Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
blondyna5555 wrote:Witajcie dziewczyny ja już po badaniach połówkowych
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e004f7f1d785.jpg
Malutka szybko rośnie ma już 450 gram (prawie pół kg)
Mam już pomału odstawić kwas foliowy i całkowicie odstawić Encorton, bo na tym etapie ciąży może zaszkodzić niż pomóc.
Pytałam co do witamin czy mam jakieś brać, to ginekolog powiedział że jak chce, mogę brać a nie muszę.
Jaka śliczna.....blondyna5555 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
blondyna5555 wrote:Witajcie dziewczyny ja już po badaniach połówkowych
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e004f7f1d785.jpg
Malutka szybko rośnie ma już 450 gram (prawie pół kg)
Mam już pomału odstawić kwas foliowy i całkowicie odstawić Encorton, bo na tym etapie ciąży może zaszkodzić niż pomóc.
Pytałam co do witamin czy mam jakieś brać, to ginekolog powiedział że jak chce, mogę brać a nie muszę.
Ślicznai duża, ładna fota na pamiątkę, gratuluję
blondyna5555 lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
nick nieaktualnyBardzo fajne zdjecie bo dzidzia juz duza a jeszcze zmiescila sie na zdjeciu...naprawde 450g to bardzo duzo. Pamietam jak Marcel pod koniec 23 tyg wazyl 512 g a tutaj koniec 21 i az tyle. Chociaz wiadomo ze wystepuje jeszcze blad pomiarow.
blondyna5555 lubi tę wiadomość
-
My już po.Synek na 100% czyli nic mu nie odpadło
Wszystko dobrze, narządy idealnie, dzidziuś bardzo ruchliwy.Ale niestety jest mniejszy niż wychodziłoby z daty porodu wyznaczonej na wcześniejszych usg.No trudno może będzie malutki po mamusi. Staram się tym nie martwić. Aha i waży całe 336 gram
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 21:59
oLena31, kaarolaa, Kw14tuszek, hella, Domi793, malika89, Ninka0111, Penelope30, blondyna5555, Ania_1986, Nelk, Elza :), Betty Boop, paola89, JRY1984, pigułka, alicjaaaa, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tydzień temu miałam 1 stopień łożyska.
I uwaga Rudi - czasami lekarze nie zmienią w formularzu po poprzedniej pacjentce. Bezie przytrafiła się taka pomyłka u lekarza w Enelmedzie. Na jednym usg miała 2 stopień, a u innego lekarza - poszła na usg później zestresowana tym łożyskiem właśnie - 1 stopień.
Spokojnie, gdyby coś było nie tak lekarz by powiedział. Zapytaj go jesli masz wątpliwości. Zadzwoń nawet jeśli to Twój prowadzący.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Ja pierwszy raz w ciąży miałam robione badanie osadu moczu i wyszły mi jakies wałeczki, bakterie itp itd.
Do tej pory czegoś takiego nie miałam... czyli pewnie nie było żadnego osadu w moczu.
Zastanawiam się czy mam się stresować, wizytę u lekarza mam w piątek. Może powinnam powtorzyć badanie jutro? Czy tutaj w ogóle jakieś normy się liczą? Czy skoro są bakterie to znaczy, że słabo?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a318d5acf10.jpg -
Dzięki dziewczyny
Fajnie was tutaj mieć :*
Mój lekarz nie jest z tych owijających w bawełnę. Jak u mojej sis było nie tak coś z dzieciakami to od razu mówił. Jak ja miałam problemy z pęcherzykami to też się nie cackał tylko działał, także liczę na to,że II stopień ale dużych zwapnień nie ma. Wytrzymam do wizyty, bo panika mi nic nie da. Najwyżej szybciej zobacze mojego dzidziulka
-
Rudi88 wrote:Help
kurde przypominało mi się coś baaardzo ważnego: który stopień mają wasze łożyska? Bo moje II i nie wiem czy to nie za szybko, bo przez głupie internety już mam zawał!!!!
Moje tydzień temu na połówkowych mialo stopień "0"Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Hej dziewczyny. Nadrobiłam Was, choć teraz po przeczytaniu tych wszystkich stron nie wiem już, które info której mamusi się tyczy ;-/
ale gratuluję udanych wizyt, bo kilka ich byłoi trzymam kciuki za kolejne :-*
to chyba przez przeziębienie co mnie dopadło i łeb cały dzień bolii do tego od soboty kiedy się przeforsowałam pobolewa mnie brzuch i twardnieje cały czas.. trochę mnie to martwi.
ehhh..
-
Viola27 wrote:My już po.Synek na 100% czyli nic mu nie odpadło
Wszystko dobrze, narządy idealnie, dzidziuś bardzo ruchliwy.Ale niestety jest mniejszy niż wychodziłoby z daty porodu wyznaczonej na wcześniejszych usg.No trudno może będzie malutki po mamusi. Staram się tym nie martwić. Aha i waży całe 336 gram
Twój 336 gram a moja 450 gram!!!
Masakra to faktycznie moja jest wielka
-
Kurczę mam gorączkę mam nadzieję ze za bardzo się nie podniesie. Wypiłam dwa kubki herbaty z cytryną i miodem może pomoże.
Jak podniesie się jeszcze troche to biorę apap. Mam nadzieję ze nie zrobi się poważniej bo mąż wypil dwa piwa a rano jedzie znów do Gorzowa. -
blondyna5555 wrote:Twój 336 gram a moja 450 gram!!!
Masakra to faktycznie moja jest wielka
Mój mały tydzień temu miał 404 g, to ciekawe teraz ile urósłMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz