X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A to pierwsza jej ciaza? Bo jesli pierwsza to jeszcze nie jest zle. Ale jak znow bedzie w ciazy to musi byc pod szczegolna uwaga lekarza. A ten zastrzyk to trzeba zrobic w ciagy 48h po porodzie. Ja juz dwa takie dostalam. Po poronieniu i porodzie wlasnie.

Tak pierwsza. Wiem, że to chodzi o kolejne dzieciątko, a zamierzają mieć. Urodziła w niedzielę rano a zastrzyk dostała w środę po południu, czyli ponad 3 doby..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Mi Syriusz się kojarzy z Harrym Potterem :-P

Jedna z moich ulubionych książek jak byłam nastolatką :D

hella, Rudi88, sabanek, SyHa85 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kilku dni oprócz Mai bierzemy pod uwagę Lidię - jak dla mnie piękne imię, ale jak dzisiaj powiedziałam mamie to się obruszyła, że nie ma ładnych zdrobnień i że już się do Mai przyzwyczaiła (mąż jej niepotrzebnie kiedyś wspomniał). W każdym razie dalej nie jest na 100% pewne jakie imię będzie o ile okaże się za tydzień, że to córka ;)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    a mi sie kojarzy z domem pogrzebowym, nie wiem czemu..:O
    wydudnilam ten sok.

Przypomnialas mi jak parę dni temu w internecie przeczytalam : Dariusz Ruchała, zakład pogrzebowy Hades.
    Jakbym miała na nazwisko Ruchała to nie wiem jakbym dała małemu na imię.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Przypomnialas mi jak parę dni temu w internecie przeczytalam : Dariusz Ruchała, zakład pogrzebowy Hades.
    Jakbym miała na nazwisko Ruchała to nie wiem jakbym dała małemu na imię.

po pierwsze to bym na jego miejscu inny biznes zalozyla :P

kaarolaa, oLena31, SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje jutro o 19 a połówkowe 30.04. Mam nadzieje ze jutro powie nam coś więcej bo ostatni awizyta była bardzo krotka sprawdziła szyjkę później szybciutko malucha.. stwierdziła że już nie ma potrzeby mierzenia i w sumie tyle.
    Ciekawa jestem czy potwierdzi sie z pierwszego genetycznego ze dziewczynka .. ja bym bardzoo chciała ..

Ja też jeszcze nic dla malucha nie mam.. jakoś chodzenie nie sprawia mi przyjemności baaa nawet bardzo mnie meczy wydaje mi sie ze wsyztsko mnie boli..
    Dobrze że dziś taka piekna pogoda, bo już depresji dostawalam..śnieg ;/ deszcz;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Tak pierwsza. Wiem, że to chodzi o kolejne dzieciątko, a zamierzają mieć. Urodziła w niedzielę rano a zastrzyk dostała w środę po południu, czyli ponad 3 doby..
    Ale dostac dostala. Moze z opoznieniem ale jest i to sie jakos tam liczy. A tak jak mowie druga ciaze bedzie musiala obserwowac.

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    My od kilku dni oprócz Mai bierzemy pod uwagę Lidię - jak dla mnie piękne imię, ale jak dzisiaj powiedziałam mamie to się obruszyła, że nie ma ładnych zdrobnień i że już się do Mai przyzwyczaiła (mąż jej niepotrzebnie kiedyś wspomniał). W każdym razie dalej nie jest na 100% pewne jakie imię będzie o ile okaże się za tydzień, że to córka ;)

My z pierwszą córką jak dowiedzieliśmy się płci imię wybraliśmy spoza dawno zrobionej listy ;-) i jest Milenka. NIKT z rodziny nie pałał entuzjazmem, ale się przyzwyczaili i nawet im się teraz podoba i nie wyobrażam sobie, żeby miała inaczej na imię.
    Teraz faworytką jest Laura. Na drugim miejscu Oliwia. Coś myślę, że zostanie Laurą Oliwią ;-)

hella lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuska_ wrote:
    Ja wizytuje jutro o 19 a połówkowe 30.04. Mam nadzieje ze jutro powie nam coś więcej bo ostatni awizyta była bardzo krotka sprawdziła szyjkę później szybciutko malucha.. stwierdziła że już nie ma potrzeby mierzenia i w sumie tyle.
    Ciekawa jestem czy potwierdzi sie z pierwszego genetycznego ze dziewczynka .. ja bym bardzoo chciała ..

Ja też jeszcze nic dla malucha nie mam.. jakoś chodzenie nie sprawia mi przyjemności baaa nawet bardzo mnie meczy wydaje mi sie ze wsyztsko mnie boli..
    Dobrze że dziś taka piekna pogoda, bo już depresji dostawalam..śnieg ;/ deszcz;/

A w którym tygodniu jesteś, bo nie masz suwaczka?
    A szyjkę sprawdza poprzez "macanko" czy mierzy jakoś też? Bo mnie maca, żeby wielkość i położenie macicy sprawdzić, ale od środka też wkłada łapkę, ale jakoś nigdy nic o szyjce nie mówiła :/

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Paniami popołudniowo :) Ryba mnie też wkurza hasło "fajnie będzie parka", albo "ooo szkoda nie będzie parki, ale może za trzecim razem się uda" :P No jak słyszę "parka" to mnie ciary oblatują… U nas niby jeszcze chłopak (choć wszystko się może zdarzyć i 23 marca może okaże się dziewczynką), ale czuję się jak wyrodna matka, bo generalnie skupiam się głównie na córci, a jak myślę o dzidziu, to chciałabym jednak podświadomie, żeby był dziewczynką… No wredna, wyrodna matka! Ale pamiętam jak rodziłam małą, to leżała ze mną dziewczyna po drugim porodzie i tak przepraszała tego swojego malucha, że w ciąży nie kochała go wystarczająco mocno, bo skupiła się na pierwszym dziecku. I ja tego nie rozumiałam wtedy, ale teraz już rozumiem.

Wracając do suwaczków, u mnie jest termin z USG, bo wg OM miałabym tp na 1.08 czyli 7 dni wcześniej. Zawsze miałam długie cykle i nigdy nie sugerowałam się terminem z OM. Termin z USG wyznczony oczywiście do 9tc :)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje leukocyty 14,8. Tydzień temu 16,8.
    Moje crp 0,4. Tydzień temu 1,1. Normy 0-5.
    Nie muszę brać antybiotyku ! :)

amanina, Rudi88, kaarolaa, SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• malika89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh jestem zdruzgotana niechęcią do zdobywania wiedzy przez niektórych...
    Miałam okazję porozmawiać z pewną mamą maluszka.
    Ja jestem z natury osobą obrotną, ciekawą, lubię drążyć temat, szukać odpowiedzi przed a nie po fakcie.
    Zanim coś kupię czytam dużo.
    Książki, internet, gazety, warsztaty, szkoła rodzenia w planach.
    Zawsze coś w głowie zostanie.
    "Ta" osoba, szuka wymówki by najlepiej nic nie robić - znaczy sorry ona się tylko opiekuje dzieckiem...
    A to karmienie, a to cwiczenia, a to siamto, tamto....
    Ręce opadają :(

Wybaczcie, ale wkurzyłam się, bo bycie świadomą przyszlą mamą w zetknięciu z takimi osobnikami mam wrażenie że nic nie znaczy....
    Ehhh!

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opozniona no i supcio :)

opóźniona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja jestem z natury osobą obrotną, ciekawą, lubię drążyć temat, szukać odpowiedzi przed a nie po fakcie.
    "Ta" osoba, szuka wymówki by najlepiej nic nie robić - znaczy sorry ona się tylko opiekuje dzieckiem...

Wybaczcie, ale wkurzyłam się, bo bycie świadomą przyszlą mamą w zetknięciu z takimi osobnikami mam wrażenie że nic nie znaczy....
    Ehhh!

malika, wez jakos prosciej bo moj ciazowy mozg nic nie zrozumial :P najlpiej z przykladami :P

• Friend Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:

Ehhh!

Malika,

mnie wkurza przegięcie w drugą stronę. Do przyjścia maluszka trzeba się przygotować. Ale znam dwie takie dziewczyny, które od kiedy są Mamami interesują się TYLKO parentingiem itp.

Mają wrażenie, że wiedzą bardzo dużo - i nic więcej w życiu nie robią oprócz zajmowania się dzieckiem i bycia Mamą. Pozyskiwania "najświeższych" informacji i metod wychowawczych itp.

Ostatnio jedna z nich przyjechała ze swoim Mężem i dzieckiem (9 miesięcy) na spotkanie znajomych i od wejścia wyglądali na mega spiętych. Okazało się, że praktykują nową metodę - każdy z Rodziców zajmuje się z dzieckiem co pół godziny, tak żeby drugie z Rodziców mogło w tym czasie odpocząć. Dzidzia ewidentnie chciała do Mamy.. ale teraz było pół godziny z Tatą.

Druga z kolei wstawia cały czas uduchowione zdjęcia na fb jak piękne jest macierzyństwo i jaką jest farciarą. I pisze, że nie rozumie kobiet, które nie poświęcają swoim dzieciom wystarczająco dużo uwagi. A na fb zdjęcia jej i jej dzieci w każdym momencie życia. I pisze o tym, że kiedy ktoś ją pyta co robi w życiu to odpowiada, że ciężko pracuje jako Matka. A jest to dziewczyna, która nigdy nie pracowała....

oLena31 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to, że laska cały czas mówi że się dzieckiem opiekuje.
    Nie wychodzi do ludzi, nie czyta nic co by wplynelo pozytywnie na rozwoj dziecka.
    Warsztaty czy szkola rodzenia to dla niej strata czasu...
    Dziecko bierze na spacer raz góra dwa razy w tygodniu...

Momentami, ja! Kobieta w ciazy jej mowi jak i co ma robic z dzieckiem 3 mce...

A ona sie mnie pyta: skąd ja tyle wiem? !

dqpr3e5ekt0iowfy.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynko
    Według chińskiego kalendarza będziesz mieć dziewczynkę ;-)
    U mnie i u mojej rodziny się sprawdził, wszystko było zgodne ;-)
    Wiec jeżeli teraz pójdziesz na wizytę i wyjdzie Ci ze będzie dziewczynka, chiński kalendarz by się sprawdził :-D

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    A w którym tygodniu jesteś, bo nie masz suwaczka?
    A szyjkę sprawdza poprzez "macanko" czy mierzy jakoś też? Bo mnie maca, żeby wielkość i położenie macicy sprawdzić, ale od środka też wkłada łapkę, ale jakoś nigdy nic o szyjce nie mówiła :/

Co wizytę sprawdza przez "macanko" mówi o czystości pochwy i o szyjce ze jest prawidłowa , czy się skraca ,rozwiera i czy twarda. W sumie zawsze mówi ze prawidłowa ale nie wiem ile ma cm...Potem jeszcze przy usg czasem mówi o szyjce ze tu tez widać ze wszytsko ok..

Jestem w 17+6 .. jutro 18 :D NIe wiem jak ustawić suwaczek ;)

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend ale mnie rozbawiło to z tymi półgodzinnymi zmianami :D :D no chyba muszę o tym mężowi powiedzieć ;)

Friend lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna5555 wrote:
    Martynko
    Według chińskiego kalendarza będziesz mieć dziewczynkę ;-)
    U mnie i u mojej rodziny się sprawdził, wszystko było zgodne ;-)
    Wiec jeżeli teraz pójdziesz na wizytę i wyjdzie Ci ze będzie dziewczynka, chiński kalendarz by się sprawdził :-D
    U mnie nie sprawdził się.
    Sprawdzałam też moją mamę i też klops.

dqpr3e5ekt0iowfy.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ