X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zjadłam zupkę szpinakową i była przepyszna :-) Jestem taka najedzonaaaaaaa....

Dziewczyny zaczyna mnie martwić jedna rzecz. W drugim trymestrze zaparcia to ponoć coś standardowego. A czy są tu dziewczyny, które w ogóle nie mają z tym problemów? Ja mam tak regularne wypróżnianie jak nigdy... 2ka zdarza mi się 1-2 razy dziennie...

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja dzisiaj zjadłam zupkę szpinakową i była przepyszna :-) Jestem taka najedzonaaaaaaa....

Dziewczyny zaczyna mnie martwić jedna rzecz. W drugim trymestrze zaparcia to ponoć coś standardowego. A czy są tu dziewczyny, które w ogóle nie mają z tym problemów? Ja mam tak regularne wypróżnianie jak nigdy... 2ka zdarza mi się 1-2 razy dziennie...
    U mnie od samego poczatku nie bylo problemu z zaparciamy. Odwiedzam toalete raz dziennie czasem zdarzy sie nawet dwa razy...takze kochana nic tylko sie tym cieszmy ;)

Friend lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Kornel daje popis. Zjadlam rosolku na kaczusi i teraz leze na plecach a ten wali jak szalony, w sumie caly dzien jest dzisiaj aktywny :)

Friend, Penelope30 lubią tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    U mnie od samego poczatku nie bylo problemu z zaparciamy. Odwiedzam toalete raz dziennie czasem zdarzy sie nawet dwa razy...takze kochana nic tylko sie tym cieszmy ;)

Zgaga też mnie ani razu nie odwiedziła.. pierwszy trymestr się męczyłam. Teraz za bardzo nie mam się na co żalić.

Zdarzają mi się sporadyczne bóle w dole kręgosłupa (jak za długo przy biurku siedzę), albo jakieś delikatne kłucia. Ale tak to zupełnie nic... Tylko miłe i sympatyczne ruchy dziecka :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Zgaga też mnie ani razu nie odwiedziła.. pierwszy trymestr się męczyłam. Teraz za bardzo nie mam się na co żalić.

Zdarzają mi się sporadyczne bóle w dole kręgosłupa (jak za długo przy biurku siedzę), albo jakieś delikatne kłucia. Ale tak to zupełnie nic... Tylko miłe i sympatyczne ruchy dziecka :-)
    U mnie teraz tez spokoj. Jedyne co mnie wkurza to bol plecow ale boli tylko wtedy gdy leze na plecach i to na podlodze bo na miekkim nic nie boli...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:

Ja też nie miałam problemu, problem zaczął się jak zaczęłam brać preparat witaminowy który ma żelazo :/ teraz znów wróciłam do starego i jest dobrze :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa u nas jemy z kluskami ziemniaczanymi :) Mój mąż też był początkowo sceptycznie nastawiony, ale spróbował i mu posmakowało :) U nas w rodzinie, to taki test dla nowych osób, które dopiero wchodzą do rodziny. Jak nie chce zjeść, znaczy jakiś nie "teges" :D A cała rodzina patrzy ukradkiem na jedzącego (jakieś minimum 20 osób;)). Malika nawet pytałam się po wiosce (chyba wszystkie sklepy mięsne obleciałam i stoiska na ryneczku) i nic, nikt tutaj nie ma takich cudów :)

Co do 2-ki, ja też problemów specjalnych nie mam (może raz czy dwa trafiło się zaparcie), za to strasznie ostatnio bolą mnie jelita po 2-ce. Nawet nie wiem jak to nazwać, taki ciągnący ból.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zła, zastanawiam się czy nie złożyć skargi na listonosza, siedzę cały czas w domu, a znów przesyłka polecona nie dotarła a avizo było wsadzone gdzieś tam, sąsiad przyniósł... to nie pierwszy raz się zdarza, a skrzynka jest założona.

f2wl3e5eai92376u.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    A ja jestem zła, zastanawiam się czy nie złożyć skargi na listonosza, siedzę cały czas w domu, a znów przesyłka polecona nie dotarła a avizo było wsadzone gdzieś tam, sąsiad przyniósł... to nie pierwszy raz się zdarza, a skrzynka jest założona.
    Oczywiscie ze zloz... ceny poczta potrafi strasznie podnosic, ale jakos jakos uslug nie idzie proporcjonalnie w gore... :/

XXX

Friend ja tez nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:38

Friend lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na lubelszczyźnie ja te kluski znam jako "kluski na parze" ale jadlam chyba raz w zyciu jako dodatek do sosu miesnego. Znalazlam przepis jak je zrobic w Thermomixie i chyba sie skusze. Zjem na słodko. Ja uwielbiam zupy owocowe, pierogi z owocami. Mój mąz nawet na to patrzec nie mozę hehehe

Ja z 2 nie mam w ogóle problemu. rano wstaje, wypijak szklanke wody z cytryna i po 5 min moge isc do wc.
    Za to rano zawsze mnie nerki bolą chociaz w nocy wstaje siku 2-3 razy.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Ja też nie mam z tym problemów. I do tego biorę luteinę, a ona powinna pogarszać sprawę.Nie u wszystkich jak widać.
    Po żelazie to jeszcze częściej odwiedzałam toaletę. Witaminy z żelazem dla mnie różnicy nie robią. Tylko samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:49

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Friend Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystko dobrze :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • opóźniona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ale Kornel daje popis. Zjadlam rosolku na kaczusi i teraz leze na plecach a ten wali jak szalony, w sumie caly dzien jest dzisiaj aktywny :)
    A u mnie cisza dzisiaj :( zaraz detektor pójdzie w ruch.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rybaaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Oczywiscie ze zloz... ceny poczta potrafi strasznie podnosic, ale jakos jakos uslug nie idzie proporcjonalnie w gore... :/

Co do poczty, to ja mam takiego nerwa... Wczoraj stałam z 40 minut w kolejce po odbiór paczki, cały piątek byłam w domu a jednak okazało się, że w skrzynce jest awizo.. grrrr!! i wkurza mnie, że niektórzy nie dają innej opcji wysyłki niż poczta polska! No tragedia i zacofanie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:47

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Normalnie oszalałam!!!!

Wczoraj nie byłam pewna, czy to TO, ale dzisiaj powtórka i chyba moje maleństwo daje o sobie znać! Puknęło mnie kilka razy pod rząd!
    Taka niespodzianka na rozpoczęcie 19 tygodnia <3 <3
    Teraz nawet zima mi nie straszna! :D :D :D

Betty Boop, Friend, SyHa85, _cherryLady, kaarolaa, oLena31, Domi793, Ania_1986, Penelope30, pigułka, Aśka_gdańsk lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Co do poczty, to ja mam takiego nerwa... Wczoraj stałam z 40 minut w kolejce po odbiór paczki, cały piątek byłam w domu a jednak okazało się, że w skrzynce jest awizo.. grrrr!! i wkurza mnie, że niektórzy nie dają innej opcji wysyłki niż poczta polska! No tragedia i zacofanie!

złożę, bo ja płaciłam za ten polecony.

f2wl3e5eai92376u.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz idę Was nadrabiać :)

Jeszcze tylko powiem, że byłam wczoraj u gina i poza tym, że widziałam dziecko leżące do góry nogami :P i machające rączkami i nogami nie wiem nic więcej :(
    Lekarz go nie zmierzył, bo podobno już za duże (wtf?!), ale też nie zważył, więc nie wiem nic o rozwoju malucha...

Wynagrodził/a mi za to tę niewiedzę pierwszymi kopniaczkami <3

makota lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam od lekarza. mam L4 do przyszłego wtorku, krople do nosa z antybiotykiem, stodal na wyłagodzenie tego gardła i antybiotyk. ale z tym ostatnim mam sie wstrzymac dwa dni i zobaczyć czy po tych kroplach nie bedize poprawy.

jestem wkurzona tak jak malo kiedy, bo ten wyjazd do Zakopanego w czwartek to sie jakis bardzo malo niepewny robi :(

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja posialam gdzies karte do bankomatu brawo ja pewnie w domu bo kasa na koncie dalej jest☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    wrocilam od lekarza. mam L4 do przyszłego wtorku, krople do nosa z antybiotykiem, stodal na wyłagodzenie tego gardła i antybiotyk. ale z tym ostatnim mam sie wstrzymac dwa dni i zobaczyć czy po tych kroplach nie bedize poprawy.

jestem wkurzona tak jak malo kiedy, bo ten wyjazd do Zakopanego w czwartek to sie jakis bardzo malo niepewny robi :(

A to wszystko dlatego ze lekarze w ciazy nie chca nas leczyc!!! Leki sa dla dziecka mniej groźne niz dluga choroba. A jakie antybiotyki dostalas?

Ja chyba jutro uderze do mojego rodzinnego znowu. Ja znam swoj organizm i wiem ze sobie malinkami nie poradze. Ale czy mi cos da? :-(

Moze nic straconego z wyjazdem? Moze gorskie powietrze Ci dobrze zrobi wlasnie?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ