Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, trzymam kciukasy!
Wyniki odebrane.
Toxo jak nie było tak nie ma i baaardzo dobrze
Tarczyca tsh 2,31 - na mnie to baaardzo dobry wynik. Mniej niż w grudniu
Ciut poniżej normy czerwone krwinki i hemoglobina - tak jak ostatnio.
Jedynie w moczu znowu bakterie i jakieś moczany!
Synek obkupiony w kolejne skarby z Biedry
Kocyk i pieluchy flanelowe
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22bf91c351a2.jpg
pigułka, 33Karola33, Martynka30, Kw14tuszek, Betty Boop, makota, alicjaaaa lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
kaarolaa wrote:Jutro albo jeszcze dzisiaj bede dzwonila bo mam sie telefonicznie z nimi umowic co i jak. I wtedy mi powiedza kiedy mam przyjechac.
Ojej, ja dopiero doczytałam posta z rana, a tu taki szybki rozwój wydarzeń..
Karolaa, będzie dobrze. Dzwoń, umawiaj się. Jesteś pod dobrą opieką, i ważne, że lekarz szybko to wykrył! Kciuki dalej trzymamy :-* -
nick nieaktualnyO matuniu! Niektóre z Was już pół ciąży za sobą!
I te Wasze brzuszki, zazdroszczęMój też w miejscu gdzie jest macica powoli się uwypukla, no w końcu!
W ogóle Was Dziewczyny ogromnie podziwiam, co chwilę macie jakiś problem, niepewności, dolegliwości, a takie dzielne jesteście. Skąd Wy tyle siły macie. No cud Matki z WasU mnie z niczym nie było problemów, nawet rzyganka nie zaliczyłam żadnego. Na początku tylko jak plamienia dostałam, to ryk, lament i masakra, a to ledwo beżowa wydzielina była, eh mój Dzieć będzie mieć matkę Psychola
Już mnie stres bierze przed jutrzejszą wizytąSerce mu bije, nogi ma, bo kopie, wyniki ok, ale zawsze to coś w głowie siedzi.
Bardziej się stresuję tym, że będą mnie ważyć i ciśnienie sprawdzać niż tym, że u Bobo coś nie gra. Nie wiem, czy zła matka ze mnie, czy po prostu w środku wiem, że jest cały, zdrowy i dożywiony
Ale nie ma bata- zjem coś słodkiego przed wizytą, niech śmiga i pokaże, co kryje
A mierzyć go będziemy i tak na połówkowych za 2 tygodnie...
Jejku... śniła mi się mała pipka na USG
Pogoda u nas piękna- zimno, ale Słoneczko bardzo pozytywnie wpływa.
Zakupy w biedro też zaliczyłam, ale dla Dzidziu nic...
Ale za to upolowałam dziś pół arbuza, zaraz biorę łychę i zabieram się za niego
oLena31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrzę na stronie biedronki te ręczniczki i chyba się zdecyduję. Jak jakościowo one według Was są? Nie "popsują" się po pierwszym praniu?
A kocyka nie kupuję chyba, bo mam... Tyle, że ten kocyk to był mój kocyk jak niemowlakiem byłam, więc ma ponad 20latMimo to jest w idealnym stanie. Chiałabym go dla Bobasa, bo kocham go po prostu
Trochę pognieciony, ale się pochwalę, nadal miękki i przyjemny:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0930c4cfe80.jpgPenelope30, Martynka30, Ninka0111 lubią tę wiadomość
-
Ja już po robocie i zakupach w biedronce. Nabyłam pieluchy tetrowe i rożek kąpielowy niebieski z autkiem. Jak będzie córa to też może mieć z autkiem już bez przesady.
Karola jak trafisz do Olsztyna to Cie odwiedzę, ale może jednak się uda nie. Trochę smutno na święta na oddział trafić ale wiadomo jak trzeba to trzeba.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Martynka brzusio piękny.
Karolaa trzymam kciuki za same dobre wieści i wierze ze wszystko się dobrze skończy.
Jak zaczęłam teraz nadrabiać Wasze wpisy od rana i przeczytałam o tej czekoladzie to sama wciągnęłam jedna.Martynka30 lubi tę wiadomość
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Ja po wizycie. Usg bylo ale nic sie nie dowiedzialam, plci lekarz nie wypatrzyl bo sie wstydzioch zle ulozyl, serduszko bije, pomiarow zadnych nie bylo. Moje wyniki srednio, dosc liczne nablonki i bakterie w moczu, podniesione ph, ale nikt sie nie przejal ani lekarz ani polozna, tarczyca wg nich piekny wynik 2,26 (dawke zwieksze bo sporo uroslo). Ehh.. fajnie ze zobaczylam dzidziolka a z cala reszta czekam na prywatna wizyte u mojej gin w poniedzialek.
-
Stokrotka_92 wrote:Dziewczyny a jak sie bada ta szyjkę? Skąd mam wiedzieć czy mój lekarz ją sprawdza czy nie?
on jest mało mówny, jak jest wszystko ok to czasem coś powie a czasem nie, więc nawet nie wiem czy jest ok czy nie sprawdza
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
Truskaweczka83 wrote:Martynka śliczny brzusio
Ja mam mega stresa przed połówkowymi po 16.00 dziś...
I brak ruchów od 2 dni...
Detektor był w użyciu.
Taaaaaki stres, może dziecko to odczuwa i też się ze mną stresuje i nie rusza
A kurtki w zeszłym roku jak schudłam 6 kg wydałam ok 4 sztuki...
wiosenną, cieplejszą wiosenną, zimową, letnią
teraz ciążą i by się bardzo przydały bo mam tylko zimową w której brzuch zasunę a reszta już bedzie ciasna, planuje kupić coś takiego:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34c9a13b237d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f867f581ad3.jpg
żeby po ciąży też ubrać, a nie wyrzucić.
No właśnie ja zakupiłam cos takiegoTylko jeszcze za lekkie i nie noszę. Ale na pewno wynoszę nie tylko przez ciąże, ale i na jesień
Tylko mój przed kolanko.
Co do hemoroidów to ja dostałam maść posterisan- można kupić wersję bez recepty (wtedy nie ma tyle środka przeciw swędzeniu). Doraźnie baaaaardzo pomogło mi przemywanie korą dębu- szybka ulga.
JA dziś mam wizytę na 18.30- już 4 razy byłam w toalecieStres jak przed maturą. . .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 14:50
[/url]
-
kaarolaa wrote:Niestety moj czarny scenariusz sie sprawdza. Decydujac sie na drugie dziecko bralam pod uwage komplikacje ale mialam tez nadzieje ze sie uda. Bede teraz walczyla o Kornela tak jak walczylam o Marcelka.
A my Cię będziemy wspierać!!!!kaarolaa lubi tę wiadomość
[/url]
-
JA w końcu widzę świat- mamusia umyła okna
Ja uprałam firanki, żeby nie było że nic nie pomogłam
Też byłam w Biedronce i też zaszalała! Też rożek w autko i kocyk w hipopotamki i pieluszkiŚliczne. Jakość trudno powiedzieć mi, po praniu się okaże
Przebieram już nóżkami na wizytę dzisiejszą. Oj bardzo przebieram. . .Penelope30, makota lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dagmara wrote:Bardzo mi się podoba ten płaszczyk. Truskaweczka gdzie znalazłaś? No jak w necie to chętnie zobaczę. Ewentualnie jak nazywa się taki krój,bo nawet nie wiem jak szukać.
Karola będzie dobrze, musi być.
JA kupiłam stacjonarnie, ale jest taki sklep "vubu" - mam od nich kilka rzeczy i jestem zadowolona. Widziałam tam takie[/url]
-
Karola bedzie ok juz teraz z gorki☺
Ja mialam badane piersi jak chodzilam prywatnie do innego gin ale jakos lekarza sie nie wstydze mam swiadomosc ze to moj lekarz nie wiem jakos tak oooo...czyli w kwietniu rok temu nie stac mnie zeby chodzic do niego przez cala ciaze 230zl jedna wizyta a gdzie badania itd...moze inaczej byloby mnie stac ale dopoki wszystko ok nie widze takiej potrzeby a moj doktorek no bardzo dobry ten co chodze na nfz ale prywatnie tez usg ma takie slabe ale wizyta u niego za to 100zl a chodze na nfz i jestem bardzo zadowolona. I moja szyjka tez chyba ok ja musze isc do lumpka po jakis plaszczyk cos mam ale za dlugo nie posluzy☺ -
nick nieaktualny