Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa bylam swiecie przekonana ze bedzie dziewczynka bo to dwie rozne ciaze. Jadlam calkiem co innego. Czulam sie inaczej i dlatego stawialam core. A tutaj niespodzianka. Maz od początku mowil ze chlopak
ale dzisiaj potwierdzimy chociaz myślę że nic sie nie zmienilo.
-
nick nieaktualnyDomi793 wrote:Zmieniacie suwaczki jak wyszlo ze dzidzia jest starsza niz termin z OM? Bo mi gin powiedzial ze maly jest starszy o dwa tygodnie, czyli teraz bym byla nie w 17 a w 19 tygodniu.. ?
Domi793, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:Ja bylam swiecie przekonana ze bedzie dziewczynka bo to dwie rozne ciaze. Jadlam calkiem co innego. Czulam sie inaczej i dlatego stawialam core. A tutaj niespodzianka. Maz od początku mowil ze chlopak
ale dzisiaj potwierdzimy chociaz myślę że nic sie nie zmienilo.
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte:) no prosze a tu akurat Twoj maz mial nosa;) pamietam Twoja fotke z siusiaczkiem, wiec chyba sie nic nie odmieni kochana;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:42
kaarolaa lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi793 wrote:Zmieniacie suwaczki jak wyszlo ze dzidzia jest starsza niz termin z OM? Bo mi gin powiedzial ze maly jest starszy o dwa tygodnie, czyli teraz bym byla nie w 17 a w 19 tygodniu.. ?
Ja podobnie jak karola nie zmieniam, u jak jutro zaczynam wg om 21 tydz to bym 22tydz.
U mnie od początku ciąży dziecko wychodzi starsze z usg, bo owulację miałam prawdopodobnie 8-9dcWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:45
Domi793, kaarolaa lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Apropo mycia okien to mi sie mama zaoferowala
chciala w tym tygodniu ale z racji mojego zdrowia odpuscilysmy na przyszly tydzien
przy okazji ogarne bardziej juz na swieta
mam nadzieje ze do tego czasu wyzdrowieje...
A co do suwaka to u mnie tez starszak ale lekarz mowi ze trzymamy sie terminu OM.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:48
Domi793, Martynka30 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Witam się w ten piękny, słoneczny dzień.
Ja rozpoczelam go od krwotoku z nosa ( jak miło )
Dziś chcemy jechać kupić mi coś do ubrania, bo w Święta nie będę w dresach chodzić.
Wypływająca luteina - zawał na miejscu!!
Nie mam weny sniadaniowej -
SyHa85 wrote:Apropo mycia okien to mi sie mama zaoferowala
chciala w tym tygodniu ale z racji mojego zdrowia odpuscilysmy na przyszly tydzien
przy okazji ogarne bardziej juz na swieta
mam nadzieje ze do tego czasu wyzdrowieje...
Ja tez musze sie wziasc za mycie okien. Fajnie sie masz jak mama Ci pomoze:) mi nie ma kto pomoc, mieszkamy za granica, rodzinka daleko. Kiedys slyszalam, ze mycie okien w ciazy nie jest wskazane, bo kobieta sie mocno naciaga.. hmmm jak bede sobie myc powolutku i ostroznie, to chyba bedzie ok co?
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi793 wrote:Zmieniacie suwaczki jak wyszlo ze dzidzia jest starsza niz termin z OM? Bo mi gin powiedzial ze maly jest starszy o dwa tygodnie, czyli teraz bym byla nie w 17 a w 19 tygodniu.. ?
Ja nie zmieniam. Ponoć tylko jeśli te pierwsze usg pokazują starszą ciążę to faktycznie ma to znaczenie. Po 13 tygodniu dzieci zaczynają rosnąć we własnym tempie i nie powinno się już raczej sugerować tym terminem, który wychodzi później
U mnie na początku na przykład była starsza ciąża o 3-4 dni (na każdym usg do 13 tygodnia) a wczoraj wyszło idealnie w terminie z OM - czyli niby młodsza.
Martynka30, Domi793 lubią tę wiadomość
-
Domi793 wrote:Ja tez musze sie wziasc za mycie okien. Fajnie sie masz jak mama Ci pomoze:) mi nie ma kto pomoc, mieszkamy za granica, rodzinka daleko. Kiedys slyszalam, ze mycie okien w ciazy nie jest wskazane, bo kobieta sie mocno naciaga.. hmmm jak bede sobie myc powolutku i ostroznie, to chyba bedzie ok co?
Ja też słyszałam to teorię, że niby nie należy unosić rąk często do góry... dlatego ja męża zagonię, a jak nie to trudno będę miała brudne...kaarolaa, Domi793, SyHa85 lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Friend wrote:Ja nie zmieniam. Ponoć tylko jeśli te pierwsze usg pokazują starszą ciążę to faktycznie ma to znaczenie. Po 13 tygodniu dzieci zaczynają rosnąć we własnym tempie i nie powinno się już raczej sugerować tym terminem, który wychodzi później
U mnie na początku na przykład była starsza ciąża o 3-4 dni (na każdym usg do 13 tygodnia) a wczoraj wyszło idealnie w terminie z OM - czyli niby młodsza.
Ja zobaczę jak u mnie na tym USG w 21 tyg wyjdzie, bo jak byłam w 16 to nadal była starsza o tydzień a nawet ponadMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Suwaczek mam ustawiony wg karty ciąży. Zmieniłabym jeśli lekarz wpisałby inny termin. Tyle, że u mnie w drugą stronę i dzidzia troszeczkę młodsza.
Friend gratuluję córci!
Moja ciąża też inna od pierwszej, choć dolegliwości prawie te same tyle że bardziej natężone
Ale cieszę się na dziewczynkę ze względu na córcię, ja zawsze się cieszyłam, że mam siostrę
Wkurzają mnie tylko teksty typu: "oj, szkoda, że nie parka". Ja pikole, jakby to miało jakieś znaczenie. To samo na początku: "to przydałby się chłopak. Byłaby parka". Mój M stwierdził wtedy, że ma alergię na słowo "parka". Chyba dlatego będzie u nas córeczka
Witamy się na PÓŁMETKU!Friend, kaarolaa, pigułka, oLena31 lubią tę wiadomość
-
Domi793 wrote:Ja tez musze sie wziasc za mycie okien. Fajnie sie masz jak mama Ci pomoze:) mi nie ma kto pomoc, mieszkamy za granica, rodzinka daleko. Kiedys slyszalam, ze mycie okien w ciazy nie jest wskazane, bo kobieta sie mocno naciaga.. hmmm jak bede sobie myc powolutku i ostroznie, to chyba bedzie ok co?
Mnie wczoraj 3 koleżanki z pracy nastraszyly z tym myciem okien w ciąży. Mój ma na szczęście urlop to go zagonie, ale pewnie 2 małe sama będę musiała umyć. On ma lęk wysokości więc tam gdzie mam balkon (sypialnia, salon) to nie ma problemu i od środka w kuchni i pokoju Kluska. Ale od zewnątrz to raczej ją pewnie umyje.Domi793 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFriend wrote:Ja nie zmieniam. Ponoć tylko jeśli te pierwsze usg pokazują starszą ciążę to faktycznie ma to znaczenie. Po 13 tygodniu dzieci zaczynają rosnąć we własnym tempie i nie powinno się już raczej sugerować tym terminem, który wychodzi później
co do mycia okien tez mnie to czeka. Od momentu wprowadzenia sie tutaj nie mylam okna w sypialni bo ciagle ktos cos dokanczal i ten kurz non stop osadzal sie u nas. Pozniej deszcze, sniegi bo wszystko zacina w okno. Ale swieta wiec czas najwyzszy umyc okno i powiesic czyste firanki i zaslonkite w sypialni to kicha bo jest małe ale mamy cztery takie duze balkonowe i tutaj trzeba sir napocic.
-
Rudi88 wrote:Mnie wczoraj 3 koleżanki z pracy nastraszyly z tym myciem okien w ciąży. Mój ma na szczęście urlop to go zagonie, ale pewnie 2 małe sama będę musiała umyć. On ma lęk wysokości więc tam gdzie mam balkon (sypialnia, salon) to nie ma problemu i od środka w kuchni i pokoju Kluska. Ale od zewnątrz to raczej ją pewnie umyje.
Ja myłam okna z dwa tygodnie temu. Na całe szczęście mam taką myjkę na wyciąganej rączce bo inaczej bym się umęczyła. No i niestety naciąga się ten brzuch... trzeba być faktycznie ostrożnym. -
nick nieaktualnydzien dobry w ten smarkajacy dzien ..
umylam dzis glowe po 4 dniach, bo wygladalam jak parobek ze sredniowiecza juz
noc taka se, ale teraz jest poki co nie najgorzej wiec trzymajcie kciuki zeby do jutra stan byl na tyle ok, ze bede mogla pojechac!
my robimy tez Wielkanoc u nas, bo sie wprowadzalismy na poczatku stycznia i obiecalismy ze zrobimy swieta w nowym mieszkaniu. no wiec bede gotowac i szykowac wszystko, ale okna olewam ;P
SyHa85, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Ja wg OM powinnam rodzić ok 15 lipca, ale miałam późną owulacje. Lekarz wyznaczył termin porodu ok 10 tygodnia i mówił, że tego już się będziemy trzymać, bo to najbardziej wiarygodny termin, a potem dzidzia może rosnąć różnie.
Co do okien to ja olewam, bo co gdzieś wyjdę to jestem chora, więc nie chcę się doprawić. Jak będzie ciepło, to wtedy się za to zabiorę i pomyję pomału po jednym oknie. Mąż też już zapowiedział swoją pomoc.
Byłam dzisiaj na badaniach krwi i kurcze co miesiąc jest gorzej. Nigdy babeczki nie miały problemów z wkłuciem, a teraz nie dość że ona mają problem to mnie też jakoś coraz bardziej boli.
Śniły mi się dzisiaj ataki terrorystyczne w szpitalu w którym mam rodzić. To chyba po tych wczorajszych wiadomościach z BrukseliMartynka30 lubi tę wiadomość
-
Moja dzidzia mlodsza o prawie 3 tyg i trzymam sie terminu z usg przed 10tc, tez mam pozne owulacje i w pierwszej ciazy tez byla taka duza roznica a rodzilam jeszcze tydzien pozniej niz usg na poczatku pokazywalo. Ja na te wyliczenia terminu teraz nawet nie patrze bo dzidzie roznie rosna, jedne sie urodza 3kg a inne 4,5kg a sprzet jest ustawiony np na 3,5kg i na tej podstawie oblicza termin wiec to juz nie ma sensu sie tym sugerowac. Okna mam male niestety (malo swiatla) i na szczescie (latwo myc), tylko jedno balkonowe ale na razie jak widze snieg na dworze to nawet o tym nie mysle
oLena31 lubi tę wiadomość
-
Ja wiem co do dnia a nawet godziny wiem kiedy była owulacją. Do ostatniej wizyty zgadzało mi się OM z USG idealnie, teraz w 16+3 Klusek podobno 3 dni starszy.
Pigułka ja zawsze miałam problem z pobraniami, ale od kiedy chodze do Szpitala Dziecięcego to zwrot o 180st. Nic mnie nie boli, nawet mikroskopijny ślad nie zostaje a pielęgniarki jak z serialukaarolaa lubi tę wiadomość