X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój obecnie 10-letni brat miał taki kosz Mojżesza, ale też z wikliny, coś pomiędzy tym co Ci się podoba a mi.
    Ten twój na pierwszym zdjęciu z nóżkami to super wygląda, ale jak to ma być cena za samą "wanienkę" to ostre przegięcie.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Zaczynam dzisiaj 18 tydzień, wg BBF - 5 miesiąc :-) Juuuupi!

Ja wczoraj byłam tak poddenerwowana, że szok. Czepiałam sie mojego Męża o wszystko - całe szczęście skończyło się bez awantury, ale doszło do tego, że obudziłam go w nocy (trzecią noc budzę się około 2 i nie mogę zasnąć...) i kazałam mu się przymknąć bo za głośno oddycha. Biedaczek próbował coś z tym zrobić, ale średnio mu szło więc kazałam mu najpierw połozyć się na boku - zrobił to. Ale dalej mi "coś" przeszkadzało - więc kazałam mu ręce ułożyć wzdłuż ciała. Później znowu coś... No czy ja jestem normalna???!!! Czemu tak męcze tego biedaka, który robi te wszystkie glupie rzeczy o, które go proszę :-)

Gratuluje kolejnego tygodnia :) ,
    jak się obudzę w nocy to też przez mojego T spac nie mogę, denerwuje mnie nawet ciche chrapanie , a na koniec i tak go klepie albo tak się wierce żeby on też nie spał :p ... więc nie martw się sama nie jesteś :)

Friend, amanina lubią tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie przewertowac wszustkich wpisow ale dotarlam do karoli :) gratuluje!! :) czyli jednak przeczucia na dziewczynke sie nie sprawdzily :) aleee za to ile rzeczy do kupienia ci odejdzie bo bedziesz miala po Marcelku :)

Ja sie wczoraj pocieszylam ze chyba taka szyjke mam 3,5 cm drobna bo w 14 tug jak bylam u innego gin awaryjnie to mierzac szyjke tez stwierdzil ze ma 3,5 cm i jest ok wiec chyba taka mam :).

kaarolaa lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, ja juz od 6 nie spie. mlody oczywiscie zrobil pobudke, po tym szczepieniu jest strasznie marudny.

jesli chodzi o rzeczy dla malucha to tak, zaoszczedze i to sporo, ale jak zobacze cos ciekawego w lumpku to napewno kupie

_cherryLady lubi tę wiadomość

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Mam pytanie do Snoopy, pisałaś, że już po dwóch cc jesteś, a powiedz, czy po tym drugim było jakoś gorzej? Bardziej bolało? gorzej zrastało się? Komplikacji żadnych?

U mnie też drugie cc będzie, ale różne opinie słyszałam i tak się podpytuję :)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) A ja dziś z bólem brzucha od rana, takim miesiączkowym :/ na razie leżę i odpoczywam, mam nadzieję, że szybko przejdzie bo od razu człowiek się denerwuje. . .:/ pogoda po psie, humor depresyjny eh

Jujka lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Hej dziewczyny!

Mam pytanie do Snoopy, pisałaś, że już po dwóch cc jesteś, a powiedz, czy po tym drugim było jakoś gorzej? Bardziej bolało? gorzej zrastało się? Komplikacji żadnych?

U mnie też drugie cc będzie, ale różne opinie słyszałam i tak się podpytuję :)

nie, było podobnie. Tylko tyle, że wiedziałam czego się spodziewać. Ja żadnych komplikacji nie miałam, pozatym że chodziłam zgięta w pałąk. Ale nogami dziarsko przebierałam. Prysznic brałam na siedząco -kwestia pierwszego wstania! wiesz jak to jest! ja miałam znieczulenie ogólne.U mnie wszystko goi się jak na psie:) więc poszło szybko. Po cc założyłam gacie zwinęłam poniżej linii ciecia i nikt nie miał uwag . Tak ...u mnie najgorzej z tym wyprostem, a moja koleżanka z sali była prościutka jak struna, tylko nogami ledwo przebierała szurając-co doprowadzało mnie do szału :)Ale wrażenia podobne z dwóch cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:36

oLena31, Dominique88 lubią tę wiadomość

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Nareszcie Was nadrobilam :-)

Ja też mam zaparcia i teraz się zaczynam bać się 2-ki...
    Nie dość że człowiek przy 1-ce ma stres papierowy to teraz jeszcze to... Mój gin na zaparcia polecił mi suszone śliwki, a w ostateczności czopki.

U mnie pogoda dzisiaj piękna wreszcie słoneczko świeci :-D

Tylko moja dzidzia jakoś tak mnie dzisiaj nic nie kopie :-(

Eh... A USG polowkowe dopiero 21 marca będę mieć i dopiero wtedy ją zobaczę...

Miłego i spokojnego dnia życzę, ale i z kopniaczkami od środka :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie o CC - jesli mialo sie raz to potem kazdy nastepny porod rozwiazuja przez CC?
    Ja mialam operowane jajniki, ciecie dokladnie takie samo jak do CC, bardzo dlugo mi sie goilo bo sie okazalo ze jestem uczulona na szwy ktorymi mi miesnie zszyli i mi sie zakazenie wdalo (mialam miesiac ropiejaca dziure w brzuchu).

Wolalabym rodzic naturalnie jesli nie bedzie wskazan do CC i mam nadzieje ze raz pociete miesnie w tym miejscu nie sa wskazaniem?

Friend - ja Cie doskonale rozumiem!!! Ja tez go szturcham i nawet teatralnie wzdycham jak juz nie moge spac bo mnie wszystko wkurza, w tym maz ktory mnie dusi konczynami, z nadzieja ze sie obudzi ;)
    A jak chrapie to mu kaze sie polozyc na boku i on juz przez sen sie obraca, tak sie nauczyl ;)

paola89, SyHa85, Friend lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciotki klotki :-)
    Witamy się z 16 tygodniu!!!!!!

Co do spania mój ostatnio stwierdził, że dobrze że mamy mieciutką wykladzine w sypialni to weźmie kocyk i się na niej polozy ;-)

amanina, SyHa85, Martynka30, malika89, monirek lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina ja nie rodzilam, ale wiem ze jak rodzilo sie raz cc to nie jest powiedziane ze potem znowu trzeba cc. Mozna sn :) moja znajoma 2 razy rodzila cc a potem chciala sn bo mowi ze ja rana bardzo ciagnie i w ogole chce 3 dzieci a po pierwszym ma za duza blizne na macicy i jakby jeszze raz jej tam cieli to 3 ciszy macica nie wytrzyma

amanina lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi po sniadaniu Marcelina sie wierci w brzuszku! :D

kaarolaa, amanina, Rudi88, pigułka, sabanek lubią tę wiadomość

bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta - dzieki za info :*

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja od wczoraj żadnych wymiotów :) ale zaparcia nadal są i chyba tak już będzie. ból krzyża jest od początku ciąży :( na ruchy dziecka czekam w dalszym ciągu..

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie byly laskotki a teraz cisza od jakiegos czasu wiec tez czekam na ruchy...a ze lozysko na scianie tylniej to juz za tydzien powinnam go poczuc...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 5 miesiącu <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2740c09e8ef8.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a97a9a8d5e7.jpg

kaarolaa, amanina, sabanek, malika89, paola89, oLena31, Kajka86, Ninka0111, pigułka, hella, Viola27, makota, Dominique88, monirek, Penelope30, SyHa85, Domi793, Friend, Rudi88, Kw14tuszek, Jujka, aaniuskaa, Lulu83, Betty Boop lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 18:20 wizytaaaa :) nie mogę się doczekać :)
    Relację zdam Wam około 22, bo w komórce bbf jakoś mi kiepsko działa, a jeszcze czeka nas pielgrzymka do rodziców i teściowej po wizycie.

amanina, Martynka30, kaarolaa, Ninka0111, pigułka, hella, monirek, Penelope30 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole patrzcie jaki progres :) najpierw nam mierzyli fasolki :) a teraz juz waza :) Marcela wczoraj wazyla 220 g :D

Amanina nir ma za co :*

Karola podobno tak moze byc ze potem kilka dni przerwy jest :)
    A tak szzerze- cieszysz sie z drugiego chlopczyka? Eiadomo kazdy chce by bylo zdrowe, ale moze mialas jakis typ :)

Malika bede czekac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:40

kaarolaa, Martynka30, malika89 lubią tę wiadomość

bobas.gif
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też na ostatniej wizycie miałam maleństwo tylko ważone i 16.02 miało 168g i lekarz powiedział, że duże dziecko <3 :)

kaarolaa, _cherryLady lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cherry ja mialam przeczucie na dziewczynke, te jajka to dla mnie totalne zaskoczenie...troszke mi sie przykro zrobilo bo marzylam o corci, ale jak szok minal to sie ciesze, teraz najwazniejsze aby mlody zdrowy byl i czekal do konca na porod...ja sie od poczatku cieszylam, bo ta ciaza to jak cud dla nas jest :)
    oj rosna, ja jak na kartce z usg przeczytalam ze juz okolo 150 g ma, to sobie mysle ze do porodu ze 4 kg mu stuknie...

Martynka30, Dominique88, _cherryLady, Jujka, aaniuskaa lubią tę wiadomość

‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ