X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zjadłam zupkę szpinakową i była przepyszna :-) Jestem taka najedzonaaaaaaa....

Dziewczyny zaczyna mnie martwić jedna rzecz. W drugim trymestrze zaparcia to ponoć coś standardowego. A czy są tu dziewczyny, które w ogóle nie mają z tym problemów? Ja mam tak regularne wypróżnianie jak nigdy... 2ka zdarza mi się 1-2 razy dziennie...

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja dzisiaj zjadłam zupkę szpinakową i była przepyszna :-) Jestem taka najedzonaaaaaaa....

Dziewczyny zaczyna mnie martwić jedna rzecz. W drugim trymestrze zaparcia to ponoć coś standardowego. A czy są tu dziewczyny, które w ogóle nie mają z tym problemów? Ja mam tak regularne wypróżnianie jak nigdy... 2ka zdarza mi się 1-2 razy dziennie...
    U mnie od samego poczatku nie bylo problemu z zaparciamy. Odwiedzam toalete raz dziennie czasem zdarzy sie nawet dwa razy...takze kochana nic tylko sie tym cieszmy ;)

Friend lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Kornel daje popis. Zjadlam rosolku na kaczusi i teraz leze na plecach a ten wali jak szalony, w sumie caly dzien jest dzisiaj aktywny :)

Friend, Penelope30 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    U mnie od samego poczatku nie bylo problemu z zaparciamy. Odwiedzam toalete raz dziennie czasem zdarzy sie nawet dwa razy...takze kochana nic tylko sie tym cieszmy ;)

Zgaga też mnie ani razu nie odwiedziła.. pierwszy trymestr się męczyłam. Teraz za bardzo nie mam się na co żalić.

Zdarzają mi się sporadyczne bóle w dole kręgosłupa (jak za długo przy biurku siedzę), albo jakieś delikatne kłucia. Ale tak to zupełnie nic... Tylko miłe i sympatyczne ruchy dziecka :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Zgaga też mnie ani razu nie odwiedziła.. pierwszy trymestr się męczyłam. Teraz za bardzo nie mam się na co żalić.

Zdarzają mi się sporadyczne bóle w dole kręgosłupa (jak za długo przy biurku siedzę), albo jakieś delikatne kłucia. Ale tak to zupełnie nic... Tylko miłe i sympatyczne ruchy dziecka :-)
    U mnie teraz tez spokoj. Jedyne co mnie wkurza to bol plecow ale boli tylko wtedy gdy leze na plecach i to na podlodze bo na miekkim nic nie boli...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:

Ja też nie miałam problemu, problem zaczął się jak zaczęłam brać preparat witaminowy który ma żelazo :/ teraz znów wróciłam do starego i jest dobrze :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa u nas jemy z kluskami ziemniaczanymi :) Mój mąż też był początkowo sceptycznie nastawiony, ale spróbował i mu posmakowało :) U nas w rodzinie, to taki test dla nowych osób, które dopiero wchodzą do rodziny. Jak nie chce zjeść, znaczy jakiś nie "teges" :D A cała rodzina patrzy ukradkiem na jedzącego (jakieś minimum 20 osób;)). Malika nawet pytałam się po wiosce (chyba wszystkie sklepy mięsne obleciałam i stoiska na ryneczku) i nic, nikt tutaj nie ma takich cudów :)

Co do 2-ki, ja też problemów specjalnych nie mam (może raz czy dwa trafiło się zaparcie), za to strasznie ostatnio bolą mnie jelita po 2-ce. Nawet nie wiem jak to nazwać, taki ciągnący ból.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zła, zastanawiam się czy nie złożyć skargi na listonosza, siedzę cały czas w domu, a znów przesyłka polecona nie dotarła a avizo było wsadzone gdzieś tam, sąsiad przyniósł... to nie pierwszy raz się zdarza, a skrzynka jest założona.

f2wl3e5eai92376u.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    A ja jestem zła, zastanawiam się czy nie złożyć skargi na listonosza, siedzę cały czas w domu, a znów przesyłka polecona nie dotarła a avizo było wsadzone gdzieś tam, sąsiad przyniósł... to nie pierwszy raz się zdarza, a skrzynka jest założona.
    Oczywiscie ze zloz... ceny poczta potrafi strasznie podnosic, ale jakos jakos uslug nie idzie proporcjonalnie w gore... :/

XXX

Friend ja tez nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:38

Friend lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na lubelszczyźnie ja te kluski znam jako "kluski na parze" ale jadlam chyba raz w zyciu jako dodatek do sosu miesnego. Znalazlam przepis jak je zrobic w Thermomixie i chyba sie skusze. Zjem na słodko. Ja uwielbiam zupy owocowe, pierogi z owocami. Mój mąz nawet na to patrzec nie mozę hehehe

Ja z 2 nie mam w ogóle problemu. rano wstaje, wypijak szklanke wody z cytryna i po 5 min moge isc do wc.
    Za to rano zawsze mnie nerki bolą chociaz w nocy wstaje siku 2-3 razy.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja też nie mam z tym problemów. I do tego biorę luteinę, a ona powinna pogarszać sprawę.Nie u wszystkich jak widać.
    Po żelazie to jeszcze częściej odwiedzałam toaletę. Witaminy z żelazem dla mnie różnicy nie robią. Tylko samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:49

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Friend Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystko dobrze :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • opóźniona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ale Kornel daje popis. Zjadlam rosolku na kaczusi i teraz leze na plecach a ten wali jak szalony, w sumie caly dzien jest dzisiaj aktywny :)
    A u mnie cisza dzisiaj :( zaraz detektor pójdzie w ruch.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rybaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Oczywiscie ze zloz... ceny poczta potrafi strasznie podnosic, ale jakos jakos uslug nie idzie proporcjonalnie w gore... :/

Co do poczty, to ja mam takiego nerwa... Wczoraj stałam z 40 minut w kolejce po odbiór paczki, cały piątek byłam w domu a jednak okazało się, że w skrzynce jest awizo.. grrrr!! i wkurza mnie, że niektórzy nie dają innej opcji wysyłki niż poczta polska! No tragedia i zacofanie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:47

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Normalnie oszalałam!!!!

Wczoraj nie byłam pewna, czy to TO, ale dzisiaj powtórka i chyba moje maleństwo daje o sobie znać! Puknęło mnie kilka razy pod rząd!
    Taka niespodzianka na rozpoczęcie 19 tygodnia <3 <3
    Teraz nawet zima mi nie straszna! :D :D :D

Betty Boop, Friend, SyHa85, _cherryLady, nick nieaktualny, oLena31, Domi793, Ania_1986, Penelope30, pigułka, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Co do poczty, to ja mam takiego nerwa... Wczoraj stałam z 40 minut w kolejce po odbiór paczki, cały piątek byłam w domu a jednak okazało się, że w skrzynce jest awizo.. grrrr!! i wkurza mnie, że niektórzy nie dają innej opcji wysyłki niż poczta polska! No tragedia i zacofanie!

złożę, bo ja płaciłam za ten polecony.

f2wl3e5eai92376u.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz idę Was nadrabiać :)

Jeszcze tylko powiem, że byłam wczoraj u gina i poza tym, że widziałam dziecko leżące do góry nogami :P i machające rączkami i nogami nie wiem nic więcej :(
    Lekarz go nie zmierzył, bo podobno już za duże (wtf?!), ale też nie zważył, więc nie wiem nic o rozwoju malucha...

Wynagrodził/a mi za to tę niewiedzę pierwszymi kopniaczkami <3

makota lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam od lekarza. mam L4 do przyszłego wtorku, krople do nosa z antybiotykiem, stodal na wyłagodzenie tego gardła i antybiotyk. ale z tym ostatnim mam sie wstrzymac dwa dni i zobaczyć czy po tych kroplach nie bedize poprawy.

jestem wkurzona tak jak malo kiedy, bo ten wyjazd do Zakopanego w czwartek to sie jakis bardzo malo niepewny robi :(

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja posialam gdzies karte do bankomatu brawo ja pewnie w domu bo kasa na koncie dalej jest☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    wrocilam od lekarza. mam L4 do przyszłego wtorku, krople do nosa z antybiotykiem, stodal na wyłagodzenie tego gardła i antybiotyk. ale z tym ostatnim mam sie wstrzymac dwa dni i zobaczyć czy po tych kroplach nie bedize poprawy.

jestem wkurzona tak jak malo kiedy, bo ten wyjazd do Zakopanego w czwartek to sie jakis bardzo malo niepewny robi :(

A to wszystko dlatego ze lekarze w ciazy nie chca nas leczyc!!! Leki sa dla dziecka mniej groźne niz dluga choroba. A jakie antybiotyki dostalas?

Ja chyba jutro uderze do mojego rodzinnego znowu. Ja znam swoj organizm i wiem ze sobie malinkami nie poradze. Ale czy mi cos da? :-(

Moze nic straconego z wyjazdem? Moze gorskie powietrze Ci dobrze zrobi wlasnie?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ