Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
santoocha zdrowiej
Mnie też powoli zaczyna coś rozkładać
Mi tylko wchodzi herbata, ogólnie nie bardzo mam apetyt. Na parówki nie mogę już patrzeć. Mam jakieś obrzydzenie do jedzenia z lodówki. Nie mam pomysłu co mogę jeść.
Dzisiaj jedziemy do moich rodziców a później do babci. Mam nadzieje że mama zrobi obiadek na którego widok nie będzie mi nie dobrze.
Miłej niedzieli :* -
Nas wczoraj nasze dziecie bardzo wystraszylo. Wyladowalam na IP... mialam jakies krwawienie. Na szczescie jest wszystko ok. Progesteron w normie. Serduszko bije ❤️ Mam isc na normalna wizyte we wyorek do mojej ginekolog. Tak bardzo sie balam
-
Nie wiem nic konkretnego bo mieszkam w de i nie wszystko zrozumialam. Zapytalam tylko czy z dzieciem wszystko ok. Z dokumentow wyczytalam ze serduszko bilo. Bo niewiele widzialam na ekranie. Tyle ze byl zarodek. No i ze ten progesteron byl ok. Reszty dowiem sie we wtorek u mojej polskiej ginekolog
-
Dzień dobry
Gratuluję udanych wizyt
Awangarda ale Ci zazdroszczę jutrzejszej wizyty, dzidziol pewnie sporo urósł
Marjotka całe szczęście wszystko dobrze się skończyło. Może miałaś jakiś krwiaczek. Ja przy każdej toalecie mam lekkiego stresa. Mam nadzieję, że za parę tygodni mi minie.
A ja się dzisiaj pomierzyłam i poważyłam jak co tydzień i w końcu zauważyłam dodatkowe centymetry w brzuchu i biodrach. Póki co zaledwie centymetr, dwa ale to zawsze coś Waga nadal waha się +/- 0.5 kg od początkowej.
Wysłałam męża na zakupy i jak wróci to zabieram się za jabłecznik, mniam Apetyt mi się odmienił, miesko poszło w odstawkę i zaczęłam patrzeć przychylnym okiem na słodkości.
Miłej niedzieli!20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Jutro dzwonie do ginekolog, moze mnie przyjmie. Dzis rano zadnych plamien a teraz znow mamm. Tyle ze to nie krew, a taka brazowa wydzielina... gdyby to bylo ze 2-3 tyg wczesniej to bym sie tak nie przejela, ale dzis zaczelam 8 tydzien... ehhh....
-
Czesc dziewczyny nie nadrobie was, tyle piszecie. Gratuluje wszystkch serduszek i udanycb wizyt
U mnie pojawiaja sie mdlosci i kiepskie samopoczucie, dzis tylko by spala, a corka nie poszla na drzemke wiec sie tak meczymy, poszlismy do kosciola a bylo mi tak niemilosiernie goraco, gdzie moj maz umarzal bo kaplica nieogrzewana wiec bylo zimno jak na dworze a mi duszno musialam w polowie mszy wyjsc bo bym tam padla, a tak poza tym to ciagle jestem glodna -
nick nieaktualnyWitam się ze wszystkimi sierpniowymi mamusiami
Ja dziś zrobiłam test, 13 dpo, wyszła dosyć widoczna kreseczka Bardzo się cieszę, tylko teraz kolejne zmartwienia, aby wszystko było dobrze... Macie jakieś podstawowe porady co powinnam zrobić, czego unikać w tych pierwszych tygodniach? To moja pierwsza ciąża.santoocha, Asiulka83, Najmłodsza_staraczka, zokeia, sisi, Kasiula09, inaa, Karola555, Otka lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, ciężko Was nadrobić...
ja wczoraj miałam wizytę, ulga, dzidzia ma 11 mm, serduszko bije jak dzwon fhr 150 7t2d.
co do progesteronu = 16, gin pow ze teraz mam się nim nie przejmować bo prog ma znaczenie przy zagnieżdżeniu, teraz już mam go nie badać, tsh 2,6 za wysokie, przepisał mi euthyrox x1 dziennie. następna wizyta za miesiąc. nadal mam brac duphaston, kwas 5mg, acard i celxane. ale żadnych witamin nie kazał brać. straszna ulga, ale pewnie nie na długo ...
gratuluje też wszystkim udanych wizyt i serduszek !!
do mnie rodzice przyjechali i zostają do 10 stycznia dlatego mniej mnie tu trochę.
próbuję wstawić zdjęcie ...
awangarda, Another, Asiulka83, sisi, inaa, Otka, Papierówka lubią tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Hej Dziewczyny, dołączam do Was i Waszego tematu. Termin na 2.08
Maleństwo cztery dni temu miało na USG 6mm, serduszko widoczne. Dzisiaj jednak miałam plamienia, poleciałam do szpitala i lekarka mnie uspokoiła, że to jest okolica spodziewanej miesiączki więc plamienie może wystąpić. Kazała mi zwiększyć dawkę Dupka i poszłam do domu. Zrobiła też USG i już dzisiaj maluch ma 10mm, serduszko też bije, czyli nie powinnam się obawiać. Czy miałyście może podobne sytuacje? Chodzi mi o plamienie.Asiulka83, awangarda, zokeia lubią tę wiadomość
-
Witaj Kira .
Jak lekarka pow ze jest ok , to pewnie jest ok, zdarza się ze dziewczyny plamią z niewiadomo jakiego powodu, a ciąża rozwija się prawidłowo, niestety nic więcej nie umiem powiedziec na ten temat. Trzeba chyba zaufać lekarzowi, oszczędzaj się i uważaj na siebie i myśl pozytywnie i widać że dzidzi pięknie rośnie póki coneme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
nick nieaktualnyKira_ wrote:Hej Dziewczyny, dołączam do Was i Waszego tematu. Termin na 2.08
Maleństwo cztery dni temu miało na USG 6mm, serduszko widoczne. Dzisiaj jednak miałam plamienia, poleciałam do szpitala i lekarka mnie uspokoiła, że to jest okolica spodziewanej miesiączki więc plamienie może wystąpić. Kazała mi zwiększyć dawkę Dupka i poszłam do domu. Zrobiła też USG i już dzisiaj maluch ma 10mm, serduszko też bije, czyli nie powinnam się obawiać. Czy miałyście może podobne sytuacje? Chodzi mi o plamienie.
-
Właśnie tak mi powiedziała, że jeżeli by mi plamienia przeszły w kolor krwistej czerwieni, to wtedy mam przyjść nawet w nocy, bo dzisiaj ma nocny dyżur. Szpital mam 10 min drogi spacerkiem, ale myślę, że wcale nie będę musiała z tego udogodnienia korzystać
Serduszko bije i to najważniejsze. Dalej będzie już tylko lepiej.
W sierpniu będziemy tutaj wklejać nasze oseski piękne achhhhAsiaczek lubi tę wiadomość
-
Witajcie mamuśki!
Tutaj jestem pierwszy raz, ale od miesiąca udzielałam się na różowym forum. Dziś zrobiłam test i wyszły dwie kreski, jedna trochę blada, ale okres planowo miałam dostać we wtorek, jutro chyba wybiorę się na betę. Mam jeszcze pytanie, dziś skończył mi się kwas foliowy i chciałabym kupić jutro jakieś bardziej złożone witaminy, co polecacie?
Tak w ogóle to mam już synka 3 lata. To był mój drugi cykl starań, w pierwszym przegapiłam owulację, bo cykl się skrócił
Kalendarz ciąży wyliczył mi datę porodu na 29.08, ale równie dobrze może być wrzesień.
Pozdrawiam bardzo serdecznie.