Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ninka0111 wrote:Czytalam gdzies ze CRL to FLx7ale nie mam mozliwosci sprawdzenia tej informacji☺
A nie słyszałam tegomi mój gin mówił, że na tym etapie się już crl nie mierzy tylko wagowo się podaje
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dziewczyny chciałam Wam jeszcze powiedzieć coś na temat jodu.
Bo pytałam o to moją endokrynolog i ona mówi żebym mimo tego ze biorę jod w pregna plus to brała dodatkowo sam jod bo w ciąży można brać do 500 jednostek.
Takze łącznie mam przyjmować 400 jednostek jodu i mam się nie martwić że go przedawkuję.opóźniona, SyHa85, Agusienka1985 lubią tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Dziewczyny chciałam Wam jeszcze powiedzieć coś na temat jodu.
Bo pytałam o to moją endokrynolog i ona mówi żebym mimo tego ze biorę jod w pregna plus to brała dodatkowo sam jod bo w ciąży można brać do 500 jednostek.
Takze łącznie mam przyjmować 400 jednostek jodu i mam się nie martwić że go przedawkuję.oLena31 lubi tę wiadomość
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
Rany dziewczyny doradźcie coś, bo zaraz oszaleję. Tak mi dziś brzuch daje popalić, że zaczynam się zastanawiać, czy nie powinnam jechać na pogotowie.
Od rana czuję ciągnięcia, kłucia, gniecenia, straszne uczucie ciężkości praktycznie na całej długości brzucha... Szczególnie dokuczliwe są ukłucia z lewej strony. Pomimo leżenia prawie przez cały dzień nie jest lepiej.
Myślałam, że może to więzadła, ale tak mnie jeszcze nie bolało.
W dodatku ból promieniuje na krzyż i kość ogonową. Jak leżę na plecach to wyraźnie wyczuwam twardą kulę (stawiam, że to macica) na środku.
Panikuję? Może wystarczy kolejna no-spa? Czy IP?
-
33Karola33 wrote:To ja w ogóle przed ciążą miałam go unikać ze względu na nadczynność i zapalenie GB. Myślę że to indywidualna sprawa... i że nasi lekarze wiedzą co robią. Komuś musimy zaufać
Faktycznie nie wzięłam tego pod uwagę. Ja mam niedoczynność. -
nick nieaktualnyalicjaaaa wrote:Rany dziewczyny doradźcie coś, bo zaraz oszaleję. Tak mi dziś brzuch daje popalić, że zaczynam się zastanawiać, czy nie powinnam jechać na pogotowie.
Od rana czuję ciągnięcia, kłucia, gniecenia, straszne uczucie ciężkości praktycznie na całej długości brzucha... Szczególnie dokuczliwe są ukłucia z lewej strony. Pomimo leżenia prawie przez cały dzień nie jest lepiej.
W dodatku ból promieniuje na krzyż i kość ogonową. Jak leżę na plecach to wyraźnie wyczuwam twardą kulę (stawiam, że to macica) na środku.
Jedz babo na IP skoro az tak nie bolalo wczesniej. Bedziesz spokojniejsza choc wierze ze nic sie tam zlego nie dzieje -
Ania_1986 wrote:Dziewczyny chciałam Wam jeszcze powiedzieć coś na temat jodu.
Takze łącznie mam przyjmować 400 jednostek jodu i mam się nie martwić że go przedawkuję.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
alicjaaaa wrote:Rany dziewczyny doradźcie coś, bo zaraz oszaleję. Tak mi dziś brzuch daje popalić, że zaczynam się zastanawiać, czy nie powinnam jechać na pogotowie.
Ja ci nie powiem czy jechać na IP ale mnie dzis tez o wiele bardziej boli niż wczesniej ja jednak na razie walczę z tym żeby nie brać nospy choc moja ginekolog powiedziała żeby brać.
Ja te nasilone bóle zwalam na kark tego że wczoraj i dziś prawie całe dnie przesiedziałam w samochodzie. Stanowczo za dużo tego bylo. Jutro robie sobie LB mąż i tak wyjechał i wróci jutro późno to nie mam się co spinać. -
alicjaaaa wrote:Rany dziewczyny doradźcie coś, bo zaraz oszaleję. Tak mi dziś brzuch daje popalić, że zaczynam się zastanawiać, czy nie powinnam jechać na pogotowie.
Mam dzis identycznie. Biore nospe na noc i zobaczymy co bedzie jutro. Ja mam wrazenie ze to od trawienia. Tzn jest gorzej jak zjem. A jak chce bąka puscic to uest jeszcze gorzej. Tez tak masz?[/url]
-
opóźniona wrote:Mi też endo kazał brać dodatkowo jod mimo, że w witaminach też jest.
Kilka dni temu o to pytalamjutro zaczynam brac witaminy gdzie jest jod200 i jodid odstawie chyba jednak. Bo ja juz tsh man 0.7...a wizyte u endo mam dopiero w kwietniu
[/url]
-
W ogóle SyHa, jak czytam o Twoich dolegliwościach, to mam wrażenie, że opisujesz mój organizm.
Na razie wzięłam no-spę i zobaczymy. Jestem z tych raczej nie panikujących, ale dzisiaj serio źle z brzuchem.
W ogóle nie wiem jak to jest, ale odkąd weszłam w II trymestr to czuję się dużo gorzej, niż wcześniej. Zwłaszcza psychicznie! Jestem absolutnym zaprzeczeniem wszystkich teorii na temat II trymestruKaro Em, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny to jest niesamowite!!!!!!!!
Jeszcze kilka dni temu jak pierwszy raz poczulam 3 pukniecia to zastanawialam sie, czy to bylo toa dzis leze polozylam reke i ona az mi odskoczyla! Uspokoila sie i za chwile znowu czuje jak mala buszuje po brzuszku i mowie o tym mojemu a on polozyl reke a tam PUK! No przeszczesliwi jestesmy
)) taki progress w ciagu paru dni...
Alicjaa- jesli sie niepokoisz jedz na ip. Zawsze mozesz troche podkolorowac ze miewasz okropne bole czy skurcze, wtedy beda musieli cie potraktowac powaznie a nie olac... a ty bedziesz spokojniejszapigułka, kaarolaa, makota, Ania_1986, Dominique88, Martynka30, Betty Boop, Lulu83 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
alicjaaaa wrote:W ogóle SyHa, jak czytam o Twoich dolegliwościach, to mam wrażenie, że opisujesz mój organizm.
Na razie wzięłam no-spę i zobaczymy. Jestem z tych raczej nie panikujących, ale dzisiaj serio źle z brzuchem.
W ogóle nie wiem jak to jest, ale odkąd weszłam w II trymestr to czuję się dużo gorzej, niż wcześniej. Zwłaszcza psychicznie! Jestem absolutnym zaprzeczeniem wszystkich teorii na temat II trymestru
Ja miałam ostatnio akcję z brzuchem jak się coli napilam (nie pije gazowanych od dawna) brzuch twardy jak kamień. Rano takie gazy, że masakra a potem 3 WŚ w jelitach!
-
Przy dużych wzdęciach możecie sobie spokojnie wziąć espumisan. To jeden z nielicznych leków, gdzie nawet w ulotce jest napisane, że można go stosować w ciąży.
Ja miałam takie boleści po wigilii jak mi tak niesamowicie brzuch pompowało. Potem przez kilka dni brałam profilaktycznie i przeszło.SyHa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny_cherryLady wrote:Dziewczyny to jest niesamowite!!!!!!!!
Jeszcze kilka dni temu jak pierwszy raz poczulam 3 pukniecia to zastanawialam sie, czy to bylo toa dzis leze polozylam reke i ona az mi odskoczyla! Uspokoila sie i za chwile znowu czuje jak mala buszuje po brzuszku i mowie o tym mojemu a on polozyl reke a tam PUK! No przeszczesliwi jestesmy
)) taki progress w ciagu paru dni...
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
alicjaaa daj znać co Ci powiedzieli lekarze - mam nadzieję, że wszystko dobrze. Trzymam kciuki
Też bym chciałam już poczuć malucha... chociaż troszkę, ale to chyba jeszcze nie ten czas. Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym twardnieniem brzucha. Ja tak czasem mam - czy to źle? O czym to świadczy? często o tym piszecie, a ja nie bardzo wiem o co chodzi ????