WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:

Ania1986 moja babcia ok 7.40 - 8.00 co dzień przychodzi rano - mieszka piętro niżej i siedzi te 2h... potem pójdzie na pół gdz do siebie i znów przychodzi i siedzi...
    I pyta:
    -co piszesz
    -do kogo piszesz
    -nie boli cie głowa od komputera???
    -i 1000 innych pytań!!!
    Ma już 77 lat, dociekliwa, ale nie złośliwa chociaż.

Oj te babcie :) ja pamiętam jak kiedyś siedziałam z moją babcią i ona sporo mówiła ale ja niewiele rozumiałam , bo ona rzadko zakładała szczękę ale tak siedziałam i tylko głową kiwałam, prawie tam zasypiałam na siedząco, w końcu przyszła moja siostra i uratowała mnie z opresji, głupio by tak było zasnąć jak babcia coś do mnie mówi, mogło by jej zrobić się przykro.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena, ale u nas padaka bo maz pracuje na umowy o dzielo i jak nie pojedzie to nie zarobi (mogl odmowic), ale wymyslil ze woli jechac teraz i po urodzeniu Grubego zrobic sobie miesiac, dwa wolnego i nie pracowac. Mam nadzieje ze Gruby sie nie wykluje wczesniej.
    Najmocniej sie martwie czy sobie poradze jak mi brzuch urosnie i jak sie bede czula, ale mam przyjaciol ktorzy pomoga i z zakupami i na noc zostana jakby co, wiec chyba ogarne :)

oLena31 lubi tę wiadomość

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)

Mam pytanie: które bóle na tym etapie ciąży są normalne a którymi powinnyśmy się martwić? Wczoraj miałam uczucie cały dzień jakby mnie kolka w boku złapała, ale przeszło. A dziś boli mnie w prawym boku, nad jajnikiem tzn tak jakby mnie łapał jakiś nerwoból na kilka sekund i puszczał i tak co chwilkę cały czas... no i czuję też podbrzusze nad spojeniem, też takie kilkusekundowe bóle i przechodzi...
    Nie wiem czy się martwić czy to teraz normalne i wystarczy magnez wziąć?
    Ania_1986 wrote:
    Dzisiaj dzidziol rano strasznie dokazywał, zdecydowanie nie przepada jak leżę na prawym boku , więc chciałam to wykorzystać i położyłam rękę mojego męża na brzuchu i pytam czy czuje, oczywiście nie czuł , bo dzidź jak poczuł że tato rękę położył to przestało kopać.

No tak matkę to kopie a ojca to nie chce pokopać, oj chyba będzie chłopak skoro już z tatuśkiem taka konspiracja.

U nas to samo!!! już dwa razy mąż próbował poczuć ruchy i nic, jak ojciec rękę położył to dziecko spokojne... :)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:

U nas to samo!!! już dwa razy mąż próbował poczuć ruchy i nic, jak ojciec rękę położył to dziecko spokojne... :)

Uparciuchy w tych naszych brzuchach siedzą.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Olena, ale u nas padaka bo maz pracuje na umowy o dzielo i jak nie pojedzie to nie zarobi (mogl odmowic), ale wymyslil ze woli jechac teraz i po urodzeniu Grubego zrobic sobie miesiac, dwa wolnego i nie pracowac. Mam nadzieje ze Gruby sie nie wykluje wczesniej.
    Najmocniej sie martwie czy sobie poradze jak mi brzuch urosnie i jak sie bede czula, ale mam przyjaciol ktorzy pomoga i z zakupami i na noc zostana jakby co, wiec chyba ogarne :)

No to padaka rzeczywiście. U nas jak jedzie w delegację też więcej zarobi, ale wolę, jak jest w domu, wiadomo :) A zwłaszcza teraz jak mała dostała rogów i co chwila jest histeria, bo coś nie tak (a to jedzenie nie takie, a to spać nie chcę, a to tego nie chcę, a to tamtego nie włożę na siebie i tak w kółko…). U mnie za to mama przyjeżdża do mnie, jak Małża nie ma. 200km jedzie, ale czego się nie robi dla wnusi ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wrocilismy że sklepu i chyba Kluskowi się stanie w kolejce nie podobało, bo latał z jednej strony brzucha na drugą :-P
    Mi się dziś upieklo z obiadem, bo idę do mamy :-)

A propo babć, to moja czasami takie historie opowiada, że film Science Fiction by można było nakręcić

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Uparciuchy w tych naszych brzuchach siedzą.

A Grubego w ogole nie czuje jeszcze. Te babelki dwa razy sie zdarzyly ale ostatnio z poltora tygodnia temu i od wtedy nic.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obiadku to ja dziś nie gotuje, wczoraj gotowałam dla siebie zupkę koperkową, a dla męża mam rosół, bo on zieleniną gardzi. starczy nam to na oszukanie żołądków, a potem jedziemy do Taty na imieniny to sobie coś dobrego pojemy :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    A Grubego w ogole nie czuje jeszcze. Te babelki dwa razy sie zdarzyly ale ostatnio z poltora tygodnia temu i od wtedy nic.

Poczujesz i Ty , ja to w ogóle jestem w szoku że tak szybko poczułam ruchy, w sumie to takie konkretne od 17 tygodnia, ginekolog się mnie ostatnio pytała czy już cos czuję i nawet była nieco zdziwiona że powiedziałam że tak.

amanina lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena, a jeszcze zapomnialam dodac ze ja sie wybieram do meza na 2 tyg na to EURO, o ile oczywiscie wszystko bedzie ok :)

oLena31 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Jutro zrobie i na niedzziele i poniedzialek tez juz zakupilam ;D

Boje sie by sytuacja sie nie powtorzyla. Teraz mialabym 17 tydzien.. A tu znow cienie.. No ale niestety tak juz bywa :( staram sie myslec pozytywnie ale ciezko z tym...

Nadal nie skasowalam aplikacji od listopada.. Jakos nie moge..

doskonale Cie rozumiem, ja miałabym już 8 miesieczne dziecko poroniłam 13 tyg - wiec prawie 4 miesiąc...
    ale też nic nie poradzę, po 5 letnich staraniach cieszę się z tego co jest!
    a test w dniu spodziewanej @ miałam dopiero po 5 min cień!
    najpierw 1 min- nic 1,5 min - nic, 2 min- nic, wiec po 2 min patrzenia włożyłam do opakowania i kieszeni - za ok 5 min poszłam wyrzucić i jeszcze raz zerknełam - nie wiem po co w sumie, a tu cień - cienia!!! to test z allegro za 1 zł był, na drugi dzień powtórka i też cień, na trzeci też cień, wiec wiadomo wszystko jest możliwe :)
    trzymam mocno kciuki :)

Lulu83 - też mam taki nos - rano katar z krwią, za suche powietrze, ok 12 przechodzi. teraz jeszcze kaszel doszedł do tego no i ból gardła, eh, ciąża :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz odswiezona i piekna :) he he

Zjadlam rosol ale musialam zagryzc jeszcze bulka z czekolada i tak poleguje teraz korzystam bo maly spi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przewagi płci to ja bede miala przechlapane bo bede sama kobietka :(

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://sarenka.eu/meble-dzieciece/meble-province/province-lozeczko-tapczanik-140x70.html
    takie dziś piękne łóżeczko widziałam w sklepie dla starszego bąbla, bardzo mi się podoba solidność i faktura w dotyku ale cena powala.
    Dostawka/kołyska do 6 miesiąca a potem to ale chyba jak składkę po rodzinie zrobię.
    Co do ślubów kościelnych w poście to słyszałam że nie można poza dniem kiedy są imieniny Józefa bo wtedy jest dyspensa i moi rodzice np. tak brali.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaraziłam się przez forum :P Od nocy zdycham na gardło, a dziś jestem na zajęciach do 18tej od rana :( No ale już nie mogłam odwołać. Ale potem do wyra wyleżeć choróbsko :(

Rosax trzymam kciuki! Ja mam na pamiątkę swoje testy- 3 z bladziochami. Chyba jeszcze zrobię jakiś bo za parę lat nic nie będzie widać :P

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie to lozeczko ujelo , ale ta cena !! http://dino.sklep.pl/nowy/drewniane-lozeczko-tapczanik-bloom-luxo-sleep-2016-140x70-kolor-cappucino-kurier-gratis-p-21561.html

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    A mnie to lozeczko ujelo , ale ta cena !! http://dino.sklep.pl/nowy/drewniane-lozeczko-tapczanik-bloom-luxo-sleep-2016-140x70-kolor-cappucino-kurier-gratis-p-21561.html
    Widziałam masakra samochód by za tyle kupił.

paola89 lubi tę wiadomość

• paola89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a używane sprzedają za 2500 :) jak kogoś stać to czemu nie :)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cena zaporowa :D

paola89 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, a wy już macie coś upatrzone ? Bo z lozeczka, wózka itp? Teraz są przecenione wózki w smyku i tak się zastanawiamy..

‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ