Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_1986 wrote:Kurczę mam gorączkę mam nadzieję ze za bardzo się nie podniesie. Wypiłam dwa kubki herbaty z cytryną i miodem może pomoże.
Jak podniesie się jeszcze troche to biorę apap. Mam nadzieję ze nie zrobi się poważniej bo mąż wypil dwa piwa a rano jedzie znów do Gorzowa.
Aniu czosnek jedz, sok malinowy i lipa obniża gorączkę... pij dużo herbatki z lipy, mi zawsze pomaga.Ania_1986 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ania_1986 wrote:Kurczę mam gorączkę mam nadzieję ze za bardzo się nie podniesie. Wypiłam dwa kubki herbaty z cytryną i miodem może pomoże.
Jak podniesie się jeszcze troche to biorę apap. Mam nadzieję ze nie zrobi się poważniej bo mąż wypil dwa piwa a rano jedzie znów do Gorzowa.
aniu, nie czekaj, bierz paracetamol żeby ci się choróbsko nie rozwinęło!
pozdrawiam wszystkie mamusieMartynka30 lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Aniu czosnek jedz, sok malinowy i lipa obniża gorączkę... pij dużo herbatki z lipy, mi zawsze pomaga.
Dzieki Martynkazbiła się gorączka chyba po wieczornej kąpieli ale dalej zamierzam pic herbatki.
Madziak obyło się bez paracetamolu.Martynka30 lubi tę wiadomość
-
I po mojej wizycie u gina, zadzwonił, że musi pilnie wyjechać do wrocławia... eh, niby mi trochę lepiej...ale wolałabym, żeby ktoś to zobaczyłMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Hejka
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny,ja tez dzis wizytuje ale bez usg.
Wiecie, od świat czuje juz ruchy dziecka, dopiero kilka dni a wczoraj wieczorem takie ruchliwe było, ze i mąż czuł wyraźnie-ale był podekscytowanyNie myslalam, ze tak szybko poczuje
Dzis odbieramy tez nasze łupy z OLX-kosz mojzesza, bujaka i pare innych dodatków-taki namacalny dowód ze dzidzius w drodze (poza brzuchem oczywiscie)
Penelope30, Ania_1986, paola89, Ninka0111, Martynka30, hella, kaarolaa, malika89, Lulu83, alicjaaaa, celia lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Ja dzisiaj też niestety tylko zwykła wizyta bez usg ale w przyszłą środę polowkowe to zleci już
to będzie 6 tyg jak nie widzieliśmy małej , kopy już takie mocne ze zasnąć czasami nie mogę
.
I Penelope też chyba wizytuje. ..hella, celia lubią tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Dziewczyny jade na usg połówkowe, wczoraj o 13.30 dowiedziałam sie ze zamiast umowic sie na usg umówiłam sie na konsultacje, lekarz nie miał aparatu w gabinecie, wiec tak sobie porozmawialiśmy
Dzis przyjmie mnie dodatkowo przed innymi pacjentkami. Za 10 minut wizyta, strasznie sie denerwuje i mam nadzieje ze uda mi sie zaparkować bo tu zawsze parking pełen
trzymajcie kciuki !
Martynka30, hella, Lulu83, alicjaaaa, celia lubią tę wiadomość
-
Ja niestety dopiero 6kwietnia, i wtedy będzie już 8tydz jak dzidzi nie widziałam,
Klimat mi robi wózeczek, a fotelik i łóżeczko już zamówione.
Na ubranka czekam aż poznam płeć i zacznie się szał zakupów.
Kciuki już trzymam, powodzenia na wizytach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 08:07
celia lubi tę wiadomość
-
U mnie w pokoiku docelowym dla dzidzi jest sajgon i nic nie zrobione. Musimy panele polozyc i wtedy dopiero pojedziemy do Ikea po komode. jak juz ustawie i posprzątam w tym pokoju to mi sie dopiero zrobi klimat
łupy z lumpka leza na razie w siatce tak jak przyjechały
Ale mnie ciagle suszy. Duzo pije i duzo tez przez to sikam. Wczoraj zafundowalam sobie z Rossmana sok z zurawiny. Dalam 30zł ale to sama zurawina bez domieszek. Rozrabiam go w woda i jest gitMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
My remontów nie robimy bo się dopiero wybudowaliśmy i urządziliśmy
prawie 2 lata. A dzidzia spać będzie z nami
na szczęście nie trudno dopasować wszystko pod kolor sypialni bo to écru z brązem.
Dobrze wiedzieć ze w Rossmanie jest sok żurawinowy. Ja kupiłam w lidlu suszoną ale cos mi nie podchodzi i daję ją królikowi.
Może sok mi posmakujecelia lubi tę wiadomość
-
Ja ten sok widziałam w Piotrze i Pawle ale był droższy więc wreszcie nie wzięłam. W mieszkaniu mam tylko sypialnie i kawałek salonu z aneksem kuchennym więc na razie rzeczy dla dziecka będą po trochu w obu pokojach, za to szykuje mi się remont łazienki. Postanowiłam zamienić prysznic na wannę bo tak będzie wygodniej kąpać dziecko, przy okazji zlew też zmienię bo go nadpękłam jak mi perfumy spadły. Na szczęście tylko trochę wewnątrz i nie cieknie.
-
Do tarczycowych Mamusiek - byłam wczoraj na wizycie u endo i powiedział wyprzedzająco, ze jak będe robiła następne badania za 2 miesiące to bedę już w trzecim trymestrze. I wtedy FT4 może znacząco spaść - nawet poniżej normy. Mam się tym nie przejmować bo jest to normalne dla kobiet w III trymestrze. Więc Was też informuję na przyszłość
Ania_1986, 33Karola33, opóźniona, malika89, Lulu83, celia lubią tę wiadomość
-
Aaaa no i pierwszy raz zrobiłam badanie CMV:
IGG - dodatnie - wynik 185,700 (obecne od powyżej 1,000)
IGM - ujemne - wynik 0,250 (obecne od powyżej 1,000)
Myślicie, że może to być jeszcze ciążowa infekcja? Zaczynam 23 tydzień - więc wydaje mi sie, że gdybym chorowała w ciąży to IGM cały czas powinny być dodatnie... jutro idę do lekarza to się skonsultuje.