Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też dziś licha pogoda, dlatego poszłam na polowanie mięska na żurek żeby pod koniec tygodnia w kolejkach nie stać, wróciłam i się za porządki wzięłam
Aż dumna z siebie jestem, bo się zabierałam i zabrać nie mogłam
Teraz wypiłam inkę karmelową i oddaje się lekturze
Co do smaków to ja na początku patrzeć nie mogłam na słodycze, tylko ochota na słone i kwaśne. Teraz niestety na słodycze apetyt jest, ale bez tragedii na szczęście, staram się pilnowaćMłodemu smakują od początku baaaaardzo pomidory i marchewka surowa
a ostatnio ciągle bym ryby jadła.
[/url]
-
Wychodzi na to ze dziecko sie urodzi i w ciagu pierwszego roku zycia trzeba zaliczyc prywatnie kardiologa okuliste laryngologa ortopede alergologa jezeli potem czlowiek nie chce sobie pluc w brode bo zadwn lekarz na to nie wpadnie moja mala ma prawie 4 latavjest atopowcem i zaden lekarz nie wpadl na to ze powinien ja obejrzec alergolog wiec sama na to wpadlam i tez pojde prywatnie...
-
Dziś już dyskutowałyśmy- ten nasz NFZ to nie wiadomo po co jest!!!
Ninka masz rację- lepiej wszystkich lekarzy odwiedzić od razu prywatnie dla świętego spokoju. Tylko, że to paranoja jakaś. . .Lekarz jest od tego, żeby pomóc!!!
Mam nadzieję, że Twojej małej szybko jakiś lekarz postawi słuszną diagnozę i wdroży skuteczne leczenie[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ninka0111 wrote:Ja sie zastrzele powiedzcie mi jak to jest mozliwe ze moja mala ma wade ktora nazywa sie przeciek miedzyprzedsionkowy ktory jest obecny w zyciu plodowym i przewaznie zarasta w ciagu dwoch miesiacy po urodzeniu moja mala w czerwcu bedzie miec 4 lata a dopiero w styczniu lakarka to uslyszala i dala skierowanie do kardiologa i jak tu wierzyc w lekarzy grrrr...szmery nie sa niebezpieczne na szczescie za rok zdecyduja czy neda latac serduszko oby sie nie powiekszalo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:28
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
amanina wrote:no wiec wypilam sok z buraka, imbiru i malin i zjadlam rostbef z warzywami i lezalam,lezalam, lezalam i NIC !!!!!
To może zjedz coś czego zazwyczaj nie jesz?? Gruby poczuje nowy smak i może go to ruszy
p.s: kupiłam spódnicęamanina, SyHa85, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
amanina wrote:no wiec wypilam sok z buraka, imbiru i malin i zjadlam rostbef z warzywami i lezalam,lezalam, lezalam i NIC !!!!!
Eh... Muszę się bujnąć do paczkomatu... Lektury przyjechałyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:34
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualny
-
opóźniona wrote:W tym artykule jest napisane, że najczęściej dopiero u dorosłych wykrywa się tą wadę http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-krwionosny/ubytek-przegrody-miedzyprzedsionkowej-objawy-leczenie-asd_41968.html
No widzisz co lekarz to inaczej...
Karola moja mala tez nosi okularki od wrzesnia tez sama poszlam do okulisty bo oko jej zaczelo uciekac...jezeli by sie okazalo ze maly ma wade to kup mu zwykle okularki ja malej wzielam silikonowe i zaluje co prawda sa bezpieczne bo jak sie przewroci to spoko bo wyginaja sie na 1000 sposobow ale sa dla dziecka nie wygodne i uszy odstaja jak by co☺
Moja mala to wogole jak po jakims czarnobylu☺ ale nikt nie powiedzial ze bedzie lekko i czym to spowodowane nikt nie wie☺przepraszam ale nic mi nie pozostaje jak obrocic to w zart bo zawsze mozna sie zalamac...a to moja ksiezniczkakaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas słoneczko z przerwami na deszcz.
Teraz też zrobiło się ciemno i pewnie za chwilę lunie...
Ale dobrze, niech popadaakurat wczoraj posypałam nawozy na roślinki
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnymalika89 wrote:PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA Murkoff Heidi E., Mazel
WYCHOWYWANIE CHŁOPCÓW Biddulph Steve
o tych chlopakach moze tez zakupie, bede miala do czytania jak maz wyjedzie
ja mam jeszcze ze studiow taka wielka ksiazke Psychologia dziecka, ale to nie jest poradnik tylko normalna akademicka kniga. moze po nia tez siegne celem przypomnieniamalika89 lubi tę wiadomość
-
witajcie
wreszcie doczytałam. wczoraj w pracy byłam a jak wróciłam to siły już nie było.
gratuluję wczorajszych wizyt.
Karola myślę że mimo braku usg (korona by im z głowy nie spadła jakby zrobili) to wiadomości dobre. tym razem przynajmniej wiesz że masz się oszczędzać. mam nadzieję że dzięki temu doczekasz do sierpnia, tego Ci życzę
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
nick nieaktualnyja kiedys czytalam swietny wywiad z Jesper Juul - napisal tez sporo ksiazek o dzieciakach i rodzinach i sposob myslenia mi sie bardzo podoba, wiec pewnie nabede "twoje kompetentne dziecko" i "twoja kompetentna rodzina" i moze cos jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:43
malika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNinka0111 wrote:No widzisz co lekarz to inaczej...
Karola moja mala tez nosi okularki od wrzesnia tez sama poszlam do okulisty bo oko jej zaczelo uciekac...jezeli by sie okazalo ze maly ma wade to kup mu zwykle okularki ja malej wzielam silikonowe i zaluje co prawda sa bezpieczne bo jak sie przewroci to spoko bo wyginaja sie na 1000 sposobow ale sa dla dziecka nie wygodne i uszy odstaja jak by co☺
Moja mala to wogole jak po jakims czarnobylu☺ ale nikt nie powiedzial ze bedzie lekko i czym to spowodowane nikt nie wie☺przepraszam ale nic mi nie pozostaje jak obrocic to w zart bo zawsze mozna sie zalamac...a to moja ksiezniczka