Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Molyx wrote:Ooooo dawno mnie tu nie bylo;)
Kochane, ja z pytaniem: jakie witaminy przyjmujecie ? Do gin ide dopiero 11 stycznia, wiec narazie sobie reserch nt polecanym preparatów/suplementow.
Ja biorę Femibion Natal 1 i witaminę D
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cześć, mnie od wczoraj męczą mdłości a już myślałam że mnie ominą, przez to na nic ochoty nie mam, ale wmuszam sobie żeby coś zjeść bo inaczej zbiera mnie na wymioty.
Ja biorę omegamed optima. W ciąży z córką do końca pierwszego trymestru brałam tylko kwas foliowy. -
Witam się po świętach i już w 7 tc.
Odliczam niecierpliwie do następnego wtorku, mam nadzieję, że zobaczę serduszko
Jeżeli chodzi o suplementy, to ja biorę femibion + wit. D.
Zaczęłam również myśleć o badaniach prenatalnych.. czy któraś z was ma zamiar zrobić test NIFTY ?02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Witam się po świętach i już w 7 tc.
Odliczam niecierpliwie do następnego wtorku, mam nadzieję, że zobaczę serduszko
Jeżeli chodzi o suplementy, to ja biorę femibion + wit. D.
Zaczęłam również myśleć o badaniach prenatalnych.. czy któraś z was ma zamiar zrobić test NIFTY ?
Prenatalne USG będę robić, na nifty niestety brak środków ale uważam, że są super
mama:
-
Witam i ja sie po świętach u mnie zapalenie pecherza jakas masakra wcinam zurawine ale dzis musze isc do apteki po cos innego... ja w pierwszy dzien świąt troche sie przestraszylam bo mialam troche brazowego sluzu na.papierze ale to jednorazowe i brzuch nie bolal wiec sie uspokoilam ....czekam juz jak na.zbawienie do 9 na wizyte
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Asiulka83 wrote:Witam i ja sie po świętach u mnie zapalenie pecherza jakas masakra wcinam zurawine ale dzis musze isc do apteki po cos innego... ja w pierwszy dzien świąt troche sie przestraszylam bo mialam troche brazowego sluzu na.papierze ale to jednorazowe i brzuch nie bolal wiec sie uspokoilam ....czekam juz jak na.zbawienie do 9 na wizyte
To tak jak ja
A co do plamienia to pewnie przemęczenie lub może za dużo ?
mama:
-
ja z witamin biorę Magnez i Femibion 1
Pytanie techniczne, wiecie czy da się zmienić i jak ustawienia tego kalendarza na belly ? Pokazuje mi że jestem już w 9 tygodniu, a tydzien temu z usg pokazało 6tydz i 5 dzien wiec nie mozliwe zebym była w 9 irytuje mnie to bo wszystkie aplikacje mi pokazuja 9. no chyba, ze ja coś źle rozumiem jak to liczyć jużWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2016, 11:44
-
marjotka wrote:ja z witamin biorę Magnez i Femibion 1
Pytanie techniczne, wiecie czy da się zmienić i jak ustawienia tego kalendarza na belly ? Pokazuje mi że jestem już w 9 tygodniu, a tydzien temu z usg pokazało 6tydz i 5 dzien wiec nie mozliwe zebym była w 9 irytuje mnie to bo wszystkie aplikacje mi pokazuja 9. no chyba, ze ja coś źle rozumiem jak to liczyć jużsynuś
Dwa aniołki * -
marjotka wrote:Cherry_Blossom, Ty według usg który tydzien ciąży ? Bo widze, że suwaczek mamy tak samo
Dokładniej będę badana tego 9 stycznia ale mniej więcej pokrywa mi się pojawienie pecherzyka i serduszka z terminem
mama:
-
Cześć dziewczynki :-*
Ja biorę jak Cherry Femibion i Wit D
Z prenatalnych zrobię USG, jeśli będzie coś niepokojącego to zastanowię się nad Nifty. Ciąży i tak nie usunę więc właściwie chodzi jedynie o pomoc maluszkowi jeszcze przed narodzeniem lub przy narodzinach.
Asiulka
Jeśli jednorazowo i na brązowo to chyba nie ma problemu, uważaj na siebie :-* -
Hejka
o kurczę Wy już o badaniach prenatalnych.. heh
ja będę robić z pappa i tez uważam , że jak tam wyjdzie coś nie tak to wtedy można robić coś typu Nifty
też cierpię na mdłości.. i zapracia.. masakra
ile wit D3 bierzecie? te co biorą femibion ?Fabian Cyprian Tymuś