Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
marcianka1 wrote:Opozniona astme mam biore leki i wziewne sterydy , normalnie sie odczulałam do listopada.Potem ciaza powiklana i odstapiła lekarka od odczulania...
Po za tym pisałaś, że alergolog pozwoliła Ci tylko wapno brać, a teraz piszesz, że bierzesz leki i sterydy, więc to trochę dziwne. Właściwie już nie wiem o co chodzi?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
A ja mam katar ciążowy i to jest straszne dla mnie bo nie umiem oddychać buzia a jestem zatkana na maxa i nie da się tego wysmarkac. Już mam go trzy tygodnie a może trwać do dwóch tygodni po porodzie. W poprzedniej ciąży jak zaczął się w grudniu tak skończył w marcu dwa dni po porodzie. Używam kropli nasivin ale tylko na noc bo bym wogole nie spała.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja pier... wiecie co ja mam już dosyć dzisiejszego dnia
zrobiłam zastrzyk w boczek musiałam się źle wkuć chyba bo znów miałam krew i na dodatek zrobił mi sie guz...młody zaczął gwałtownie kopać...
znów się przestraszyłam.
Dobrze, że teraz też kopie, bo bym całkiem już na zawał zeszła :"(Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Nelk wrote:A ja mam katar ciążowy i to jest straszne dla mnie bo nie umiem oddychać buzia a jestem zatkana na maxa i nie da się tego wysmarkac. Już mam go trzy tygodnie a może trwać do dwóch tygodni po porodzie. W poprzedniej ciąży jak zaczął się w grudniu tak skończył w marcu dwa dni po porodzie. Używam kropli nasivin ale tylko na noc bo bym wogole nie spała.
Ja tez mam cały czas katar. W kazdej kieszeni i w każdym kącie leżą moje chusteczki. Wiecznie smarkam. Sporadycznie krew leci z nosa. W ogóle to wszystko mi zasycha zwłaszcza rano jest masakra skorupa się w nosie robi. -
Ania_1986 wrote:Ja tez mam cały czas katar. W kazdej kieszeni i w każdym kącie leżą moje chusteczki. Wiecznie smarkam. Sporadycznie krew leci z nosa. W ogóle to wszystko mi zasycha zwłaszcza rano jest masakra skorupa się w nosie robi.
Dziewczyny mam to samo, praktycznie od początku ciąży...Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
W ogóle jest taka teoria ze firmy farmaceutyczne rozpylają samolotami jakieś wirusy. Ile w tym prawdy nie wiem. Kiedys mówili ze ta chmura co się ciągnie za samolotem to para wodna no ale ona by zaraz znikała a za pasażerskimi samolotami takiej chmury nie ma. Wiec kto wie czy to nie prawda.
Jakby mało było tego ze robią nam pranie mózgu reklamami leków. -
nick nieaktualnyJa mam zatkane zatoki a nic nie chce wyleciec. Nie chce tez mocno dmuchac bo sie boje. Tez używam kropli nasivin dla dzieci bo inaczej tragedia. Mam nadzieje ze nie szkodze nimi dziecku a używam tylko wtedy kiedy juz naprawde nie moge oddychac. Robie tez inhalacje z soli ale pomaga tyllo na chwile.
-
marcianka1 wrote:na alergie moge tylko wapno ,a wstma to zupełnie co innego to trzeba bezwzglednie leczyc lekami.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Martynka30 wrote:Ja pier... wiecie co ja mam już dosyć dzisiejszego dnia
zrobiłam zastrzyk w boczek musiałam się źle wkuć chyba bo znów miałam krew i na dodatek zrobił mi sie guz...młody zaczął gwałtownie kopać...
znów się przestraszyłam.
Dobrze, że teraz też kopie, bo bym całkiem już na zawał zeszła :"(
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja się muszę gina zapytać o moją alergię. Nie jest bardzo uciążliwa takie tam kichanie i łzawiące oczy. Co dziwne moja siostra swojej alergii w ciąży nie odczuwała.
Właśnie zeżarłam prawie pół piętra ptasiego mleczka z jednej strony mi bosko a z drugiej mam wyrzuty sumienia. -
Dzień dobry mamusie
czasem was podczytuje, też mam termin z synkiem na sierpień, dokładnie wyszło na połówkowych na 11.08. Obiecałam sobie, nie wchodzić tutaj i nie pisać aż się dowiem na połówkowym, że z dzidkiem ok, bo po pierwszym wychodziło źle z serduchem. To było takie moje zaklinanie, rzucanie czarów by było dobrze i się udało
Martynko, wiem, że AERIUS jest na pokrzywkę i był badany na kobietach w ciąży. Ponoć bezpieczny. Moje starsze dziecko bierze na alergię choć ma trzy lata i wiem, że to jeden z nowszych i bezpieczniejszych leków. Przy kp pojawia się w mleku, tyle wiem od naszej laryngolog. Jestem panikarą jeśli chodzi o leki długo stosowane u dziecka, a co do aeriusa to i pediatra i alergolog powiedzieli, że jeden z bezpieczniejszych. Kilka dni brania chyba nie zaszkodzi.Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Gin kazał teraz w boczki, nie mówił nic w przedramię czy w udo, robię sama to w przedramię bedzie mi ciężko... a tak ładnie mi już w boczki szło
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz