X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • dagaak Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) bardzo sie cieszę ze mogę do Was dołączyć! Z racji późnej owulacji koja ciąża jest młodsza o jakies 2 tygodnie, ale na piątkowej wizycie pojawił sie juz pęcherzyk 5mm odpowiadający wlasnie 5 tygodniowy ciąży:) moja beta z piątku to 5008 mIU/ng wiec myśle ze jest ok a progesteron 25,21. Jedyne co mnie martwi ze odebrałam wlasnie wyniki cytologii i wyszło ze mam bacteria vaginosis, bardzo sie boje bo czytałam ze prowadzi to do poronienia. Lekarz powiedział zeby narazie sie tym nie martwić i leczenie zastosujemy od II trymestru a teraz mogę sie posmywac jedynie tantum rosa.. sama nie wiem co o tym myslec, na różnych fora j naczytałam sie ze niektóre dziewczyny dostały rożne tabletki dopochwowe itp juz w I trymestrze dlatego tez tak sie boje. Czy któraś z Was ma takie doświadczenia albo ktoś z Waszych bliskich lub znajomych tak miał? Pozdrawiam Was serdecznie i cieszę sie razem z Wami!! :)

8599s65gda6rso0c.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Dzień dobry :)
    Jestem szczęśliwa! Widziałam i słyszałam dziś bijące serduszko mojego dziecka! Fasoleczka ma już 7,8 mm i wszystko jest prawidłowo :* Nie mogę uwierzyć w moje szczęście!
    A to zdjęcia (na pierwszym z wykresem bicia serduszka, a drugie zbliżenie na maleństwo)

xsjyokwlo93r_t.jpg

xxbpa7v0rd0p_t.jpg

W ktorym dokladnie tygodniu i dniu było widać serce? Ilu dniowe cykle mialas i w ktorym dniu była owulka? Bo ja chciałabym się załapać na wizytę 30 grudnia, będę wtedy w 6t6d i nie wiem czy uda się ujrzeć serce...

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Papierówka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    W ktorym dokladnie tygodniu i dniu było widać serce? Ilu dniowe cykle mialas i w ktorym dniu była owulka? Bo ja chciałabym się załapać na wizytę 30 grudnia, będę wtedy w 6t6d i nie wiem czy uda się ujrzeć serce...
    jestem w 6t6d, cykle mam 28 dniowe, owulacja była 15 dnia cyklu, na moim podpisie znajdziesz suwaczek i wykres :)
    Komputer u lekarza z wielkości zarodka wyznaczył że to 6t5d - pewnie przez owulkę 15 dnia a nie 14 ta różnica o jeden dzień. Zdjęcia są dziś zrobione :)
    jak masz podobne cykle to powinno być serduszko już :) w kalendarzu bellybestfriend masz zaznaczone przez aplikację od kiedy powinno być u Ciebie widoczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 19:39

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Another Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cały dzień ciągnie mnie mocno lewy jajnik :( Nie wiem skąd to nagle się wzięło. Gdyby nie ciąża to w tym czasie mniej więcej miałabym owulacje. Nie wiem co myśleć, czy coś robic? We wtorek mam dopiero wizytę...

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to u mnie nie bedzie, bo owulacja była w 19dc. Trzeba chyba się na styczeń zapisać:-)

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• itakasia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mavis :-D
    Myślę że u ciebie lepiej tydzień później,którego grudnia miałaś owulacje?
    Another
    Ból jajnika najczęściej świadczy o pracy ciałka żółtego :-)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierówka wrote:
    Dzień dobry :)
    Jestem szczęśliwa! Widziałam i słyszałam dziś bijące serduszko mojego dziecka! Fasoleczka ma już 7,8 mm i wszystko jest prawidłowo :* Nie mogę uwierzyć w moje szczęście!
    A to zdjęcia (na pierwszym z wykresem bicia serduszka, a drugie zbliżenie na maleństwo)

xsjyokwlo93r_t.jpg

xxbpa7v0rd0p_t.jpg

Wspaniałe wieści! Gratuluję

• itakasia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka
    Cudownie! Wspaniałe wieści :-)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze pociagnę temat tarczycy. W dniu owulacji zrobiłam badania tsh. Zbieg okoliczności. Wynik 4,85. Powiedziałam mężowi ze musimy przerwać starania. Nie wyszło, bo zaskoczyłam ze współżycia 4 dni przed owulacją. Od kiedy odebrałam wyniki zwiększyłam dawkę z 75 na 100 euthyroxu. I teraz pytanie, wynikające z obawy, że zaszłam w ciążę przy tak wysokim wyniku. Po jakim czasie tarczyca reaguje na zwiększoną dawkę? Czy macie jakieś obserwacje?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Witam Mavis :-D
    Myślę że u ciebie lepiej tydzień później,którego grudnia miałaś owulacje?
    Another
    Ból jajnika najczęściej świadczy o pracy ciałka żółtego :-)

Owulka była 5 grudnia:-) myślę że pierwszy tydzień stycznia będzie najlepszy:-)

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• isabelle Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    Owulka była 5 grudnia:-) myślę że pierwszy tydzień stycznia będzie najlepszy:-)

Ojoj, to faktycznie nie spiesz się z tym usg :) Ja 5 grudnia już od pięciu dni wiedziałam, że jestem w ciąży. USG dopiero we wtorek i też się lekko cykam, czy wszystko zobaczę, bo miałam owu w 19 dniu cyklu :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się wieczorowo. :-)
    mąż podłącza piec do centralnego a ja buszuje w necie...
    dziewczyny widzę że niektóre z Was już po wizytach a ja sie zastanawiam czy iść przed świętami... Ale co wam powiem do drugiej ciaży podchodzi się inaczej, spokojniej...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    witam się wieczorowo. :-)
    mąż podłącza piec do centralnego a ja buszuje w necie...
    dziewczyny widzę że niektóre z Was już po wizytach a ja sie zastanawiam czy iść przed świętami... Ale co wam powiem do drugiej ciaży podchodzi się inaczej, spokojniej...

Zgadzam się z Tobą. To moja druga ciąża i też o wiele mniej emocjonalnie do niej podchodzę. Oczywiscie bardzo się cieszę, w końcu starałam się o nią 3 miesiące, ale jestem spokojnieksza:-)

zokeia lubi tę wiadomość

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• awangarda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyce mi eksploduja.
    Zbiera mnie przeziębienie.czuje,
    Mogę robić inhalacje z solanki z inhalolem ?

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Basha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    To ja jeszcze pociagnę temat tarczycy. W dniu owulacji zrobiłam badania tsh. Zbieg okoliczności. Wynik 4,85. Powiedziałam mężowi ze musimy przerwać starania. Nie wyszło, bo zaskoczyłam ze współżycia 4 dni przed owulacją. Od kiedy odebrałam wyniki zwiększyłam dawkę z 75 na 100 euthyroxu. I teraz pytanie, wynikające z obawy, że zaszłam w ciążę przy tak wysokim wyniku. Po jakim czasie tarczyca reaguje na zwiększoną dawkę? Czy macie jakieś obserwacje?

Powinnaś zbadać tsh i ft4 ok 3-4 tygodnie po zwiększeniu dawki. Ale skoro miałaś tak wysokie tsh moim zdaniem powinnaś iść szybciej do endokrynologa, bo może bierzesz jeszcze za małą dawkę.

zokeia lubi tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Cyce mi eksploduja.
    Zbiera mnie przeziębienie.czuje,
    Mogę robić inhalacje z solanki z inhalolem ?

Jasne

To moja 3 i nigdy nie byłam tak przewrazliwiona. Ale ja po poronieniu

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • inaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellooo :D

Witam się szybciutko w niedzielny poranek :D. Intensywnie przed świętami. Zaraz zmykam do pracy ( juhu <3 ) . Powiedzcie mi ... moge ściągnąć hybrydy acetonem? Mamaginekolog mówiła ostatnio w transmisji na zywo , że można w każdym trymestrze... ale czy ja wiem?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• santoocha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten niedzielny poranek.

Moja krtań dalej zepsuta :( do tego zatoki zawalone. Chyba pójdę jutro do rodzinnego i wezmę L4.
    Do tego Młody ma takie zapalenie spojówek, że nie mógł rano otworzyć oczy, zaklejone były ropa i mega opuchnięte.

Co za szpital. .
    Tylko mąż zdrowy.

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hellooo :D

Witam się szybciutko w niedzielny poranek :D. Intensywnie przed świętami. Zaraz zmykam do pracy ( juhu <3 ) . Powiedzcie mi ... moge ściągnąć hybrydy acetonem? Mamaginekolog mówiła ostatnio w transmisji na zywo , że można w każdym trymestrze... ale czy ja wiem?

Widziałam ostatnio ale nie wiem, ja po tym poronieniu uważam na 1 trymestr. Jak się boisz zawsze możesz spilowac.

Santocha, bierz L4! I dużo zdrówka dla Was

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierowka gratulacje, śliczny widok!

Santoocha zdrowia życzę, my cały czas na granicy przeziębienia, ale mam nadzieję że dotrwamy do Świąt... Na szczęście Mała trzyma się lepiej niż my :)

Ja też piję kawę jedną dziennie, czasami dwie, albo rozpuszczalna albo z ekspresu/moki - też uważam że z ekspresu lepsza, ale czasami jak się spieszę to kończy się na rozpuszczalnej.

Spokojnej niedzieli życzę, u nas impreza rodzinna wczoraj w miarę udana, pocieszamy się z mężem że przynajmniej większość porządków świątecznych mamy zrobione :)
    Zaraz jadę na bazar,żeby coś dobrego upolować przed świętami.

Smacznego pasztetu ;)

m3sx3e3kqurga36a.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ