Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lottinka wrote:Heheh, moz być wszystko ale mój mąż juz sie smieje ze wiedział w co celowal
Za 2 tyg robię NIFTY, wiec poznam plec
O, super
Też bym bardzochętnie zrobiła ale 2500 to dla nas za dużo niestety na jedno badanie
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Mam pytanie. Bo zapisałam się na te pierwsze prenatalne między 11 a 14 tyg. To jest to dokładniejsze USG. Będę miała za darmo bo będę miała skierowanie. Pani przez telefon powiedziała mi ,że będą mi też pobierać krew. I teraz się zastanawiam ...Na co ta krew? Co będą badać?synuś
Dwa aniołki * -
sisi taki zwykły jak to tatar wiadomo, że wiele rzeczy nie można jeść ale ja wychodzę z założenia, że organizm wie sam czego potrzebuje najbardziej. W Wigilię już się przeraziłam bo myślałam, że na ustach mam opryszczkę, na szczęście to zwykły zajad (chociaż w ciąży mogą świadczyć o anemii) i stąd właśnie myślę, że ciągoty do czerwonego mięska 29-go idę na USG i badania więc może od razu sprawdzę też morfologię. Z resztą w dzisiejszych czasach kontroli żywności to trafić na zakażone mięso czy ser to na prawdę trzeba mieć pecha.
-
Kakariki, toksoplazmozy nie robilas i jesz..?
Eh, obracam sie trochę w środowisku lekarskim i dla mnie to wielka nieodpowiedzialnosc toksoplazmoza to nie mit - zdarza sie niestety bardzo często moja kolezanka cala ciążę brala antybiotyki przez tokso, szczęściem maly jest zdrowy...ale malo brakowało a w ogóle by go nie bylo
Tokso to straszna choroba w ciąży plus jakbym miała sobie zafundoac takie osłabienie antybiotykami plus stres amniopunkcji...no ale każdy robi jak uważa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 13:57
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Tak samo u mnie problem był taki ze jako dziecko nie przechodziłam różyczki i również dużo czasu przed ciąża miałam robione dodatkowe szczepienie (jak jeszcze nawet męża nie znałam ) Mam w otoczeniu trochę lekarzy zatem wiedziałam co muszę jeszcze zrobić aby w przyszłości nie mieć problemów
-
hejka jakby po świętach bynajmniej dla mnie ..
siora odleciała... strasznie mi smutno...
ale chcę lecieć do Polski za jakieś 4 tyg.. jak już minie mi ten 12 tydz..
przez święta mi się przytyło.. czasem męczą mnie mdłości.. jestem cały czas zmęczona i senna i zasnęłabym nawet na siedząco..
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie Po całej tej świątecznej gorączce teraz będzie mnie już tutaj więcejFabian Cyprian Tymuś -
Hej kochane... widze, ze swieta sie Wam udaly. Ja jutro ide do gin , ale zastanawiam sie czy nie poczekac do tego 30 i isc do tego goscia. Chce sprawdzic co zrobia dalej. Mozg w ciazy to ciapa i tli sie we mnie pewnie niepotrzebnie nadzieja ... dziekuje wam za slowa wsparcia ! Realistycznie wiem ze juz po ptokach, ale i tak bede do was co jakis czas zagladac i podziwiac w sierpniu wasze dzieciaczki
-
inaa wrote:Hej kochane... widze, ze swieta sie Wam udaly. Ja jutro ide do gin , ale zastanawiam sie czy nie poczekac do tego 30 i isc do tego goscia. Chce sprawdzic co zrobia dalej. Mozg w ciazy to ciapa i tli sie we mnie pewnie niepotrzebnie nadzieja ... dziekuje wam za slowa wsparcia ! Realistycznie wiem ze juz po ptokach, ale i tak bede do was co jakis czas zagladac i podziwiac w sierpniu wasze dzieciaczki
trzymaj się kobieto .. wiem co czujesz..Fabian Cyprian Tymuś