X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest okropna znieczulica, że takie podejście mają do kobiet w ciąży, przychodzi ktos ze skierowaniem tzn ze jest jakiś powód szczególnej kontroli ciąży i powinni zrobić badania a nie pomaca i mówi że jest dobrze ... ehh brak słów . W tych szpitalach szczególnie na ginekologi to traktują ludzi tasmowo :/
    Karola mam nadzieję że dotrwasz w spokoju do tego 9 miesiąca a nie z takimi przebojami.. czego też innym dziewczynom i sobie życzę :)

Ania bebe 88 lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A mnie kłuje i boli podbrzusze. Bardzo nisko, prawie "we włosach" :-( zobaczymy czy do jutra przejdzie. I co niespotykane u mnie- bol glowy :-( ehhh

ja też dziś jakieś dziwne bóle, to na samym dole, to podbrzusze, o moim ulubionym miejscu pod żebrami nie wspomne, a w nocy tak "lewe" więzadło bolało i ciągło, że hej.
    Trudno - jakoś te 4,5 m-ca wytrzymamy ;)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymamy chocby nie wiem co :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety co do CC zależy od szpitala i lekarza... Moja kuzynka właśnie miała CC (paniczny strach przed SN i w szpitalu zwykłym mieli to gdzieś) prywatnie i miała umówiony termin. Akcja porodowa zaczęła się szybciej i to wieczorem. Do godziny (czas jej dojazdu do szpitala) ściągnęli całą ekipę do porodu bez problemu... Jakie to straszne, że za 2500zł można mieć godny poród...

relg6iyem5hi69f7.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Jakie to straszne, że za 2500zł można mieć godny poród...
    W Warszawie to ceny od 4000 się zaczynają :(

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa - przykro mi ze Cie tak po macoszemu i pobieznie potraktowali. Mam nadzieje ze maja racje i ze ta szyjka sie zamknela!! :)

Mmalibu - no powiem Ci ze gdybym byla lekarzem i gdyby mnie zalozmy wezwali o 23 we wtorek mimo ze nie mam dyzuru do cesarki "bo tak" to by mnie szlag trafil. Wiec rozumiem ze za dodatkowe pieniadze ktos rezygnuje ze swojego snu, czasu wolnego czy czasu dla rodziny. moja mame wzywali np czesto bo mieszklysmy 100 m od szpitala jak sie cos powaznego dzialo i lekarzom dyzurnym potrzebne bylo wsparcie. No ale nie jak ktos chce cesarke na zyczenie bez wskazan. Wtedy rozumiem ze sie placi i koniec. Chociaz moja mama nigdy nie robila i nie robi nic za pieniadze, oprocz gabinetu prywatnego.

A jeszcze wkleje Wam cos do posmiania. Moj kolega wlasnie relacjonuje na zywo nauki przedmalzenskie na ktorych siedzi :)
    "Tatusiowie powinni się zaprzyjaźniać z dziećmi od 15 tygodnia życia. Nie wczesniej."
    "Akt malzenski może być w niedziele, a owulacja w środę ale do zapłodnienia może dojść nawet nesli mąż jest w delegacji, o ile bóg tak zechce!"

opóźniona, pigułka, malika89, Dominique88, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisałam wcześniej to jest u nas fajna prywatna klinika i robią cc(ze wskazaniem) i sn za darmo tzn. na NFZ, sale czyściutkie pojedyncze lub max podwójne,ale przyjmują chyba dopiero po skończonym 38tyg i bez jakiś trudnych przypadków chyba nawet z cukrzycą ciążową odrzucają. Więc kolejny stres czy dzidzia nie będzie się spieszyć i czy wszystko będzie ok. W maju planuje iść do nich na szkołę rodzenia to dowiem się więcej.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja na szczęście miałam spoko nauki przedmałżeńskie, ale jak byłam na studiach to przygotowywałam kiedyś prezentację o mechanicznych metodach antykoncepcji i po mojej prezentacji ta laska co miała z nami zajęcia podsumowała: a potem pójdziecie na nauki przedmałżeńskie i wam powiedzą, ze to wszystko nieprawda :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie z tym aktem malzenskim, zaplodnieniem i delegacja to i prawda. Wystarczy miec kochanka lub trzech ;)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nauki mamy zaliczone, chociaż do ślubu kościelnego jeszcze nie doszło ;)
    Przeraziło mnie to, że karmienie mlekiem modyfikowanym jest grzechem.

amanina, pigułka lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Tego jeszcze nie słyszałam. Aż mi gały wyszły...

opóźniona lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny damy rade ;) ja jestem dobrej mysli i skoro szyjka w miare trzyma to widocznie nie jest tak zle. I wszystkie będziemy rodzily lipiec sierpien... :)

amanina, pigułka, Penelope30, Aśka_gdańsk, alicjaaaa, malika89, Dominique88, SyHa85 lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wam powiem ( napisze )hita związanego z NFZ: moja mama chodzi na zabiegi rehabilitacji z powodu operacji nowotworowej ( ma problemy z limfą w nodze ). Dziś była u lekarza żeby jej zapisał następne zabiegi i poszła się na nie zapisać i uwaga termin dostała na grudzień!!! I to tylko dlatego, że jakiś facet się dzisiaj wypisał! Bo normalnie na CZERWCA 2017!!! Śmiech na sali! oczywiście w międzyczasie chodzi prywatnie, bo inaczej by zapalenia często miała.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Co to za glupoty?

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak badanie spermy po "strzepaniu" ręką jest grzechem,
    katolicy powinni kupić prezerwatywę z dziurką i odbyć stosunek, dziurka jest po to że jak sperma dostanie się do kobiety to grzechu nie ma, a to co zostanie w prezerwatywie kościół łaskawie pozwala zbadać,
    słyszałyście o tym? dla mnie to komedia

opóźniona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii Krwi zapisac sie na badania w przychodni krwi szczegolowe 1 kwietnia 2015.
    Zapisali mnie na luty 2016 ;)

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola ja też mam szyjkę na wysokości ok. 3cm i myślałam że to dużo, lekarz nic nie mówił więc napewno jest ok,

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja mówię, że chociaż na tym L4 i macierzyńskim skorzystam z tych pieniędzy, które mi zabierają na podatki, bo na emeryturę i NFZ to nie ma co liczyć...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudii to jak ja musialam Marcela do poradni rehabilitacji zapisac to czeka sie pol roku...a ja nie moglam tyle czekac wiec poszlam jednego czwartku co inny lekarz przyjmuje i powiedzialam ze bylam zapisana tydzien wcześniej z dzieckiem ale byl chory i mi wizyta przepadla. Male klamstwo ale musialam tak zrobic bo inaczej dostalabym sie za pol roku a w jego przypadku pol roku to bardzo dlugo niestety. Trzeba jakos kombinowac z tym nfz- etem

SyHa85 lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Co to za glupoty?
    Bóg dał nam piersi i pokarm, żebyśmy karmiły swoje dzieci. Nie prawda, że pokarm zanika. To jest wina matki, bo źle przystawia swoje dziecko do piersi.
    Tak było u nas na naukach przedmałżeńskich.

amanina lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ