Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Dziewczyny gratulacje udanych wizyt, fajnie, że znacie już płeć...
Chyba ja zostanę jako jedyna z wyższych ciąż co nie zna płci
Spokoojnie. Nie jest powiedziane, że nam tak szybko się Bobasy ujawnią. Ostatnio moje było wredne, uparte i nawet nie chciało na naciskanie głowicą przez gin się ładnie poruszyć i odsłonićI coś czuję, że w piątek będzie to samo. Zobaczysz, że jeszcze niejedna będzie narzekać, że Dzidzia wstydliwa
Siedziałam dziś sobie na niskiej kanapie i taka w sumie trochę skulona byłam (łokcie na kolanach) i czułam jak mi się bardzo nisko coś (Ktoś?) wypycha. Ale tak mocno, trochę jak chomik jak się z rąk chce wydostać pyszczkiem... Nie wiem czy to Bobo, bo wydaje się mi, że trochę za mocne to było biorąc pod uwagę, że wcześniej tylko jakieś urojone "muśnięcia motylka" miałam... Zobaczę, czy sytuacja się powtórzy, może już mam powody do radości -
Martynka30 wrote:Ja już bym chciała wiedzieć, bo w czwartek wg om 21 tydz ciąży a ciąża o ponad tydz starsza, więc liczę, że może się już dowiem
Kochana i Ty sie wkoncu doczekasz:) Ja sie dzisiaj tak poplakalam na tym usg, ze az mi bylo glupio hihi:) tyle emocji z ta plcia hihi i jeszcze tak dlugo wszystkie organy mierzyl i sprawdzal, ze jak juz powiedzial ze wszystko jest ok i chlopczyk to cala para ze mnie zeszla i od razu lzy szczescia. Cudne uczucie:) trzymam kciuki za Twoja wizyte.
Ktos mi kiedys mowil, ze jak brzuszek jest szpiczasty to wieksze prawdopodobienstwo na chlopczyka. Ja mam wlasnie taki spiczasty i z tego co widzialam na fotkach Twojego brzuszka, wydaje mi sie ze Ty tez masz szpiczasty.Ja wogole od samego poczatku, od serduszkowania czulam ze sie udalo i czulam ze to bedzie chlopak. Intuicja nie zawiodla:))Martynka30, hella, oLena31 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Wszystko w porządku, będzie syneczek mamusi a ogólnie dwie parki
Według pomiarów wychodzi 17+3 tydzień więc termin zostawiam ten sam. Pan doktor wszystko pomierzyl i powiedział że tak wyraźnie wszystko widać że może to być jako połowkowe. Chłopak ma 200 g i ślicznego siusiaka.
Poproszę o wpisanieMartynka30, sabanek, amanina, opóźniona, niki640, Domi793, kaarolaa, hella, alicjaaaa, oLena31, paola89, pigułka, Ninka0111, SyHa85, makota, Penelope30, Aśka_gdańsk, malika89 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Martynka a powiedz mi ile masz lat i kiedy były starania? W październiku tak jak u mnie? Pytam o to bo mąż gdzieś wyszukal chiński kalendarz płci i aż mi się nie chciało wierzyć, wszystko się sprawdzało, u nas dziewczynka, potem sprawdziliśmy moje rodzeństwo i jego rodzeństwo ile mieli lat i jakiego miesiąca doszło do zapłodnienia i wszystko się zgadzalo
Mąż sobie ten chiński kalendarz zapisał i powiedział ze zastosujemy go jak będziemy starali się o chłopaka -
nick nieaktualny
-
amanina wrote:dziewczyny, z innej beczki. powoli sie przymierzam do poduszki - myslalam o tej typ C (bo mozna ja zawinac tez siedzac sobie pod plecy i jako "stolik" i do karmienia sie nada) i mam pytania dwa:
- ktoras z Was ma tej firmy?
- czy ten typ C bedzie najwygodniejszy z nich wszystkich?
http://supermami.pl/pl/175-bawelniane-poduszka-ciazowa-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy
Ja mam tę poduszkę, już przy pierwszej ciąży używałam, do spania w nocy i zawijania pod laptopa jest super. Niestety u mnie nie sprawdziła się do karmienia, jest za miękka więc dziecko w nią wpadało, poza tym do karmienia musiałam szybko przyjąćb pozycję, a ona się tu zawinęła, tam odwinęła i tylko się na nią wkurzałam. W końcu kupiłam rogala do karmienia (one są bardziej ubite), a ta poszła do schowka w oczekiwaniu na kolejną ciążę -
Cześć Dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci Maluszków
Amanina-jeśli chodzi o poduszkę do spania to ja mam "Cebuszkę"
http://www.cebuszka.pl/
jestem bardzo z niej zadowolona, nawet mój czasem ją chce przygarniać dla siebie, oczywiście dzielnie o nią walczę
Niestety u mnie zaparcia dają o sobie znać.. 2-ka czasem raz na 2-3 dni...jak się najem kiwi to jest lepiej troszkę
Widziałam, że padł jeszcze temat pyz drożdzowych vel pampuchy, kluski na parze. To u mnie się je wcina. bardzo lubimy z sosem myśliwskim bądź z kurczakiem i sosem z mascarponeDomi793 lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nick nieaktualny
-
Ja tez mam motherhood, na razie brzuszek maly wiec lezy w szafie ale w pierwszej ciazy sie przydala od 5 mca do 8 gdzies bo pozniej to juz sie ledwo ruszalam, ciezko bylo mi sie obrocic i lądowala na podlodze bo mi przeszkadzala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:28
-
Ja też się przymierzam do kupna takiej poduchy; wybór padnie chyba na cebuszkę,bo jest o połowę tańsza.
Gratuluję dorodnych chłopaków!!! Mnie też marzył się po cichu syn, ale ostatnio miałam sen,że to dziewczynka.Już za 9 dni się dowiemDomi793 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jest moze ktoras, ktora nie kupuje tej poduszki? Bo ja poki co sie nie przymierzam i chyba juz jej niekupie chociaz nie mowie, ze napewno.
A i zapomnialam u drugiej szwagierki potwierdzilo sie ze bedzie dziewczynka. Wiec w wakacje szykuja sie dwie dziewczyny i chlopak u meza w rodzinie. Marysia, Nadia i Kornel.SyHa85, Penelope30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje dziecko chyba kocha rzodkiewki... mogę zjeść czerwonej pęczek albo 2 na raz.. albo dużą porcję białej...ciekawe co w niej jest takiego, że tak mnie ciągnie...wpierdzielam a nie jem
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.