Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo Em wrote:Opóźniona współczuję przeżyć... Mam nadzieję że przynajmniej szyjka trzyma dobrze. A teraz możesz wstawać do wc?
Biedna Ty...Karo Em, SyHa85, Domi793, kaarolaa, amanina lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Opóźniona zdrowia życzę jak najwięcej! Odpoczywaj jak najwięcej, trzymam kciuki by sytuacja się nie powtórzyła.
Piękne te Wasze brzuszkiU mnie widać bardziej wieczorem.
PS. 17 tydzień czas startopóźniona, malika89, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja miałam cc 14 miesięcy temu. Przeszłam ją wyjątkowo dobrze. W 4 dniu po już normalnie chodziłam, w 6 biegłam na taxi żeby dojechać na zdjęcie szwów bo mąż nie pozwolił mi autem jechać.
Myślę że dużo zależy też od nastawienia. Ja miałam planowaną, poczytałam dużo, wiedziałam że trzeba szybko stanąć na nogi i udało mi się.
Druga sprawa lekarz wykonujący cięcie. Mój się spisał, nigdy nie ciągnęła mnie rana.
Wiem że dużo zależy od organizmu, może być też dużo gorzej, ale może też być ok. Moje cc było tak "lekkie" że nie wyobrażam sobie teraz innego porodu.oLena31, klaudia12369 lubią tę wiadomość
-
amanina wrote:Dziewczyny pytanie o CC - jesli mialo sie raz to potem kazdy nastepny porod rozwiazuja przez CC?
Ja mialam operowane jajniki, ciecie dokladnie takie samo jak do CC, bardzo dlugo mi sie goilo bo sie okazalo ze jestem uczulona na szwy ktorymi mi miesnie zszyli i mi sie zakazenie wdalo (mialam miesiac ropiejaca dziure w brzuchu).
Wolalabym rodzic naturalnie jesli nie bedzie wskazan do CC i mam nadzieje ze raz pociete miesnie w tym miejscu nie sa wskazaniem?
Friend - ja Cie doskonale rozumiem!!! Ja tez go szturcham i nawet teatralnie wzdycham jak juz nie moge spac bo mnie wszystko wkurza, w tym maz ktory mnie dusi konczynami, z nadzieja ze sie obudzi
A jak chrapie to mu kaze sie polozyc na boku i on juz przez sen sie obraca, tak sie nauczyl
Nie wiem jak po operacjach brzusznych, bo w sumie przy porodzie sn po cc chodzi o to, żeby szew na macicy nie puścił przy skurczach, a macicy przecież Ci nie ruszali. Po 1 cc można rodzić naturalnie (oczywiście w zależności co było wskazaniem do tego cc i ile czasu minęło). Ale po 2 cesarkach nie słyszałam o przypadku porodu sn. -
Ja rodziłam córkę przez CC, bo byłam za wąska, a ona utkwiła mi w kanale rodnym. Rozmawiałam w poniedziałek z noim lekarzem o porodzie i mówił że mogę rodzić naturalnie po pierwszym cięciu. Tylko że ja nie chcę, za duzo się wycierpiałam przy pierwszym porodzie i teraz bardzo się tego boje. Mam nadzieję że będą jakieś wskazania do CC.
[/url]
-
Karola gratuluje synusia
U mnie druga córa, u Ciebie drugi synuś
Mnie od rana pobolewa głowa dziś, nie ma tragedii, ale jednak boli....
Mama dzwoniła gadała ze mną 90 minut - niestety ból głowy się nasila, ale jej powiedzieć, że gadanie mi nie służy to masakra!!! Obraza majestatu!!!
Co do palenia w ciąży, ja w tej ciąży (wcześniej podpalałam tylko jadac samochodem - czyli 2 razy w tyg najwyzej) odstawilam praktycznie ze zrobieniem 1 testu - bo mnie odrzuciło - mąż pali jak smok, po 2 paczki nawet, czasem przy mnie to go wyganiałam zawsze bo mi śmierdziało!!! -
Cześć Dziewczyny, nadrobiłam Was!
Byłam wczoraj u przyjaciółki cały dzień i się nie odzywałam
Własnie wczoraj sobie myślałam, ze dopiero co wszystkie drżałyśmy o nasze maleństwa przez prenatalnymi, a za chwilkę zaczynają się już pierwsze połówkowe! My swoje mamy 16.03 - i również jak na razie nie znam płci. Lekarz się zabezpieczył i nie powiedział, zeby nei było pomyłki.
Opóźniona - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!opóźniona, kaarolaa lubią tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Karo Em wrote:Ja mam połówkowe 10 marca, czyli 4 tygodnie po poprzednim badaniu. Ciąże prowadzę prywatnie, ale mam możliwość USG w Luxmedzie. Chyba skorzystam żeby podejrzeć brzuch wcześniej, bo 2 tygodnie jeszcze to nie wiem czy wytrzymam...
Iść?
Ja dopoki nie czulam ruchow to musialam miec wizyte co dwa tyg bo inaczdj umarlabym ze strachu. Teraz czuje malutka wirc umowilam sie na za 3 tyg i w ten sam dzien od razu bede miala polowkowe-17 marca w tej samej klinice ale u innego lekarza- u tej lekarki co mialam tez prenatalnei tak juz zostanie bede chodzila co 3 tyg
Opozniona... wspolczuje... ale lez spokojnie a wszystko sie unormuje :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:30
opóźniona, Karo Em lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Opozniona trzymam kciuki! Bedzie dobrze. Moja mama musiala bedac ze mna w ciazy lezec cala ciaze w domu i wstawac ttlko do wc. Dala rade:) Wiem ze to ciezkie, ale gdy trzeba bedzie tak do konca nawet, dasz rade:) Pozdrawiam cieplutko
opóźniona lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Opóźniona, no rzeczywiście miałaś niezły hardcore, nie zazdroszczę… Ale teraz już ma być tylko lepiej - wierzę w to! A coś wskazywało, że dostaniesz takiego krwawienia (ból, wysiłek fizyczny, itp.), czy tak nagle Cię złapało?
Karo Em ja też miałam planowane cc ze wskazań medycznych i rzeczywiście bardzo dobrze to wspominam. Nie mam teraz żadnego stresu przed następnym. Szybko i prawie bezboleśnie. Nikogo też nie namawiam, bo każdy wie najlepiej co dla niego najlepsze, ale wiem też, że nie ma się co bać przed cc. Ja leżałam po zabiegu z dziewczyną, która rodziła sn i ona była w gorszym stanie niż jaNie mogła usiąść, bo tak ją wszystko bolało, a poród, jak słyszałam, nie był jakiś straszny i nie miała nacinanego krocza. Praktycznie nie wstawała do malucha, dobrze, że były położne i jej facet, bo mały często płakał. Także chyba nie ma reguły i wszystko zależy od organizmu. Jeden lepiej znosi ból, drugi gorzej. Ja miałam tę "przyjemność", że zawsze miałam ciężkie miesiączki. Dosłownie zwijałam się z bólu. To pewnie też hartuje w jakimś sensie
-
oLena31 wrote:Opóźniona, no rzeczywiście miałaś niezły hardcore, nie zazdroszczę… Ale teraz już ma być tylko lepiej - wierzę w to! A coś wskazywało, że dostaniesz takiego krwawienia (ból, wysiłek fizyczny, itp.), czy tak nagle Cię złapało?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny