X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt, fajnie, że znacie już płeć... :)

Chyba ja zostanę jako jedyna z wyższych ciąż co nie zna płci :(

Spokoojnie. Nie jest powiedziane, że nam tak szybko się Bobasy ujawnią. Ostatnio moje było wredne, uparte i nawet nie chciało na naciskanie głowicą przez gin się ładnie poruszyć i odsłonić ;) I coś czuję, że w piątek będzie to samo. Zobaczysz, że jeszcze niejedna będzie narzekać, że Dzidzia wstydliwa :)

Siedziałam dziś sobie na niskiej kanapie i taka w sumie trochę skulona byłam (łokcie na kolanach) i czułam jak mi się bardzo nisko coś (Ktoś?) wypycha. Ale tak mocno, trochę jak chomik jak się z rąk chce wydostać pyszczkiem... Nie wiem czy to Bobo, bo wydaje się mi, że trochę za mocne to było biorąc pod uwagę, że wcześniej tylko jakieś urojone "muśnięcia motylka" miałam... Zobaczę, czy sytuacja się powtórzy, może już mam powody do radości :D

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja już bym chciała wiedzieć, bo w czwartek wg om 21 tydz ciąży a ciąża o ponad tydz starsza, więc liczę, że może się już dowiem :(

Kochana i Ty sie wkoncu doczekasz:) Ja sie dzisiaj tak poplakalam na tym usg, ze az mi bylo glupio hihi:) tyle emocji z ta plcia hihi i jeszcze tak dlugo wszystkie organy mierzyl i sprawdzal, ze jak juz powiedzial ze wszystko jest ok i chlopczyk to cala para ze mnie zeszla i od razu lzy szczescia. Cudne uczucie:) trzymam kciuki za Twoja wizyte.
    Ktos mi kiedys mowil, ze jak brzuszek jest szpiczasty to wieksze prawdopodobienstwo na chlopczyka. Ja mam wlasnie taki spiczasty i z tego co widzialam na fotkach Twojego brzuszka, wydaje mi sie ze Ty tez masz szpiczasty.Ja wogole od samego poczatku, od serduszkowania czulam ze sie udalo i czulam ze to bedzie chlopak. Intuicja nie zawiodla:))

Martynka30, hella, oLena31 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko w porządku, będzie syneczek mamusi a ogólnie dwie parki :-D
    Według pomiarów wychodzi 17+3 tydzień więc termin zostawiam ten sam. Pan doktor wszystko pomierzyl i powiedział że tak wyraźnie wszystko widać że może to być jako połowkowe. Chłopak ma 200 g i ślicznego siusiaka :-D.
    Poproszę o wpisanie ;-)

Martynka30, sabanek, amanina, opóźniona, niki640, Domi793, kaarolaa, hella, alicjaaaa, oLena31, paola89, pigułka, Ninka0111, SyHa85, makota, Penelope30, Aśka_gdańsk, malika89 lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dziękuję :)

Ja na każdym usg płaczę <3 jak zobaczę swoje dziecko :)

Domi793, Agusienka1985, Ninka0111 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam żadnych przeczuć co do płci, raz śniło mi się, że urodziłam chłopca, raz dziewczynkę :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka a powiedz mi ile masz lat i kiedy były starania? W październiku tak jak u mnie? Pytam o to bo mąż gdzieś wyszukal chiński kalendarz płci i aż mi się nie chciało wierzyć, wszystko się sprawdzało, u nas dziewczynka, potem sprawdziliśmy moje rodzeństwo i jego rodzeństwo ile mieli lat i jakiego miesiąca doszło do zapłodnienia i wszystko się zgadzalo :-D
    Mąż sobie ten chiński kalendarz zapisał i powiedział ze zastosujemy go jak będziemy starali się o chłopaka :-D

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna dziewczyny jak mnie ta głupia rwa boli, ruszyć się nie mogę. Ryczeć mi się chce :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:16

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kurna dziewczyny jak mnie ta głupia rwa boli, ruszyć się nie mogę. Ryczeć mi się chce :'(

Wspolczuje.. Ja miewalam taka do samej kostki i mi urywalo czucie w nodze, wiec znam bol :(

• Karo Em Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    dziewczyny, z innej beczki. powoli sie przymierzam do poduszki - myslalam o tej typ C (bo mozna ja zawinac tez siedzac sobie pod plecy i jako "stolik" i do karmienia sie nada) i mam pytania dwa:

- ktoras z Was ma tej firmy?
    - czy ten typ C bedzie najwygodniejszy z nich wszystkich?

http://supermami.pl/pl/175-bawelniane-poduszka-ciazowa-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy

Ja mam tę poduszkę, już przy pierwszej ciąży używałam, do spania w nocy i zawijania pod laptopa jest super. Niestety u mnie nie sprawdziła się do karmienia, jest za miękka więc dziecko w nią wpadało, poza tym do karmienia musiałam szybko przyjąćb pozycję, a ona się tu zawinęła, tam odwinęła i tylko się na nią wkurzałam. W końcu kupiłam rogala do karmienia (one są bardziej ubite), a ta poszła do schowka w oczekiwaniu na kolejną ciążę :)

preg.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Gratuluję udanych wizyt i poznania płci Maluszków :D

Amanina-jeśli chodzi o poduszkę do spania to ja mam "Cebuszkę"
    http://www.cebuszka.pl/
    jestem bardzo z niej zadowolona, nawet mój czasem ją chce przygarniać dla siebie, oczywiście dzielnie o nią walczę :P

Niestety u mnie zaparcia dają o sobie znać.. 2-ka czasem raz na 2-3 dni...jak się najem kiwi to jest lepiej troszkę :P

Widziałam, że padł jeszcze temat pyz drożdzowych vel pampuchy, kluski na parze. To u mnie się je wcina. bardzo lubimy z sosem myśliwskim bądź z kurczakiem i sosem z mascarpone

Domi793 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledzik smazony i monte zjedzone teraz mozna isc sie wykapac i odpoczac przed tv. Pilot moj bo mezu walczy z jelitowka. Oczywiscie jak to chlop jest nieciekawie. Przyszedl z pracy i zaniemogl na calej lini.

• oLena31 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina to jak Twój mąż z tych rzucających kończynami, to tym bardziej polecam Ci tę poduszkę :) doskonała zapora na latające nogi, a jeszcze będzie Ci jej zazdrościł... mój zazdrości;) już kilka razy mi to mówił ;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla porównania mam jeszcze poduszkę ceba baby (dostałam w spadku po kuzynce) i jej nie polecam (ale to może być stary model sprzed 8 lat) - ona ma takie kuleczki/piaseczek wypełnienie i to się przesypuje zawsze nie tam, gdzie potrzeba;)

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszek, to ja tez mam ta z motherhood. Kocham ja! My opanowalismy juz strategie: najpierw jest poduszka, potem ja sie do niej przytulam, a potem do mnie maz ;)

oLena31 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam motherhood, na razie brzuszek maly wiec lezy w szafie ale w pierwszej ciazy sie przydala od 5 mca do 8 gdzies bo pozniej to juz sie ledwo ruszalam, ciezko bylo mi sie obrocic i lądowala na podlodze bo mi przeszkadzala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:28

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi wspolczuje :-( nie umiem Ci niestety poradzic :-( zycze zeby jak najszybciej minelo.

Ja dzis obżygalam sobie pizame przez kaszel- czuje sie przez ta chorobe jak niepelnosprawna :-\ boje sie nocy :-( dusi mnie ten ku****ski kaszel :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • makota Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się przymierzam do kupna takiej poduchy; wybór padnie chyba na cebuszkę,bo jest o połowę tańsza.
    Gratuluję dorodnych chłopaków!!! Mnie też marzył się po cichu syn, ale ostatnio miałam sen,że to dziewczynka.Już za 9 dni się dowiem :)

Domi793 lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest moze ktoras, ktora nie kupuje tej poduszki? Bo ja poki co sie nie przymierzam i chyba juz jej niekupie chociaz nie mowie, ze napewno.

A i zapomnialam u drugiej szwagierki potwierdzilo sie ze bedzie dziewczynka. Wiec w wakacje szykuja sie dwie dziewczyny i chlopak u meza w rodzinie. Marysia, Nadia i Kornel.

SyHa85, Penelope30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za opinie poduszkowe :) zanabędę wiec :)

SyHa - ja dzis zwrocilam zupe, szklanke wody i na koniec kawalek chleba kaszlac.. Mam nadzieje ze po tym antybiotyku jutro rano obudze sie cudownie ozdrowiona !!!

• monika454 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko chyba kocha rzodkiewki... mogę zjeść czerwonej pęczek albo 2 na raz.. albo dużą porcję białej...ciekawe co w niej jest takiego, że tak mnie ciągnie...wpierdzielam a nie jem :P

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ