X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    santoocha zdrowiej
    Mnie też powoli zaczyna coś rozkładać :/
    Mi tylko wchodzi herbata, ogólnie nie bardzo mam apetyt. Na parówki nie mogę już patrzeć. Mam jakieś obrzydzenie do jedzenia z lodówki. Nie mam pomysłu co mogę jeść.
    Dzisiaj jedziemy do moich rodziców a później do babci. Mam nadzieje że mama zrobi obiadek na którego widok nie będzie mi nie dobrze.
    Miłej niedzieli :*

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Mam nadal boskie sny. Po prostu bym was do nich zabrała,żebyście mogły zobaczyć jakie są fajne.

Denerwuje się jutrzejszą wizyta,ale cicho nic nie gadam.

Szaroburo za oknem więc pod kołdrą piję kawę :-D

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję kiepskiego samopoczucia, ja właściwie nie mam dolegliwości. Córcia już wczoraj czuła się dobrze więc wróciłam do domku :-) Mąż robi obiad więc ja znowu mam relaks :-)
    Miłej niedzieli :-*

010iflw1wxwjhaqq.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas wczoraj nasze dziecie bardzo wystraszylo. Wyladowalam na IP... mialam jakies krwawienie. Na szczescie jest wszystko ok. Progesteron w normie. Serduszko bije ❤️ Mam isc na normalna wizyte we wyorek do mojej ginekolog. Tak bardzo sie balam

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzieli Ci co było przyczyną?
    Ile ma mm dziecię?:-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nic konkretnego bo mieszkam w de i nie wszystko zrozumialam. Zapytalam tylko czy z dzieciem wszystko ok. Z dokumentow wyczytalam ze serduszko bilo. Bo niewiele widzialam na ekranie. Tyle ze byl zarodek. No i ze ten progesteron byl ok. Reszty dowiem sie we wtorek u mojej polskiej ginekolog

74dii09ks5ackuu5.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odpoczywaj i trzymamy kciuki mocno!

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sisi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Awangarda ale Ci zazdroszczę jutrzejszej wizyty, dzidziol pewnie sporo urósł :)

Marjotka całe szczęście wszystko dobrze się skończyło. Może miałaś jakiś krwiaczek. Ja przy każdej toalecie mam lekkiego stresa. Mam nadzieję, że za parę tygodni mi minie.

A ja się dzisiaj pomierzyłam i poważyłam jak co tydzień i w końcu zauważyłam dodatkowe centymetry w brzuchu i biodrach. Póki co zaledwie centymetr, dwa ale to zawsze coś ;) Waga nadal waha się +/- 0.5 kg od początkowej.
    Wysłałam męża na zakupy i jak wróci to zabieram się za jabłecznik, mniam ;) Apetyt mi się odmienił, miesko poszło w odstawkę i zaczęłam patrzeć przychylnym okiem na słodkości.

Miłej niedzieli!

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzwonie do ginekolog, moze mnie przyjmie. Dzis rano zadnych plamien a teraz znow mamm. Tyle ze to nie krew, a taka brazowa wydzielina... gdyby to bylo ze 2-3 tyg wczesniej to bym sie tak nie przejela, ale dzis zaczelam 8 tydzien... ehhh....

74dii09ks5ackuu5.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka ale jak był krwiak tomusi się oczyścić. Lez ,odpoczywaj i bierz leki. Brązowe plamienie się zdarza. I nie czytaj za dużo bo to tylko powoduje stres :-*

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny nie nadrobie was, tyle piszecie. Gratuluje wszystkch serduszek i udanycb wizyt :-)

U mnie pojawiaja sie mdlosci i kiepskie samopoczucie, dzis tylko by spala, a corka nie poszla na drzemke wiec sie tak meczymy, poszlismy do kosciola a bylo mi tak niemilosiernie goraco, gdzie moj maz umarzal bo kaplica nieogrzewana wiec bylo zimno jak na dworze a mi duszno musialam w polowie mszy wyjsc bo bym tam padla, a tak poza tym to ciagle jestem glodna

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkimi sierpniowymi mamusiami :)
    Ja dziś zrobiłam test, 13 dpo, wyszła dosyć widoczna kreseczka :D Bardzo się cieszę, tylko teraz kolejne zmartwienia, aby wszystko było dobrze... Macie jakieś podstawowe porady co powinnam zrobić, czego unikać w tych pierwszych tygodniach? To moja pierwsza ciąża.

santoocha, Asiulka83, Najmłodsza_staraczka, zokeia, sisi, Kasiula09, inaa, Karola555, Otka lubią tę wiadomość

• neme Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ciężko Was nadrobić... ;)
    ja wczoraj miałam wizytę, ulga, dzidzia ma 11 mm, serduszko bije jak dzwon fhr 150 <3 7t2d.
    co do progesteronu = 16, gin pow ze teraz mam się nim nie przejmować bo prog ma znaczenie przy zagnieżdżeniu, teraz już mam go nie badać, tsh 2,6 za wysokie, przepisał mi euthyrox x1 dziennie. następna wizyta za miesiąc. nadal mam brac duphaston, kwas 5mg, acard i celxane. ale żadnych witamin nie kazał brać. straszna ulga, ale pewnie nie na długo ... ;)
    gratuluje też wszystkim udanych wizyt i serduszek !! :):)
    do mnie rodzice przyjechali i zostają do 10 stycznia ;) dlatego mniej mnie tu trochę.

próbuję wstawić zdjęcie ... :P

e52d16522b765e79med.jpg

awangarda, Another, Asiulka83, sisi, inaa, Otka, Papierówka lubią tę wiadomość

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dołączam do Was i Waszego tematu. Termin na 2.08 :)
    Maleństwo cztery dni temu miało na USG 6mm, serduszko widoczne. Dzisiaj jednak miałam plamienia, poleciałam do szpitala i lekarka mnie uspokoiła, że to jest okolica spodziewanej miesiączki ;) więc plamienie może wystąpić. Kazała mi zwiększyć dawkę Dupka i poszłam do domu. Zrobiła też USG i już dzisiaj maluch ma 10mm, serduszko też bije, czyli nie powinnam się obawiać. Czy miałyście może podobne sytuacje? Chodzi mi o plamienie.

Asiulka83, awangarda, zokeia lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam. Na szczęście. Ale ja i luteine biorę i dupka.
    Jutro ja się pochwalę zdjęciem :-)

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • neme Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kira :) .
    Jak lekarka pow ze jest ok , to pewnie jest ok, zdarza się ze dziewczyny plamią z niewiadomo jakiego powodu, a ciąża rozwija się prawidłowo, niestety nic więcej nie umiem powiedziec na ten temat. Trzeba chyba zaufać lekarzowi, oszczędzaj się i uważaj na siebie i myśl pozytywnie :) i widać że dzidzi pięknie rośnie póki co :D

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Hej Dziewczyny, dołączam do Was i Waszego tematu. Termin na 2.08 :)
    Maleństwo cztery dni temu miało na USG 6mm, serduszko widoczne. Dzisiaj jednak miałam plamienia, poleciałam do szpitala i lekarka mnie uspokoiła, że to jest okolica spodziewanej miesiączki ;) więc plamienie może wystąpić. Kazała mi zwiększyć dawkę Dupka i poszłam do domu. Zrobiła też USG i już dzisiaj maluch ma 10mm, serduszko też bije, czyli nie powinnam się obawiać. Czy miałyście może podobne sytuacje? Chodzi mi o plamienie.
    Kochana ja takie plamienia miałam w pierwszej ciąży. Zaczęły się w 7 tc, były wlasnie takie brązowo-karmelowe. Lekarz mi wtedy zalecił luteinę i powiedział, ze do 12tc mam brać. Wszystko się uspokoiło wtedy. Lekarz mi powiedział ze mam się zgłosić natychmiast do lekarza jakby plamienia przeszły w kolor żywej czerwieni, czyli jesli pojawi się krew. Takie plamienia trzeba obserwować ale to się zdarza. Tak jak pisze u mnie w pierwszej ciąży miałam jak Ty dokładnie to samo.
    <3

• Kira_ Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak mi powiedziała, że jeżeli by mi plamienia przeszły w kolor krwistej czerwieni, to wtedy mam przyjść nawet w nocy, bo dzisiaj ma nocny dyżur. Szpital mam 10 min drogi spacerkiem, ale myślę, że wcale nie będę musiała z tego udogodnienia korzystać :D

Serduszko bije i to najważniejsze. Dalej będzie już tylko lepiej. :)
    W sierpniu będziemy tutaj wklejać nasze oseski piękne <3 achhhh

Asiaczek lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki!

Tutaj jestem pierwszy raz, ale od miesiąca udzielałam się na różowym forum. Dziś zrobiłam test i wyszły dwie kreski, jedna trochę blada, ale okres planowo miałam dostać we wtorek, jutro chyba wybiorę się na betę. Mam jeszcze pytanie, dziś skończył mi się kwas foliowy i chciałabym kupić jutro jakieś bardziej złożone witaminy, co polecacie?

Tak w ogóle to mam już synka 3 lata. To był mój drugi cykl starań, w pierwszym przegapiłam owulację, bo cykl się skrócił ;)

Kalendarz ciąży wyliczył mi datę porodu na 29.08, ale równie dobrze może być wrzesień.

Pozdrawiam bardzo serdecznie.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pestka.
    Kup na razie kwas foliowy i na spokojnie ukow się do lekarza :-)

Dziewczyny czytaliście artykuł odnośnie wpływu niedoboru witaminy D na autyzm?
    Gdzieś go poszukam i dam linka

f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ