X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Truskaweczka myślę, że dobry pobrałaś. Będzie najświeższy.

Ja już po badaniach,czekam na wyniki. Antybiotyk wykupiony w razie czego.

Trzymam kciuki, żeby dobrze wyszły :)
    Daj znać, moje beda ok 15.00

Syha85 - może i od kaszlu ten ból brzucha - no-spa poszła w ruch.

A @ bym miała chyba 27.03, wiec to raczej nie to.
    Friend wrote:
    Nasz Pannica ułożona jest główkowo – co oznacza, że głowę ma nisko. Ale ponoć nie jest to powód do zmartwień. Ponoć ma to związek z tym, że jestem wysoka (174 cm) i dzidzia ma dużo miejsca i macica nie wypchnęła się jeszcze wysoko do góry (dlatego też mój brzuch nie jest wcale taki duży).

Friend gratuluje!!!

Moja też ułożona główką w dół nisko, ja też mam 174cm wzrostu, wiec pewnie dlatego tak niziutko jest - nadal na lini włosów, za to macica wypycha mi jelita i brzuch coraz większy a wieczorem - duuuży :)

Friend, opóźniona lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas czuje chłopaka, mój mąż też tak stawiał, ale zobaczymy co tam się chowa. Choć ostatnio dał mi do zrozumienia że już nie jest tak mocno za chłopakiem :) uff :)

Co do USG to mój dzidź też starszy, o 5 dni :) ale suwaczka nie zmieniam :)

Domi793 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z pobraniami jest klopot jak nie pilam wystarczajaco przed. jak jestem nawodniona to leci jak złe :)

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja wiem co do dnia a nawet godziny wiem kiedy była owulacją. Do ostatniej wizyty zgadzało mi się OM z USG idealnie, teraz w 16+3 Klusek podobno 3 dni starszy.

Pigułka ja zawsze miałam problem z pobraniami, ale od kiedy chodze do Szpitala Dziecięcego to zwrot o 180st. Nic mnie nie boli, nawet mikroskopijny ślad nie zostaje a pielęgniarki jak z serialu :-)
    No wlasnie czyli teoria sie sprawdza, jak wiesz dokladnie kiedy byla ovu to sie zgadzalo na wczesniejszym etapie a teraz dzidzia duza Ci rosnie i dlatego wychodzi ze starsza a tak naprawde waga jest troszke ponad srednia ale wiek ma ten sam co miala, chyba ze umie sie teleportowac w czasie i postarzac omijajac 3 dni ;-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Mnie tez czesto boli brzuch i jak na @ ale wiem ze jest to spowodowane problemamy z dwojka a na sile nie moge przec...
    dokładnie mam tak samo
    Słonko dotarło i do mnie i rozpuściło ten mróz. Okna będę myć w przyszłym tyg po jednym na dzień jeśli temperatura na zewnątrz będzie ponad 7 jak nie to tylko wewnątrz przetrę. Mi gin po którymś z pierwszych USG ustali termin porodu i powiedział że już się nie zmieni więc nie sugeruję się tymi pomiarami. Wg kalkulatora z @ wychodzi tak samo.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    No wlasnie czyli teoria sie sprawdza, jak wiesz dokladnie kiedy byla ovu to sie zgadzalo na wczesniejszym etapie a teraz dzidzia duza Ci rosnie i dlatego wychodzi ze starsza a tak naprawde waga jest troszke ponad srednia ale wiek ma ten sam co miala, chyba ze umie sie teleportowac w czasie i postarzac omijajac 3 dni ;-)

Mój chłop ma 193cm, więc pewnie Klusek po nim duży, bo ją ledwo 160cm :-)

aniab91 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Friend Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Friend gratuluje!!!

Moja też ułożona główką w dół nisko, ja też mam 174cm wzrostu, wiec pewnie dlatego tak niziutko jest - nadal na lini włosów, za to macica wypycha mi jelita i brzuch coraz większy a wieczorem - duuuży :)

Ja też po jedzeniu mam brzuchol. A dzidzia siedzi sobie nisko i rano się tak nie odznacza :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa Malika, będę wdzięczna za dodanie w wolnej chwili informacji na pierwszej stronie o córeczce :-)

malika89 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) melduję się po wizycie :) Jak zwykle na tych co 3tygodniowych wizytach nie dowiedziałam się wielu rzeczy o dzidzi. Widziałam bąbla, rączki nóżki. Główka akurat była skierowana w dół. Serduszko pięknie pikało :) Mam połówkowe u innego lekarza 4 kwietnia więc ten lekarz niewiele czasu poświęca pomiarom itd. W punktu ginekologicznego wszystko ok. Od 12 tygodnia nie podpytywałam o płeć a w między czasie pomyślałam że może gdyby coś się zmieniło to zrobić sobie niespodziankę.. Ale czy ja wytrzymam :O Mam czas do 4.04 :O Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia ;)

paola89, pigułka, Rudi88, Penelope30, alicjaaaa, hella, Aśka_gdańsk, makota, SyHa85, malika89, kaarolaa, JRY1984, oLena31, Dominique88 lubią tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny, słoneczny dzień! :)
    Z utęsknieniem czekam, kiedy taka pogoda zagości już na dobre. Ale cieszę się tym, co jest :)

Friend gratuluję córci! Już też nie mogę doczekać się połówkowych.
    Ktoś jeszcze dziś wizytuje?

Chorującym - zdrówka!!

Mnie czeka wycieczka znowu i chyba muszę zainwestować w ten adapter do pasów, bo bardzo dużo jeżdżę ostatnio i jakoś tak niepewnie się czuję.

Poduchę też chciałam kupić, ale teraz zastanawiam się, czy tę większą do ewentualnego spania, czy mniejszą "cebuszkę" do karmienia. Hmm...
    Z innych zakupów dziecięcych jesteśmy chyba najbardziej do tyłu. Jak czytam ile już macie i jak przygotowujecie pokoiki dla maluchów, to wpadam w panikę.
    My nie mamy jeszcze NIC! Słownie NIC. No poza kilkoma parami bodziaków i koszulek, które kupiłam w lumpku. Wózki, łóżeczka, wanienki i inne gadżety - nie wiem, kiedy się za to weźmiemy. Sprawa naszego mieszkania dalej wisi w powietrzu i nie wiem, czy ostatecznie przeniesiemy się do czegoś większego, czy zostaniemy na tych 30m2...

Friend, Asiasia lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:
    Witam :) melduję się po wizycie :) Jak zwykle na tych co 3tygodniowych wizytach nie dowiedziałam się wielu rzeczy o dzidzi. Widziałam bąbla, rączki nóżki. Główka akurat była skierowana w dół. Serduszko pięknie pikało :) Mam połówkowe u innego lekarza 4 kwietnia więc ten lekarz niewiele czasu poświęca pomiarom itd. W punktu ginekologicznego wszystko ok. Od 12 tygodnia nie podpytywałam o płeć a w między czasie pomyślałam że może gdyby coś się zmieniło to zrobić sobie niespodziankę.. Ale czy ja wytrzymam :O Mam czas do 4.04 :O Pozdrawiam i życzę słonecznego dnia ;)

Karola - widzę, że mamy połówkowe w tym samym dniu! Super, razem zawsze raźniej :)

33Karola33 lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Z innych zakupów dziecięcych jesteśmy chyba najbardziej do tyłu. Jak czytam ile już macie i jak przygotowujecie pokoiki dla maluchów, to wpadam w panikę.
    My nie mamy jeszcze NIC! Słownie NIC. No poza kilkoma parami bodziaków i koszulek, które kupiłam w lumpku. Wózki, łóżeczka, wanienki i inne gadżety - nie wiem, kiedy się za to weźmiemy. Sprawa naszego mieszkania dalej wisi w powietrzu i nie wiem, czy ostatecznie przeniesiemy się do czegoś większego, czy zostaniemy na tych 30m2...

Mam podobnie. Też nic nie kupuje, bo nie wiem czy w końcu dostaniemy kredyt (ma się wyjaśnić do końca miesiąca) czy zostaniemy w obecnym wynajmowanym mieszkaniu. Tak czy tak nawet nie mam na tę chwilę gdzie składać tych ciuszków, gdzie wstawić wózka itd. więc czekam. Oby już niedługo była jakaś decyzja, bo czas ucieka, a dużo jeszcze będzie pracy z przystosowaniem mieszkania dla malucha.

Asiasia lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja my też jeszcze nic nie mamy. Po połówkowych może kupię jakieś ubranka, a z tych grubszych spraw typu wózek i remont to planujemy wszystko dopiero w czerwcu.

mmalibu, alicjaaaa, Asiasia lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja myłam okna z dwa tygodnie temu. Na całe szczęście mam taką myjkę na wyciąganej rączce bo inaczej bym się umęczyła. No i niestety naciąga się ten brzuch... trzeba być faktycznie ostrożnym.

No też się cykam tego naciągania. Zwłaszcza, że ja mam pecha na dziwne dolegliwości. Mama mieszka 3 bloki 5 minut drogi pieszą (te samo osiedle) generalnie aktualnie sie nudzi bo jej podopieczna jest w szpitalu, więc niech kobieta zrobi dobry uczynek. Wilk syty i owca cała :D

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja nie martw sie. My nie mamy jeszcze nic, nawet jednej pory bodziakow nie mam. Doslownie jeszcze nic. Ciuszki zaczne kupowac juz niedlugo. Musze sie wybrac jeszcze do kolezanki, proponowala ze moze mi wszystkie ciuszki odsprzedac po swoim synku, chetnie skorzystam, pojade do niej, powybieram co mi sie podoba:) do lumpka tez pojde. A z tych grubszych rzeczy, typu wozek, lozeczko, wanienke itp to planuje na czerwiec:)

alicjaaaa, Asiasia lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:

JA wiem kiedy byłą owulacja a dzidzia tydzień starsza :P Ale ja sie cieszę. Tlumaczę sobie że to dobrze że tak rośnie :)

• makota Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja też wczoraj nie mogłam spać;kręciłam się przewracałam,w końcu poszłam do kuchni melisy zaparzyć i przy okazji listę wydatków podliczyłam.Po tym oczywiście już w ogóle nie mogłam zasnąć...
    Domi - lej na okna. Najważniejsza jesteś teraz Ty i dzidziol, a to żadna wystawa malarstwa,żeby musiało być przejrzyście
    Friend - gratuluję córci!!!super wieści. My też jako jedno z imion dla dziewczynki wybraliśmy Nina :)

Friend, Domi793 lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Alicja my też jeszcze nic nie mamy. Po połówkowych może kupię jakieś ubranka, a z tych grubszych spraw typu wózek i remont to planujemy wszystko dopiero w czerwcu.

I my podobnie. Kilka ubranek dopiero w poprzednim tygodniu kupiłam. Jak wydobrzeje będę załatwiała wymianę i gościa od szafy, żeby nam przerobił tą, która jest. Potem dopiero malowanie i meblowanie. Myślę, że maj będzie najbardziej owocny w takie rzeczy u nas :) No chyba, że coś trafi się na super okazji to pewnie kupimy szybciej i do teściów postawimy, bo oni mają wielkie mieszkanie.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piękna pogoda po porannym przymrozku, aż skusiłam się na krótki spacer. Co prawda zmachałam się jak na maratonie ale Młody dotleniony, a i mi trochę lepiej :)
    Chciałabym, żeby już taka pogoda została!

Domi793 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja tez oprocz kilku ciuszkow z lumpeksu nic nie mam. ale mi sie nie spieszy.
    zaczne pewnie ogarniac kolo czerwca jak maz wyjedzie, zeby mi sie nie plątał pod nogami :P

hella lubi tę wiadomość

‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ