X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś licha pogoda, dlatego poszłam na polowanie mięska na żurek żeby pod koniec tygodnia w kolejkach nie stać, wróciłam i się za porządki wzięłam :) Aż dumna z siebie jestem, bo się zabierałam i zabrać nie mogłam :)

Teraz wypiłam inkę karmelową i oddaje się lekturze :)

Co do smaków to ja na początku patrzeć nie mogłam na słodycze, tylko ochota na słone i kwaśne. Teraz niestety na słodycze apetyt jest, ale bez tragedii na szczęście, staram się pilnować :) Młodemu smakują od początku baaaaardzo pomidory i marchewka surowa :) a ostatnio ciągle bym ryby jadła.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to ze dziecko sie urodzi i w ciagu pierwszego roku zycia trzeba zaliczyc prywatnie kardiologa okuliste laryngologa ortopede alergologa jezeli potem czlowiek nie chce sobie pluc w brode bo zadwn lekarz na to nie wpadnie moja mala ma prawie 4 latavjest atopowcem i zaden lekarz nie wpadl na to ze powinien ja obejrzec alergolog wiec sama na to wpadlam i tez pojde prywatnie...

hchyw1d370r6axb9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już dyskutowałyśmy- ten nasz NFZ to nie wiadomo po co jest!!!

Ninka masz rację- lepiej wszystkich lekarzy odwiedzić od razu prywatnie dla świętego spokoju. Tylko, że to paranoja jakaś. . .Lekarz jest od tego, żeby pomóc!!!

Mam nadzieję, że Twojej małej szybko jakiś lekarz postawi słuszną diagnozę i wdroży skuteczne leczenie :)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to wczoraj wieczorem zaczepiałam mojego męża a dzidzi się wyraźnie to nie spodobało i dostałam kopniaka, jak przestałam go ruszać to się młode uspokoiło. Dacie wiarę jaka konspiracja?

Dominique88, SyHa85 lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie jesli chodzi o poradnie przyszpitalne dla dzieci nie narzekam. Terminy dosc szybko udalo sie ustalic. 8 kwietnia tez okulista i zobaczymy czy nie bedzie musial nosic okularkow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec wypilam sok z buraka, imbiru i malin i zjadlam rostbef z warzywami i lezalam,lezalam, lezalam i NIC !!!!!

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja sie zastrzele powiedzcie mi jak to jest mozliwe ze moja mala ma wade ktora nazywa sie przeciek miedzyprzedsionkowy ktory jest obecny w zyciu plodowym i przewaznie zarasta w ciagu dwoch miesiacy po urodzeniu moja mala w czerwcu bedzie miec 4 lata a dopiero w styczniu lakarka to uslyszala i dala skierowanie do kardiologa i jak tu wierzyc w lekarzy grrrr...szmery nie sa niebezpieczne na szczescie za rok zdecyduja czy neda latac serduszko oby sie nie powiekszalo...
    W tym artykule jest napisane, że najczęściej dopiero u dorosłych wykrywa się tą wadę http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-krwionosny/ubytek-przegrody-miedzyprzedsionkowej-objawy-leczenie-asd_41968.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:28

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    no wiec wypilam sok z buraka, imbiru i malin i zjadlam rostbef z warzywami i lezalam,lezalam, lezalam i NIC !!!!!

To może zjedz coś czego zazwyczaj nie jesz?? Gruby poczuje nowy smak i może go to ruszy :)

p.s: kupiłam spódnicę :)

amanina, SyHa85, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Dziś mój szalał po rzodkiewkach. Później po bananie. Po pomarańczy też się zdarza no i po kiwi!

Eh... Muszę się bujnąć do paczkomatu... Lektury przyjechały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 14:34

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia dziś spokojna. Od rana zjadłam już bułkę maślaną z dżemem truskawkowym, serek homogenizowany, banana, truskawkę i spokojnie siedzi :)
    ale zaraz zjem ulubione danie dzidziola - pierogi :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    To może zjedz coś czego zazwyczaj nie jesz?? Gruby poczuje nowy smak i może go to ruszy :)

p.s: kupiłam spódnicę :)

fota fota fota!!!!!

Malika: a co nakupowalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:00

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    W tym artykule jest napisane, że najczęściej dopiero u dorosłych wykrywa się tą wadę http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-krwionosny/ubytek-przegrody-miedzyprzedsionkowej-objawy-leczenie-asd_41968.html

No widzisz co lekarz to inaczej...
    Karola moja mala tez nosi okularki od wrzesnia tez sama poszlam do okulisty bo oko jej zaczelo uciekac...jezeli by sie okazalo ze maly ma wade to kup mu zwykle okularki ja malej wzielam silikonowe i zaluje co prawda sa bezpieczne bo jak sie przewroci to spoko bo wyginaja sie na 1000 sposobow ale sa dla dziecka nie wygodne i uszy odstaja jak by co☺
    Moja mala to wogole jak po jakims czarnobylu☺ ale nikt nie powiedzial ze bedzie lekko i czym to spowodowane nikt nie wie☺przepraszam ale nic mi nie pozostaje jak obrocic to w zart bo zawsze mozna sie zalamac...a to moja ksiezniczka

kaarolaa lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Malika: a co nakupowalas?

PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA Murkoff Heidi E., Mazel
    WYCHOWYWANIE CHŁOPCÓW Biddulph Steve

dqpr3e5ekt0iowfy.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale u nas nietypowa pogoda z jednej strony chmury szare jak na burze stulecia a z drugiej piękne słoneczko :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lało cala noc i rano a teraz piekne sloneczko swieci. A mnie az zal dupe sciska bo bym z malym na spacer poszla

• malika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słoneczko z przerwami na deszcz.
    Teraz też zrobiło się ciemno i pewnie za chwilę lunie...
    Ale dobrze, niech popada :) akurat wczoraj posypałam nawozy na roślinki :)

dqpr3e5ekt0iowfy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    PIERWSZY ROK ŻYCIA DZIECKA Murkoff Heidi E., Mazel
    WYCHOWYWANIE CHŁOPCÓW Biddulph Steve

o tych chlopakach moze tez zakupie, bede miala do czytania jak maz wyjedzie :)
    ja mam jeszcze ze studiow taka wielka ksiazke Psychologia dziecka, ale to nie jest poradnik tylko normalna akademicka kniga. moze po nia tez siegne celem przypomnienia :)

malika89 lubi tę wiadomość

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    wreszcie doczytałam. wczoraj w pracy byłam a jak wróciłam to siły już nie było.
    gratuluję wczorajszych wizyt.
    Karola myślę że mimo braku usg (korona by im z głowy nie spadła jakby zrobili) to wiadomości dobre. tym razem przynajmniej wiesz że masz się oszczędzać. mam nadzieję że dzięki temu doczekasz do sierpnia, tego Ci życzę :-)

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys czytalam swietny wywiad z Jesper Juul - napisal tez sporo ksiazek o dzieciakach i rodzinach i sposob myslenia mi sie bardzo podoba, wiec pewnie nabede "twoje kompetentne dziecko" i "twoja kompetentna rodzina" i moze cos jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:43

malika89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    No widzisz co lekarz to inaczej...
    Karola moja mala tez nosi okularki od wrzesnia tez sama poszlam do okulisty bo oko jej zaczelo uciekac...jezeli by sie okazalo ze maly ma wade to kup mu zwykle okularki ja malej wzielam silikonowe i zaluje co prawda sa bezpieczne bo jak sie przewroci to spoko bo wyginaja sie na 1000 sposobow ale sa dla dziecka nie wygodne i uszy odstaja jak by co☺
    Moja mala to wogole jak po jakims czarnobylu☺ ale nikt nie powiedzial ze bedzie lekko i czym to spowodowane nikt nie wie☺przepraszam ale nic mi nie pozostaje jak obrocic to w zart bo zawsze mozna sie zalamac...a to moja ksiezniczka
    Ja nie bede plakala nad okularami. Bedzie musial nosic to wyjsci innego nie bedzie. Ale raczej wezme silikonowe bo on maly jest i zwykle bedzie zdejmowal i tyle bexzie z noszenia.

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ