Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka ja jak nie jestem pewna czy bolą mnie plecy czy nerki to robię badanie ogólne moczu, i jak wyjdą jakieś nieprawidłowości to wtedy można się zastanawiać czy to nie nerki.
Mnie ostatnio tak plecy bolały ( nie tylko krzyż) tak, że ciężko mi było zrobić cokolwiek zrobiłam mocz, bo też bałam się, że to nerki.
Mocz był dobry, czysty, więc to ból pleców byłMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Parowce to inaczej buchty, kluski drozdzowe na parze
pyszniasta sprawa zwlaszcza z jakims sosem owocowym mmmmmm
))
Friend, trzymam kciuki zwlaszcza za poznanie plci bo zdrowe jest na pewno, a plec.... hmmm widze tu duzo dzidziolow wstydzioszkow i uparciuchow jest)
Friend, Penelope30 lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Martynka30 wrote:Truskaweczka ja jak nie jestem pewna czy bolą mnie plecy czy nerki to robię badanie ogólne moczu, i jak wyjdą jakieś nieprawidłowości to wtedy można się zastanawiać czy to nie nerki.
Mnie ostatnio tak plecy bolały ( nie tylko krzyż) tak, że ciężko mi było zrobić cokolwiek zrobiłam mocz, bo też bałam się, że to nerki.
Mocz był dobry, czysty, więc to ból pleców był
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Hejka
U mnie narazie nic nie pada,ale chmurzyska takie, że coś się z tego wykluje.
Truskaweczka co do nerek to lekarz mi naciskał i pukal tam gdzie one są. Sprawdzał to na stojąco leżąco siedząco. Ja czulam tylko jego ucisk a w środku nic mnie nie bolało. Jakby było inaczej to badania z siuśków i myślimy dalej. -
Ja też poproszę o kciuki o 16:20 wizytuje i wczoraj znowu wzięłam swoje wyniki testu pappa i głupie myśli naszły
Wyniki badań w miarę ok. Z moczu zniknęła bilirubina ale morfologia trochę poleciała ale to pewnie przez przeziębienie.
No i dzisiaj zaczynamy 18+0 tydzień.kaarolaa, amanina, hella, Penelope30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyWitam. A u mnie wczoraj biało a dzisiaj juz zielona trawa
mialam odebrac wyniki z labka ale mezu wzial samochod i dopiero jutro odbiore bo nie bede szla taki kawal z wozkiem w te zimno.
A w ogole mlody dal mi dzisiaj pospac. Oczywiscie wstal po 6 ale matka wziela kocyk podusie i polozyla sie w salonie na podlodze. Marceli grzecznie sie bawil. Co chwila sie przytulal a ja podrzemalam do 9:15
A drugi mlody tak wczoraj walczyl w brzuchu, najmocniej kopal w guzik od spodni na fotelu u dentysty, wiedzial ze matka sie stresuje. Dzisiaj narazie cisza...a jutro sie spotkamy bo kolo 19 wizyta.Penelope30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę Wam dziewczyny częstych wizyt, ja od początku ciąży u lekarza byłam 4 razy i tylko 3 razy miałam USG...
Znów zaczynam się bać, bo nie wiem czy z małym jest dobrze, niby kopie, ale ja martwię się tym bólem brzucha- niby nie jest on jakiś wielki, ale...eh mam nadzieję, że mój lekarz już nie będzie wyjeżdżał na tak długoMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Dziewczyny wizytujące trzymam kciuki za Was
Ja już zauważyłam jak maleństwo się wypychamężowi wczoraj kopara opadła jak mu pokazałam jak maleństwo wypchnęło główkę
bo brzuch zrobił mi się mega krzywy... jak przyniósł aparat to się schowało...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:15
kaarolaa, Penelope30 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka30 wrote:Zazdroszczę Wam dziewczyny częstych wizyt, ja od początku ciąży u lekarza byłam 4 razy i tylko 3 razy miałam USG...
Znów zaczynam się bać, bo nie wiem czy z małym jest dobrze, niby kopie, ale ja martwię się tym bólem brzucha- niby nie jest on jakiś wielki, ale...eh mam nadzieję, że mój lekarz już nie będzie wyjeżdżał na tak długo
Martynka a może to jakieś sprawy trawienne? Moja siostra mi ostatnio mówiła, że w 1 ciąży ( tej donoszonej ) miała takie bóle, że myślała że poroni. A to jelita i zalegająca 2 od paru dni. Skurcze miała takie, że chodziła jak babulenka 100letnia. -
Trzymajcie kochane kciuki i za mnie! Dzis wizytuje o 15.00. Strasznie sie denerwuje, dzis lekarz bedzie mierzyl i sprawdzal wszystkie organy maluszka. I moze poznam plec?
Mam stracha, czy u dzidziolka wszystko jest ok..hella, alicjaaaa lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyMartyna jest dobrze i u ciebie a te bole to mysle ze nic zlego. To musi sie tam rozciagac. Tym bardziej ze Ty drobna jestes i pierwsza tak zaawansowana ciaza Twoja.
Ja sie dzisiaj podnioslam to mnie cale prawe biodro i pochwina bolala ale pochodzilam troche i przeszło. -
nick nieaktualnydzien dobry
ja dzis ide do internisty na 12, udalo mi sie poprosic o dodatkowa wizyte, bo nie bylo oczywiscie miejsc juz.
8 dzien infekcji. niby dzisiejsza noc juz w miare ok byla, ale nadal kaszle, krew mi z nosa leci od tego dmuchania, no i mam giga katar taki obrzydliwy a poniewaz w czwartek wybieram sie na wyjazd integracyjny z pracy do Zakopca, to chce wiedziec czy moge jechac, czy jest kaplica i mam siedziec w domu..
trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wycieczki do lekarza!!ja Grubego bede ogladala dopiero za miesiac
-
Czesc Mamusie! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Opoźniona nie chce byc nudna ale jestes pewna, ze ten bol gardla to nie alergia? U mnie tak sie czesto zaczyna a konczy rożnie:-/ w ciąży sie moze cos jeszcze uaktywnilo?
Co do ruchow to ja nadal nic nie czujea teraz przy tej chorobie to juz pełna schiza
goraczka byla wczoraj ciut mniejsza ale za to od nocy huczący kaszel
taki z tchawicy- nie raz mialam, paskudztwo, zwlaszcza przy znikomych mozliwosciach ulżenia sobie
wysmarowalam sobie szyje i gotuje rosół.Jak jutro obudze sie znowu w gorszym stanie to pojde znowu do rodzinnego. Gin w czwartek- pojde chocby na czworakach!!!!
[/url]
-
Rudi88 wrote:Martynka a może to jakieś sprawy trawienne? Moja siostra mi ostatnio mówiła, że w 1 ciąży ( tej donoszonej ) miała takie bóle, że myślała że poroni. A to jelita i zalegająca 2 od paru dni. Skurcze miała takie, że chodziła jak babulenka 100letnia.
Skurczy jako tako chyba nie mam, przynajmniej tak mi się wydaje... bo w 3 poprzednich miałam okropne bóle brzucha na tle skurczowym, te są inne.
A czy to problemy trawienne też nie wiem, ostatnio jak zaczęłam stosować witaminy z żelazem to zaczęłam mieć problem, ale znów wróciłam do femibion 1 problem zniknął...
kaarolaa wrote:Martyna jest dobrze i u ciebie a te bole to mysle ze nic zlego. To musi sie tam rozciagac. Tym bardziej ze Ty drobna jestes i pierwsza tak zaawansowana ciaza Twoja.
Ja sie dzisiaj podnioslam to mnie cale prawe biodro i pochwina bolala ale pochodzilam troche i przeszło.
Moja mama też tak mówi, że drobna jestem i mnie wypycha dlatego może mnie tak bolećw pochwie czasami mnie też kłuje, ale szyjka wysoko zamknięta . Przynajmniej tak było na ostatniej wizycie.
Boli mnie często przy opróżnianiu pęcherza, aż muszę potrzymać brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:30
nick nieaktualnyHej wszystkim
U mnie jakieś resztki śniegu na trawniku, nie za ciepło.
Byłam dziś oddawać krew i siuśki. A w piątek wizytaBędę ustalała termin połówkowych, ale myślę, że 1 kwietnia będzie idealny
Bobo się gdzieś zakopał bo ledwo tętno znalazłam, nie kopie, nie bulgocze, nie ujawnia się w żaden sposób...
Tak sobie pomyślałam dziś, że już za 5 równych miesięcy Maleństwo prawdopodobnie będzie już z nami na świecieNie mogę się doczekać!
Udanych wizyt dziewczyny. Trzymamy kciuki -
nick nieaktualny