X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    He he ja też miałam problem z imieniem na chwilę obecną jest Maja ale to nie jest ostateczna wersja ;)

Myślę, że ostateczna wersja będzie w sierpniu. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie przymierzam sie do soku buraczanego- nie jest to moj przysmak ale ponoć dziala cuda na kaszel. No to za zdrowie Juniora! :-)

A wiecie ze Prenalen tez jest do rozpuszczania w saszetkach? Ten sam sklad co syrop ale ciut wieksze dawki skladnikow. Smak niby malinowy ale czuje czosnek. Nie ma cukru, ale za to substancje slodzace.

Aśka_gdańsk lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciag dalszy sporu o imie.. ja, maz i corka - kazdy ma inna propozycje.. nie ma to jak zgodnosc decyzji :/

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam opakowanie gotowanych juz burakow Bio. Ale w sumie nie wiem co teraz z nimi zrobic. Co dobrego mozecie polecic?

Julia, 10 latek
  • SyHa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołaczam sie do problemu imieniowego. No nic temu mojemu mezowi sie nie podoba!!!

Chcialam Aleksandra, Konrada albo Kajetana. Zbyt wyszukane wg niego. On chyba wyszukanych nie slyszal!!!

Ma byc "normalne". A ja nie chce zeby jak zawolam syna po imieniu to pol placu zabaw sie odwróci.

No mowie Wam. Sie nie dogadamy.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A ja wlasnie przymierzam sie do soku buraczanego- nie jest to moj przysmak ale ponoć dziala cuda na kaszel. No to za zdrowie Juniora! :-)

A wiecie ze Prenalen tez jest do rozpuszczania w saszetkach? Ten sam sklad co syrop ale ciut wieksze dawki skladnikow. Smak niby malinowy ale czuje czosnek. Nie ma cukru, ale za to substancje slodzace.

O, to sobie dodatkowo porcję żelaza przyjmiesz ;)

Ja kupiłam ostatnio Nektar pomarańczowy, jedyne na co patrzyłam to procent owoców, a w domu jakoś tak niezbyt zdrowo smakował. Patrzę skład, a tam 4 różne słodziki. Bleeee

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Kupilam opakowanie gotowanych juz burakow Bio. Ale w sumie nie wiem co teraz z nimi zrobic. Co dobrego mozecie polecic?

Barszcz a'la ukrainski :-)

Penelope30 lubi tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

Dobrze wiedzieć, dzięki SyHa. Mam nadzieję, że nie będę musiała z niego korzystać, ale zawsze saszetki lepiej na mnie działały i do nich jestem bardziej przekonana.

No i zdrówko w takim razie Twoje i Juniora. :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

tez mam butelke !!! na kaszel mowisz? to ide pic :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dołaczam sie do problemu imieniowego. No nic temu mojemu mezowi sie nie podoba!!!

Chcialam Aleksandra, Konrada albo Kajetana. Zbyt wyszukane wg niego. On chyba wyszukanych nie slyszal!!!

Ma byc "normalne". A ja nie chce zeby jak zawolam syna po imieniu to pol placu zabaw sie odwróci.

No mowie Wam. Sie nie dogadamy.
    Zaproponuj mu mocno wyszukane, to się zgodzi na któreś z tych. :) Ja mam w domu Aleksandra, bo mój partner jest Olek. troszkę niesforny jak to każdy facet ale imię ładne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 13:58

gannyx8d18v6v8ew.png

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    tez mam butelke !!! na kaszel mowisz? to ide pic :)

Niby syrop wlasnej roboty najlepszy (czyli burak i cukier=syrop) ale zaprzyjazniona aptekarka mi polecila ze taki tez jest git. Ja mam taki jednodniowy z jablkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problem z imieniem... Jak będzie chłopiec to ja bym chciała, żeby był Dawid albo Aleks :) Za to mój K. uważa, że źle się jemu kojarzą, a jego propozycja brzmi... Syriusz... Nigdy w życiu. Jak to będzie wyglądać: "Syrek do domu!" ;)
    My ślubu nie mamy, więc troszkę go szantażuję, że jak chce by dziecko jego nazwisko nosiło, to ja imię wybieram ;)
    A jak będzie lasencja, to chyba Wiktoria, K. chce Maję, a Wiktoria jest "do przemyślenia" :D
    Myślę, że sprawa się ułatwi, jak się dowiemy płci (O ile w piątek Dzieciuch będzie na tyle łaskawy...). :)

Domi793 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy walczycie z kaszlem a ja z kichaniem od wczoraj. Mój Klusek biedny skacze jak jo-jo.

I tesciowa mi umyje okna w poniedziałek jak ja będę na paznokciach :-D

SyHa85, oLena31, Dominique88, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    Zaproponuj mu mocno wyszukane, to się zgodzi na któreś z tych. :) Ja mam w domu Aleksandra, bo mój partner jest Olek. troszkę niesforny jak to każdy facet ale imię ładne.

Gorzej jak przystanie na jakiegos Olgierda tudziez innego Agamemnona:-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dobrze z tymi oknami jak nie mamy to tesciowe. Ja najwyzej moge liczyc na meza, ale on jak myje to sa smugi.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    U nas też problem z imieniem... Jak będzie chłopiec to ja bym chciała, żeby był Dawid albo Aleks :) Za to mój K. uważa, że źle się jemu kojarzą, a jego propozycja brzmi... Syriusz... Nigdy w życiu. Jak to będzie wyglądać: "Syrek do domu!" ;)
    My ślubu nie mamy, więc troszkę go szantażuję, że jak chce by dziecko jego nazwisko nosiło, to ja imię wybieram ;)
    A jak będzie lasencja, to chyba Wiktoria, K. chce Maję, a Wiktoria jest "do przemyślenia" :D
    Myślę, że sprawa się ułatwi, jak się dowiemy płci (O ile w piątek Dzieciuch będzie na tyle łaskawy...). :)

Syriusz kojarzy mi sie jednoznacznie. To nazwa programu do obslugi bezrobotnych przez PUPy. No nie jest to rowniez moj faworyt :-)

Poza tym dzieci jak bylam mala przekrecaly czasem zlosliwie i zamiast Syla mowily na mnie Syra. Nie jest to mile wspomnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 14:04

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Gorzej jak przystanie na jakiegos Olgierda tudziez innego Agamemnona:-P
    hehe myślę, że jak Aleksander czy Kajetan jest zbyt wyszukane to te zdecydowanie też powinny. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Syriusz kojarzy mi sie jednoznacznie. To nazwa programu do obslugi bezrobotnych przez PUPy. No nie jest to rowniez moj faworyt :-)

a mi sie kojarzy z domem pogrzebowym, nie wiem czemu..:O
    wydudnilam ten sok.

oLena31 lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba Kacperek, corce tez, ale maz stanowczo kreci nosem.. wrrr..
    Przed chwila padlo na Alexa i uwaga - chyba dochodzimy do porozumienia..mi sie Alex podoba, corce tez, maz mowi ze tez mu sie podoba ale musi jeszcze to przemyslec. Wow:)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

Poza tym dzieci jak bylam mala przekrecaly czasem zlosliwie i zamiast Syla mowily na mnie Syra. Nie jest to mile wspomnienie.

Mi Syriusz się kojarzy z Harrym Potterem :-P

Friend, malika89, klaudia12369 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ