czerwcu biorę ślub cywilny i zamierzam w sukience wyglądać pięknie ciążowo, a nie słoniowo/morświnowo vzy uchatkowohella, alicjaaaa, Rudi88, Ania_1986, malika89, _cherryLady, makota, JRY1984, Betty Boop, Asiasia lubią tę wiadomość
-
hella wrote:Ja tęsknię za zumbą. Ostatni raz byłam na początku stycznia, ale zaczęły się te wieczorne wymioty i ogromna senność, więc zrezygnowałam. Teraz myślę by wrócić na zajęcia ale trochę się boje czy to nie za bardzo obciążające w ciąży
W ciąży należy unikać ćwiczeń zbyt intensywnych, w czasie wykonywania ćwiczeń powinnaś móc normalnie mówić - wtedy masz dobre tętno. Również nie można wykonywać gwałtownych ruchów oraz skakania itd. Myślę, że Zumba może nie być najlepszym pomysłem teraz.
Na YT są fajne filmiki z ćwiczenia na brzuszek, wzmacniające kręgosłup itd. Warto sobie przejrzećamanina lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Wygrałam 3 zł w minilotto. Fortuna mi sprzyja. Idę kupić bitą śmietanę
hella, celia, pigułka, aaniuskaa, Rudi88, Karo Em, malika89, Ewelinaaa, _cherryLady, makota, JRY1984, Martynka30, Betty Boop, opóźniona, klaudia12369, Domi793, SyHa85, Asiasia, amanina, Lulu83, MiMK, Paulaaa, monirek lubią tę wiadomość
-
celia wrote:Oj tam od razu morświnki, wielorybki i inne grube ryby
To wspaniałe uczucie, gdy nie musisz już wciągąć brzucha w obciślejszych bluzkach, ani zastanawiać się czy jak siedzisz widać 3 czy tylko 2 wałeczki
Przypominam, że w czerwcu biorę ślub cywilny i zamierzam w sukience wyglądać pięknie ciążowo, a nie słoniowo/morświnowo vzy uchatkowo
Mi też jak brzuch wywali czasami to szoka ja wtedy chodzę dumna
Czasami mi wywala, a czasami mam mniejszy. Pewnie to zależy ile jem i pije w ciągu dnia
Luteina 100mg x 2
-
celia wrote:Oj tam od razu morświnki, wielorybki i inne grube ryby
Przypominam, że w czerwcu biorę ślub cywilny i zamierzam w sukience wyglądać pięknie ciążowo, a nie słoniowo/morświnowo vzy uchatkowo[/QUOTE
Ja tez w ciazy bralam slub☺ w kwietniu a rodzilam w czerwcu nie wiem czy wygladalam jak wieloryb ale ja sie czulam dobrze☺celia lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam jedne ciążowe w C&A, a drugie w dziecinnym bo maja dział dla ciężarnych , jak na razie jeszcze wchodzę w moj rozmiar 40 , chociaż kupiłam na początku samym , bo brzuch miałam bardzo napuchnięty po stymulacji i nic sie nie mieściłam.
Wy ile macie zamiar kupić par ? Mi chyba starczą te dwie pary , szkoda kasy . Mam nadzieję, że dużo nie przytyje , jak na razie brzucha nie ma ,tylko wieczorem troche większy .
Zdjęcia nie wrzucę , bo czytałam o tych trollach , nie ma sensu sie denerwować .Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
Nelk wrote:Stworzylam suwaczek ale nie wiem co to wyszło
ninka stronka suwaczki.com
Stwarzasz dowolny suwaczek, wpisujesz datę ostatniej miesiączki i "stwórz suwaczek " skopiuj pierwszy link z img na początku i na końcu (to jest np moj ) i belly wchodzisz na ustawienia i społeczność .
-
Ewelinaaa wrote:Ja kupiłam jedne ciążowe w C&A, a drugie w dziecinnym bo maja dział dla ciężarnych , jak na razie jeszcze wchodzę w moj rozmiar 40 , chociaż kupiłam na początku samym , bo brzuch miałam bardzo napuchnięty po stymulacji i nic sie nie mieściłam.
Wy ile macie zamiar kupić par ? Mi chyba starczą te dwie pary , szkoda kasy . Mam nadzieję, że dużo nie przytyje , jak na razie brzucha nie ma ,tylko wieczorem troche większy .
Zdjęcia nie wrzucę , bo czytałam o tych trollach , nie ma sensu sie denerwować .
Wiem z doswiadczenia i poprzedniej ciazy co sie przyda a co nie ile czego juz jakies rozeznanie jest szalalam a w tej nie mam zamiaru☺ -
Ninka0111 wrote:Wiem z doswiadczenia i poprzedniej ciazy co sie przyda a co nie ile czego juz jakies rozeznanie jest szalalam a w tej nie mam zamiaru☺
Dwie pary to chyba nie szaleństwobluzek nie mam zamiaru kupywać , mam tshirty luźniejsze , to powinno wystarczyć , akurat bedzie cieplej to w sam raz .
Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
Ewelinaaa wrote:Ja kupiłam jedne ciążowe w C&A, a drugie w dziecinnym bo maja dział dla ciężarnych
gzdie w C&A mają ubrania ciążowe? byłam wczoraj i nawet szukałam, ale nic nie znalazłam i w koncu kupiłam w h&m ale przydałaby się para na zmianę
Upiekłam bułeczki z masą krówkową i teraz oczy mam już na zapałki, ale oczywiście z wywieszonym jęzorem siedzę i czekam aż wystygnąa to wszystko przez tę Waszą dzisiejszą bitą śmietanę
JRY1984, amanina lubią tę wiadomość
-
Ewelinaaa wrote:Ja kupiłam jedne ciążowe w C&A, a drugie w dziecinnym bo maja dział dla ciężarnych
gzdie w C&A mają ubrania ciążowe? byłam wczoraj i nawet szukałam, ale nic nie znalazłam i w koncu kupiłam w h&m ale przydałaby się para na zmianę
Upiekłam bułeczki z masą krówkową i teraz oczy mam już na zapałki, ale oczywiście z wywieszonym jęzorem siedzę i czekam aż wystygnąa to wszystko przez tę Waszą dzisiejszą bitą śmietanę