X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Witam się z Wami po nieprzespanej nocy, dosłownie nie mogłam zmrużyć oka :(
    Niedługo zbieram się do laboratorium zrobić morfologię i krzepliwość bo wizyta we wtorek...
    Brzusio ciężkie pobolewa :(

Witaj w klubie...u mnie na siedzaco z atakami kaszlu :-/ ale nie jest chyba gorzej a to tez nadzieja! Niestety chyba chlopa zarazilam...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Witaj w klubie...u mnie na siedzaco z atakami kaszlu :-/ ale nie jest chyba gorzej a to tez nadzieja! Niestety chyba chlopa zarazilam...

Biedna jesteś, współczuje Ci przeziębienia... mam nadzieję, że szybciutko się wyleczysz <3

SyHa85 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie koszmary męczyły, najpierw psy mnie atakowały a potem lwy i tygrysy. Nie dało się wyspać. Za oknem powrót zimy w postaci mrozu na wszystkim.

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, udało mi się w końcu Was nadrobić, ostatnio brak czasu na wszystko i co chwile jakieś wyjazdy służbowe i prywatne.
    Wszystkim chorowitkom życzę dużo zdrówka!!! Mnie całe szczęście w dalszym ciągu nic poważnego nie dopadło. Dziś przy śniadaniu miałam straszny ból żołądka, ale położyłam się i już jest lepiej.
    Co do 2ki to póki co u mnie nie ma z tym problemu od początku ciąży i mam nadzieję, że tak zostanię.
    O kupnie poduszki też narazie jeszcze nie myślę, za to zaczęłam się rozglądać za wózkiem i wypatrzyłam wstępnie bebetto holland, ale muszę go jeszcze na żywo zobaczyć. A póki co to coraz więcej sukieneczek i ciuszków się pojawia w szafie dla Małej. Za każdym razem jak jestem w sklepie to nie potrafię się powstrzymać. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam na 5 kwietnia, ale zastanawiam się czy w przyszłym tygodniu nie pójść jeszcze na wizytę, uwielbiam patrzeć na usg a jakoś chcę się upewnić czy wszystko jest ok, bo na święta lecimy z przyjaciółmi na Cypr i chce być pewna, ze nic się złego nie stanie.
    Jak myślicie? Powinnam iść czy przesadzam już?

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    Ja wizytę mam na 5 kwietnia, ale zastanawiam się czy w przyszłym tygodniu nie pójść jeszcze na wizytę, uwielbiam patrzeć na usg a jakoś chcę się upewnić czy wszystko jest ok, bo na święta lecimy z przyjaciółmi na Cypr i chce być pewna, ze nic się złego nie stanie.
    Jak myślicie? Powinnam iść czy przesadzam już?
    Ja tez lecę samolotem po świętach i wybieram sie na wizytę tuż przed.

relganliumoc9u3n.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Witam się z Wami po nieprzespanej nocy, dosłownie nie mogłam zmrużyć oka :(
    Niedługo zbieram się do laboratorium zrobić morfologię i krzepliwość bo wizyta we wtorek...
    Brzusio ciężkie pobolewa :(

Kurcze u mnie to samo, noc nieprzespana brzuch pobolewa jak na @ a daaawno mnie w ten sposob nie bolal :/
    Mala lekko popukala ok 03.00 w nocy i koniec, ani wieczorem ani rano :/
    Detektor poszedł w ruch.
    Nery tak bolaly w nocy, ze miejsca znalezc nie moglam juz nasilalam wg instrukcji do pojemnika i zaraz jade do labo prywatnie zrobic to i pojde do mojego rodzinnego z wynikiem, on jest bardzo dobrym lekarzem.
    Jeszcze kaszel ze flaki wyrywa, i krew z nosa co rano, uroki ;)

W nocy sikam co 2,5h wiec ktory mocz sie pobiera???
    Ok 12.00, 02.30, 5.00 i 7.00 pobralam ten z 7.00 bo nie wiem, ktory jest najlepszy.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka myślę, że dobry pobrałaś. Będzie najświeższy.

Ja już po badaniach,czekam na wyniki. Antybiotyk wykupiony w razie czego.

niki640 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Friend Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Ja też już po połówkowym - będzie DZIEWCZYNKA! :-) (no ładnie – początkowo ta sama Pani obstawiała chłopca – dobrze, że się za bardzo nie nastawiliśmy).

Nasz Pannica ułożona jest główkowo – co oznacza, że głowę ma nisko. Ale ponoć nie jest to powód do zmartwień. Ponoć ma to związek z tym, że jestem wysoka (174 cm) i dzidzia ma dużo miejsca i macica nie wypchnęła się jeszcze wysoko do góry (dlatego też mój brzuch nie jest wcale taki duży).

Wymiary:
    BPD – 44,8 mm
    HC – 165,7 mm
    AC – 145,9 mm
    FL – 30,8 mm
    HL – 29,3

Masa – 307 g.

W końcu wiem gdzie jest moje łożysko – prawidłowo na tylnej ścianie – poza ryzykiem przodowania.

Dostałam płytkę i chwilę patrzyliśmy przez 4d ale Nina nie chciała za bardzo współpracować 

To co mnie zaskoczyło – a w sumie było do przewidzenia – to to, że badanie jest robione na dwa sposoby. Przez brzuch – i dowciapnie. Więc wiem też, że z szyjką jest wszystko ok. Uformowana, zamknięta i długa – ale ile ma zapomniałam spytać.

Powodzenia wszystkim wizytującym w najbliższym czasie.

Jest to niezapomnianie przeżycie <3<3<3

opóźniona, Domi793, hella, Aśka_gdańsk, SyHa85, kaarolaa, paola89, _cherryLady, Kw14tuszek, Ninka0111, Ania_1986, Lulu83, pigułka, amanina, Nelk, Rybaaaa, Rudi88, Penelope30, alicjaaaa, makota, malika89, oLena31 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend Gratuluje dziewczynki:))
    Cudne uczucie popatrzec na fikajacego bobasa w brzuchu i poznac plec:)) ja jeszcze jestem pod wrazeniem mojej wczorajszej wizyty i poznania plci:))

W sumie intuicja mnie nie zawiodla - od poczatku czulam ze bedzie chlopczyk:)))

Friend, SyHa85, hella lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Friend Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Friend Gratuluje dziewczynki:))
    Cudne uczucie popatrzec na fikajacego bobasa w brzuchu i poznac plec:)) ja jeszcze jestem pod wrazeniem mojej wczorajszej wizyty i poznania plci:))

W sumie intuicja mnie nie zawiodla - od poczatku czulam ze bedzie chlopczyk:)))

Ha ja tak samo, miałam przeczucia na Córcię. Mąż jeszcze przed wejściem do gabinetu przyjął ostateczny zakład, że wg. niego to jest facet :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynom wczoraj wizytującym jeszcze raz gratuluję cudownych wieści!
    A dzisiaj wizytującym (jest ktoś?) powodzenia :)

Truskaweczka, Opóźniona- trzymam kciuki za wyniki, żeby nie wyszło żadne badziewie :)
    Ps- Truskaweczka a brzuch na @ to nie przypadkiem od kaszlu? Wiem coś na ten temat :/

Ja dziś, korzystając, że nie mam gorączki, zmieniłam pościel, wstawiłam pralkę. Żeby moja rekonwalescencja szła trochę szybciej. . . Jak wywieszę idę na krótki spacer- 2 dni z domu już nie wychodziłam. A w tym czasie przewietrze zarazy z chałupy.

Ja przełożoną wizytę mam na jutro- nie mogę się doczekać :) Mąż zresztą też. Bardzo mocno wierzę, że z naszym szkrabem wszystko ok i jest mega dzielny z taką chorowitą matką :)

Friend, opóźniona, hella, Ninka0111, Domi793 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U nas z rana bialo od mrozu ale sloneczko tak zaswiecilo ze juz nie ma sladu po mrozie. Tylko teraz jakies chmury naszly :( a juz myslalam ze bedzie ladne sloneczko. Mnie cos pobolewa w prawym boku. Miedzy zebrami a koscia biodrowa tak w srodku. Nie wiem czy to jajnik, nerka czy cos innego. Zaraz sie zbieram i musze odebrac wyniki z labka a wieczorkiem wizyta :) ale cos mnie niepokoi. Bralam przez 6 dni antybiotyk dopochwowo i mocno wylatywal. Ale wczoraj to juz w ogole w dzien mialam mokro i dzisiaj z rana jakies plamki. Mam nadzieje ze to luteina ale juz przezywam stres zwiazany z uciekajacymi wodami. Dobrze ze dzisiaj ta wizyta.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ostatnio brzuch bolal jak na okres ale przeszło i obyło się bez nospy. Może w tym czasie okres miałaś mieć ?

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend gratuluję córci.

Kawał baby Ci rośnie :)

Friend lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj koniecznie znac karola to napewno antybiotyk☺
    U mnie tez piekne sloneczko bezchmurne niebo☺
    Zjem sniadanko i lece korzystac ze sloneczka a pozniej jak wroce okna umyje☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też rano był mróz, teraz słoneczko, z 45min w kolejce czekałam na pobranie krwi masakra, w drodze powrotnej musiałam batona zjeść bo bym padła :(

Ja jak pisałam nie mam przeczucia co do płci, więc może być wszystko...

Ja też kiedyś przez tą luteinę zejdę na zawał :/ poszłam w czwartek do banku i czuję jak coś leci, wracam do domu biegiem, a tam biało :/

Co do brzucha to mnie różnie boli, w nocy mnie bolało i trochę mnie to niepokoiło teraz jest lepiej... dzidzia spokojnie, ale byłam pieszo więc ululana do snu... <3

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Friend Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Dzien dobry. U nas z rana bialo od mrozu ale sloneczko tak zaswiecilo ze juz nie ma sladu po mrozie. Tylko teraz jakies chmury naszly :( a juz myslalam ze bedzie ladne sloneczko. Mnie cos pobolewa w prawym boku. Miedzy zebrami a koscia biodrowa tak w srodku. Nie wiem czy to jajnik, nerka czy cos innego. Zaraz sie zbieram i musze odebrac wyniki z labka a wieczorkiem wizyta :) ale cos mnie niepokoi. Bralam przez 6 dni antybiotyk dopochwowo i mocno wylatywal. Ale wczoraj to juz w ogole w dzien mialam mokro i dzisiaj z rana jakies plamki. Mam nadzieje ze to luteina ale juz przezywam stres zwiazany z uciekajacymi wodami. Dobrze ze dzisiaj ta wizyta.

Karola u mnie też powódź ostatnio, a luteiny nie biorę. Ponoć jest to normalne w ciąży. Postaraj się nie martwic za bardzo do wizyty i spytaj lekarza o te papierki lakmusowe. Zawsze to byłoby jakieś odciążenie psychiczne.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czesto boli brzuch i jak na @ ale wiem ze jest to spowodowane problemamy z dwojka a na sile nie moge przec...

hchyw1d370r6axb9.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ha ja tak samo, miałam przeczucia na Córcię. Mąż jeszcze przed wejściem do gabinetu przyjął ostateczny zakład, że wg. niego to jest facet :-)

No u mnie to samo hihi. Ja przeczucia na chlopczyka, a maz w zaparte ze bedzie dziewczynka. Ach ci mezczyzni.. Jednak nasza intuicja to intuicja! Hmmm teraz zaluje ze sie z nim o cos nie zalozylam np.jakas ciazowa sukieneczka by sie przydala.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:34

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ