X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i spokojnych Świąt dla Was i wszystkich małych Fasolek <3

20.08.2017 <3
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny :)
    Żeby wszystkie marzenia się spełniły

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Wesolych i Radosnych Swiat Bozego Narodzenia <3 <3 <3

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, chceMY Wam życzyć Wesołych Świąt.
    Żebyście w miarę możliwości spędziły je w gronie rodzinnym.
    Oczywiście dużo zdrówka, dla Was, waszych Fasolek i Rodzinek, bo zdrówko jest najważniejsze :)
    ŻebyśMY Wszystkie, łącznie z Inaa !, w sierpniu zostały Mamusiami prześlicznych, zdrowych, różowych dzidziusiów ! <3<3<3
    Tego życzę Wam ja, Groszek i tatuś Groszka :D <3

inaa lubi tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira_ wrote:
    Samych radości, dzisiaj szczególnie marzenia się spełniają :)
    Smakowitych świąt bez mdłości życzę :D
    wczoraj powiedziałam mojemu M., że jak jutro (wigilia) bedę miała mdłości to sie wściekne ! :D <3

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam wesołych, rodzinnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia :* <3

• awangarda Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych tym które obchodzą :-)
    Ja po śniadaniu ,herbatce i pije kawę. Mój trochę sprząta bo ja cały tydzień coś tam sprzątalam.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech te święta będą czasem, kiedy wszelkie nieporozumienia i kłótnie odchodzą w zapomnienie,
    Niech w tych magicznych chwilach najważniejsza będzie miłość,
    wsparcie i wzajemne zrozumienie, a także radość z czasu spędzonego w gronie najbliższych,
    Niech to Boże Narodzenie będzie okazją do chwili zadumy i odpoczynku od codziennego pośpiechu i natłoku obowiązków.
    Oraz szczęśliwego rozwiązania dla wszystkich mam!

010iflw1wxwjhaqq.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak minęła Wam wigilia? Jak apetyt? ;) Ja ma cały czas mdlosci. NAjgorsze są poranki i wieczory. Dziś zjadłam tylko pierogi ruskie. Wszystko bym soliła. Sól to moja nowa miłość. W żołądku i głowie mdłości, a buzia krzyczy: "daj mi jakiś smak".
    Wróciłam do domu z synem, mąż na służbie i trochę mi smutno. Dobrze, że są książki:) i net:)

Asiaczek lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego na Święta!! Dużo siły na następne miesiące i cudownego samopoczucia przez kolejne 9 miesięcy! A w te wyjątkowe dni dużo radości, mało mdłości i rodzinnych spotkań.

Ps. Zokeia... ja np. nic nienodczuwam, dziś zjadłam wszystko.

zokeia lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa mocno, bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. Nie poddawaj sie, musisz wierzyc, ze bedzie dobrze, chociaz wiem jak Ci ciezko. Trzymaj sie jakos i sprobuj cieszyc Swietami.

Wam dziewczynki tez zycze zdrowych i wesolych Swiat!

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie dołączam do życzeń, wszystkiego dobrego na te święta i niech każdy brzusio rośnie zdrowy! Ktoś juz napisał ze święta to czas cudów wiec tym które tego potrzebują to tego cudu życzę z całego serca!

Ja sie obrzarlam jak świnka, a to dlatego ze walczę z mdłościami jedząc. Jak mnie zaczyna mulić to musze coś zjeść, i to jak najszybciej bo jak nie to mdłości sie rozkręcają. W efekcie ciagle coś jem. Dobrze chociaż ze od słodkości mnie odrzuca.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Monikamonia Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kochane u mnie:
    Poronienie zatrzymane- 9t6dz.
    22.12 w czwartek szpital, podawano mi tabletki poronne, skurcze i krwawienie okropne, na szczęście podawali mi ketonal. Po 19 godzinach męki podjęto decyzje o zabiegu. Wczoraj o godzinie 9.20 miałam łyżeczkowanie :( :( :(

I tak skończyło się moje marzenie... jestem załamana. Czekam na wydanie kosmówki do badań genetycznych. Szpital zajmie się pochówkiem, choć nie wiem czy nie zmienię zdania :( po ustaleniu płci dziecka otrzymam kartę martwego urodzenia i będę mogła zgłosić aniołka do USC. Chociaż tyle... dostanie imię i nazwisko... w koncu to moje dziecko...
    Ciągle płaczę, był u mnie szpitalny psycholog. To najgorsze święta ever...

Także żegnam się kochane z wami :( :( :(
    Życzę wam dużo zdrówka, dbajcie o siebie, a przede wszystkim o wasze skarby. Z okazji świąt życzę wam dużo miłości i spokojnych 9 miesięcy :* :* Trzymajcie się kochane :* :* może kiedyś będzie mi dane wrócić na to forum z dobrymi wieściami... ściskam mocno buziaki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamoniabardzo mi przykro z powodu straty zobaczysz niedlugo Twoje marzenie się spelni i bedziesz mogla od nowa Cieszyc sie stanem błogosławionym! :-*

Ja wczoraj niestety nie dowiedzialam sie czy serduszko bije :-( dostalam skierowanie ns usg i pospiesznie zapisalam sie na jeszcze tego samego dnia na badanie, szczesliwa ze moze w koncu zobacze moje serduszko przejechalam pol Warszawy... Tylko po to by dowiedziec sie ze Pani w recepcji zamiast na badanie poloznicze zapisala mnie na onkologiczne.. Tylko niepotrzebnie zestresowalam sie i przezywalam to.. I pupa, trzeba czekać az do poczatku styczniA. Zaczynam sie bac i mam juz czarne mysli :-(

• Another Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamonia bardzo, bardzo mi przykro :( :( Współczuję ogromnie :(

Amelia na pewno wszystko jest w porządku i serduszko bije bardzo mocno już u Twojej fasolki <3

Kurde, u mnie od wczoraj wszystkie objawy ustały. Piersi przestały boleć, brzuch też nic, dzisiaj wstalam o 8 i do teraz nic nie jadłam i zero zwrotów głowy... Zaczynam się martwić. Mam nadzieję, że to kruszynka dała mi spokojnie spędzić Święta, a nie coś się dzieje...

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Otka Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Bardzo Ci współczuję, bardzo.

Another Mam identycznie i też się martwię. Piersi miękkie, nie bolą, mdłości brak . Mam nadzieję, ze moje objawy powrócą zanim sfiksuje. Wczoraj nawet zjadlam rzeczy od których wczesniej mi było niedobrze. Mam nadzieję, ze to tylko taka świąteczna przerwa dla mnie :).

p19uskjo53sujvxw.png
    2 Aniołki
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też piersi przestają boleć od wczorajszego wieczora. A tak nie zauważam ustania innych objawów bo po prostu ich nie miałam ;) Ale nasze ciąże są w podobnym wieku. Może tak po prostu jest, że gruczoły odpoczywają. Już miałam tak, ze piersi bolaly mniej, a np 2 dni pozniej mocniej. Ja jestem dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 10:57

Otka lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu na uspokojenie dla nas Dziewuszki ;)

https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/8-9-tydzien-ciazy-ustanie-bolu-piersi-i-sutkow,2142.html

Otka lubi tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja tam już trochę mniej się tymi objawami przejmuje. Nie ma to nie ma.
    Fasol jest.

Zaraz zjem zupke grzybowa moja kochana!!!!!

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika bardzo mi przykro z powodu straty, ale jak to kiedys mi naspiala jedna dziewczyna nie zalamuj sie dzieciateczko przyjdzie do was tylko zmienilo date przyjscia na swiat, po prostu czegos tam na gorze zapomnialo i lada chwila bedzie z powrotem:-*

Ja za to jem na potege jak nie zjem czegos co dwie godziny to mi niedobrze, na szczescie do slodkiego wcale mnie nie ciagnie i nie wiem czy te ciasta co upieklam to sa takie niedobre czy mi tak nie smakuja

age.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ