Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey. Ja tez po wizycie. Dopochwowo nie robił tylko fotel, a do tego pp macaniu wiedział gdzie szukać i w 3 sekundy słyszałam serduszko i "ruchy"
Tętno płodu 140.
Moje ciśnienie 90/50 czy to normalne??
Na 4 dzień bólu głowy lekarz polecił neurologa ( prywatnie) i 2x paracetamol co 3 godz, ale tak dużo brać nie będę bo po 2 rano najczęściej mi przechodzi conajmniej do nocy.
Pooglądal wyniki z prenatalnych i stwierdził.
Gdyby nie te bilety głowy ciąża by była idealna a jest na 5 z plusem
Widzimy się 31.03 (ma urlop) a połowkowe mam po 5 kwietnia się umówić.SyHa85, Domi793, kaarolaa, malika89, Agusienka1985, Dominique88, Martynka30, monirek, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
alicjaaaa wrote:W ogóle SyHa, jak czytam o Twoich dolegliwościach, to mam wrażenie, że opisujesz mój organizm.
Na razie wzięłam no-spę i zobaczymy. Jestem z tych raczej nie panikujących, ale dzisiaj serio źle z brzuchem.
W ogóle nie wiem jak to jest, ale odkąd weszłam w II trymestr to czuję się dużo gorzej, niż wcześniej. Zwłaszcza psychicznie! Jestem absolutnym zaprzeczeniem wszystkich teorii na temat II trymestru
Ja tez wzielam i zobaczymyZwalam na wzdecia. Żadnej zlej opcji niedopuszczam! Ja to jestem przesadna i nie pojade na IP i nie bede koloryzowac, bo po ludzku boje sie ze wykracze...Chyba faktycznie w espumisan zainwestuje. ..Alicjaaaa spokojnie czekamy az przejdzie
[/url]
-
Dziewczynki, będzie SYN
Z małym wszystko ok, serce pika, główka idealnie jak na wiek
Zdjęcia nie mam, ale siusiak jak malowanyNie ma mowy o pomyłce
Penelope30, Elza :), Agusienka1985, MiMK, Kw14tuszek, Rudi88, kaarolaa, makota, pigułka, Dominique88, blondyna5555, Domi793, Martynka30, Betty Boop, SyHa85, Lulu83, monirek, Kajka86, oLena31, Paulka123, 33Karola33, Ninka0111, amanina, Alishia, alicjaaaa, paola89, Nelk, JRY1984 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Widze dziewczyny, ze wizyty u przebiegły pomyślnie
bardzo mnie to cieszy. U mnie tez wszystko OK, poza tym ze łożysko nadal nisko i blisko szyjki. Serduszko 150 ud/ min. Wyglada na to, ze będzie synek
Połówkowe w Wielki Piątek
kaarolaa, pigułka, monirek, 33Karola33, amanina, Nelk lubią tę wiadomość
-
pigułka wrote:Przy dużych wzdęciach możecie sobie spokojnie wziąć espumisan. To jeden z nielicznych leków, gdzie nawet w ulotce jest napisane, że można go stosować w ciąży.
Ja miałam takie boleści po wigilii jak mi tak niesamowicie brzuch pompowało. Potem przez kilka dni brałam profilaktycznie i przeszło.
Teraz mi to mówisz? Ja chodzę cały czas z espumisanem w torebce i się zastanawiam czy brać czy nie.
W sumie to miałam dziś o to pytać ale gdzies mi umknęło.pigułka lubi tę wiadomość
-
makota wrote:alicjaaa daj znać co Ci powiedzieli lekarze - mam nadzieję, że wszystko dobrze. Trzymam kciuki
Też bym chciałam już poczuć malucha... chociaż troszkę, ale to chyba jeszcze nie ten czas. Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tym twardnieniem brzucha. Ja tak czasem mam - czy to źle? O czym to świadczy? często o tym piszecie, a ja nie bardzo wiem o co chodzi ????
Ja ostatnio gadałam z kuzynką. Ma dwóch synów. Mówi ze w ciąży tak miala ze jej się brzuch stawiał tzn twardniał. Nie mogła go głaskać czy nawet smarować się kremami po brzuchu bo zaraz byl twardy jak kamień.
Ja myślałam ze to dopiero później takie rzeczy w bardziej zaawansowanej ciąży a ona mówi że od początku tak miała. -
Ania_1986 wrote:Teraz mi to mówisz? Ja chodzę cały czas z espumisanem w torebce i się zastanawiam czy brać czy nie.
W sumie to miałam dziś o to pytać ale gdzies mi umknęło.u nas na wizycie tez ok. Lozysko blisko szyjki, ale gin mowi, ze jeszcze sie podniesie. Wszystkie pomiary ok. Polowkowe mam w Dzien Kobiet, mowil, ze wtedy bedzie wiadomo plec juz na 100%.
kaarolaa, Rudi88, SyHa85, amanina, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
pigułka wrote:Aniu pisalam to tez kilkaset stron temu
u nas na wizycie tez ok. Lozysko blisko szyjki, ale gin mowi, ze jeszcze sie podniesie. Wszystkie pomiary ok. Polowkowe mam w Dzien Kobiet, mowil, ze wtedy bedzie wiadomo plec juz na 100%.
Ale Ci dobrze
-
chyba też się zaopatrze w espumisan, bo się moja woda skończyła i piłam Muszyniankę i czuje taki sam brzuch jak po coli.
Pigułka, ale super, że w Dzień Kobiet masz badanie
-
U nas po wizycie też ok. Serduszko pika, nawet mąż chciał sobie popatrzeć
płci nie znamy bo bokiem sobie leżało maleństwo. Ale zapomniałam upomnieć się o cytologię i przypomniało mi się po badaniu...
A 12 marca mamy dodatkowe usg 4d z nagrywaniem
I spokojnie czekamy do połówkowego 23.03 a dzień później wizyta.
Zaniepokoiło mnie tylko, że jak zawsze badanie było pach, pach, to dzisiaj trochę się namacał, żeby zbadać szyjkę, ale ostatecznie wymacał i jest ok.Domi793, Martynka30, SyHa85, monirek, 33Karola33, pigułka, kaarolaa, amanina, alicjaaaa, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
Witajcie. ja juz nie spie od 6, choróbsko mi nie pozwala. Postanowilam ze juz wstane i niech maż sobie pospi bo cała noc mu kaszlałam i smarkalam nad głową.
Pomimo choroby musze do pracy isc na kilka godzin bo potem bym sie nie wyrobila z zaległosciami. Jakos musze dac rade. Ale dopiero na 10 wiec moze uda mi sie obejrzec TVP2 o wózkach.
opóźniona współczuje przezyc, mam nadzieje, ze teraz bedzie juz lepiej
Gratuluje kolejnych udanych wizyt i poznania płci- ja tez juz bym baardzo chciala wiedziecopóźniona, malika89 lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
A ja pół nocki nie spałam, młoda albo młody się wiercił, rozpychał, kopał...
po 22 dostałam kopa i się obudziałam i do 1 koniec spania
Teraz też
Betty zdrówka.
Dziewczynki gratulacje udanych wizytBetty Boop, kaarolaa, malika89, beza_cytrynowa lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Paczajcie jaki superancki gadżet
http://mamygadzety.pl/whisbear-crysensor-szumiacy-mis-z-funkcja-wykrywania-placzu/
Kurcze jest tyle super rzeczy dla maluchów, wlasnie zachorowalam ta lezaczek BABYBJORN. Skad ja na to wszystko kase wezmeMartynka30 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Betty Boop wrote:Paczajcie jaki superancki gadżet
http://mamygadzety.pl/whisbear-crysensor-szumiacy-mis-z-funkcja-wykrywania-placzu/
Kurcze jest tyle super rzeczy dla maluchów, wlasnie zachorowalam ta lezaczek BABYBJORN. Skad ja na to wszystko kase wezme
Ja o szumisiu dużo pozytywnych opinii czytałam i zamierzam go kupićalicjaaaa lubi tę wiadomość
SyHa85 wrote:Alicjaaaa jak brzuch? Moj ciagle boli
Dziewczyny ja też miałam takie bóle, że mogłam po ścianach chodzić, teraz jest czas intensywnego wzrostu macicy i więzadła się rozciągają, a macica idzie w górę.SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość
Betty Boop wrote:Ja tez kupie, jest klawy
Ja jak byłam na początku ciąży jak tylko przeczytałam o nim , stwierdziłam, że muszę go mieć...
Ten model mi się bardziej podoba
http://mamaplus.pl/products/szumiacy-mis-usypiacz-tummy-sleep-original-prince-lionheart-niebieskiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 07:41
Betty Boop, 33Karola33, malika89 lubią tę wiadomość
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz