Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Friend wrote:Ja na śniadania jem płatki owsiane z mlekiem. Czasami dodam miodu. Bardzo zdrowe dla mnie, dziecka, dla jelit itp.
Jak zaczęłam praktykować owsiankę na śniadanko to byłam wniebowzięta tak mi smakowała... teraz jak czuje jak się podgrzewa mleko to mam odruch wymiotny. Jem tyle ile mogę. Byle nie zwrócić tego z powrotema na dodatek zdrowe. To jest Symbio 5 zboz. Myśle, ze z jogurtem łatwiej zjesc, ale ja ogólnie mleka nie znosze :p
-
Jestem, wielkie dzieki za wsparcie i kciuki
Jest dobrze to chyba bylo naczynko cos na szyjce.
Badal mnie lekarz najbardziej znany w naszej okolicy i uznawany za jednego z najlepszych.
Stwierdził że juz nie ma sladu krwawienia i ze to od silnych zaparc bardzo cisnelam i szyjka przekrwiona bardzo cos peklo i krew poleciała.
Ne myslalam ze zaparcia w ciazy moga byc takie grozne.
Sama stosowalam suszone rozmoczone sliwki, kefiry, pilam duzo ale to nie wystarcza u mnie.
Najwazniejsze, ze z dzieckiem dobrze usg trwalo z 5 minut az, serduszko slyszalam, dzidzia ma 170gram lozysko sie nie odkleilo - uf....
Powiedzial ze od takich silnych zaparc moze sie odkleic nawet lozysko od parcia, zeby tego nie robic. Kupilam lactulose i dostalam jeden czopek na noc ze szpitala.
Ps. Niektore z Was to mogly by byc ginekologiem, bez lekarza stwierdzacie ze to naczynko i tak bylo.Agusienka1985, Ninka0111, malika89, pigułka, oLena31, Domi793, kaarolaa, SyHa85, _cherryLady, Dominique88, Musik, Nelk, aaniuskaa, Penelope30, Ania_1986, Lulu83, Betty Boop, Kajka86, Friend, monirek lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:o nie.....
pierwszy raz świeża krew, i to sporo...
matko, albo przez zaparcia, próbowałam wycisnąć dwójkę... aż w końcu krew...
ale się boję, gdzie tu znależć lekarza????
co zrobić????
pomocy!!!!!trzymam kciuki, żeby było dobrze truskaweczki. Nie może być inaczej!!!!
Edit: No i jest dobrze, uffffff!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:18
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Betty Boop wrote:U mnie tez cisza, własnie mialam sie Ciebie o nia pytac
A ja sie wlasnie wkurzylam bo rano poszlam do labo zrobic morfologie i sikuty. Sprawdzam wyniki onlina a siku nie ma. patrze na kartke na zlecenie i faktycznie nie wklepala, nie policzyla ale kubek zostawilam. I znowu musze isc. -
Paulka123 wrote:A wlasnie. Sezon grypowy w pelni, myslalyscie o szczepieniu przeciwko grypie? Jak to jest? Mozna sie szczepic czy juz za pozno? Ostatnio duzo sie slyszy o objawach grypopodobnych i o komplikacjach po grypowych. Ja do tej pory jakos przetrwalam ale moze warto sie zaszczepic.
-
Rudi88 wrote:Ciekawe co zrobią z Twoimi siuśkami hehehe
SyHa mi też pekają na potęgę, po porodzie sobie pierdykne zabieg zamykania tzn tż mi zafunduje
Sprzedażą gimnazjalista za 20pln za kubek, żeby mieli czysciocha jak rodzice zlapia ich po dopalaczachpigułka lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka kamień z serca!!!!
Jak taka zwykła kupa może człowieka prawie do zawału doprowadzić!
Mi pomaga Inka z błonnikiem może sobie spróbujTruskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
Dere wrote:Sprzedażą gimnazjalista za 20pln za kubek, żeby mieli czysciocha jak rodzice zlapia ich po dopalaczach
Gorzej jak to będzie 14 letnia dziewczynka i ciąża wyjdzie heheheepigułka, Dominique88, Agusienka1985 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Prawdopodobnie córka:) mąż trochę podlamany ale powiedział że ważne że zdrowe:) waży ok. 180g, brzusznej obwód 12cm. LoYsko mam bardzo nisko ale jest jeszcze szansa że się podniesie więc się nie martwie
pigułka, kaarolaa, SyHa85, malika89, Rudi88, Karo Em, Dominique88, Betty Boop, Friend, JRY1984, Dagmara, monirek lubią tę wiadomość
-
Dere wrote:Jestem po wizycie. Prawdopodobnie córka:) mąż trochę podlamany ale powiedział że ważne że zdrowe:) waży ok. 180g, brzusznej obwód 12cm. LoYsko mam bardzo nisko ale jest jeszcze szansa że się podniesie więc się nie martwie
Jak coś możemy zrobić podmianke, bo mój by wolał corcie -
Betty Boop wrote:haha tez sie nad tym zastanawialam. Kubek był podpisany i naklejka naklejona ale do czego to dopasuja to nie wiem.
Mi wlasnie dzis mama opowiadala jak po urodzeniu mojeg brata spojrzala w lutro na drugi dzien i sie nie poznala. Cała twarz miala "posiekaną" pajączkami od wysiłku i parcia. Zarąbiscie, ja pewnie tez tak bede miala bo mam naczynkowa cere.
Tak się dzieje głównie wtedy gdy źle się prze. Moja siostra na pierwszym porodzie nie umiała, nie miała pojęcia jak i popękały jej okropnie. Za to druga siostra wiedziała mniej więcej co i jak i nic jej nie popękało. Żadna z nich nie ma raczej skłonności do naczynek bo nigdy nie widziałam nic na ich twarzach
Luteina 100mg x 2
-
A mój dopiero po porodzie przyznał, że, cytuję: "dziewczynki JEDNAK są fajne"
.
Dziewczyny, któraś pisała dzisiaj o problemie ze śluzem przy pobieraniu próbki moczu. Zdradzę Wam tipa, którego przekazała mi położna przy pierwszym pobieranym moczu w pierwszej ciąży. Trzeba wziąć czysty wacik, albo kawałek papieru toaletowego złożonego w kostkę i jedną ręką od tyłu zakryć wyjście pochwy, a drugą nadstawić pojemnik na mocz pod cewkę moczową. Ważne też żeby kilka pierwszych kropel moczu wysikać do kibelka, bo w cewce moczowej często zbierają się w nocy bakterie, które dają potem zafałszowany wynik. Można też przemyć się przed pobraniem próbki. Sorki, że tak obrazowo, ale z doświadczenia wiem, że się sprawdza. Tylko raz wyszły mi bakterie w ciągu dwóch ciąż, a wtedy rzeczywiście miałam jakiś problem z cewką moczową.Agusienka1985, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Jak coś możemy zrobić podmianke, bo mój by wolał corcie
Mój teżale nam mówili już, że dziewczynka, a trzy dni później, że jednak chłopak więc póki co nie nastawiam się na żadne
Mój chciał jako pierwszą mieć córkę bo mu się wydaje, że łatwiej jest z dziewczynkąLuteina 100mg x 2