Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra! Sila oczu przyciagnela mate. Zrobilam te cwiczenia, polecam A. Piorko zestaw 30 (jest rozgrzewka, czesc glowna, rozciaganie). Narazie pol godzinki, ale to juz dla mnie cosik. Tydzien porobie i bedzie mniej zadyszki, a pozniej inny zestaw! Teraz spracerek i bede miala czyste sumienie, ze dbam o ruch
JRY1984, SyHa85, celia lubią tę wiadomość
Asiasia
-
Fajnie Wam, a ja nie mogę, ze zwględu na ciążę wysokiego ryzyka
Powiem, Wam, że dziś też czuję dzieciątko. Coraz częściej daje znać. A mówią, że jak się ma łożysko na przedniej ścianie to ruchy potemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 12:18
Asiasia, JRY1984, pigułka, celia lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Witam dziewczyny ! U mnie dzisiaj piękna pogoda , ale pewnie zimno. Zaraz wybieram sie do sklepu po cytrynki , mam zamiar robić tartę cytrynowa
Mnie ostatnio plecy bolą , chyba trzeba sie za ćwiczenia jakieś wsiąść , bo to początek a ja z łóżka w stać rano nie mogę . Wczoraj mama mnie zdenerwowała troche gadała z ciotka i mowila ze sie dobrze czuje i bla bla ale dodała jedno zdanie co mnie podkurzylo , że lekarz powiedział że mam uważać ze względu na wiek ! Nóż kurde , ja dopiero co skończyłam 31 lat ! I po drugie lekarz nic takiego nie mówił , a po trzecie chyba zapomniała że mam arytmię i sie szybko mecze i to nie od ciąży tylko od zawsze ! Nawet zwolnienia miałam z w-fu , na jakieś cięższe biegania , a tu z takim czymś mi wyskoczyła .Asiasia lubi tę wiadomość
-
Ewelinaaa wrote:Bedzie dobrze , tylko uważaj na siebie . A pracujesz czy w domku jesteś ?
Nie pracuje, jestem na bezrobociu
Ewelinko hmm tarta cytrynowa mniamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 12:20
Dziewczyny napisałam to już w innym wątku ale napiszę jeszcze tutaj bo się trochę przestraszyłam.. czy którejś z was zdarzyło się, że w ciąży zauważyłyście taki długi "glut" śluzowy, że tak się brzydko wyrażę? Z góry przepraszam za mój dosłowny opis sytuacji ale chcę żebyście wiedziały o co mi chodzi.Ja dzisiaj podczas oddawania moczu zauważyłam, że wisi mi z pochwy taki dosłownie długi glut śluzu trochę przezroczysty, trochę białawy. Tyle się naczytałam o odejściu czopa śluzowego, że już nie wiem co o tym myśleć. Ogólnie w ciaży mam dużo wydzieliny a teraz dodatkowo przyjmuję clotrimazol dopochwowo ze względu na grzybicę. Czy taka wydzielina może się zdarzyć? Dzisiaj od rana mam zaparcia i bolą mnie jelita ale wątpię żeby to miało jakiś związek. Pozdrawiam
-
Alishia wrote:Ehhh ale fajnie że czujecie maluszki. Ja jedyne co czuję to takie kłucie raz na jakiś czas i to pewnie rozciągająca macica. Ale poczekam cierpliwie na swoja kolej
Kochana nie znasz dnia i godziny
Dziewczyny nie martwcie się wiekiem ja też mam 31 lat
Paulina ja u siebie czegoś takiego nie zaobserwowałam, więc nie wiem co to może być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 12:40
Asiasia lubi tę wiadomość
opóźniona wrote:Ja biorę i jodid i witaminy z jodem i jak widać po moich wynikach to było za mało, więc dorzucili mi euthyrox.
Ja już po wizycie dostałam Euthyrox raz dziennie a ft4 mam sobie zbadać na następną wizytę. Martwi mnie tylko że łożysko mam przyklejone do szyjkiczy któraś z Was też tak ma?
A i się okazało że będzie dziewczynkaoLena31 lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:
Powiem, Wam, że dziś też czuję dzieciątko. Coraz częściej daje znać. A mówią, że jak się ma łożysko na przedniej ścianie to ruchy potem
Ale super
Ja też mam na przedniej ścianie, wiec może za tydzień coś poczuje wreszcie, to 2 ciąża i nic
a tak czekam już na te ruchy
ja mam 32 lata, jak bede rodzic to 32,5 bede mieć
ps. dziewczyny ile par spodni "wyjściowych" kupujecie na ciążę, tych ciążowych używanych poza domem, bo ja w domu to leginsy i takie tam różne, ale kupiłam 1 pare i zastanawiam się nad jeszcze jedną, ale sama nie wiem już. Mam 2 pary ciążowych jeansów od koleżanki, ale to po domu raczej.Asiasia lubi tę wiadomość
-
Martwicie sie o wiek 31 lat? Kochane ja w kwietniu bede miec 34:)
Co do palenia papiefosow w ciazy, ja nie pale wogole, ale moja kolezanka - nalogowa palaczka kiedy zaszla w ciaze, lekarz powiedzial jej zeby nie rzucala palenia i palila cala ciaze. Jak tylko urodzila rzucila calkowicie i do dzisiaj ani jednego. Bylam w szoku jak mi to opowiadala i caly czas mialam przed oczami tego maluszka w brzuszku w klebach szarego smrodliwego dymu..wrrr...Asiasia lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Truskaweczka83 wrote:Ale super
Ja też mam na przedniej ścianie, wiec może za tydzień coś poczuje wreszcie, to 2 ciąża i nic
a tak czekam już na te ruchy
ja mam 32 lata, jak bede rodzic to 32,5 bede mieć
ps. dziewczyny ile par spodni "wyjściowych" kupujecie na ciążę, tych ciążowych używanych poza domem, bo ja w domu to leginsy i takie tam różne, ale kupiłam 1 pare i zastanawiam się nad jeszcze jedną, ale sama nie wiem już. Mam 2 pary ciążowych jeansów od koleżanki, ale to po domu raczej.
Ja mam jedną parę czarnych z Happy Mum od siostry i jeansową spódniczkę. Czekam na wiosenne kolekcje, bo chciałabym jakieś jasniejsze spodnieu nas kobitka ma fajne ciuchy ciążowe na Targowisku, ale tez jeszcze większośc zimowych.
-
Moja bratowa paliła całą pierwszą ciążę, dziecko urodziło się małe, ciągle chorowało i tak zostało dziewczynie do teraz, ciągle coś łapie.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Truskaweczka83 wrote:dziewczyny ile par spodni "wyjściowych" kupujecie na ciążę, tych ciążowych używanych poza domem, bo ja w domu to leginsy i takie tam różne, ale kupiłam 1 pare i zastanawiam się nad jeszcze jedną, ale sama nie wiem już. Mam 2 pary ciążowych jeansów od koleżanki, ale to po domu raczej.
Hej Truskaweczko:)
Ja w pierwszej ciazy mialam dwie pary ciazowych gaci, jedne czarne, jedne jeansowe. Teraz kupilam skinny z h&m, mam tez leginsy czarne z Calzedonia (tez super wygodne). Mysle ze narazie starczy, planuje sobie kupic wiosenne sportowe sukieneczki, ze dwie conajmniej i bede w nich smigac na wiosne i lato, do tego balerinki lub conversy i bedzie ok:)Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm