X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    A wam powiem ( napisze )hita związanego z NFZ: moja mama chodzi na zabiegi rehabilitacji z powodu operacji nowotworowej ( ma problemy z limfą w nodze ). Dziś była u lekarza żeby jej zapisał następne zabiegi i poszła się na nie zapisać i uwaga termin dostała na grudzień!!! I to tylko dlatego, że jakiś facet się dzisiaj wypisał! Bo normalnie na CZERWCA 2017!!! Śmiech na sali! oczywiście w międzyczasie chodzi prywatnie, bo inaczej by zapalenia często miała.
    i własnie dlatego już nie pamiętam kiedy leczyłam coś ostatnio na NFZ, myślę i myślę i nic. Wizyty u ginekologa i dentysty zawsze prywatnie. Jak mi się zatoka zatkała też od razu prywatnie na punkcję i zrobili bez czekania od ręki. Ja jestem za zlikwidowaniem NFZ i niech każdy sobie odkłada składki a potem je wykorzystuje prywatnie.

amanina, kaarolaa, pigułka, laven81, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    tak jak badanie spermy po "strzepaniu" ręką jest grzechem,
    katolicy powinni kupić prezerwatywę z dziurką i odbyć stosunek, dziurka jest po to że jak sperma dostanie się do kobiety to grzechu nie ma, a to co zostanie w prezerwatywie kościół łaskawie pozwala zbadać,
    słyszałyście o tym? dla mnie to komedia
    Ja o tym slyszalam bo swego czasu robilismy badania nasienia. Ale taka glupia nie jestem zeby sie bawic w gumki z dziurkami. A poza tym to nie miarodajne badanie bo nawet ilosci dokladnie zbadac nie mozna skoro cześć ucieknie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NFZ to jest paranoja. Lekarzom wiaze rece pieniedzmi i papierologia a ludziom zalatwia roczne kolejki do pilnych specjalistow. Do zaorania.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja o tym slyszalam bo swego czasu robilismy badania nasienia. Ale taka glupia nie jestem zeby sie bawic w gumki z dziurkami. A poza tym to nie miarodajne badanie bo nawet ilosci dokladnie zbadac nie mozna skoro cześć ucieknie.
    Ty grzesznico ;)

Ja to jak się nasłuchałam na tych naukach to wyszło na to, że mam piekło murowane po śmierci.

kaarolaa lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ty grzesznico ;)

Ja to jak się nasłuchałam na tych naukach to wyszło na to, że mam piekło murowane po śmierci.
    Nie przejmuj się, połowa księży też :P U nas każdy ma "żonę" i dzieci :P

opóźniona, amanina lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    dokładnie tak musi być cała ilość, taki jest wymóg badania, nauka swoje a kościół swoje; ale co się dziwić kiedyś wmawiali że Ziemia jest płaska, a ciał zmarłych nie można było badać. Grunt to wierzyć po swojemu i za mocno nie wnikać w ideologię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 21:06

• pigułka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    dokładnie tak musi być cała ilość, taki jest wymóg badania, nauka swoje a kościół swoje; ale co się dziwić kiedyś wmawiali że Ziemia jest płaska, a ciał zmarłych nie można było badać. Grunt to wierzyć po swojemu i za mocno nie wnikać w ideologię.
    I moje ulubione, że na dworskich polach w nocy straszy :D

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z wieczora. ;)
    U mnie dzisiaj dzień jakoś zleciał, popakowałam prezenty na zajaczka, ugotowałam obiadek, potem z córka po przedszkolu pojechałyśmy sobie na lody, a pozniej upiekłyśmy babeczki. Całkiem fajny dzien, a na kolację pożarłam jeszcze talerz pierogów. ;) dziecię w brzuchu chyba zadowolone, ale nie chcę dać o sobie znać.
    Tak jak ktoś wspominał płci jeszcze nie znam, wizytę mam teraz 4 kwietnia to może się pokaże. ;)

SyHa85 lubi tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    NFZ to jest paranoja. Lekarzom wiaze rece pieniedzmi i papierologia a ludziom zalatwia roczne kolejki do pilnych specjalistow. Do zaorania.

Mój jak miał wypadek samochodowy to za 1.5 roku dostał termin na rehabilitacje, a na tomograf 8 miesięcy. Dobrze,że mamy znajomych, bo bez tomografu nie mógł wrócić do pracy. pa ra no ja !!!

Właśnie zajadam sałatkę brokułową mmmmm pyszotka :D

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogole w kosciol nie wierze. Jak sie przygladam poczynaniom i wypowiedziom polskiego kosciola katolickiego to sobie mysle ze bog czy tam bogowie jesli istnieja to zesla w koncu te patologie do najgorszego piekla pod sloncem. Ale sa skubani sprytni - maja tak opracowana retoryke manipulacji ludnoscia ze sa w stanie przeprac mozgi wiekszosci spoleczenstwa. W sumie hitler tez byl w tym niezly.

Oczywiscie sa wyjatki jak ksiadz Tischner ktorego uwielbiam czytac czy misjonarz ktorego poznalam swego czasu w szpitalu chorob tropikalnych, ale w zaden sposob nie wpisuja sie w chora postawe kosciola, ktorego rola przewodnia ani nie jest sianie milosci czy dobra tylko strachu i ustawianie sie w pozycji wladza-poddany.

Ja tam wierze w ludzi. Takie mam wyznanie jednoosobowe :) Ze sa dobrzy, pomocni, ze maja w sercu milosc i duzo slonca. To jest oczywiscie kosciolowi nie po drodze, bo nie maja kontroli nad kims takim ale na szczescie do niczego mi nie sa potrzebni ;)

kaarolaa, pigułka, Aśka_gdańsk, Domi793, SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ty grzesznico ;)

Ja to mam taki grzech ze w piekle bede sie smazyc bo przecież mam dziecko z in vitro. Ale jskos sie tym nie przejmuje bo moje sumienie nie uważa tego za cos zlego.

opóźniona lubi tę wiadomość

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,

Ja dzisiaj po polowkowy,:) Synek ma 300 g:)

Niestety jest torbiel w splocie naczyniowym w mozgu ale to podobno sie wchlania...
    Nio i msluch nie chcial buzki pokazac wiec mamy badanie do powtorzenia...

alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja to mam taki grzech ze w piekle bede sie smazyc bo przecież mam dziecko z in vitro. Ale jskos sie tym nie przejmuje bo moje sumienie nie uważa tego za cos zlego.

a ja mam dziecko bez ślubu !!! to dopiero tragedia

alicjaaaa lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz laski, mysle ze jak bog (w jakiejkolwiek postaci) sie na Was patrzy to bardzo sie cieszy ze macie dzieci czy to z in vitro czy to bez slubu :)
    Mysle ze dla niego najwazniejsze jest to ze je kochacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 21:24

kaarolaa, Rudi88, pigułka, Aśka_gdańsk, alicjaaaa, SyHa85, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Luz laski, mysle ze jak bog (w jakiejkolwiek postaci) sie na Was patrzy to bardzo sie cieszy ze macie dzieci czy to z in vitro czy to bez slubu :)
    Mysle ze dla niego najwazniejsze jest to ze je kochacie.
    No i bardzo dobra puenta na koniec :)

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na naukach przedmałżeńskich byłam w 5 tyg ciąży - i co???
    Przebijecie???
    A tam mówili kiedy można, jak zapobiegać i inne głupoty, a koło nas siedziała para w ok 5 miesiącu ciąży ;)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://idziecko.pl/forum.php?ce=2&forum_id=36
    znalazłam idalne łóżeczko-kołyskę, muszę się tylko dowiedzieć gdzie takie magazynują i je wykraść bo cena 2500zł !!!

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaleźliśmy! Nie wierzę, ale udało się! Mieszkanie bardzo przyzwoite i w na prawdę dobrej cenie. Aż mi się wierzyć nie chce. Teraz tylko chuchać, żeby nie zapeszyć :)
    W końcu będziemy mogli urządzać pokoik dla maleństwa! :D

W niedzielę udało mi się dorwać w biedrze ostatni żółty kocyk z promocji. Pokazuję mojemu S.,a on oburzony, że bez niego takie zakupy robię, a on też by chciał! Rozczulił mnie, bo byłam pewna, że takimi bzdurkami nie będzie chciał się zajmować, a tu masz - instynkt ojcowski pełną parą :)

My też nie mamy ślubu, więc ogólnie w oczach Kościoła dramat :P

Dzięki za wszystkie opinie i wypowiedzi na temat porodów. Paranoja, że masz skierowanie, a i tak mogą kazać rodzić Ci sn... Nfz to porażka. Mimo że, teraz w czasie ciąży jestem pod opieką gina na nfz, to tylko dlatego, że u niego wizyta prywatna i w ramach służby zdrowia wygląda dokładnie tak samo. Jeszcze tylko tę cesarkę będę drążyć :P

Kaarolaa - oczywiście, że będzie dobrze! Rodzimy w sierpniu! :)

I jeszcze raz gratuluję wszystkich wizyt dzisiejszych :)

paola89, pigułka, hella, kaarolaa, SyHa85, _cherryLady lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle to dzisiaj 20 tydzień zaczynam! Łoooo matko!
    Z tej okazji wklejam zdjęcie najedzonego, wieczornego brzucha prawie na półmetku :P

eb0d4d7193697184med.jpg

amanina, paola89, Domi793, pigułka, Penelope30, kaarolaa, malika89, Kw14tuszek, Martynka30, SyHa85, oLena31, Betty Boop, Aśka_gdańsk, Ania bebe 88 lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    http://idziecko.pl/forum.php?ce=2&forum_id=36
    znalazłam idalne łóżeczko-kołyskę, muszę się tylko dowiedzieć gdzie takie magazynują i je wykraść bo cena 2500zł !!!

Feretti ma bardzo fajne ale i bardzo drogi łóżeczka. Widziałam je na żywo i są boskie. Z funkcją bujania można kupić za 1400 ale i tak uważam, że to przegięcie.

Ogólnie wszystkim wizytującym gratuluję!
    Karola trzymam cały czas kciuki za Was, wierzę, że będzie dobrze. Musi być.

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ