X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Opóżniona - martwiłyśmy się o Ciebie, ale trzymałam kciuki, że może gdzieś wyjechałaś i zapomniałaś nam powiedzieć. Mam nadzieję, że za chwilę będzie u Ciebie lepiej. Łożysko się podniesie i nie będziesz musiala leżeć do sierpnia.

Amanina, skonstultuj się ze swoim lekarzem prowadzącym odnośnie CC. Być może teraz już Ci będzie w stanie odpowiedzieć czy będziesz mogła rodzić SN czy nie - więc będziesz miała trochę czasu, żeby się nastawić ;-)

karo_Em, Amanina kiedyś mówiła, że Mama to Mama - ja nie chciałabym każdej mojej przypadłości fizycznno - ginekologicznej konsultować z Mamą nie ważne jak super specjalistą by była. Trzeba budować więź zaufania między Pacjetnem a lekarzem prowadzącym :-)

Ja cały dzien dzisiaj przebimbałam na kompie... nie zrobiłam nic. Bardzo przyjemnie :-)

U mnie dziecko ma dni kiedy w ogóle mnie nie kopie i nie daje o sobie znaku życia.

Martynka, wow, jaki brzuszek. Jednak nie zawsze jest tak, że chudym dziewczynom późno wychodzą. Standardowo "jest to kwestia indywidualna" - moja najgorsza odpowiedź od gina.

opóźniona, amanina lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend a ja słyszałam odwrotnie, że i szczupłych brzuszek szybciej wychodzi :)

Jak piszesz " jest to kwestia indywidualna " :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w poprzedniej ciąży brzuszek wyskoczył w k m-cu nagle duuuży :)
    Koleżanka była u mnie, miałam jeansy obcisłe, bluzkę obcisłą i mówiła - ty to chyba w ciąży nie jesteś, a za tydzień ta sama koleżanka a ja w swetrze i ogrodniczce ze sporym brzuszkiem :)
    w tedy startowałam z wagą 55, przytyłam 18 kg
    teraz startuje z 68, mam już 71 kg, ciekawe ile tym razem ;)

co do porodu, ja miałam nieciekawy sn, ale z rzeczy najlepszych to było parcie...
    tzn nie jest jakieś przyjemne czy coś, ale ponoć jestem w tym mistrzem, miałam 19,5 roku, do szkoły rodzenia nie chodziłam - nawet nie wiem czy takie były 14 lat temu, jedna położna trzymała mi głowe - przyciskała do piersi, a druga mówiła co i kiedy, i ta pierwsza mówi: - przyj dziewczyno przyj jakbyś kupe robiłą!
    a ta druga: - ona tak umie przeć jak mało która...
    5 miesiecy ciąży z zaparciami mnie czegoś nauczyło......

Upiekłam szarlotkę, tzn kruche z powidłami jabłkowymi i na górze karmelizowane orzechy włoskie w miodzie - pycha, ale słodkie nieziemsko, zrobiłam mężowi szybki obiad, pomyłam gary, pozamiatałam, pranie pozbierałam, czuje brzuch twardy jak kamień już...
    teraz odpoczywam i jem tą moją ciepłą szarlotę :)
    ale zaraz pójdę chyba pomidorową gotować - mam smaka już kilka dni :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona - współczuje przeżyć, to straszne, tak idziesz, nie spodziewasz się nic a nic a tu krwotok...
    ja też mam łożysko na przedniej ścianie i nisko, ale na razie ok.
    choć miałam jedną akcje we wtorek z krwawieniem, ale na szczęście tylko chwilowe i z szyjki ale na IP pojechałam w strachu.
    Dobrze, że jest po wszystkim, że jesteś w domu i najważniejsze że dzidzius cały i zdrowy :)

a mam takie pytanie jeśli możesz napisać:
    - co z myciem? podmywaniem się?
    wiadomo w domu sama to robisz, a leżąc, nie wstając???
    nie wyobrażam sobie jak to się odbywa.

opóźniona lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    witajcie. Byłam tydzień w szpitalu. W piątek chlusnęła ze mnie krew. Pobiegłam na ip. Łożysko jest w ujściu szyjki. Kazali mi leżeć plackiem i załatwiać się na basen. Wykryli stan zapalny. CRP miałam 154. Dostawałam antybiotyk dożylnie.
    Teraz jestem w domu, ale boję się ruszać :(
    To okropne co ja tam przeżyłam. Nikomu tego nie życzę. Jeszcze teraz wróciłam do domu i detektorem tętna nie mogłam znaleźć. Myślałam, że umrę ze stresu. W końcu się udało.
    Z dzieckiem ok. Nie wiem tylko jak ja wytrzymam do tego sierpnia. O ile wytrzymam.
    Pozdrawiam Was. Nie będę nadrabiać. Dziękuję za pamięć <3

Kochana leż i pachnij!! Trzymam kciukasy za Ciebie i Maluszka!
    A masz jechac na jakąś kontrolę??

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    a mam takie pytanie jeśli możesz napisać:
    - co z myciem? podmywaniem się?
    wiadomo w domu sama to robisz, a leżąc, nie wstając???
    nie wyobrażam sobie jak to się odbywa.
    mąż albo pielęgniarka.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Na wizytę do swojej gin mam iść. Albo na ip jak sytuacja się powtórzy. Tylko wtedy to oni już mnie ze szpitala nie wypuszczą dopóki się łożysko nie podniesie.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wylazłam z domu, bo pogoda zachęcająca :)
    obeszłam swój blok 3 razy a zsapałam się jak mops i plecy bolą, więc teraz do końca dnia leżakuję :)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:

O moj ja przeczytalam cos innego nie pytajcie co ach ta ciaza mozg lasuje☺
    Ja juz w domu☺

Martynka30, SyHa85 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    O moj ja przeczytalam cos innego nie pytajcie co ach ta ciaza mozg lasuje☺
    Ja juz w domu☺

No pochwal się co żeś wyczytala?

Ninka0111 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż nie chciał mi kupić lodów :/ stwierdził, że mnie gardło będzie boleć, odkryłam brzuch i mówię, wytłumacz teraz dziecku czemu mu nie chcesz kupić loda :D :) no i wieczorem będą lody ( bez skojarzeń ;) )

aaniuskaa, Jujka, SyHa85, Friend, makota, klaudia12369, Domi793, pigułka, malika89 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Dziewczyny pytanie o CC - jesli mialo sie raz to potem kazdy nastepny porod rozwiazuja przez CC?
    Ja mialam operowane jajniki, ciecie dokladnie takie samo jak do CC, bardzo dlugo mi sie goilo bo sie okazalo ze jestem uczulona na szwy ktorymi mi miesnie zszyli i mi sie zakazenie wdalo (mialam miesiac ropiejaca dziure w brzuchu).

Wolalabym rodzic naturalnie jesli nie bedzie wskazan do CC i mam nadzieje ze raz pociete miesnie w tym miejscu nie sa wskazaniem?

Friend - ja Cie doskonale rozumiem!!! Ja tez go szturcham i nawet teatralnie wzdycham jak juz nie moge spac bo mnie wszystko wkurza, w tym maz ktory mnie dusi konczynami, z nadzieja ze sie obudzi ;)
    A jak chrapie to mu kaze sie polozyc na boku i on juz przez sen sie obraca, tak sie nauczyl ;)

Dziewczyna z którą leżałam w szpitalu swoje pierwsze dziecko rodziła przez CC tzn. miała rodzić naturalnie ale tak się sprawy potoczyły, że wyszło CC. Drugie dziecko po kilku latach rodziła już naturalnie i teraz jest w 3 ciąży i też chce naturalnie. Nic jej się nie działo. To chyba zależy od tego czy zszycie jest dość świeże czy już ma trochę czasu i jest wygojone. Mojej siostry koleżanka trzecie dziecko rodziła przez CC i od swojego gina miała skierowanie na kolejne CC gdy była w ciąży z czwartym b minęło dopiero 10 miesięcy od pierwszej cesarki. W szpitalu jej powiedzieli, że będzie rodzić naturalnie ale koniec końców i tak i była cesarka :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    No pochwal się co żeś wyczytala?

Rudi nie moge damie nie wypada☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona - dobrze ze na tyle sie poprawilo, ze Cie wypuscili!! trzymam kciuki, dbaj o siebie :)

KaroEm - dokladnie jak Friend napisala - ja w sumie z Mama prawie o ciazy nie rozmawiam. tyle o ile :)
    jakby sie cos dzialo, to wiadomo. ale na razie nie ma takiej potrzeby. '

bylam dzis na spacerze z kolezanka ktora ma 4tygodniowa corke i maja taki wozek:
    http://www.icoo.pl/wozki-dzieciece/10-icoo-pii.html

bardzo sobie chwala, wiec dorzucam do listy (na zywo bardzo ladny - maja wersje brazowa):)

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na wizycie na nfz, bylam pewna ze usg nie bedzie a spotkala mnie niespodzianka bo lekarz zrobil, z dzidziem wszystko w porzadku, puls ok. 150, pomiarow rzadnych nie robil, plci nie sprawdzil bo stwierdzil ze lezy bokiem. Ale jestem szczesliwa bo nie spodziewalam sie ze dzisiaj podejrze maluszka :-)

SyHa85, Rudi88, Rybaaaa, kaarolaa, Penelope30, 33Karola33, Domi793, monirek, pigułka lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny wylazłam z domu, bo pogoda zachęcająca :)
    obeszłam swój blok 3 razy a zsapałam się jak mops i plecy bolą, więc teraz do końca dnia leżakuję :)

To tak jak ja dzisiaj. Słabszy dzien. Drugi juz. I leżenie....

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona oby już więcej taka sytuacja się nie powtórzyła! Teraz odpoczywaj i wszystko będzie dobrze :*
    Ja leżałam dwa dni w szpitalu bo też miałam krwawienie ale prawdopodobnie po aplikacji luteiny i było malutkie, lekarz się niczego nie doszukał, a szukał bardzo dokładnie. Teraz czekam na wizytę u swojej ginekolog 10 marca :).

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w poczekalni i sobie posiedzę... Z 10 kobiet przede mną, więc jak wyjdę przed 20 to będzie dobrze...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj rano mialam tyle energii i ciasto upieklam. Taki zwykly murzynek ale dodalam dzemu wisniowego i orzechy wloskie. Juz prawie polowe zjadlam :) a teraz lezakuje bo maly spi wiec korzystam. A jak sie wybudzi idziemy do sasiadki na zupe :) bo my bez obiadu.

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak w skrócie powiem co tam u endokrynologa bylo:

Więc jednak mam Hashimoto :(
    Mam zrobić badania tsh za 8 tygodni jak będzie dalej za wysokie to na wizytę.

Zmierzone miałam ciśnienie. Bardzo niskie 86/90 ale nie dziwi mnie to bo przed wejściem do gabinetu bylo mi słabo myślałam ze zemdleje. Kurczę musze kupic w końcu ciśnieniomierz.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ