Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny po dłuższej przerwie. Wyjazd w rodzinne strony się opłacił- koleżanka mojej mamy (ginekolog) zrobiła mnie biednej i niecierpliwej USG żebym wreszcie zaspokoiła ciekawość dotyczącą płci malucha. No i tak jak myślałam (i jak w sumie chcieliśmy) były jajeczka. Dobrze, bo przez 19 tygodniu myślałam i mówiłam o dzieciaczku per "on". Jakby okazało się, że dziewczynka to by mi głupio było
. Na dzień dzisiejszy młody będzie miał na imię Wojciech. Zobaczymy co powie mój gin 6.04. Oprócz poznania płci zdecydowaliśmy się dzisiaj ostatecznie na kupno samochodu i wstępnie wybraliśmy wózek jaki za jakiś czas kupimy. Także pierwszy dzień wiosny był pełen wrażeń
.
kaarolaa, malika89, alicjaaaa, Penelope30, Kw14tuszek, Rudi88, SyHa85, oLena31, Betty Boop, paola89, _cherryLady, hella, Aśka_gdańsk, pigułka lubią tę wiadomość
-
amanina wrote:Luz laski, mysle ze jak bog (w jakiejkolwiek postaci) sie na Was patrzy to bardzo sie cieszy ze macie dzieci czy to z in vitro czy to bez slubu
Mysle ze dla niego najwazniejsze jest to ze je kochacie.
Bóg jednym dał możliwość naturalnego zajscia w ciąże, a drugim dał rozum by mogli pomóc tym, którzy z poczęciem mają problem.
Ja swoje nauki przedmałżeńskie wspominam bardzo dobrze, chociaż pięć lat temu słuchanie o śluzach i temperaturach wydawało mi się śmieszne. Jeden dzień był z psychologiem/pedagogiem i doradcą rodzinnymi, a drugi z księdzem. Ksiądz, z którym mieliśmy wykład okazał się fajnym "kiecunem" z dużą dawką humoru i ogromnym dystansem do wszystkiego.kaarolaa lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
oLena31 wrote:Karola, a co to za świetny lekarz w Ostródzie, bo aż jestem ciekawa bardzo?
U mnie mała już drugi tydzień ma jakąś podejrzaną wysypkę na lewej rączce, lewym boku i lewej nóżce. Byliśmy w zeszłym tygodniu u lekarza i mówił, że to może być wirus, bo gardło czerwone (brak gorączki i innych objawów), dostała leki łagodzące niby wysypkę i nic nie pomagają. Jutro znowu idziemy do lekarza, ale dziś mój mąż pokazuje, że na ręce, którą podnosi małą (ma styczność z jej wysypką) ma taką samą wysypkę i teraz to już zaczynam się poważnie martwić co to. Ospa odpada, półpasiec odpada, bostonka też raczej nie… Noż by to wzięło wszystko… Ja na razie odpukać nic nie mam, ale kto wie, chociaż kontakt z nią większy mam, no i z tymi zmianami skórnymi...
A może to szkarlatyna? Ja kiedyś miałam to najpierw mi ręce wysypało. -
Dzień dobry Dziewczyny
ja ide za chwilę do pracy a na 10 mam połówkowe...
będę wdzięczna za kciuki..
będziemy patrzeć czy Mały nie zaplątał się czymś w te taśmy owodniowe... losie jak się boję ;(Martynka30, opóźniona, Betty Boop, alicjaaaa, paola89, hella, pigułka, malika89, Dominique88 lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SyHa85 wrote:A mnie kłuje i boli podbrzusze. Bardzo nisko, prawie "we włosach"
zobaczymy czy do jutra przejdzie. I co niespotykane u mnie- bol glowy
ehhh
Ja miałam to samo z tym kłuciem, a jak głowa mnie zaczęła boleć wczorajw nocy nie spałam wstawałam 2 razy aby wziąć Apap, bo ból był nie do wytrzymania
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dziewczynki Dziękujemy za Kciuki
Co do lekarzy specjalistów na nfz masakra w tamtym roku po poronieniu zadzwoniłam do poradni genetycznej w maju białystok i baba do mnie jak pilne ma pani na skierowaniu to czerwiec przyszłego roku
U nas na masaże na nfz trzeba zapisać się na początku roku, bo potem luty już nie ma terminów, tak samo jak nie które zabiegi tak samo.
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
nick nieaktualnyJa to tez jestem za likwidacja nfz i niech kazdy chodzi prywatnie albo niech placi skladki ten kto chce. Ja ginekologa i dentyste to tylko prywatnie mam. Owszem rodzinny moze zostac na fundusz a reszta jak kto woli.
Martynka30, hella, Aśka_gdańsk, Penelope30, blondyna5555, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:Ja to tez jestem za likwidacja nfz i niech kazdy chodzi prywatnie albo niech placi skladki ten kto chce. Ja ginekologa i dentyste to tylko prywatnie mam. Owszem rodzinny moze zostac na fundusz a reszta jak kto woli.
Ja od dawna tak myślę
Prowadząc firmę płaciłam obowiązkowe składki zdrowotne co miesiąc w wysokości 260zł i nie byłam u lekarza, a jak zachorowałam i noga mi spuchła nie mogłam chodzić to do ortopedy dali mi termin za ponad pół roku i oczywiście musiałam iść priv, do dentysty priv, do gina priv, badania laboratoryjne priv, bo moja rodzinna to nawet na morfologię i mocz nie da...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Dzien dobry
U nas dzis pogoda po psie az sie oczu nie chcialo otworzycmnie cos gardlo pobolewa ehh. Nie mam dzis zbyt ambitnych planow- ide upolowac wedzone zeberka na żurek i pod kocyk czytac
Co do nfz- zgadzam sie, ze to niepotrzebny twor. Moj mąż w zeszlym roku mial porazenie nerwu twarzowego to na cito na kontrole do neurologa zaproponowano mu w lutym grudzienno i przykladow mozna mnozyc. Dlatego starany sie zawsze miec odlozone na czarna godzine jakies grosze zeby w takich sytuacjach nie bylo placzu.
Kciuki za wizytujace!!! Martynka nerwusie szczegolnie za Ciebie
A co do kościola...w Boga wierze, modle sie, ale w kosciol wierze mniej...w najblizszym otoczeniu mam osobe zwiazana z ksiedzem...Martynka30, alicjaaaa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Byłam na ovu bo ciekawa bylam co u Rosax po tych testach. Testy naplus, beta na pkus, ale dostala krwawienia jak na miesiaczke
nie wiem czy tu pisala czy ja przeoczyłam ale tak mi sie przykro zrobilo
byla sierpnioweczka i jestesmy z tego samego miasta
biedna
[/url]
-
Witajcie
Dzis kolejne wizyty wiec trzymamy kciuki-bedzie dobrze.
Dziewczyny jak to jest z tymi szyjkami bo juz sama nie wiem. Mi ostatnio wyszła na usg dł 37mm, lekarka mowila ze do obserwacji co miesiac. Ja prawie cały dzien spedzam na stojąco, z mniejszymi przysiadami al głównie stoje. Czy to moze powodowac skracanie? W sumie nigdy sie w to nie zagłebialam ale zaczelam sie zastanawiac jak ktoraz z Was napisla, ze ma szyjke 55mm.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Witam się po nieprzespanej nocy. Dawno tak źle nie spałam
Najpierw nie mogłam zasnąć, a potem budziłam się co 40 min... Może to z tych wczorajszych emocji, nie wiem.
Zaciskam kciuki za wizytujące dziś! Chwalcie się później dziewczyny
Uciekam zrobić szybkie śniadanko i w drogę. Dzisiaj pracowity dzień, a pogoda niestety nie zachęca...
-
nick nieaktualnyBetty to ze ma 37 mm nie musi oznaczac ze jest krotka. Czasem kobiety maja krotsze ale moja na poczatku miala 50 mm a teraz ma 31mm. Wiec roznica znaczna. Ale obserwuj koniecznie i nie denerwuj sie. To ze sie schylasz i duzo stoisz nie znaczy ze zaraz szyjka pusci.
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny