X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Nie wiem. Leże i czekam aż mąż wróci bo sama jestem i nawet żadnej tabletki nie mam by sprawdzić czy ból trochę po niej minie. Oby choróbsko bo operacji boje się strasznie. Może po prostu macica ma zamiar za te wszystkie tygodnie dać mi w kość. Nawet nie mam z czym tego porównać bo wcześniej nigdy mnie tak nie bolało (pomijając niektóre bóle miesiączkowe ale to akurat w innym miejscu).

A moze zjadlas cos niepewnego? Moze popros meza o kupno nospy i espumisanu- nie zaszkodzi, a moze pomoc. W przeciwnym wypadku to moze IP? Trzymam kciuki zeby to nie bylo nic złego!!!

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    dzieki :)
    Grubym to miota jak złym chyba jak ja kaszle, od 8 dni mu serwuje sztormy bałtyckie, biedny.. dzisiaj mialam taki kaszel ze zwymiotowalam zupe :O

a Ty jak sie czujesz?
    dalej padaka?

No dzieciaki nie wiedza co sie dzieje jak tak dychramy :-/ mam nadzieje, ze nie znielubia matek od takich akcji ehhh

Padaka to odpowiednie okreslenie. Pocieszajace to ze tylko stan podgoraczkowy poki co, chociaz do wieczora jest czas...najgorszy jest bol przy oddychaniu i ten katar :-/

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki to tez zamierzam sobie sprawic, wiec chetnie poczytam opinie :-)

A ja polecam adapter do pasow- widzialam ze juz dziewczyny zachwalaly. Przyłaczam sie!

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis uradowalam bo dostalam zalegla premie z firmy- 2000zl, a juz w to nie wierzylam. Bedzie dla Mlodego na super bryke :-)

Sorry ze sie chwale ale tak sie ucieszylam- jak z nieba mi spadlo :-)

amanina, beza_cytrynowa, Domi793, opóźniona, malika89, Penelope30, alicjaaaa, kaarolaa, Ninka0111, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A ja sie dzis uradowalam bo dostalam zalegla premie z firmy- 2000zl, a juz w to nie wierzylam. Bedzie dla Mlodego na super bryke :-)

Sorry ze sie chwale ale tak sie ucieszylam- jak z nieba mi spadlo :-)

gratki!!! u nas premie wyplacaja raz w roku w pazdzierniku, powinnam cos dostac za pol roku ktore przepracowalam (czyt. przeharowalam) w tym roku finansowym, ale pewnie nie tak duzo jak w zeszlym, a szkoda bo bym mogla odlozyc wszystko na Pierwsza Wyprawe z Grubym <3

co do choroby to trzymam kciuki zeby Ci przeszlo jak najszybciej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 17:44

SyHa85 lubi tę wiadomość

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa, gratulacje :-) Do mnie właśnie przed chwilą dzwonił szef i też podał kwotę bonusa rocznego, który dostałam. Jestem mega szczęśliwa :-D

amanina, SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam poduszkę typ: I z powodu - małe łóżko (140cm na 2 os)
    wiec odnośnie C się nie wypowiem, ale jestem zadowolona z niej, choć bez niej też żyć by się dało.

Mąż mi jednak kupił poduszeczkę:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0c32293b19c.jpg

Czytałyście o szklance?
    Jak ciężka jest szklanka wody ? I jaki ma związek ze stresem ?
    W trakcie wykładu na temat radzenia sobie ze stresem, prowadząca podniosła szklankę wody. Wszyscy spodziewali się pytania w rodzaju "czy ta szklanka jest do połowy pełna czy do połowy pusta"? Ale zamiast tego, prowadząca spytała "jak sądzicie, ile waży ta szklanka z wodą?" Odpowiedzi studentów były w przedziale od 8 do 20 gramów. Prowadząca wykład odparła "rzeczywista waga tej szklanki nie ma znaczenia. Zależy jak długo ją będziemy trzymać w ręku. Jeśli będę ją trzymać przez minutę, nie będzie to problem dla mnie. Jeśli przez godzinę, może będzie mnie bolało ramię. Jeśli będę ją trzymać cały dzień, moje ramię zdrętwieje i stracę w nim czucie. W każdym przypadku waga szklanki nie ulega zmianie, ale im dłużej będą ją trzymać tym cięższa się stanie.".
    I ciągnęła dalej
    "Stresy i zmartwienia są tak jak ta szklanka z wodą. Jeśli pomyślimy o nich przez chwilę, nic się nie stanie. Ale gdyby myśleć o nich trochę dłużej to zaczynają boleć. A jeśli myślałbyś o nich cały dzień, poczułbyś się sparaliżowany, niezdolny by cokolwiek uczynić."
    "Ważne by nauczyć się zostawiać stresy za sobą. Wieczorem, najwcześniej jak możesz, odłuż na bok wszystkie swoje obciążenia. Nie noś ich przez cały wieczór aż do nocy.
    Pamiętaj - odstaw szklankę!"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:24

Penelope30, Betty Boop lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole to czekam na ladna pogode i wyzdrowienie, zeby zrobic zdejcia motocykla i wystawic na sprzedaz :(
    to znaczy nie jest mi STRASZNIE przykro, bo wcale go tak bardzo nie lubie jak lubilam ten poprzedni i i tak mialam sprzedawac, zeby kupic cos innego, no ale mi przykro bo po prostu nie pojezdze w tym roku, i tak o.. no ale na przyszly cos fajnego sobie znajde :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:12

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie:)

BĘDZIE CHŁOPAK!!!!
    Malika prosze o dopisanie mi na pierwszej stronie Synusia i zmiane terminu porodu z 24 na 13 sierpnia:)

Gin dzis bardzo dokladnie pomierzyl wszystkie organy malego, jest wszystko ok. Byl dzis bardzo spokojny i dalo sie wszystko ladnie zmierzyc. Pokazal nam siusiaczka miedzy nozkami, dostalismy nawet foto z siusiaczkiem hihi:) Wazy 240 gram, serduszko bije rowno i rytmicznie. Jestem cala Happy:)))
    Oczywiscie jak powiedzial plec i pokazal co tam ma to sie az poplakalam, achc taakie emocje! Cieszymy sie ogromnie, ze bedzie chlopaczek, mamy juz coreczke, wiec fajnie, bedzie parka i rownowaga w domu hihi:)))))

oLena31, amanina, Musik, opóźniona, hella, Penelope30, Dagmara, SyHa85, malika89, paola89, Rudi88, Martynka30, sabanek, Emma1985, alicjaaaa, Nelk, blondyna5555, Lulu83, kaarolaa, Asiasia, pigułka, Ninka0111, makota, Kw14tuszek, Betty Boop, Aśka_gdańsk, Friend lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz bedzie jeszcze batalia o imie. Jakis czas temu wybralismy imie dla dziewczynki, ale dla chlopca nic nie wybralismy bo jak jednemu sie podobalo to drugiemu nie albo corce nie i tak wkolko. hihi:))

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje syneczka:)

Amanina ja Ci baaardzo polecam poduszkę Motherhood w kształcie litery C. Mam ją ponad 2 lata i nie potrafię już bez niej spać (na niekorzyść mojego mężulka, bo przytulić się nie może specjalnie ;)). Mam skoliozę 2/3 stopień i najpewniej już zmiany zwyrodnieniowe i dzięki tej poduszce mogę spać bez pobudki z bólem. Pewnie brzmię teraz jak marketingowiec tej firmy, ale serio nawet mama się już ze mnie śmieje, że jestem od niej uzależniona i każe mi ją przewozić do siebie;)

Domi793, amanina lubią tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    dziewczyny, z innej beczki. powoli sie przymierzam do poduszki - myslalam o tej typ C (bo mozna ja zawinac tez siedzac sobie pod plecy i jako "stolik" i do karmienia sie nada) i mam pytania dwa:

- ktoras z Was ma tej firmy?
    - czy ten typ C bedzie najwygodniejszy z nich wszystkich?

http://supermami.pl/pl/175-bawelniane-poduszka-ciazowa-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy

Mam dokładnie taką literkę C z Super Mami :) zamawiałam przez allegro i gratis był taki wałeczek - cukierek dla dziecka do łózeczka.
    Ja już testowałam do spada, siedzenia, lezenia :) Nawet kot testował :)

Wszyscy zadowoleni :)

amanina lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:
    Domi gratulacje syneczka:)

Amanina ja Ci baaardzo polecam poduszkę Motherhood w kształcie litery C. Mam ją ponad 2 lata i nie potrafię już bez niej spać (na niekorzyść mojego mężulka, bo przytulić się nie może specjalnie ;)). Mam skoliozę 2/3 stopień i najpewniej już zmiany zwyrodnieniowe i dzięki tej poduszce mogę spać bez pobudki z bólem. Pewnie brzmię teraz jak marketingowiec tej firmy, ale serio nawet mama się już ze mnie śmieje, że jestem od niej uzależniona i każe mi ją przewozić do siebie;)

Haha :) u nas nie ma opcji bez przytulania bo moj maz jest jak taki glonojad ktory sie z kazdej strony przykleja i nawet jak go probuje z siebie zrzucic to zaraz konczyna wraca jak bumerang ;)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kiedyś jeszcze przed ciążą, tak bardzo bolało w miejscu gdzie jest wyrostek. Byłam na IP, porobili badania, położyli na oddział i rano mieli kroić. Na szczęście do rana przeszło i zamiast kroić poobserwowali i mnie wypisali. Poszłam z tymi wynikami prywatnie do mojego gina, a on od razu mówi że to nerka, dał mi antybiotyk i przeszło. Także nerka może dawać objawy wyrostka tak że nawet w szpitalu się nie skapną.

• monirek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Wróciłam już od rodziny, niestety nei nadrobiłąm Was jeszcze - strasznie naprodukowałyście:P i na pewnie nie nadrobię w ciągu dwóch najbliższych dni, bo całe nam zawalone.

Jutro mam wizytę u gina i liczę, że poznamy wreszcie płeć, bo już nie mogę się doczekać!!!!

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje udanych wizyt, fajnie, że znacie już płeć... :)

Chyba ja zostanę jako jedyna z wyższych ciąż co nie zna płci :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:33

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaraz po Tobie Martynka. Ciąża trochę niżej za to wizyty dużo później

A wszyscy znajomi się już natrętnie dopytują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:40

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym chciała wiedzieć, bo w czwartek wg om 21 tydz ciąży a ciąża o ponad tydz starsza, więc liczę, że może się już dowiem :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję cudownych wiadomości i udanych wizyt :) Super!

Martynka, nie martw się. Ja też nie znam płci i jedyny dzień, kiedy jest szansa, że się dowiemy to połówkowe 4 kwietnia. Jeśli maluch się zasłoni, to nici :(

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyjdę, przywiążę się do kozetki :D

alicjaaaa, Penelope30 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ