X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskweczka dobrze że nic się nie stało, ja to cały czas mam lęki przy 2 i parciu i się nieraz męczę naprawdę długo bo się boję za mocno napinać. Myślałam że jakaś głupia jestem i przesadnie uważam, a jak się okazuję to faktycznie trzeba uważać i nie można tak mocno jak normalnie.

W 17 tyg jeszcze badają dowcipnie czy już tylko USG przez brzuszek? Bo chcę męża zabrać i wolałabym żeby już przez brzuszek tylko było. Nie mówiąc już o tym że zawsze po dopochwowym to mnie później trochę boli.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 - Ja już od 8-9 tygodnia miałam USG przez brzuszek :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patent z wacikiem/papierem jest spoko. Też w pierwszej chwili byłam trochę zdziwiona, jak się o tym dowiedziałam, ale rzeczywiście ma to sens :)

pigułka lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Penelope30 - Ja już od 8-9 tygodnia miałam USG przez brzuszek :)
    Szczęściara, ja miałam wszystkie do tej pory dopochwowo a na USG genetycznym i tak i tak. Teraz mam za 2tyg w 17tyg i nie wiem czego się spodziewać.

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Truskweczka dobrze że nic się nie stało, ja to cały czas mam lęki przy 2 i parciu i się nieraz męczę naprawdę długo bo się boję za mocno napinać. Myślałam że jakaś głupia jestem i przesadnie uważam, a jak się okazuję to faktycznie trzeba uważać i nie można tak mocno jak normalnie.

W 17 tyg jeszcze badają dowcipnie czy już tylko USG przez brzuszek? Bo chcę męża zabrać i wolałabym żeby już przez brzuszek tylko było. Nie mówiąc już o tym że zawsze po dopochwowym to mnie później trochę boli.

ja od 12 tyg mam przez brzuch :)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Szczęściara, ja miałam wszystkie do tej pory dopochwowo a na USG genetycznym i tak i tak. Teraz mam za 2tyg w 17tyg i nie wiem czego się spodziewać.
    Zawsze możesz poprosić lekarza, żeby poprosił męża jak już będziesz miała robione usg. U nas tak było na wizycie serduszkowej, ale potem mąż się zbuntował, że nie chce czekać na korytarzu, z tym, że jego usg dopochwowe nie przeraża.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

ja mam cały czas i takie i takie- dopochwową sondą dr sprawdza szyjkę potem robi usg przez brzuszek :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

dziś miałam przez brzuch już :)
    prenatalne też przez brzuch, ale jak źle ułożone to od środka musiał mi zajrzec, choć i tak w końcu robił przez brzuch, bo ma wieksze pole widzenia.

Dzieki dziewczyny za wsparcie :)
    Dla mnie to bardzo ważne i pomocne :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najwyżej mąż wejdzie i wyjdzie, chodzę prywatnie to lekarz nie powinien się sprzeciwiać.
    A jeszcze do kibelkowych spraw to pomaga podłożyć coś pod nogi, ja na przykład cały czas mam odwróconą plastikową miskę. Anatomicznie człowiek powinien kucać a nie siedzieć pod kontem prostym i się męczyć.

sabanek, amanina, MiMK lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, Ninka- a nie mowilam rano ze nie mozna miec dziwnych przeczuc bo sie ziszcza? :-) i obie na IP...takze zakaz zlych przeczuc! I duzo zdrowka dziewczyny :-)

Ninka0111, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam pytanie inaczej :-) dziewczyny z cera naczynkowa- co uzywacie w ciazy do codziennej pielegnacji twarzy? :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam narazie tylko prenatalne przez brzuch, a dopochwowo sprawdza szyjke to i od razu dzidziusia jak dobrze widac...zobaczymy jak bedzie jutro, znow kolo 20 sie dostane jak nie pozniej.

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ukradkiem podczytuję Was od początku. Postanowiłam się zarejestrować, bo chciałam doradzić Truskaweczce, żeby zaczęła stosować czopki glicerynowe. Ja zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz, w drugiej też mam zaparcia, ale zaczęłam stosować te czopki i żałuję, że nie stosowałam tego wcześniej tylko się tak męczyłam. Truskaweczko one są całkowicie bezpieczne. U mnie w pierwszej ciąży, gdzieś od połowy wreszcie ruszyło i mam nadzieję, że teraz też tak będzie

Ninka0111, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    No właśnie najwyżej mąż wejdzie i wyjdzie, chodzę prywatnie to lekarz nie powinien się sprzeciwiać.
    A jeszcze do kibelkowych spraw to pomaga podłożyć coś pod nogi, ja na przykład cały czas mam odwróconą plastikową miskę. Anatomicznie człowiek powinien kucać a nie siedzieć pod kontem prostym i się męczyć.

Popieram, można kupić jakiś tani, niewysoki stołeczek, ja też to praktykuję i łatwiej mi :)

amanina, Penelope30 lubią tę wiadomość

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przeszła mi cała wiadomość... Truskaweczko dieta nie pomaga, przynajmniej mi nie pomogła. Tak jest, że przez zmiany hormonalne jelita przestają pracować

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest tak, że leki przeczyszczające są całkowicie bezpieczne. Jak nie ma innego wyjścia, to wiadomo, ze trzeba, ale organizm się do nich szybko przyzwyczaja i potem bez leków już ani rusz. Wiadomo, że ciąża to inna historia, bo wszystko się zmienia, ale tak piszę ku przestrodze, bo potem mamy 70 latków, którzy nie pójdą do toalety bez tabletki/czopka, bo organizm już się przyzwyczaił.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może napiszę coś o sobie

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tyle napisałam, a tu nic nie przeszło!!!
    Czopki glicerynowe to nie są leki przeczyszczające!
    Leków przeczyszczających nie wolno stosować w ciąży

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie przecież jeszcze szyjkę będzie sprawdzał, więc co jakiś czas tam zajrzy. No trudno. Karola pewnie już jutro płeć poznasz.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim79 wrote:
    No i tyle napisałam, a tu nic nie przeszło!!!
    Czopki glicerynowe to nie są leki przeczyszczające!
    Leków przeczyszczających nie wolno stosować w ciąży
    Są, są. Nawet błonnik jest zaliczany do leków przeczyszczających.

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ