X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:

Ania1986 moja babcia ok 7.40 - 8.00 co dzień przychodzi rano - mieszka piętro niżej i siedzi te 2h... potem pójdzie na pół gdz do siebie i znów przychodzi i siedzi...
    I pyta:
    -co piszesz
    -do kogo piszesz
    -nie boli cie głowa od komputera???
    -i 1000 innych pytań!!!
    Ma już 77 lat, dociekliwa, ale nie złośliwa chociaż.

Oj te babcie :) ja pamiętam jak kiedyś siedziałam z moją babcią i ona sporo mówiła ale ja niewiele rozumiałam , bo ona rzadko zakładała szczękę ale tak siedziałam i tylko głową kiwałam, prawie tam zasypiałam na siedząco, w końcu przyszła moja siostra i uratowała mnie z opresji, głupio by tak było zasnąć jak babcia coś do mnie mówi, mogło by jej zrobić się przykro.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena, ale u nas padaka bo maz pracuje na umowy o dzielo i jak nie pojedzie to nie zarobi (mogl odmowic), ale wymyslil ze woli jechac teraz i po urodzeniu Grubego zrobic sobie miesiac, dwa wolnego i nie pracowac. Mam nadzieje ze Gruby sie nie wykluje wczesniej.
    Najmocniej sie martwie czy sobie poradze jak mi brzuch urosnie i jak sie bede czula, ale mam przyjaciol ktorzy pomoga i z zakupami i na noc zostana jakby co, wiec chyba ogarne :)

oLena31 lubi tę wiadomość

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)

Mam pytanie: które bóle na tym etapie ciąży są normalne a którymi powinnyśmy się martwić? Wczoraj miałam uczucie cały dzień jakby mnie kolka w boku złapała, ale przeszło. A dziś boli mnie w prawym boku, nad jajnikiem tzn tak jakby mnie łapał jakiś nerwoból na kilka sekund i puszczał i tak co chwilkę cały czas... no i czuję też podbrzusze nad spojeniem, też takie kilkusekundowe bóle i przechodzi...
    Nie wiem czy się martwić czy to teraz normalne i wystarczy magnez wziąć?
    Ania_1986 wrote:
    Dzisiaj dzidziol rano strasznie dokazywał, zdecydowanie nie przepada jak leżę na prawym boku , więc chciałam to wykorzystać i położyłam rękę mojego męża na brzuchu i pytam czy czuje, oczywiście nie czuł , bo dzidź jak poczuł że tato rękę położył to przestało kopać.

No tak matkę to kopie a ojca to nie chce pokopać, oj chyba będzie chłopak skoro już z tatuśkiem taka konspiracja.

U nas to samo!!! już dwa razy mąż próbował poczuć ruchy i nic, jak ojciec rękę położył to dziecko spokojne... :)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:

U nas to samo!!! już dwa razy mąż próbował poczuć ruchy i nic, jak ojciec rękę położył to dziecko spokojne... :)

Uparciuchy w tych naszych brzuchach siedzą.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Olena, ale u nas padaka bo maz pracuje na umowy o dzielo i jak nie pojedzie to nie zarobi (mogl odmowic), ale wymyslil ze woli jechac teraz i po urodzeniu Grubego zrobic sobie miesiac, dwa wolnego i nie pracowac. Mam nadzieje ze Gruby sie nie wykluje wczesniej.
    Najmocniej sie martwie czy sobie poradze jak mi brzuch urosnie i jak sie bede czula, ale mam przyjaciol ktorzy pomoga i z zakupami i na noc zostana jakby co, wiec chyba ogarne :)

No to padaka rzeczywiście. U nas jak jedzie w delegację też więcej zarobi, ale wolę, jak jest w domu, wiadomo :) A zwłaszcza teraz jak mała dostała rogów i co chwila jest histeria, bo coś nie tak (a to jedzenie nie takie, a to spać nie chcę, a to tego nie chcę, a to tamtego nie włożę na siebie i tak w kółko…). U mnie za to mama przyjeżdża do mnie, jak Małża nie ma. 200km jedzie, ale czego się nie robi dla wnusi ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wrocilismy że sklepu i chyba Kluskowi się stanie w kolejce nie podobało, bo latał z jednej strony brzucha na drugą :-P
    Mi się dziś upieklo z obiadem, bo idę do mamy :-)

A propo babć, to moja czasami takie historie opowiada, że film Science Fiction by można było nakręcić

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Uparciuchy w tych naszych brzuchach siedzą.

A Grubego w ogole nie czuje jeszcze. Te babelki dwa razy sie zdarzyly ale ostatnio z poltora tygodnia temu i od wtedy nic.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obiadku to ja dziś nie gotuje, wczoraj gotowałam dla siebie zupkę koperkową, a dla męża mam rosół, bo on zieleniną gardzi. starczy nam to na oszukanie żołądków, a potem jedziemy do Taty na imieniny to sobie coś dobrego pojemy :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    A Grubego w ogole nie czuje jeszcze. Te babelki dwa razy sie zdarzyly ale ostatnio z poltora tygodnia temu i od wtedy nic.

Poczujesz i Ty , ja to w ogóle jestem w szoku że tak szybko poczułam ruchy, w sumie to takie konkretne od 17 tygodnia, ginekolog się mnie ostatnio pytała czy już cos czuję i nawet była nieco zdziwiona że powiedziałam że tak.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena, a jeszcze zapomnialam dodac ze ja sie wybieram do meza na 2 tyg na to EURO, o ile oczywiscie wszystko bedzie ok :)

oLena31 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Jutro zrobie i na niedzziele i poniedzialek tez juz zakupilam ;D

Boje sie by sytuacja sie nie powtorzyla. Teraz mialabym 17 tydzien.. A tu znow cienie.. No ale niestety tak juz bywa :( staram sie myslec pozytywnie ale ciezko z tym...

Nadal nie skasowalam aplikacji od listopada.. Jakos nie moge..

doskonale Cie rozumiem, ja miałabym już 8 miesieczne dziecko poroniłam 13 tyg - wiec prawie 4 miesiąc...
    ale też nic nie poradzę, po 5 letnich staraniach cieszę się z tego co jest!
    a test w dniu spodziewanej @ miałam dopiero po 5 min cień!
    najpierw 1 min- nic 1,5 min - nic, 2 min- nic, wiec po 2 min patrzenia włożyłam do opakowania i kieszeni - za ok 5 min poszłam wyrzucić i jeszcze raz zerknełam - nie wiem po co w sumie, a tu cień - cienia!!! to test z allegro za 1 zł był, na drugi dzień powtórka i też cień, na trzeci też cień, wiec wiadomo wszystko jest możliwe :)
    trzymam mocno kciuki :)

Lulu83 - też mam taki nos - rano katar z krwią, za suche powietrze, ok 12 przechodzi. teraz jeszcze kaszel doszedł do tego no i ból gardła, eh, ciąża :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz odswiezona i piekna :) he he

Zjadlam rosol ale musialam zagryzc jeszcze bulka z czekolada i tak poleguje teraz korzystam bo maly spi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przewagi płci to ja bede miala przechlapane bo bede sama kobietka :(

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://sarenka.eu/meble-dzieciece/meble-province/province-lozeczko-tapczanik-140x70.html
    takie dziś piękne łóżeczko widziałam w sklepie dla starszego bąbla, bardzo mi się podoba solidność i faktura w dotyku ale cena powala.
    Dostawka/kołyska do 6 miesiąca a potem to ale chyba jak składkę po rodzinie zrobię.
    Co do ślubów kościelnych w poście to słyszałam że nie można poza dniem kiedy są imieniny Józefa bo wtedy jest dyspensa i moi rodzice np. tak brali.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaraziłam się przez forum :P Od nocy zdycham na gardło, a dziś jestem na zajęciach do 18tej od rana :( No ale już nie mogłam odwołać. Ale potem do wyra wyleżeć choróbsko :(

Rosax trzymam kciuki! Ja mam na pamiątkę swoje testy- 3 z bladziochami. Chyba jeszcze zrobię jakiś bo za parę lat nic nie będzie widać :P

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie to lozeczko ujelo , ale ta cena !! http://dino.sklep.pl/nowy/drewniane-lozeczko-tapczanik-bloom-luxo-sleep-2016-140x70-kolor-cappucino-kurier-gratis-p-21561.html

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    A mnie to lozeczko ujelo , ale ta cena !! http://dino.sklep.pl/nowy/drewniane-lozeczko-tapczanik-bloom-luxo-sleep-2016-140x70-kolor-cappucino-kurier-gratis-p-21561.html
    Widziałam masakra samochód by za tyle kupił.

paola89 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a używane sprzedają za 2500 :) jak kogoś stać to czemu nie :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cena zaporowa :D

paola89 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, a wy już macie coś upatrzone ? Bo z lozeczka, wózka itp? Teraz są przecenione wózki w smyku i tak się zastanawiamy..

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ