Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co? Dzwoni do mnie moja mama o 8 i zdziwiona co ja mam taki głos zaspany . No dziwne normalni ludzie o tej godzinie śpią a ona wróciła z pracy o 22 to tym bardziej spać powinna.
Mówi mi że ciotka chora i chce do nich przyjechać a ona dobrze wie ze ja w ciąży no miło z jej strony nie ma co. A mało tego jeszcze jest 3 malych dzieci to pewnie tez by ich pozarażała, ech...
W ogóle jestem wyrodną matkątak czekałam na ruchy maleństwa a teraz sprawia mi to dyskomfort
-
Cześć Dziewczyny:)
Rosax! Gratuluję cicho i bardzo mocno trzymam kciuki!
Opóźniona gratuluję córeczki
u mnie połówkowe 22 marca, będzie 19+6 wiec faktycznie prawie połowa
a za chwilę idę na jakieś warsztaty z cyklu będę mamą. Wczoraj koleżanka napisała, że zwolniło się miejsce i nie chce jej potowarzyszyć a skoro mam wolne to lece biegnę
Co do pracy to ja jeszcze chce pracować.. ale jak dlugo dam radę to nie wiem...niestety szyjka kłuje mnie coraz częściej ale może do połowy kwietnia dam radę działaćopóźniona lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Martynka30 wrote:Kościelnego żaden ksiądz nie udzieli w Wielkim Poście, ponoć nie można.
Dlatego zdziwiłam się
Chyba, że cywilnyto tam hulaj dusza
-
aniab91 wrote:Moi znajomi brali koscielny dwa lata temu w marcu w poscie i ksiadz nie mial zadnego problemu, tak chcieli bo to byla rocznica dziadkow panny mlodej i to w niedziele bylo wiec chyba zalezy od parafii
Także są różni księdza, moim znajomym ksiądz z parafi nie chciał dziecka ochrzcić bo ślubu kościelnego nie mieli, bo on był po rozwodzie, pojechali do innego miasta i nie było problemu.
Piszę tak bo moi znajomi chcieli kiedyś wziąć ślub na początku kwietnia to ksiadz nie chciał, bo była końcówka Wielkiego Postu, mówił, że nie udziela się ślubów w okresie Wielkiego Postu.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ania_1986 wrote:Wiecie co? Dzwoni do mnie moja mama o 8 i zdziwiona co ja mam taki głos zaspany . No dziwne normalni ludzie o tej godzinie śpią a ona wróciła z pracy o 22 to tym bardziej spać powinna.
Moja czasami dzwoni o 9.30 i ja nadal śpię, a ona zdziwiona " obudziłam Cię?? " mam ochotę powiedzieć " nie mamusiu byłam w śpiączce, dzięki za uratowanie życia "
Mi się dzisiaj sniło, że jeździłam z mojej siostry młodszą córcią pociągniem bez biletu i przez to ją zabrali do innej rodziny !!!
Ania_1986 lubi tę wiadomość
-
U mojej mamy yez jest problem z ochrzczeniem dziecka bez slubu a u mnie na wsi np. juz nie, wiadomo ksiadz sobie pogada ale ochrzci. To moze faktycznie od ksiedza proboszcza glownie zalezy, my mielismy takiego ze nawet nauk przedmalrzenskich nie wymagal a u mojej mamy w parafii chyba trzeba ze 2 lata chodzic. No w kazdym razie wiem ze sluby sa w Wielkim Poscie udzielane, z tym ze moze nie wszedzie.
-
Dziewczyny, jak ja kocham to uczucie ruchów
Wczoraj mała jakaś spokojna była i tak mi tego brakowało. Na szczęście od rana już dokazuje
Miłego dnia! Do wiosny coraz bliżej
paola89, Rudi88, Betty Boop lubią tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
Z tymi chrzcinami i ślubami to pewnie w zależności od księdza i parafii. to tak jak z "co łaska" , jeden ksiądz ma cennik a drugi przyjmie to co się mu da bez marudzenia. Jestem sama ciekawa co my załatwimy w kościele ...Nasze maleństwo :* Kinga
21.08.2016r.
-
My zeby ochrzcic mala musielismy podpisac deklaracje ze w ciagu dwoch lat wezmiemy slub koscielny ksiadz zapisal nawet nasze numery tel☺
Slubu nie wzielismy a mamy tylko cywilny bysmy mogli wziasc teraz przy chrzcie ale maz nie ma kiedy chodzic na nauki wiec nici... -
Ninka0111 wrote:My zeby ochrzcic mala musielismy podpisac deklaracje ze w ciagu dwoch lat wezmiemy slub koscielny ksiadz zapisal nawet nasze numery tel☺
Slubu nie wzielismy a mamy tylko cywilny bysmy mogli wziasc teraz przy chrzcie ale maz nie ma kiedy chodzic na nauki wiec nici...
Możecie iść na nauki przedmałzeńskie weekendowe . My takie mieliśmy bo mąż był w wojsku.
u nas w domu wszyscy przeziębieni ..ze mną na czele.
co do pracy to mam zamiar pracować do końca czerwca, tylko ja pracuje 1x w tygodniu.
My połówkowe mamy 18 marca prywatne i 26 na nfz.
Miłego weekendu:-)
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Hej dziewczynki
My już po usg, z dzidzią wszystko ok, serduszko bije 154 bpm, waży 286 g i wg średniego wieku ciążowego jest parę dni młodsze.
Na koniec od niechcenia lekarz spojrzał na dolną część ciała i... mój mąż ma przerąbanebędzie miał w domu 3 baby
Malika, proszę o dopisanie na 1 stronie i przy okazji zmianę tp na 03.08, bo wcześniejszy termin nie uwzględnia roku przestępnego.hella, paola89, Rudi88, Karo Em, Domi793, alicjaaaa, amanina, Kw14tuszek, JRY1984, kaarolaa, Penelope30, pigułka, Agusienka1985, Betty Boop, Friend lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry na półmetku ciąży
Mineło 141 dni i tyle samo dni pozostało.
Skończyłam 20 tygodni i zaczynamy tydzień 21!
Teraz już z górkianiab91, paola89, Rudi88, opóźniona, oLena31, alicjaaaa, JRY1984, kaarolaa, Penelope30, SyHa85, pigułka, Betty Boop, MiMK, Dominique88, Friend lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika89 wrote:Dzień dobry na półmetku ciąży
Teraz już z górki
Zazdraszczam!! oczywiście pozytywniemalika89 lubi tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:Przepraszam Karo Em, że się wypowiem w Twoim imieniu, ale czy u Ciebie nie mają być 2 dziołchy? Bo tak patrzę na tą 1 stroniczkę i brakuje mi podwójnego różu przy Tobie
U mnie do tej pory mąż z synkiem mieli większość, a teraz chodzi i mówi do Tomcia że będą mieć przerąbaneoLena31, Rudi88, alicjaaaa, Ania_1986, hella, kaarolaa, Rybaaaa, pigułka, malika89, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
malika89 wrote:Dzień dobry na półmetku ciąży
Teraz już z górki
Ja też zazdroszczęAle Ty zawsze byłaś "przodowniczką ciążową"
Rosax trzymam kciuki już od wczoraj - daj znać koniecznie. Aż przypomniały mi się emocje związane ze staraniami.
A ja czekam i czekam na ruchy. Czekam. Czekam sobie. No... Nic się nie dzieje.. Nuda...
malika89, oLena31 lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:Hej dziewczynki
My już po usg, z dzidzią wszystko ok, serduszko bije 154 bpm, waży 286 g i wg średniego wieku ciążowego jest parę dni młodsze.
Na koniec od niechcenia lekarz spojrzał na dolną część ciała i... mój mąż ma przerąbanebędzie miał w domu 3 baby
U nas też 3 baby i mój chłop
Jeszcze babcia, i nasza kochana suczka i kotka - babiniec, że hej!!!
Mówiłam mu - chłopie a jakby to bliźniaczki były???
Mówił, że by zgłupiał z samymi babami już
[/QUOTE]
Malika gratuluje!!!
Ja też juch chce półmetek i RUCHY!!!
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Ania1986 moja babcia ok 7.40 - 8.00 co dzień przychodzi rano - mieszka piętro niżej i siedzi te 2h... potem pójdzie na pół gdz do siebie i znów przychodzi i siedzi...
I pyta:
-co piszesz
-do kogo piszesz
-nie boli cie głowa od komputera???
-i 1000 innych pytań!!!
Ma już 77 lat, dociekliwa, ale nie złośliwa chociaż.
[/QUOTE]
malika89 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj dzidziol rano strasznie dokazywał, zdecydowanie nie przepada jak leżę na prawym boku , więc chciałam to wykorzystać i położyłam rękę mojego męża na brzuchu i pytam czy czuje, oczywiście nie czuł , bo dzidź jak poczuł że tato rękę położył to przestało kopać.
No tak matkę to kopie a ojca to nie chce pokopać, oj chyba będzie chłopak skoro już z tatuśkiem taka konspiracja.