X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana na tym etapie się już crl nie mierzy :)

Czytalam gdzies ze CRL to FLx7ale nie mam mozliwosci sprawdzenia tej informacji☺

Martynka30 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Czytalam gdzies ze CRL to FLx7ale nie mam mozliwosci sprawdzenia tej informacji☺

A nie słyszałam tego :) mi mój gin mówił, że na tym etapie się już crl nie mierzy tylko wagowo się podaje :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale potem znow w cm chyba podaja bo jak rodzilam to wiedzialam ze mala ma ok 55 cm wedlug tej reguly wyczytalam ze by mialo ok 14-15cm chyba troszke duze☺
    Chodz moj lekarz mowil ze duze dzieciatko☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam Wam jeszcze powiedzieć coś na temat jodu.
    Bo pytałam o to moją endokrynolog i ona mówi żebym mimo tego ze biorę jod w pregna plus to brała dodatkowo sam jod bo w ciąży można brać do 500 jednostek.
    Takze łącznie mam przyjmować 400 jednostek jodu i mam się nie martwić że go przedawkuję.

opóźniona, SyHa85, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Bo pytałam o to moją endokrynolog i ona mówi żebym mimo tego ze biorę jod w pregna plus to brała dodatkowo sam jod bo w ciąży można brać do 500 jednostek.
    Takze łącznie mam przyjmować 400 jednostek jodu i mam się nie martwić że go przedawkuję.
    To ja w ogóle przed ciążą miałam go unikać ze względu na nadczynność i zapalenie GB. Myślę że to indywidualna sprawa... i że nasi lekarze wiedzą co robią. Komuś musimy zaufać ;)

oLena31 lubi tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny doradźcie coś, bo zaraz oszaleję. Tak mi dziś brzuch daje popalić, że zaczynam się zastanawiać, czy nie powinnam jechać na pogotowie.
    Od rana czuję ciągnięcia, kłucia, gniecenia, straszne uczucie ciężkości praktycznie na całej długości brzucha... Szczególnie dokuczliwe są ukłucia z lewej strony. Pomimo leżenia prawie przez cały dzień nie jest lepiej.
    Myślałam, że może to więzadła, ale tak mnie jeszcze nie bolało.
    W dodatku ból promieniuje na krzyż i kość ogonową. Jak leżę na plecach to wyraźnie wyczuwam twardą kulę (stawiam, że to macica) na środku.
    Panikuję? Może wystarczy kolejna no-spa? Czy IP? :(

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:
    To ja w ogóle przed ciążą miałam go unikać ze względu na nadczynność i zapalenie GB. Myślę że to indywidualna sprawa... i że nasi lekarze wiedzą co robią. Komuś musimy zaufać ;)

Faktycznie nie wzięłam tego pod uwagę. Ja mam niedoczynność.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Rany dziewczyny doradźcie coś, bo zaraz oszaleję. Tak mi dziś brzuch daje popalić, że zaczynam się zastanawiać, czy nie powinnam jechać na pogotowie.
    Od rana czuję ciągnięcia, kłucia, gniecenia, straszne uczucie ciężkości praktycznie na całej długości brzucha... Szczególnie dokuczliwe są ukłucia z lewej strony. Pomimo leżenia prawie przez cały dzień nie jest lepiej.
    W dodatku ból promieniuje na krzyż i kość ogonową. Jak leżę na plecach to wyraźnie wyczuwam twardą kulę (stawiam, że to macica) na środku.

Jedz babo na IP skoro az tak nie bolalo wczesniej. Bedziesz spokojniejsza choc wierze ze nic sie tam zlego nie dzieje :)

• opóźniona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Mi też endo kazał brać dodatkowo jod mimo, że w witaminach też jest.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

Ja ci nie powiem czy jechać na IP ale mnie dzis tez o wiele bardziej boli niż wczesniej ja jednak na razie walczę z tym żeby nie brać nospy choc moja ginekolog powiedziała żeby brać.
    Ja te nasilone bóle zwalam na kark tego że wczoraj i dziś prawie całe dnie przesiedziałam w samochodzie. Stanowczo za dużo tego bylo. Jutro robie sobie LB mąż i tak wyjechał i wróci jutro późno to nie mam się co spinać.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

Mam dzis identycznie. Biore nospe na noc i zobaczymy co bedzie jutro. Ja mam wrazenie ze to od trawienia. Tzn jest gorzej jak zjem. A jak chce bąka puscic to uest jeszcze gorzej. Tez tak masz?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Mi też endo kazał brać dodatkowo jod mimo, że w witaminach też jest.

Kilka dni temu o to pytalam :-) jutro zaczynam brac witaminy gdzie jest jod200 i jodid odstawie chyba jednak. Bo ja juz tsh man 0.7...a wizyte u endo mam dopiero w kwietniu

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Mam dzis identycznie. Biore nospe na noc i zobaczymy co bedzie jutro. Ja mam wrazenie ze to od trawienia. Tzn jest gorzej jak zjem. A jak chce bąka puscic to uest jeszcze gorzej. Tez tak masz?

Taaaaak!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle SyHa, jak czytam o Twoich dolegliwościach, to mam wrażenie, że opisujesz mój organizm.
    Na razie wzięłam no-spę i zobaczymy. Jestem z tych raczej nie panikujących, ale dzisiaj serio źle z brzuchem.

W ogóle nie wiem jak to jest, ale odkąd weszłam w II trymestr to czuję się dużo gorzej, niż wcześniej. Zwłaszcza psychicznie! Jestem absolutnym zaprzeczeniem wszystkich teorii na temat II trymestru :P

Karo Em, SyHa85 lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jest niesamowite!!!!!!!!
    Jeszcze kilka dni temu jak pierwszy raz poczulam 3 pukniecia to zastanawialam sie, czy to bylo to :) a dzis leze polozylam reke i ona az mi odskoczyla! Uspokoila sie i za chwile znowu czuje jak mala buszuje po brzuszku i mowie o tym mojemu a on polozyl reke a tam PUK! No przeszczesliwi jestesmy :))) taki progress w ciagu paru dni...

Alicjaa- jesli sie niepokoisz jedz na ip. Zawsze mozesz troche podkolorowac ze miewasz okropne bole czy skurcze, wtedy beda musieli cie potraktowac powaznie a nie olac... a ty bedziesz spokojniejsza

pigułka, kaarolaa, makota, Ania_1986, Dominique88, Martynka30, Betty Boop, Lulu83 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    W ogóle SyHa, jak czytam o Twoich dolegliwościach, to mam wrażenie, że opisujesz mój organizm.
    Na razie wzięłam no-spę i zobaczymy. Jestem z tych raczej nie panikujących, ale dzisiaj serio źle z brzuchem.

W ogóle nie wiem jak to jest, ale odkąd weszłam w II trymestr to czuję się dużo gorzej, niż wcześniej. Zwłaszcza psychicznie! Jestem absolutnym zaprzeczeniem wszystkich teorii na temat II trymestru :P

Ja miałam ostatnio akcję z brzuchem jak się coli napilam (nie pije gazowanych od dawna) brzuch twardy jak kamień. Rano takie gazy, że masakra a potem 3 WŚ w jelitach!

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy dużych wzdęciach możecie sobie spokojnie wziąć espumisan. To jeden z nielicznych leków, gdzie nawet w ulotce jest napisane, że można go stosować w ciąży.
    Ja miałam takie boleści po wigilii jak mi tak niesamowicie brzuch pompowało. Potem przez kilka dni brałam profilaktycznie i przeszło.

SyHa85 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Dziewczyny to jest niesamowite!!!!!!!!
    Jeszcze kilka dni temu jak pierwszy raz poczulam 3 pukniecia to zastanawialam sie, czy to bylo to :) a dzis leze polozylam reke i ona az mi odskoczyla! Uspokoila sie i za chwile znowu czuje jak mala buszuje po brzuszku i mowie o tym mojemu a on polozyl reke a tam PUK! No przeszczesliwi jestesmy :))) taki progress w ciagu paru dni...
    moj sie tez uaktywnil po kilku dniach ciszy...ale dalej to jest tylko plywanie...czekam na te porzadne puk, puk :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• MiMK Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Jutro w tvp2 w pytaniu na śniadanie bedzie jak wybierać wózek :-)
    Dzięki za info, nastawiam nagrywanie

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • makota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaa daj znać co Ci powiedzieli lekarze - mam nadzieję, że wszystko dobrze. Trzymam kciuki :)

Też bym chciałam już poczuć malucha... chociaż troszkę, ale to chyba jeszcze nie ten czas. Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym twardnieniem brzucha. Ja tak czasem mam - czy to źle? O czym to świadczy? często o tym piszecie, a ja nie bardzo wiem o co chodzi ????

relgwn15uyzm1mjb.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ