X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Witam się z Wami po nieprzespanej nocy, dosłownie nie mogłam zmrużyć oka :(
    Niedługo zbieram się do laboratorium zrobić morfologię i krzepliwość bo wizyta we wtorek...
    Brzusio ciężkie pobolewa :(

Witaj w klubie...u mnie na siedzaco z atakami kaszlu :-/ ale nie jest chyba gorzej a to tez nadzieja! Niestety chyba chlopa zarazilam...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Witaj w klubie...u mnie na siedzaco z atakami kaszlu :-/ ale nie jest chyba gorzej a to tez nadzieja! Niestety chyba chlopa zarazilam...

Biedna jesteś, współczuje Ci przeziębienia... mam nadzieję, że szybciutko się wyleczysz <3

SyHa85 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie koszmary męczyły, najpierw psy mnie atakowały a potem lwy i tygrysy. Nie dało się wyspać. Za oknem powrót zimy w postaci mrozu na wszystkim.

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, udało mi się w końcu Was nadrobić, ostatnio brak czasu na wszystko i co chwile jakieś wyjazdy służbowe i prywatne.
    Wszystkim chorowitkom życzę dużo zdrówka!!! Mnie całe szczęście w dalszym ciągu nic poważnego nie dopadło. Dziś przy śniadaniu miałam straszny ból żołądka, ale położyłam się i już jest lepiej.
    Co do 2ki to póki co u mnie nie ma z tym problemu od początku ciąży i mam nadzieję, że tak zostanię.
    O kupnie poduszki też narazie jeszcze nie myślę, za to zaczęłam się rozglądać za wózkiem i wypatrzyłam wstępnie bebetto holland, ale muszę go jeszcze na żywo zobaczyć. A póki co to coraz więcej sukieneczek i ciuszków się pojawia w szafie dla Małej. Za każdym razem jak jestem w sklepie to nie potrafię się powstrzymać. :)

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam na 5 kwietnia, ale zastanawiam się czy w przyszłym tygodniu nie pójść jeszcze na wizytę, uwielbiam patrzeć na usg a jakoś chcę się upewnić czy wszystko jest ok, bo na święta lecimy z przyjaciółmi na Cypr i chce być pewna, ze nic się złego nie stanie.
    Jak myślicie? Powinnam iść czy przesadzam już?

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka_gdańsk wrote:
    Ja wizytę mam na 5 kwietnia, ale zastanawiam się czy w przyszłym tygodniu nie pójść jeszcze na wizytę, uwielbiam patrzeć na usg a jakoś chcę się upewnić czy wszystko jest ok, bo na święta lecimy z przyjaciółmi na Cypr i chce być pewna, ze nic się złego nie stanie.
    Jak myślicie? Powinnam iść czy przesadzam już?
    Ja tez lecę samolotem po świętach i wybieram sie na wizytę tuż przed.

relganliumoc9u3n.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Witam się z Wami po nieprzespanej nocy, dosłownie nie mogłam zmrużyć oka :(
    Niedługo zbieram się do laboratorium zrobić morfologię i krzepliwość bo wizyta we wtorek...
    Brzusio ciężkie pobolewa :(

Kurcze u mnie to samo, noc nieprzespana brzuch pobolewa jak na @ a daaawno mnie w ten sposob nie bolal :/
    Mala lekko popukala ok 03.00 w nocy i koniec, ani wieczorem ani rano :/
    Detektor poszedł w ruch.
    Nery tak bolaly w nocy, ze miejsca znalezc nie moglam juz nasilalam wg instrukcji do pojemnika i zaraz jade do labo prywatnie zrobic to i pojde do mojego rodzinnego z wynikiem, on jest bardzo dobrym lekarzem.
    Jeszcze kaszel ze flaki wyrywa, i krew z nosa co rano, uroki ;)

W nocy sikam co 2,5h wiec ktory mocz sie pobiera???
    Ok 12.00, 02.30, 5.00 i 7.00 pobralam ten z 7.00 bo nie wiem, ktory jest najlepszy.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka myślę, że dobry pobrałaś. Będzie najświeższy.

Ja już po badaniach,czekam na wyniki. Antybiotyk wykupiony w razie czego.

niki640 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Friend Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Ja też już po połówkowym - będzie DZIEWCZYNKA! :-) (no ładnie – początkowo ta sama Pani obstawiała chłopca – dobrze, że się za bardzo nie nastawiliśmy).

Nasz Pannica ułożona jest główkowo – co oznacza, że głowę ma nisko. Ale ponoć nie jest to powód do zmartwień. Ponoć ma to związek z tym, że jestem wysoka (174 cm) i dzidzia ma dużo miejsca i macica nie wypchnęła się jeszcze wysoko do góry (dlatego też mój brzuch nie jest wcale taki duży).

Wymiary:
    BPD – 44,8 mm
    HC – 165,7 mm
    AC – 145,9 mm
    FL – 30,8 mm
    HL – 29,3

Masa – 307 g.

W końcu wiem gdzie jest moje łożysko – prawidłowo na tylnej ścianie – poza ryzykiem przodowania.

Dostałam płytkę i chwilę patrzyliśmy przez 4d ale Nina nie chciała za bardzo współpracować 

To co mnie zaskoczyło – a w sumie było do przewidzenia – to to, że badanie jest robione na dwa sposoby. Przez brzuch – i dowciapnie. Więc wiem też, że z szyjką jest wszystko ok. Uformowana, zamknięta i długa – ale ile ma zapomniałam spytać.

Powodzenia wszystkim wizytującym w najbliższym czasie.

Jest to niezapomnianie przeżycie <3<3<3

opóźniona, Domi793, hella, Aśka_gdańsk, SyHa85, kaarolaa, paola89, _cherryLady, Kw14tuszek, Ninka0111, Ania_1986, Lulu83, pigułka, amanina, Nelk, Rybaaaa, Rudi88, Penelope30, alicjaaaa, makota, malika89, oLena31 lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend Gratuluje dziewczynki:))
    Cudne uczucie popatrzec na fikajacego bobasa w brzuchu i poznac plec:)) ja jeszcze jestem pod wrazeniem mojej wczorajszej wizyty i poznania plci:))

W sumie intuicja mnie nie zawiodla - od poczatku czulam ze bedzie chlopczyk:)))

Friend, SyHa85, hella lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Friend Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Friend Gratuluje dziewczynki:))
    Cudne uczucie popatrzec na fikajacego bobasa w brzuchu i poznac plec:)) ja jeszcze jestem pod wrazeniem mojej wczorajszej wizyty i poznania plci:))

W sumie intuicja mnie nie zawiodla - od poczatku czulam ze bedzie chlopczyk:)))

Ha ja tak samo, miałam przeczucia na Córcię. Mąż jeszcze przed wejściem do gabinetu przyjął ostateczny zakład, że wg. niego to jest facet :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynom wczoraj wizytującym jeszcze raz gratuluję cudownych wieści!
    A dzisiaj wizytującym (jest ktoś?) powodzenia :)

Truskaweczka, Opóźniona- trzymam kciuki za wyniki, żeby nie wyszło żadne badziewie :)
    Ps- Truskaweczka a brzuch na @ to nie przypadkiem od kaszlu? Wiem coś na ten temat :/

Ja dziś, korzystając, że nie mam gorączki, zmieniłam pościel, wstawiłam pralkę. Żeby moja rekonwalescencja szła trochę szybciej. . . Jak wywieszę idę na krótki spacer- 2 dni z domu już nie wychodziłam. A w tym czasie przewietrze zarazy z chałupy.

Ja przełożoną wizytę mam na jutro- nie mogę się doczekać :) Mąż zresztą też. Bardzo mocno wierzę, że z naszym szkrabem wszystko ok i jest mega dzielny z taką chorowitą matką :)

Friend, opóźniona, hella, Ninka0111, Domi793 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. U nas z rana bialo od mrozu ale sloneczko tak zaswiecilo ze juz nie ma sladu po mrozie. Tylko teraz jakies chmury naszly :( a juz myslalam ze bedzie ladne sloneczko. Mnie cos pobolewa w prawym boku. Miedzy zebrami a koscia biodrowa tak w srodku. Nie wiem czy to jajnik, nerka czy cos innego. Zaraz sie zbieram i musze odebrac wyniki z labka a wieczorkiem wizyta :) ale cos mnie niepokoi. Bralam przez 6 dni antybiotyk dopochwowo i mocno wylatywal. Ale wczoraj to juz w ogole w dzien mialam mokro i dzisiaj z rana jakies plamki. Mam nadzieje ze to luteina ale juz przezywam stres zwiazany z uciekajacymi wodami. Dobrze ze dzisiaj ta wizyta.

• paola89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ostatnio brzuch bolal jak na okres ale przeszło i obyło się bez nospy. Może w tym czasie okres miałaś mieć ?

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend gratuluję córci.

Kawał baby Ci rośnie :)

Friend lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj koniecznie znac karola to napewno antybiotyk☺
    U mnie tez piekne sloneczko bezchmurne niebo☺
    Zjem sniadanko i lece korzystac ze sloneczka a pozniej jak wroce okna umyje☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też rano był mróz, teraz słoneczko, z 45min w kolejce czekałam na pobranie krwi masakra, w drodze powrotnej musiałam batona zjeść bo bym padła :(

Ja jak pisałam nie mam przeczucia co do płci, więc może być wszystko...

Ja też kiedyś przez tą luteinę zejdę na zawał :/ poszłam w czwartek do banku i czuję jak coś leci, wracam do domu biegiem, a tam biało :/

Co do brzucha to mnie różnie boli, w nocy mnie bolało i trochę mnie to niepokoiło teraz jest lepiej... dzidzia spokojnie, ale byłam pieszo więc ululana do snu... <3

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Friend Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Dzien dobry. U nas z rana bialo od mrozu ale sloneczko tak zaswiecilo ze juz nie ma sladu po mrozie. Tylko teraz jakies chmury naszly :( a juz myslalam ze bedzie ladne sloneczko. Mnie cos pobolewa w prawym boku. Miedzy zebrami a koscia biodrowa tak w srodku. Nie wiem czy to jajnik, nerka czy cos innego. Zaraz sie zbieram i musze odebrac wyniki z labka a wieczorkiem wizyta :) ale cos mnie niepokoi. Bralam przez 6 dni antybiotyk dopochwowo i mocno wylatywal. Ale wczoraj to juz w ogole w dzien mialam mokro i dzisiaj z rana jakies plamki. Mam nadzieje ze to luteina ale juz przezywam stres zwiazany z uciekajacymi wodami. Dobrze ze dzisiaj ta wizyta.

Karola u mnie też powódź ostatnio, a luteiny nie biorę. Ponoć jest to normalne w ciąży. Postaraj się nie martwic za bardzo do wizyty i spytaj lekarza o te papierki lakmusowe. Zawsze to byłoby jakieś odciążenie psychiczne.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czesto boli brzuch i jak na @ ale wiem ze jest to spowodowane problemamy z dwojka a na sile nie moge przec...

hchyw1d370r6axb9.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ha ja tak samo, miałam przeczucia na Córcię. Mąż jeszcze przed wejściem do gabinetu przyjął ostateczny zakład, że wg. niego to jest facet :-)

No u mnie to samo hihi. Ja przeczucia na chlopczyka, a maz w zaparte ze bedzie dziewczynka. Ach ci mezczyzni.. Jednak nasza intuicja to intuicja! Hmmm teraz zaluje ze sie z nim o cos nie zalozylam np.jakas ciazowa sukieneczka by sie przydala.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:34

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ