Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sabanek wrote:
Byłam dziś oddawać krew i siuśki. A w piątek wizytaBędę ustalała termin połówkowych, ale myślę, że 1 kwietnia będzie idealny
Bobo się gdzieś zakopał bo ledwo tętno znalazłam, nie kopie, nie bulgocze, nie ujawnia się w żaden sposób...
1 kwietnia to piękna data, tego dnia powstała nasza 1 córeczkatakiego psikusa rodzicom zrobiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:41
SyHa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySyHa85 wrote:To do tego jeszcze pewnie skrzeczysz jak mowisz? Bo ja tak
ani dobrze odkaszlnac ani odchrząknąc nawet
ostatnio dostalam na to antybiotyk. A glos mi wracam dobry miesiac...
nooo i w ogole tak mowie jakby na bezdechu ze mnie nie slychac -
nick nieaktualnyA mi duzo nie brakowala i sama bym sie urodzila 1 kwietnia. W sumie tak mi sie spieszylo ze urodzilam sie 6 tyg przed terminem. Mialam termin na 10 maja a wybralam 31 marzec i niestety synek poszedl w slady mamusi. Oby drugi byl grzeczny i sie tak nie spieszyl.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki ksiezna sie dopiero obudzila hihi a mala na dole u tesciow rzadzila☺
Czy wy w nocy tez juz nie wstajecie siusiac?
Ruchow dalej brak...
Moj maz na obiad zyczy sobie zeberka z ziemniaczkami i buraczki dobrze ze mam warzywka☺
Najwazniejsze!!!trzymam kciuki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 11:02
-
Dzień dobry
Ja już rano ( rano - po 10 )byłam zrobić wyniki z krwi i moczu
Co do nocnego siusiana, przez całą ciążę zdarzyło mi się wstawać ze 3 razySynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Penelope30 wrote:Co to są parowce?
wygląda to tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/557b90c44b69.jpg
ja kupuje oczywiście - są tanie ok 3 zł za 6 szt, robie je na durszlaku (pod nim gorąca woda) aż się jakby uparują - czyli zrobią gorące i mieciutkie, do tego ubijam śmietane 30% na sztywno, dodaje do niej cukier i kakao - mniam !!!
i pożeram najmniej 2 na raz z dużą ilością tej śmietanowej smakowitej pianki
malika89, kaarolaa, Penelope30, paola89, Domi793 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:wygląda to tak:
ja kupuje oczywiście - są tanie ok 3 zł za 6 szt, robie je na durszlaku (pod nim gorąca woda) aż się jakby uparują - czyli zrobią gorące i mieciutkie, do tego ubijam śmietane 30% na sztywno, dodaje do niej cukier i kakao - mniam !!!
Ja na to mówię "pampuchy"Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!
Ninka0111 wrote:Czy wy w nocy tez juz nie wstajecie siusiac?
Ruchow dalej brak...
Czasem tylko raz w nocy wstaje, ale ostatnio już bardziej nad ranem, w okolicach 5-6.
U mnie też ruchów brak, ale wierzę, że wszystko jest ok i za te 1,5 tyg zobaczę fikającą radośnie FasolęNinka0111 lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Truskaweczka ja jak nie jestem pewna czy bolą mnie plecy czy nerki to robię badanie ogólne moczu, i jak wyjdą jakieś nieprawidłowości to wtedy można się zastanawiać czy to nie nerki.
Mnie ostatnio tak plecy bolały ( nie tylko krzyż) tak, że ciężko mi było zrobić cokolwiek zrobiłam mocz, bo też bałam się, że to nerki.
Mocz był dobry, czysty, więc to ból pleców był
to chyba tak zrobie - tzn wyślę siuchy do badania prywatnie i z nimi udam się do mojego rodzinnego bo on jest mega dokładny i niech mi te nery obsłucha czy co tam się robi.
Rudi88 wrote:Truskaweczka co do nerek to lekarz mi naciskał i pukal tam gdzie one są. Sprawdzał to na stojąco leżąco siedząco. Ja czulam tylko jego ucisk a w środku nic mnie nie bolało. Jakby było inaczej to badania z siuśków i myślimy dalej.
udam się do rodzinnego, nawet w karcie ciąży mam miejsce na jego wpis, że zdrowa jestem, on jest mega specjalista to mi sprawdzi czy to nerki czy co?
opóźniona wrote:Możesz mieć zastój moczu w nerce co w ciąży często się zdarza. Badania moczu mogą wyjść przy tym prawidłowe, a ból jest.
to by się mogło zgadzać, bo bardziej lewa boli zdecydowanie, jeśli to oczywiście nerki ale na to wychodzi, z tym, że dopiero w pt się tym zajmę, bo do czw myśle tylko o połówkowych
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące
-
Truskaweczka83 wrote:wygląda to tak:
ja się nie zgodzę jako Wielkopolanka. U nas to są pyzy lub kluski parowane. Ale nazwa pyzy popularniejsza
blondyna5555 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny