X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Truskaweczko! Informuj nas jak będziesz mogła. Trzymamy kciuki za Was!

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja na śniadania jem płatki owsiane z mlekiem. Czasami dodam miodu. Bardzo zdrowe dla mnie, dziecka, dla jelit itp.

Jak zaczęłam praktykować owsiankę na śniadanko to byłam wniebowzięta tak mi smakowała... teraz jak czuje jak się podgrzewa mleko to mam odruch wymiotny. Jem tyle ile mogę. Byle nie zwrócić tego z powrotem :-)
    Ja teraz także jem platki owsiane + 4 inne zboża, ale z jogurtem naturalnym. Jest na nich napisane, ze nie wymagają gotowania. Są pyszne, szczególnie z bananem, albo brzoskwinka :) a na dodatek zdrowe. To jest Symbio 5 zboz. Myśle, ze z jogurtem łatwiej zjesc, ale ja ogólnie mleka nie znosze :p

relganliumoc9u3n.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, wielkie dzieki za wsparcie i kciuki :)
    Jest dobrze to chyba bylo naczynko cos na szyjce.
    Badal mnie lekarz najbardziej znany w naszej okolicy i uznawany za jednego z najlepszych.
    Stwierdził że juz nie ma sladu krwawienia i ze to od silnych zaparc bardzo cisnelam i szyjka przekrwiona bardzo cos peklo i krew poleciała.
    Ne myslalam ze zaparcia w ciazy moga byc takie grozne.
    Sama stosowalam suszone rozmoczone sliwki, kefiry, pilam duzo ale to nie wystarcza u mnie.
    Najwazniejsze, ze z dzieckiem dobrze usg trwalo z 5 minut az, serduszko slyszalam, dzidzia ma 170gram lozysko sie nie odkleilo - uf....
    Powiedzial ze od takich silnych zaparc moze sie odkleic nawet lozysko od parcia, zeby tego nie robic. Kupilam lactulose i dostalam jeden czopek na noc ze szpitala.
    Ps. Niektore z Was to mogly by byc ginekologiem, bez lekarza stwierdzacie ze to naczynko i tak bylo.

Agusienka1985, Ninka0111, malika89, pigułka, oLena31, Domi793, kaarolaa, SyHa85, _cherryLady, Dominique88, Musik, Nelk, aaniuskaa, Penelope30, Ania_1986, Lulu83, Betty Boop, Kajka86, Friend, monirek lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    o nie.....
    pierwszy raz świeża krew, i to sporo...
    matko, albo przez zaparcia, próbowałam wycisnąć dwójkę... aż w końcu krew...
    ale się boję, gdzie tu znależć lekarza????
    co zrobić????
    pomocy!!!!!
    Oj :( trzymam kciuki, żeby było dobrze truskaweczki. Nie może być inaczej!!!!
    Edit: No i jest dobrze, uffffff!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:18

relganliumoc9u3n.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    U mnie tez cisza, własnie mialam sie Ciebie o nia pytac :/

A ja sie wlasnie wkurzylam bo rano poszlam do labo zrobic morfologie i sikuty. Sprawdzam wyniki onlina a siku nie ma. patrze na kartke na zlecenie i faktycznie nie wklepala, nie policzyla ale kubek zostawilam. I znowu musze isc.
    Zanim do nich napisałam, dostałam maila, że wysłali i z firmy przewozowej też. Ale bardzo długo, bo 14.02 zamawiałam.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    A wlasnie. Sezon grypowy w pelni, myslalyscie o szczepieniu przeciwko grypie? Jak to jest? Mozna sie szczepic czy juz za pozno? Ostatnio duzo sie slyszy o objawach grypopodobnych i o komplikacjach po grypowych. Ja do tej pory jakos przetrwalam ale moze warto sie zaszczepic.
    Ja nie szczepię się na grypę. Miałam tylko raz w życiu, a na wirusa przeziębienia ta szczepionka nie działa.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ciekawe co zrobią z Twoimi siuśkami hehehe

SyHa mi też pekają na potęgę, po porodzie sobie pierdykne zabieg zamykania tzn tż mi zafunduje

Sprzedażą gimnazjalista za 20pln za kubek, żeby mieli czysciocha jak rodzice zlapia ich po dopalaczach ;)

pigułka lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka kamień z serca!!!!
    Jak taka zwykła kupa może człowieka prawie do zawału doprowadzić!
    Mi pomaga Inka z błonnikiem może sobie spróbuj :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Sprzedażą gimnazjalista za 20pln za kubek, żeby mieli czysciocha jak rodzice zlapia ich po dopalaczach ;)

Gorzej jak to będzie 14 letnia dziewczynka i ciąża wyjdzie hehehee

pigułka, Dominique88, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Prawdopodobnie córka:) mąż trochę podlamany ale powiedział że ważne że zdrowe:) waży ok. 180g, brzusznej obwód 12cm. LoYsko mam bardzo nisko ale jest jeszcze szansa że się podniesie więc się nie martwie :)

pigułka, kaarolaa, SyHa85, malika89, Rudi88, Karo Em, Dominique88, Betty Boop, Friend, JRY1984, Dagmara, monirek lubią tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza a jak Twoja wizyta?

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Gorzej jak to będzie 14 letnia dziewczynka i ciąża wyjdzie hehehee

Aaahahaha fakt;)

512ee1ecf0.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Pekajace naczynka to sprawa bardziej dermatologiczna wiec ja nie pomoge. :-(

Chodzilo mi tylko o sklad. Bo on jako tako mi pomagal ale ostatnio go odstawilam.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

SyHa mi też pekają na potęgę, po porodzie sobie pierdykne zabieg zamykania tzn tż mi zafunduje[/QUOTE]

Tez o tym juz myslalam. Ale poki co chcislam jakos wzmocnic bidulki.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Jestem po wizycie. Prawdopodobnie córka:) mąż trochę podlamany ale powiedział że ważne że zdrowe:) waży ok. 180g, brzusznej obwód 12cm. LoYsko mam bardzo nisko ale jest jeszcze szansa że się podniesie więc się nie martwie :)

Jak coś możemy zrobić podmianke, bo mój by wolał corcie ;-)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Hahaha rozważe alternatywę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:58

512ee1ecf0.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    haha tez sie nad tym zastanawialam. Kubek był podpisany i naklejka naklejona ale do czego to dopasuja to nie wiem.

Mi wlasnie dzis mama opowiadala jak po urodzeniu mojeg brata spojrzala w lutro na drugi dzien i sie nie poznala. Cała twarz miala "posiekaną" pajączkami od wysiłku i parcia. Zarąbiscie, ja pewnie tez tak bede miala bo mam naczynkowa cere.

Tak się dzieje głównie wtedy gdy źle się prze :). Moja siostra na pierwszym porodzie nie umiała, nie miała pojęcia jak i popękały jej okropnie. Za to druga siostra wiedziała mniej więcej co i jak i nic jej nie popękało. Żadna z nich nie ma raczej skłonności do naczynek bo nigdy nie widziałam nic na ich twarzach :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dopiero po porodzie przyznał, że, cytuję: "dziewczynki JEDNAK są fajne" :D.

Dziewczyny, któraś pisała dzisiaj o problemie ze śluzem przy pobieraniu próbki moczu. Zdradzę Wam tipa, którego przekazała mi położna przy pierwszym pobieranym moczu w pierwszej ciąży. Trzeba wziąć czysty wacik, albo kawałek papieru toaletowego złożonego w kostkę i jedną ręką od tyłu zakryć wyjście pochwy, a drugą nadstawić pojemnik na mocz pod cewkę moczową. Ważne też żeby kilka pierwszych kropel moczu wysikać do kibelka, bo w cewce moczowej często zbierają się w nocy bakterie, które dają potem zafałszowany wynik. Można też przemyć się przed pobraniem próbki. Sorki, że tak obrazowo, ale z doświadczenia wiem, że się sprawdza. Tylko raz wyszły mi bakterie w ciągu dwóch ciąż, a wtedy rzeczywiście miałam jakiś problem z cewką moczową.

Agusienka1985, JRY1984 lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

Mój też :D ale nam mówili już, że dziewczynka, a trzy dni później, że jednak chłopak więc póki co nie nastawiam się na żadne :)
    Mój chciał jako pierwszą mieć córkę bo mu się wydaje, że łatwiej jest z dziewczynką :D

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisałam. Myłam się i pobrałam środkowy strumień moczu. Wypróbuje ten patent z papierem toaletowym, a przede wszystkim poczekam chwilę dłużej po wstaniu z łóżka, żeby ten śluz z nocy zdążył wcześniej spłynąć.

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ