X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i spokojnych Świąt dla Was i wszystkich małych Fasolek <3

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny :)
    Żeby wszystkie marzenia się spełniły

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Wesolych i Radosnych Swiat Bozego Narodzenia <3 <3 <3

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, chceMY Wam życzyć Wesołych Świąt.
    Żebyście w miarę możliwości spędziły je w gronie rodzinnym.
    Oczywiście dużo zdrówka, dla Was, waszych Fasolek i Rodzinek, bo zdrówko jest najważniejsze :)
    ŻebyśMY Wszystkie, łącznie z Inaa !, w sierpniu zostały Mamusiami prześlicznych, zdrowych, różowych dzidziusiów ! <3<3<3
    Tego życzę Wam ja, Groszek i tatuś Groszka :D <3

inaa lubi tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Samych radości, dzisiaj szczególnie marzenia się spełniają :)
    Smakowitych świąt bez mdłości życzę :D
    wczoraj powiedziałam mojemu M., że jak jutro (wigilia) bedę miała mdłości to sie wściekne ! :D <3

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam wesołych, rodzinnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia :* <3

• awangarda Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych tym które obchodzą :-)
    Ja po śniadaniu ,herbatce i pije kawę. Mój trochę sprząta bo ja cały tydzień coś tam sprzątalam.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech te święta będą czasem, kiedy wszelkie nieporozumienia i kłótnie odchodzą w zapomnienie,
    Niech w tych magicznych chwilach najważniejsza będzie miłość,
    wsparcie i wzajemne zrozumienie, a także radość z czasu spędzonego w gronie najbliższych,
    Niech to Boże Narodzenie będzie okazją do chwili zadumy i odpoczynku od codziennego pośpiechu i natłoku obowiązków.
    Oraz szczęśliwego rozwiązania dla wszystkich mam!

010iflw1wxwjhaqq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak minęła Wam wigilia? Jak apetyt? ;) Ja ma cały czas mdlosci. NAjgorsze są poranki i wieczory. Dziś zjadłam tylko pierogi ruskie. Wszystko bym soliła. Sól to moja nowa miłość. W żołądku i głowie mdłości, a buzia krzyczy: "daj mi jakiś smak".
    Wróciłam do domu z synem, mąż na służbie i trochę mi smutno. Dobrze, że są książki:) i net:)

Asiaczek lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego na Święta!! Dużo siły na następne miesiące i cudownego samopoczucia przez kolejne 9 miesięcy! A w te wyjątkowe dni dużo radości, mało mdłości i rodzinnych spotkań.

Ps. Zokeia... ja np. nic nienodczuwam, dziś zjadłam wszystko.

zokeia lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa mocno, bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. Nie poddawaj sie, musisz wierzyc, ze bedzie dobrze, chociaz wiem jak Ci ciezko. Trzymaj sie jakos i sprobuj cieszyc Swietami.

Wam dziewczynki tez zycze zdrowych i wesolych Swiat!

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie dołączam do życzeń, wszystkiego dobrego na te święta i niech każdy brzusio rośnie zdrowy! Ktoś juz napisał ze święta to czas cudów wiec tym które tego potrzebują to tego cudu życzę z całego serca!

Ja sie obrzarlam jak świnka, a to dlatego ze walczę z mdłościami jedząc. Jak mnie zaczyna mulić to musze coś zjeść, i to jak najszybciej bo jak nie to mdłości sie rozkręcają. W efekcie ciagle coś jem. Dobrze chociaż ze od słodkości mnie odrzuca.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Monikamonia Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kochane u mnie:
    Poronienie zatrzymane- 9t6dz.
    22.12 w czwartek szpital, podawano mi tabletki poronne, skurcze i krwawienie okropne, na szczęście podawali mi ketonal. Po 19 godzinach męki podjęto decyzje o zabiegu. Wczoraj o godzinie 9.20 miałam łyżeczkowanie :( :( :(

I tak skończyło się moje marzenie... jestem załamana. Czekam na wydanie kosmówki do badań genetycznych. Szpital zajmie się pochówkiem, choć nie wiem czy nie zmienię zdania :( po ustaleniu płci dziecka otrzymam kartę martwego urodzenia i będę mogła zgłosić aniołka do USC. Chociaż tyle... dostanie imię i nazwisko... w koncu to moje dziecko...
    Ciągle płaczę, był u mnie szpitalny psycholog. To najgorsze święta ever...

Także żegnam się kochane z wami :( :( :(
    Życzę wam dużo zdrówka, dbajcie o siebie, a przede wszystkim o wasze skarby. Z okazji świąt życzę wam dużo miłości i spokojnych 9 miesięcy :* :* Trzymajcie się kochane :* :* może kiedyś będzie mi dane wrócić na to forum z dobrymi wieściami... ściskam mocno buziaki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamoniabardzo mi przykro z powodu straty zobaczysz niedlugo Twoje marzenie się spelni i bedziesz mogla od nowa Cieszyc sie stanem błogosławionym! :-*

Ja wczoraj niestety nie dowiedzialam sie czy serduszko bije :-( dostalam skierowanie ns usg i pospiesznie zapisalam sie na jeszcze tego samego dnia na badanie, szczesliwa ze moze w koncu zobacze moje serduszko przejechalam pol Warszawy... Tylko po to by dowiedziec sie ze Pani w recepcji zamiast na badanie poloznicze zapisala mnie na onkologiczne.. Tylko niepotrzebnie zestresowalam sie i przezywalam to.. I pupa, trzeba czekać az do poczatku styczniA. Zaczynam sie bac i mam juz czarne mysli :-(

• Another Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamonia bardzo, bardzo mi przykro :( :( Współczuję ogromnie :(

Amelia na pewno wszystko jest w porządku i serduszko bije bardzo mocno już u Twojej fasolki <3

Kurde, u mnie od wczoraj wszystkie objawy ustały. Piersi przestały boleć, brzuch też nic, dzisiaj wstalam o 8 i do teraz nic nie jadłam i zero zwrotów głowy... Zaczynam się martwić. Mam nadzieję, że to kruszynka dała mi spokojnie spędzić Święta, a nie coś się dzieje...

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Bardzo Ci współczuję, bardzo.

Another Mam identycznie i też się martwię. Piersi miękkie, nie bolą, mdłości brak . Mam nadzieję, ze moje objawy powrócą zanim sfiksuje. Wczoraj nawet zjadlam rzeczy od których wczesniej mi było niedobrze. Mam nadzieję, ze to tylko taka świąteczna przerwa dla mnie :).

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też piersi przestają boleć od wczorajszego wieczora. A tak nie zauważam ustania innych objawów bo po prostu ich nie miałam ;) Ale nasze ciąże są w podobnym wieku. Może tak po prostu jest, że gruczoły odpoczywają. Już miałam tak, ze piersi bolaly mniej, a np 2 dni pozniej mocniej. Ja jestem dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 10:57

Otka lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu na uspokojenie dla nas Dziewuszki ;)

https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/8-9-tydzien-ciazy-ustanie-bolu-piersi-i-sutkow,2142.html

Otka lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja tam już trochę mniej się tymi objawami przejmuje. Nie ma to nie ma.
    Fasol jest.

Zaraz zjem zupke grzybowa moja kochana!!!!!

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika bardzo mi przykro z powodu straty, ale jak to kiedys mi naspiala jedna dziewczyna nie zalamuj sie dzieciateczko przyjdzie do was tylko zmienilo date przyjscia na swiat, po prostu czegos tam na gorze zapomnialo i lada chwila bedzie z powrotem:-*

Ja za to jem na potege jak nie zjem czegos co dwie godziny to mi niedobrze, na szczescie do slodkiego wcale mnie nie ciagnie i nie wiem czy te ciasta co upieklam to sa takie niedobre czy mi tak nie smakuja

preg.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ