Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka śliczny brzusio
Ja mam mega stresa przed połówkowymi po 16.00 dziś...
I brak ruchów od 2 dni...
Detektor był w użyciu.
Taaaaaki stres, może dziecko to odczuwa i też się ze mną stresuje i nie rusza
A kurtki w zeszłym roku jak schudłam 6 kg wydałam ok 4 sztuki...
wiosenną, cieplejszą wiosenną, zimową, letnią
teraz ciążą i by się bardzo przydały bo mam tylko zimową w której brzuch zasunę a reszta już bedzie ciasna, planuje kupić coś takiego:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34c9a13b237d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f867f581ad3.jpg
żeby po ciąży też ubrać, a nie wyrzucić.Martynka30, Ninka0111 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka będzie dobrze
A na tym etapie ruchy są jeszcze nieregularne. Ja też miałam taki okres, że maluch przez 4 dni się nie oddzywał... po prostu zakopał się głębiej i tam mu dobrzeMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Truskaweczka, ja też od soboty do prawie poniedziałku nie czułam żadnych ruchów, już czarne myśli mnie nachodziły, zwłaszcza że nie mam detektora
.. ale od poniedziałkowego wieczora powoli zaczęła dawać o sobie znać więc pewnie gdzieś się jeszcze zakopała albo tak spała
.
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
malika89 wrote:Dziś w rozmowach w toku o laskach palących w ciąży
To ja nie moge ogladac takich rzeczy bo moj telewizor moglby na tym ucierpiec...
Ja chyba zaczelam czuc dzidzie ale tak delikatnie ze sie nie nastawiam moze to jelita ze 2 cm ponizej pepkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:54
Martynka30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Co do tych palących mam to sie tylko denerwuje chociaż to nie powinno mnie obchodzić , każdy ma swój rozum i powinien dbać o swoje dziecko.
od mojego byłego siostra całą ciąże paliła, a jak się dziecko urodziło to ciągle ryczała.. miałam wrażenie że uspokaja ją smród fajek bo wtedy nagle milkła .. potem jak była większa ta dziewczynka to jakaś taka roztrzepana latała, nic nie docierało .. ale ja się nie znam więc to tylko moje skromne uwagiNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
nick nieaktualnyJest 245 g szczescia uderzajacego w głowicę od usg jak glupi
z tej strony wszystko super. A jesli chodzi o szyjke to tak jak wczoraj. Jest dluga ale i to otwarcie jest. Lekarz ogolnie mial troche problemow ze znalezieniem szyjki. Ale juz to przerabialam bo ona jakas taka dziwna jest, zakrecona mocne tylozgiecie. Az dzwonil po drugiego lekarza zeby zobaczył. Teraz beda sie nad szwem zastanawiac tylko czekamy na wyniki posiewu bo mozliwe ze mam infekcje. Juz mi dali clotrimazol w tablecie dopochwowo i nospe. Reszte mam brac jak bralam...
Rudi88, Martynka30, opóźniona, Kw14tuszek, malika89, oLena31, pigułka, Domi793, Aśka_gdańsk, SyHa85, Betty Boop, JRY1984, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Friend wrote:Mam ogromną ochotę na chrupki curly. Poszłam nawet do sklepu i nie było! Wróciłam z niczym do pracy i chce mi się płakać. Zastanawiam się czy iść do innego sklepu...
bo będą za Tobą cały dzień chodziły
-
Friend wrote:Mam ogromną ochotę na chrupki curly. Poszłam nawet do sklepu i nie było! Wróciłam z niczym do pracy i chce mi się płakać. Zastanawiam się czy iść do innego sklepu...
bo będą za Tobą cały dzień chodziły
-
Witam mamusie
wczoraj rozpoczęłam 21 tydzień
dziś byłam na badaniach i mam nadzieję że wyniki będą ok. Robiłam obciążenie glukozy po wypiciu dzidzia szalała w brzuszku
Dodatkowo krew, mocz i odczyn Coombsa... także mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
-
nick nieaktualnyFriend wrote:Mam ogromną ochotę na chrupki curly. Poszłam nawet do sklepu i nie było! Wróciłam z niczym do pracy i chce mi się płakać. Zastanawiam się czy iść do innego sklepu...
-
Karola trzymam kciuki. W tej ciąży na pewno będzie lepiej, bo zauważono problem z szyjką od razu. W tamtej mogło być identycznie, no ale nikt tego nie zbadał
Powodzenia!
Ja też dziś mam połowę ciąży 20+0!
Zrobię sobie zdjęcie brzucha
kaarolaa, Friend lubią tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny
siedzę i jem czekoladę - niech choć leciutko kopnie
zimno na ustach się pojawiło - opryszczka wredna!
a i mam pierwsze hemoroidy
boli, piecze, pali, wiec zaglądam z pomocą lusterka - no i pięknie!!!
nerki bolą, mocz średni, hemoroidy, zgaga, jakieś stany niepokoju lękowego, oszaleje do wieczora!
chyba pójdę sprzątać w samochodzie zaraz żeby się oderwać i zająć czymś głowę.
Około 13.30 wyjezdzamy dopiero a badanie po 16.00, powrót jak dobrze pójdzie na 18-19.00, oby wszystko dobrze!
Karolaaa najważniejsze, że Twój lekarz tą szyjkę sprawdza, u mnie nikt nawet nie zajrzał!!! raz tylko bardzo prosiłam to od niechcenia na 9 wizyt rzuciła okiem i nic nie powiedziała. mam nadzieję, że skoro wiedzą to zajmą się tym porządnie i będzie dobrze!
-
nick nieaktualnyTruskaweczka dlatego tak bardzo mi zalezalo zeby do tego lekarza trafic zeby mi ciaze prowadzil bo on dokladny jest i nawet jak jakas drobnostka to woli to sprawdzic...dzieki niemu jestem bezpieczna a pracuje tez w tym szpitalu co leze tylko teraz akurat go nie ma. Mam nadzieje ze jutro będzie