X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Bardzo możliwe, chociaż ja bardziej obstawiam refluks żołądkowy. Oby wskaźniki zapalenia mi jutro duże nie wyszły, bo nie chcę Dziecka karmić kolejnym antybiotykiem.
    Oby Tobie się poprawiło. Zdrówka.

Trzymam kciuki za wyniki! Sama tez sie bohe bo czuje ze sie skonczy antybiotykiem tez u mnie :-(

opóźniona lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ogolnie nie mam klopotu zaparciami odpukac. Z wzdeciami troche ale biore espumisan jak tylko brzuch rosnie po posilku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A to wszystko dlatego ze lekarze w ciazy nie chca nas leczyc!!! Leki sa dla dziecka mniej groźne niz dluga choroba. A jakie antybiotyki dostalas?

Ja chyba jutro uderze do mojego rodzinnego znowu. Ja znam swoj organizm i wiem ze sobie malinkami nie poradze. Ale czy mi cos da? :-(

Moze nic straconego z wyjazdem? Moze gorskie powietrze Ci dobrze zrobi wlasnie?

czekam na telefon od Mamy bo juz sie tyle mecze, ze nie mam sily, wiec jak mi pozwoli wziac ten antybiotyk to wezme.
    dostalam Amotaks

• hella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z pracy, dopadł mnie jakiś ciągnący ból z prawej strony promieniujący na część podbrzusza. Pierwszy raz mam coś takiego, bo ogólnie ciąży prawie nie czuje. Spróbuje zasnąć, może minie...

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    czekam na telefon od Mamy bo juz sie tyle mecze, ze nie mam sily, wiec jak mi pozwoli wziac ten antybiotyk to wezme.
    dostalam Amotaks

Niestety znam. To taka dama rodzina jak duomox- bralam. To sa amoksycyliny- pochodne penicyliny. Moja gin pozwala. Ciekawa jestem zdania Twojej Mamy- chodzi przeciez o wnuka :-) bardzo Ci wspolczuje i rozumiem, wierz mi. Na przelomie grudnia/stycznia bylam chora miesiac.. Nie chce powtorki :-(

A do nosa co? Po stodal juz meza wyslalam. Juz ktoras tez tu polecala.

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Dziewczyny zaczyna mnie martwić jedna rzecz. W drugim trymestrze zaparcia to ponoć coś standardowego. A czy są tu dziewczyny, które w ogóle nie mają z tym problemów? Ja mam tak regularne wypróżnianie jak nigdy... 2ka zdarza mi się 1-2 razy dziennie...

Zazdroszczę, bo ja normalnie miałam duże problemy z zaparciami, a teraz w ciąży to już w ogóle tragedia jest. Wcinam jabłka jak głupia, piję dużo wody+woda z cytryną, a i tak się męczę..

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Niestety znam. To taka dama rodzina jak duomox- bralam. To sa amoksycyliny- pochodne penicyliny. Moja gin pozwala. Ciekawa jestem zdania Twojej Mamy- chodzi przeciez o wnuka :-) bardzo Ci wspolczuje i rozumiem, wierz mi. Na przelomie grudnia/stycznia bylam chora miesiac.. Nie chce powtorki :-(

A do nosa co? Po stodal juz meza wyslalam. Juz ktoras tez tu polecala.

do nosa sulfarinol. takie z zolta etykietka.
    pozwolila wziac bo juz troche za dlugo to trwa, chociaz niezbyt chetnie, takze juz lyknelam. oby bylo lepiej bo znowu mi temperatura rosnie :(

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina uważaj na grzybicę przy tym antybiotyku. Jakieś globułki probiotyczne, dopochwowe stosuj albo od razu przeciwgrzybiczne. Zdrówka.

SyHa85, amanina lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Amanina uważaj na grzybicę przy tym antybiotyku. Jakieś globułki probiotyczne, dopochwowe stosuj albo od razu przeciwgrzybiczne. Zdrówka.

mam w domu medivag próbkę na 6 dni kuracji. i trilac doustny. to wezmę. dzięki za uwrażliwienie, bo bym tylko tym trilakiem sie potraktowała:)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki podpowiedzcie mi cos, jestem do konca tyg na urlopie a jutro mam wizyte u gina i chcialabym juz isc na l4, no i teraz nie wiem czy moge dostac l4 bedac na urlopie czy moge miec wystawione dopiero od poniedzialku?

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Dziewczynki podpowiedzcie mi cos, jestem do konca tyg na urlopie a jutro mam wizyte u gina i chcialabym juz isc na l4, no i teraz nie wiem czy moge dostac l4 bedac na urlopie czy moge miec wystawione dopiero od poniedzialku?

mozesz dostac L4 na urlopie, tylko wtedy odwołaj tyle dni urlopu ile pokrywa się z L4 :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina ja uwazam ze lepiej wziac lek niz dlugo chodzic z choroba. Bo to na pewno nie sluzy Grubemu.

Zdrowka zycze! Z grzybem uwazaj- zgadza sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Amanina ja uwazam ze lepiej wziac lek niz dlugo chodzic z choroba. Bo to na pewno nie sluzy Grubemu.

Zdrowka zycze! Z grzybem uwazaj- zgadza sie.

dzieki :)
    Grubym to miota jak złym chyba jak ja kaszle, od 8 dni mu serwuje sztormy bałtyckie, biedny.. dzisiaj mialam taki kaszel ze zwymiotowalam zupe :O

a Ty jak sie czujesz?
    dalej padaka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 17:19

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    mozesz dostac L4 na urlopie, tylko wtedy odwołaj tyle dni urlopu ile pokrywa się z L4 :)
    Aha no ok. Fajnie ze tak mozna :-)

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja z dwójką mam masakrę od 4 miesiąca ciąży, do tego stopnia, że raz na ip wylądowałam z krwawieniem bo naczynko na szyjce pękło od pchania...
    Cały czas biorę żelazo i ono pogarsza sprawę, ale jeszcze 3 tabletki i koniec - ufff.

Zgaga męczy mnie od zawsze a w ciąży to piekło!!!
    Pije na zmianę 3 specyfiki i 2 rodzaje tabletek i pali co chwile!!

Ja znów muszę gdzieś złożyć skargę na InPost!!!
    Ukradli moją paczkę! Znaczy list polecony, zamówiłam z allegro i czekam już 3 tydzień, napisałam do ludzi, że nie otrzymałam przesyłki, ale oni ręce umywają bo polecony nadali - wiec mam się z firmą inpost dochodzić, napisałam do nich i odpisali, że przeanalizują sytuację i dadzą odp - tak się nie stało, a poleconego nie ma!!!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • hella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pięknie, do bólu doszły wymioty i gorączka. Boje się czy to może być wyrostek skoro ból z prawej strony... :(

Maja <3
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    No i pięknie, do bólu doszły wymioty i gorączka. Boje się czy to może być wyrostek skoro ból z prawej strony... :(

mi sie wyrostek zaczal od tego ze mialam bol zoladka (wysoko, na srodku) najpeirw dwa dni i potem schodzil nizej ten bol. jak juz bolalo z prawej strony to tak ze bylam zgieta w pól.

tylko nie wiem czy u wszystkich jest podobnie :)

moze chorobsko po prostu jakies paskudne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, z innej beczki. powoli sie przymierzam do poduszki - myslalam o tej typ C (bo mozna ja zawinac tez siedzac sobie pod plecy i jako "stolik" i do karmienia sie nada) i mam pytania dwa:

- ktoras z Was ma tej firmy?
    - czy ten typ C bedzie najwygodniejszy z nich wszystkich?

http://supermami.pl/pl/175-bawelniane-poduszka-ciazowa-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy

• hella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Leże i czekam aż mąż wróci bo sama jestem i nawet żadnej tabletki nie mam by sprawdzić czy ból trochę po niej minie. Oby choróbsko bo operacji boje się strasznie. Może po prostu macica ma zamiar za te wszystkie tygodnie dać mi w kość. Nawet nie mam z czym tego porównać bo wcześniej nigdy mnie tak nie bolało (pomijając niektóre bóle miesiączkowe ale to akurat w innym miejscu).

Maja <3
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Nie wiem. Leże i czekam aż mąż wróci bo sama jestem i nawet żadnej tabletki nie mam by sprawdzić czy ból trochę po niej minie. Oby choróbsko bo operacji boje się strasznie. Może po prostu macica ma zamiar za te wszystkie tygodnie dać mi w kość. Nawet nie mam z czym tego porównać bo wcześniej nigdy mnie tak nie bolało (pomijając niektóre bóle miesiączkowe ale to akurat w innym miejscu).

a w szpitalu zanim zrobili mi usg to tak mocno naciskali w miejscu wyrostka. moze sprobuj i zobacz czy wtedy bardziej boli (nacisnij z obu stron w tym samym miejscu).

‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ