Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
hella wrote:No też mu tak powiedziałam, inaczej nikt nie potrzebowałby detektorów, jakby to było takie proste
Ale jak to facet, zagubiony, to chce mieć chociaż trochę jakiejś pewności
SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, u mnie nocka do kitu
nie dość, że meczyly gazy to jeszcze około 4 taki dziwny ból w środku jakby szczypanie z kuciem. Lapalo na sekundke i puszczalo i tak co 5 minut chyba z godzinę trwało.
Także czuje się jak kupa w proszku blehhhhhhhh
P.s : szumisia też zamierzamy nabyć. -
SyHa85 wrote:Alicjaaaa jak brzuch? Moj ciagle boli
Dopiero wstałam... Wstyd, ale obudziłam się o 5 i do 8 nie spałam, a potem mnie zmogło.
Brzuch trochę lepiej - już tak nie ciągnie i nie gniecie jak wczoraj. Ale na bank to nie były wzdęcia, bo żadnych gazów nie miałam...
Jak leżałam od tej piątej, to miałam takie dziwne uczucie w środku - takie, że czuję, że coś tam jest, ale nie wiem, czy to gazy, takie bulgotanie, pulsowanie, przesuwanie (ale nie pod skórą, tylko głęboko). Czy to mogła być moja kruszyna????
-
nick nieaktualnyDzisiaj Gruby zaczyna 15 tydzien i w tych cotygodniowych informacjach na parentingu jest napisane ze juz umie sie usmiechac (!!) i ze juz nie skacze jak szalona koza tylko zaczyna sie poruszac jak noworodek bo kontroluje swoje ruchy
Ej, na parentingu zawsze patrze na info o tydzien mlodsze bo oni chyba tak opisuja nie? 14+3 to dla nich 14. Dobrze rozumuje?pigułka, Rudi88, alicjaaaa, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Ja o szumisiu dużo pozytywnych opinii czytałam i zamierzam go kupić
Ja się o nim dowiedziałam z takiego fajnego bloga, który podczytuję i też chcę go kupić!
W ogóle polecam małą lekturę w wolnej chwili. Mama pisze o jej patentach na usypianie, jej obserwacjach itd. Wiadomo, że subiektywne, ale niektóre rady wydają mi się bardzo przydatne i logiczne.
http://botakowo.blogspot.com/2016/01/psychologia-bobasa-dla-bystrzakow.html?spref=fb
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
amanina wrote:Dzisiaj Gruby zaczyna 15 tydzien i w tych cotygodniowych informacjach na parentingu jest napisane ze juz umie sie usmiechac (!!) i ze juz nie skacze jak szalona koza tylko zaczyna sie poruszac jak noworodek bo kontroluje swoje ruchy
Ej, na parentingu zawsze patrze na info o tydzien mlodsze bo oni chyba tak opisuja nie? 14+3 to dla nich 14. Dobrze rozumuje?
tak, ja też tak tam patrzę
-
dziewczyny co do tych twardniejących brzuchów , znalazłam jeszcze coś takiego
http://www.sosrodzice.pl/17-tydzien-ciazy/https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/porod-i-polog/szkola-rodzenia/2010/co-musisz-wiedziec-o-skurczach-braxtona-hicksa.aspx#
na stronie SOSrodzice właśnie pisze, iż ten twardniejący brzuch to może być od tych skurczy , gdzieś na forum też wyczytałam że dziewczyny miały podobny problem i okazało się że to właśnie te skurcze
jak byłam w szpitalu to i położna i lekarz zwrócili mi uwagę że najlepiej jak przestanę się głaskać i macać po brzuchuNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
nick nieaktualnyamanina wrote:Dzisiaj Gruby zaczyna 15 tydzien i w tych cotygodniowych informacjach na parentingu jest napisane ze juz umie sie usmiechac (!!) i ze juz nie skacze jak szalona koza tylko zaczyna sie poruszac jak noworodek bo kontroluje swoje ruchy
Ej, na parentingu zawsze patrze na info o tydzien mlodsze bo oni chyba tak opisuja nie? 14+3 to dla nich 14. Dobrze rozumuje?amanina lubi tę wiadomość
-
Hej, hej
Ostatnio jakoś tu nie zaglądam, wybaczcie
Malika bardzo proszę o wpisanie dziewuszki u mnie ! Sisiak zniknął w przestworzach
Do wszystkich dziewczyn, które mają nisko łożysko, leżcie duuuuużo ! Mi sie bardzo podniosło przez dwa tygodnie, moge wrocic do codziennych aktywnosciŻycze Wam dużo sily i wiary
Dominique88, malika89, pigułka, Friend, alicjaaaa, opóźniona lubią tę wiadomość
-
Penelope30 wrote:Jeszcze dziś się męczę z katarem, a do jutra muszę się wykurować bo jest otwarcie sklepu z ciuszkami ciążowymi i będzie loteria, do wygrania wózek i miśszumiś, zamierzam brać udział.
to trzymam kciuki na wygranąkonkurencja pewnie będzie ogromna
Penelope30 lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Dzień doberek
Mąż śpi, odsypia wieczorne opijanie syna
Ja przeglądam katalogi z farbami do wnętrz. Myślę co dołożyć do szarej farby i białych mebli
Co do misia szumisia to chcę (wpisałam na listę prezentów na Baby Shower) tego misia http://whisbear.com/sklep/szczegoly/whisbear-szumiacy-mis-czerwien-4/whisbear-szumiacy-mis-classic-1#galeria[2]/0/Dominique88 lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Mikołajkowa66 wrote:Dzień dobry.
Jak myślicie kiedy jest odpowiedni czas na USG 3D/4D?
dla mnie najlepsze usg jest połówkowe, dziecko jeszcze ma w miarę dużo miejsca a wygląda już jak mała dzidzia. później, tak około 30 tygodnia, dziecko jest skulone i mało co widać.
więc usg 3d/ 4d my robimy połówkowe i to też podobno najlepiej je zrobić po skończonym 19 tygodniu, tak zaleca mój lekarz.
choć z tego co widzę podejścia są różne więc pewnie zależy od lekarza.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Penelope30 wrote:Jeszcze dziś się męczę z katarem, a do jutra muszę się wykurować bo jest otwarcie sklepu z ciuszkami ciążowymi i będzie loteria, do wygrania wózek i miśszumiś, zamierzam brać udział.
Znaczy idziesz na baby shower Happy Mum w Aurze?Penelope30 lubi tę wiadomość
-
malika89 wrote:Dzień doberek
Mąż śpi, odsypia wieczorne opijanie syna
Ja przeglądam katalogi z farbami do wnętrz. Myślę co dołożyć do szarej farby i białych mebli
Co do misia szumisia to chcę (wpisałam na listę prezentów na Baby Shower) tego misia http://whisbear.com/sklep/szczegoly/whisbear-szumiacy-mis-czerwien-4/whisbear-szumiacy-mis-classic-1#galeria[2]/0/
ja wymyśliłam szaro-żółty pokoik. oglądałam różne aranżacje i ładnie to wygląda no i u nikogo jeszcze nie widziałam -
Ja dziś w nocy myślałam ze zdechnę. Ból głowy to przy tym pikus.
Co chwile latałam do kibla bo czułam ze mi się chce siku. Nawet co 5 minut. Czasem cos bylo a czasem nic.
Malo tego brzuch mnie bolał niemiłosiernie jakies apogeum ostatnich dni.
W ogóle czułam całą macicę wypchnęła mi się do góry i takie to twarde bylo jak kamień. Juz byłam o krok wzięcia nospy ale obyło się bez. Na szczęście juz jest lepiej. No nie wiem co się dzieje z moim ciałem.