X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • hella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax tak mi przykro... :( Przytulam!

Ja już od 8:00 w pracy, śniadanie zjedzone, herbatka wypita.

Dziś albo jutro ma się okazać czy dostaniemy kredyt. Już nie mogę się doczekać! Trzymajcie kciuki! Bo już przyznam, że ta niepewność doprowadza mnie do szału...

amanina, SyHa85, Rudi88 lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce robic badania ale mialam lekarza idiote ktory twierdzil ue jak jedno mam to nie musimy nic robic. Teraz trafilam na innego i robi mi badania. Sama na wlasna reke tu w de zadnych nie moge robic tylko ginekolog. Ale jest juz jeden co sie za to wzial i w koncu rozumie.

SyHa85, pigułka, kaarolaa, alicjaaaa, Dominique88 lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uśmiałam się :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5622c17ce6.jpg

SyHa85, malika89 lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Za to w Grudziądzu macie basen solankowy i tężnie w piramidzie, byłam kilka razy i supr sprawa.

Mamy :-) jeszcze mamy :-) bo tonie w dlugach ale byly prezes juz ma zarzuty :-P

Aleeeee mamy PRZEPIEKNA starowke :-) Spichrza oswietlone noca- poezja. Nawet jakies nagrody maja. Widok od strony mostu przy wjezdzie do miasta jest sliczny :-)

Penelope30 lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina, SyHa nie gniewajcie się na swoich chłopaków, bo Kluskowi jest przykro i też się do mnie nie odzywa ;-)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Mamy :-) jeszcze mamy :-) bo tonie w dlugach ale byly prezes juz ma zarzuty :-P

Aleeeee mamy PRZEPIEKNA starowke :-) Spichrza oswietlone noca- poezja. Nawet jakies nagrody maja. Widok od strony mostu przy wjezdzie do miasta jest sliczny :-)
    Wiem, wiem, byłam latem. Mieliśmy z mężem fajny wyjazd. Nocleg w Rulewie i zwiedzanie Grudziądza, bardzo mi się podobało. O długach nie wiedziałam ale przynajmniej są ciepłe źródła, a nie jak w Lidzbarku tam to się dopiero zadłużyli i będą zadłużać dalej.

SyHa85 lubi tę wiadomość

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszedł wczoraj detektor, tętno znalazłam na leżąco szybciutko :) Tętni jak oszalałe! Oczywiście wiedziałam, że jak go zamówię to poczuję ruchy i tak też się 2 dni wcześniej stało, a teraz jestem już pewna, że to dzidź, a nie jelita. Dziewczyny piszą o bąbelkach, motylkach itp. a u mnie to od razu jakieś tańce,hulanki :D Jutro usg połówkowe na 17.30... boję się cholernie, ale mam nadzieję, że dzidzia mi zrobi prezent na święta. Pozdrawiam :)

hella, Rudi88, pigułka, kaarolaa, SyHa85, Dominique88 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Mi przyszedł wczoraj detektor, tętno znalazłam na leżąco szybciutko :) Tętni jak oszalałe! Oczywiście wiedziałam, że jak go zamówię to poczuję ruchy i tak też się 2 dni wcześniej stało, a teraz jestem już pewna, że to dzidź, a nie jelita. Dziewczyny piszą o bąbelkach, motylkach itp. a u mnie to od razu jakieś tańce,hulanki :D Jutro usg połówkowe na 17.30... boję się cholernie, ale mam nadzieję, że dzidzia mi zrobi prezent na święta. Pozdrawiam :)

No to super :) Ja mam wrażenie, że u mnie Fasola daje o sobie znać właśnie takimi pojedynczymi bąbelkami. teraz jak siedzę przy biurku to co jakiś czas mam wrażenie takiej pękającej banieczki ;) I raczej tylko kilka w ciągu dnia i bardzo delikatne. Jak leże to tylko pod dłonią czuję. Raczej za nisko na jelita ;)

mmalibu, SyHa85, Dominique88, Kw14tuszek lubią tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Amanina, SyHa nie gniewajcie się na swoich chłopaków, bo Kluskowi jest przykro i też się do mnie nie odzywa ;-)

ja to sie zastanawiam czy Gruby po prostu nie jest zbyt wyluzowany, ja ciagle chodze wiec go buja i sie niczym specjalnie nie martwie, wiec moze on po prostu jest taki chill and relax? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 09:40

hella, Rudi88, SyHa85 lubią tę wiadomość

• laven81 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja ubieram sie w lumpeksie ciążowo :-) albo w h&m ale przez net zamawiam. Nie ma chyba nawet takiego typowego ciążowego sklepu u nas.

Dziękuję

ex2bio4pnvxrhvux.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    ja to sie zastanawiam czy Gruby po prostu nie jest zbyt wyluzowany, ja ciagle chodze wiec go buja i sie niczym specjalnie nie martwie, wiec moze on po prostu jest taki chill and relax? ;)
    U mnie w bardziej ruchliwe dni mała prawie w ogóle się nie rusza. Tylko rano jak ją obudzę i poleżę chwilę w łóżku i potem na sam wieczór przed spaniem. Jak mam luźniejszy dzień i więcej odpoczywam to harcuje :)

amanina lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to kciuki za wszystkie wizytujące :*
    Rosax bardzo mi przykro :(

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojego Kluska działają ogórki kiszone i kwaśne jabłka :D

Martynka30 lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Na mojego Kluska działają ogórki kiszone i kwaśne jabłka :D

Na mojego słodkie :D w tej ciąży kwaśnych nie znoszę ;)

Ania bebe 88 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami w 20 tygodniu ciazy! Początkowe tygodnie tak mi sie dłużyły a teraz jakos szybciej mi sie wydaje :) Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę udanych wizyt :)

pigułka, alicjaaaa lubią tę wiadomość

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Mój woli konkrety, jak sie ostatnio objadłam kotletów mielonych to buszował jak dzik :)
    Słodkie go nie rusza, czasami jaśnie pan raczy odpukac 2 razy,że smaczna czekoladka hehehe

hella lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    ja po slodkim umieram.. wczoraj zjadlam pierwszy raz tyle slodyczy i zdychalam pol nocy.. w ciazy z Grubym zjadlam dwa razy fast fooda - raz dwa stripsy z KFC i raz kebaba (bez sosu!!) i tez umieralam z bolu brzucha.
    Gruby to by tylko warzywa, mieso, orzechy, jajka i ryby zjadal

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia jest wybredna ;) przed ciążą jadłam wszystko, uwielbiałam kwaśne a teraz to tylko słodkie, mięso jak mnie coś najdzie, pomidory, ogórki świeże, ser, jajka ale tylko z majonezem ;) jabłka, wczoraj smakowało mu spagetii ;)
    Także ciekawe co kryje się :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Dzieki za pocieszenie. No mi juz niewiele brakuje do 22...a tu nic. Leże, prosze , glaszcze, nawet Tatus juz dopytuje czy czuje cos. A tu nic :-( jedyne co zdarza mi sie czuc to czuje tylko czasem bol brzucha :-(
    Dwa tygodnie dla takiego malucha to jak dwa miesiace ;)

SyHa85 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana. U nas chmurki, ale jakoś tak niezbyt szaro się wydaje.

Ja w ogóle fazy na słodycze nie mam. W sumie to na nic jakoś specjalnie się nie rzucam. :) Chociaż... takie Kinder Bueno bym zjadła :D

Wizytującym życzę, aby Bobasy były na tyle łaskawe, żeby pokazać, co chowają, a nie tak jak moje :)

Czas pokazać swoje co nieco. Proszę tylko bez krytyki, że udaję ciąże, czy coś ;) Moje Bobo jest po prostu mega wstydliwe, że nawet w taki sposób się nie chce pokazać. To Jego/Jej domeczek. Nie taka willa jak Wasze, ale równie wygodna mam nadzieję ;) Dodam jeszcze tylko, że dla mnie różnica przed i w trakcie ciąży jest zauważalna tylko poprzez lekkie odstawanie macicy nad kośćmi biodrowymi (kiedyś to kości odstawały bardzo) :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15d08dd92468.jpg

amanina, hella, oLena31, pigułka, paola89, malika89, SyHa85, Kw14tuszek, Dominique88, JRY1984, Ninka0111 lubią tę wiadomość

‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ